FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Navijači šute na očito a Zekić treba da iznosi što apsolutno ni jedan segment u klubu ne funkcioniše. Dobro si to skontao.
Nakon sudijskih lakrdija, pritisaka, miješanja vrlog predsjednika u rad, izdaje navijača... trebao je još ljubavno pismo da ti pošalje.
Ni jednom riječju nije pljunuo po klubu ni sad ni ranije.
Jedina greška je što nije otišao ranije, nakon saopštenja HZ
Nakon sudijskih lakrdija, pritisaka, miješanja vrlog predsjednika u rad, izdaje navijača... trebao je još ljubavno pismo da ti pošalje.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
- luckystrike
- Kontakt:
SVI NA KOŠEVO
IGRA SARAJ'VO
IGRA SARAJ'VO
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Tacno tako, trebao je otici ranije a neko drugi da prodje pripreme sa ekipom. Ovako nas je zavalio i citavu sezonu nam unistioNapoli je napisao/la: ↑06 dec 2025, 11:46Navijači šute na očito a Zekić treba da iznosi što apsolutno ni jedan segment u klubu ne funkcioniše. Dobro si to skontao.
A kako ti ne kontas da je ovdje najmanje bitna ova ili sljedeća sezona?Tatamata1946 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 11:50Tacno tako, trebao je otici ranije a neko drugi da prodje pripreme sa ekipom. Ovako nas je zavalio i citavu sezonu nam unistioNapoli je napisao/la: ↑06 dec 2025, 11:46Navijači šute na očito a Zekić treba da iznosi što apsolutno ni jedan segment u klubu ne funkcioniše. Dobro si to skontao.
Bitno je ovo sta uradiše od kluba. Da je to normalno, niti bi ovaj otisao i "uništio" sezonu, niti bi pričali o ovim stvarima.
Da on je prodao Bubanju, Jattu, pa si u sezonu ušao sa povrijeđenim Mamasom, kasnije dovedeš Cimirota. Da on je doveo Ljajića u 352 sistem koji nikako ne može odgovoriti zahtjevima istog, da on je kriv što su naši napadači slabo učinkoviti, da on je kriv što su neki primali plaću neki ne, da on je kriv što je morao polagati račune šta će raditi taj dan...Tatamata1946 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 11:50Tacno tako, trebao je otici ranije a neko drugi da prodje pripreme sa ekipom. Ovako nas je zavalio i citavu sezonu nam unistioNapoli je napisao/la: ↑06 dec 2025, 11:46Navijači šute na očito a Zekić treba da iznosi što apsolutno ni jedan segment u klubu ne funkcioniše. Dobro si to skontao.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Zekic je sada poprilicno uzdrmo Mirvica po pitanju upravljanja klubom, mada je to pokusao umotati da izgleda sto blaze.
Ali prikedsjednik u Americi, savjetnici u Americi, sportski direktor u Belgiji u Sarajevu dvije strane jedna za Mirvica i druga protiv.
Rekao je da su neki igraci nametnuti, iako nije islo sa njima
Rekao je da su nekom plate isplacivane, a nekome nisu
takodjer je spomenuo sebicnost (Mlinaric Guli protiv Radnika) nakon cega mu se tim raspao i primio 4 gola za 15min
OGROMAN problem ima FKSarajevo u vodstvu, nasa jedina sansa je ako zaista Mamic preuzme da vodi klub i bude covjek koji sve odlucuje, jer ovo sta je rekao Zekic ako ostane nama slijedi raspad sistema u vidu Celika
Najgore je sto sada sta god izadje iz kluba ne mozes vjerovati tome, a siguran sam da Zekic nije ni 50% stvari iznjeo koje su se desavale i koje se desavaju
Ali prikedsjednik u Americi, savjetnici u Americi, sportski direktor u Belgiji u Sarajevu dvije strane jedna za Mirvica i druga protiv.
Rekao je da su neki igraci nametnuti, iako nije islo sa njima
Rekao je da su nekom plate isplacivane, a nekome nisu
takodjer je spomenuo sebicnost (Mlinaric Guli protiv Radnika) nakon cega mu se tim raspao i primio 4 gola za 15min
OGROMAN problem ima FKSarajevo u vodstvu, nasa jedina sansa je ako zaista Mamic preuzme da vodi klub i bude covjek koji sve odlucuje, jer ovo sta je rekao Zekic ako ostane nama slijedi raspad sistema u vidu Celika
Najgore je sto sada sta god izadje iz kluba ne mozes vjerovati tome, a siguran sam da Zekic nije ni 50% stvari iznjeo koje su se desavale i koje se desavaju
Jest evo vec smo se raspali i igramo kantonalnu
Yebo plate, nije im milja plata da ne mogu spojit 2 mjeseca. Nikad na svijetu ne postoji igrac koji nije isplacen ono sto je zaradio tako da nema potrebe za tom pricom, kasni ok i tjt.
Dan te yebo u picqu o cemu mi pricamo a gradski derbi za 24h e bzs
Yebo plate, nije im milja plata da ne mogu spojit 2 mjeseca. Nikad na svijetu ne postoji igrac koji nije isplacen ono sto je zaradio tako da nema potrebe za tom pricom, kasni ok i tjt.
Dan te yebo pa problem je u tome što je nekima gradski derbi bitnijih od ovoga o čemu pričamo.bvsic je napisao/la: ↑06 dec 2025, 12:29Jest evo vec smo se raspali i igramo kantonalnu
Hajde da uzmemo derbi, pa izborimo evropu pa ribice na kratko zaborave kakvo je stanje
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
Evo na dan utakmice, nema prodaje karata ispred stadiona, ne prestaju da jedu gofna iz dana u dan, sve retardirade odluke.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Ma ne, slazem se ja da se o tome mora pricati ali moze to sacekat 2 danaNapoli je napisao/la: ↑06 dec 2025, 12:42Dan te yebo pa problem je u tome što je nekima gradski derbi bitnijih od ovoga o čemu pričamo.bvsic je napisao/la: ↑06 dec 2025, 12:29Jest evo vec smo se raspali i igramo kantonalnu
Hajde da uzmemo derbi, pa izborimo evropu pa ribice na kratko zaborave kakvo je stanje
Ali kako pred svaki derbi ali znaci svaki se pocne vrtit prica kako kasne plate, klanovi, losa situacija itd itd.
Potpisujem 100%ErosViverosViv je napisao/la: ↑06 dec 2025, 00:34Jest izmislio toplu vodu. Šta je Zekić konkretno rekao, a da to nismo znali? Smetalo mu što neko (guliashvili) mora igrati?
U kojem to klubu nema pritiska sa vrha da barem jedan igrač mora igrati? Pa i Perez Ancelotiju kaže da Vinicius mora igrati.
Ta naredba kad ti dođe, znači da klub planira da zaradi na tom igraču kako bi bilo para i za tebe i za klub poslije tebe jer klub ne zna kad će se tebi dići **** da nas napustiš (kao što je to bio slučaj nakon priprema).
Na kraju krajeva, nisi "morao" forsirati nekog panja od igrača, nego igrača čije ponude od 2,5mil € smo odbijali, igrača koji ti je direktno donosio pobjede i rezultate.
Morao Ljajića forsirati? Najboljeg igrača jače lige od naše iz protekle sezone? Izvini molim te, u kojoj ekipi na balkanu on to ne bi trebao igrati![]()
Zašto ga interesuje je li predsjednik u USA, Kini ili Jupiteru? Kakve on veze ima s tim? Imaš svoju ekipu, sve uslove, imaš tim menadžera i imaš upravni odbor. Murinjo je godinama vodio Čelzi, a Abramovicha jedva da je poznavao.
Ko je gledao cijeli podcast - neka javi u kojoj minuti je Zekić pričao o fizičkoj spremi igrača i pripremama koje je odradio, a čije rezultate gledamo i dan danas? Žao mi je što je ovaj podcast došao pred derbi pa se sad i o tome priča, umjesto da hajcamo sve oko sebe 24/7 da napunimo Koševo.
Sve tacno. Dobro je onaj papak Ibricic rekao u nekom podcastu "da dovedes 5 Messija neces biti prvak".obrijanopile je napisao/la: ↑06 dec 2025, 07:31Čija transparentnost? Drug, da imaš budžet od milijardu, to gicu i beusa ne zanima, shvatite to. Ono što rade njih dvojca, njima niko nista ne plaća i rade zbog interesa njihovih "nacinalni" interesa i protiv svega što je iskreno bosanskohercegovačko. Pa beus je široki pretvorio u prosječan klub, zbog zrinjskig, jer je to po njima jedini legitimni klub i njega samo forsiraju, ali nemas Hrvata u savezu koji bi se usudio uraditi nešto što bitan njihov plan pokvario, guco to isto radi sa borcem, ti je klub koji je njihov nacionalni interes i nadji mi jednog srbina u savezu koji će se drznuti i pokušati da nesto pošteno odradi, a da bi bilo na štetu njihovog interesa. E, imas bosnje koji su kroz istoriju izdavali, varali, smekali svoj narod. I koji će učiniti sve da bi se ulizali vozdu jer vozd moze zaposliti sina(kao selektora mladih kstegorija), kćerku(kao sekretaricu u savezu) , svalerku( kao ekonomisti)u savez, Pilava i Dzemiđica nikada nije falilo u Bošnjaka, takvivsu izdali Gradascevica, e takvi izdaju i sada. Zbog toga ova dva lika (gico i beus) rade što njima odgovara, nema to veze koliko love dao savezu jer su borac i zrinjski njima nacionalni projekat. I ovo se može riješiti jedino batinama bosnjackih predstavnika i utjerivanjem straha u kosti, ali ti koji su to mogli da urade, drugi ridzobradi i njemu slični, su davno pobili.RaymondRed je napisao/la: ↑06 dec 2025, 01:30Nije rjesenje tjeranje mirvica. To da uradimo tek bi u **** bili. Rjesenje je transparentnost i ulaganje para u savez a ne u polovnjake poput ljajica. I fokus ma rezultat i pare kroz evropu a ne kroz transfere. Kao i naravno tjeranje tih struja iz klubaErosViverosViv je napisao/la: ↑06 dec 2025, 00:55
Šta je rješenje po tebi (pitam sve)?
Kako bi ga ti otjerao, šta treba da se desi da on ode, kome da ostavi klub, kako i zašto bi došao neko na njegovo mjesto ( a da mora ulagati više, jače, transparentnije i fudbalski racionalnije ), a pored svega da poznaje BiH kao najkoruptivniju i najneuređeniju državu evrope, stanje u njoj i ljude koji obitavaju oko kluba, grada i države?
Da li smatraš da će, ko god u tom slučaju bio novi potencijalni investitor, biti karakterno bolji, razumniji? Koji to multimilioner sjedi na vrećama para, a da je duša od čovjeka, da nije egoista, da su poslovi i lova čisti i da, pazi sad, hoće da ulaže u klub iz bosanske lige koji nema ni stadiona ali bi zato naslijedio višemilionske platne ugovore koje mora isplatiti? Gdje su takvi do sad bili i kako dopustiše Mirviću da uđe u klub pitam se.
Mi nemamo kritične mase ni onu lisicu sa stadiona istjerati, a kamoli šta više. Ponudi jedno razumno rješenje pa da vidimo šta je to realno i moguće, a šta ne.
Ja se nadam da će ovo sa Mamicem uspijeti, jer mi je jedan nas forumas rekao da on nije uopte bio želja Mirvica i zbog toga vjerujem u to. E, volio bih kada bi ovaj princ sve preuzeo , jer je on taj koji na kradju, varanje od strane uposleniks djeluje kaznom, koja zna biti veeeeoma rigorozna. Bice ovo dobro, ako Bog da. I, da, ja lisicu ne bih nikada otjerao sa stadiona, neka nam postane zaštitni znak![]()
Dok je ova ekipa kriminalaca u Savezu Borac i Svinjski ce se smjenjavi svake godine za titulu a mi se mozemo nadati Evropi. Valjda je to i pticama ba grani jasno. Ova liga he uzgubila svaki takmicarski smisao. To saznanje psihicki ubija i svaku volju kod igraca da ginu na terenu kad unaprijed znaju ishod.
Tako je. Klasicni populista i supljator. Ne kao Rozman ali u blizu suboki86 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 10:23Trener se ne slaze sa gazdom, kakvo iznenadjenje, pa sta ih je perez otjerao iz reala, hoeness u bajernu ili eno onaj ludi grk iz notinghema. Toga je uvijek bilo i biti ce. Zekica nabijem na k sto se pokupio ko zadnja pizda, ostavio najnespremniju ekipu. Ljudino ako si gigant i velicina, sto nisi otisao na kraju prosle sezone, sa trofejom u ruci?
Zekic je samo ispricao sve ono sto su normalni ljudi, navijaci ovoga kluba, skontali i detektovali, i bez njega.
A placenici i derbi navijaci, jako su nebitni.
A placenici i derbi navijaci, jako su nebitni.
- FKS -
Taj kiks kad je potpisao smo slabili kao kad je Mesi produzio sa Barselonom, to je bio ogroman znak moci kluba, i svaka cast na tomenokee je napisao/la: ↑06 dec 2025, 10:51Pregleda citav podkast od sat i po i ne skontah sta je to tako Zekić pljunuo po klubu?
Rekao je uglavnom stvari koje su svima jasne bile. Zasitio se pritiska, suđenja, izvještaja, vjerovatno i idiotarija u stilu Ajle Alimanovic, osjetio da ne može dati više i tjt. Ok presudilo je na kraju što se forsira Guliashvili (mogu misliti kakvu mu olatu dajemo jer je onaj ugovor produzio kad se mogao prodati, kiks ala Shrek) i pokupio stvari i otišao.
Ništa lose o klubu nije rekao, čak sta vise pohvalio i govorio u par navrata o veličini kluba i prisnosti navijača itd.
Ja ne znam sta su pojedini ovdje izvukli loše, ma nije ni bitno, svakako smo u qurcu gorem od bilo kakvog Zekica. On je očito dobro zamaskirao tih godinu dana sav nerad i idiotluk u klubu. Nekako smo svi disali ko jedno. Sad nas na derbiju nece doci vise od 7-8k
Zamjeram mu djelomično za tajmin odlaska, mogao je na kraju sezone se pokupiti ako je vidio da ne moze vise.
-
RaymondRed
- Kontakt:
Ma idalje mislim da se moze nesto urafiti protiv saveza. Umjesto da dizes tenzije npr sa zeljom, dodji ma grbavicu daj neki plan kako i sta da se radi sa savezom. Neka mirvic ulozi u neke advokate pa nek pukne tuzbu savezu. Neka lobira sa politicarima. Mora biti rjesenjaobrijanopile je napisao/la: ↑06 dec 2025, 07:31Čija transparentnost? Drug, da imaš budžet od milijardu, to gicu i beusa ne zanima, shvatite to. Ono što rade njih dvojca, njima niko nista ne plaća i rade zbog interesa njihovih "nacinalni" interesa i protiv svega što je iskreno bosanskohercegovačko. Pa beus je široki pretvorio u prosječan klub, zbog zrinjskig, jer je to po njima jedini legitimni klub i njega samo forsiraju, ali nemas Hrvata u savezu koji bi se usudio uraditi nešto što bitan njihov plan pokvario, guco to isto radi sa borcem, ti je klub koji je njihov nacionalni interes i nadji mi jednog srbina u savezu koji će se drznuti i pokušati da nesto pošteno odradi, a da bi bilo na štetu njihovog interesa. E, imas bosnje koji su kroz istoriju izdavali, varali, smekali svoj narod. I koji će učiniti sve da bi se ulizali vozdu jer vozd moze zaposliti sina(kao selektora mladih kstegorija), kćerku(kao sekretaricu u savezu) , svalerku( kao ekonomisti)u savez, Pilava i Dzemiđica nikada nije falilo u Bošnjaka, takvivsu izdali Gradascevica, e takvi izdaju i sada. Zbog toga ova dva lika (gico i beus) rade što njima odgovara, nema to veze koliko love dao savezu jer su borac i zrinjski njima nacionalni projekat. I ovo se može riješiti jedino batinama bosnjackih predstavnika i utjerivanjem straha u kosti, ali ti koji su to mogli da urade, drugi ridzobradi i njemu slični, su davno pobili.RaymondRed je napisao/la: ↑06 dec 2025, 01:30Nije rjesenje tjeranje mirvica. To da uradimo tek bi u **** bili. Rjesenje je transparentnost i ulaganje para u savez a ne u polovnjake poput ljajica. I fokus ma rezultat i pare kroz evropu a ne kroz transfere. Kao i naravno tjeranje tih struja iz klubaErosViverosViv je napisao/la: ↑06 dec 2025, 00:55
Šta je rješenje po tebi (pitam sve)?
Kako bi ga ti otjerao, šta treba da se desi da on ode, kome da ostavi klub, kako i zašto bi došao neko na njegovo mjesto ( a da mora ulagati više, jače, transparentnije i fudbalski racionalnije ), a pored svega da poznaje BiH kao najkoruptivniju i najneuređeniju državu evrope, stanje u njoj i ljude koji obitavaju oko kluba, grada i države?
Da li smatraš da će, ko god u tom slučaju bio novi potencijalni investitor, biti karakterno bolji, razumniji? Koji to multimilioner sjedi na vrećama para, a da je duša od čovjeka, da nije egoista, da su poslovi i lova čisti i da, pazi sad, hoće da ulaže u klub iz bosanske lige koji nema ni stadiona ali bi zato naslijedio višemilionske platne ugovore koje mora isplatiti? Gdje su takvi do sad bili i kako dopustiše Mirviću da uđe u klub pitam se.
Mi nemamo kritične mase ni onu lisicu sa stadiona istjerati, a kamoli šta više. Ponudi jedno razumno rješenje pa da vidimo šta je to realno i moguće, a šta ne.
Ja se nadam da će ovo sa Mamicem uspijeti, jer mi je jedan nas forumas rekao da on nije uopte bio želja Mirvica i zbog toga vjerujem u to. E, volio bih kada bi ovaj princ sve preuzeo , jer je on taj koji na kradju, varanje od strane uposleniks djeluje kaznom, koja zna biti veeeeoma rigorozna. Bice ovo dobro, ako Bog da. I, da, ja lisicu ne bih nikada otjerao sa stadiona, neka nam postane zaštitni znak![]()
- Varijantas8
- Kontakt:
E sad im yebat mater svimaVarijantas8 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 13:22Ne znam jel neka ironija s tvoje strane, ali sutra je tekma.

- nedimmmm1337
- Kontakt:
Imaju karte na EOL Pumpi iznad kontejnera da se kupe do 13 i 45bvsic je napisao/la: ↑06 dec 2025, 13:26E sad im yebat mater svimaVarijantas8 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 13:22Ne znam jel neka ironija s tvoje strane, ali sutra je tekma.
![]()
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Sve dok je Mirvah tu od kluba nema nista. To je valjda jasno do sad. Lik ili je toliki baksuz pa ga nece sportski uspjesi, ili jednostavno on na ovo ulaganje gleda kao kapital. Ja mislim, da je ovo poslednje. Prodaj sto vise igraca, nadji neke mladje koje mozes posle opet prodati za koji milion i tako u krug.
A rezultati? Ako sta osvojimo tipa kup super. I da izborimo Evropu i to je njemu dosta.
Nam je recimo za 2 godine napravio vise sportskih uspjeha, sto Mirvic i ekipa nece za 10 godina. Ni blizu tome.
A rezultati? Ako sta osvojimo tipa kup super. I da izborimo Evropu i to je njemu dosta.
Nam je recimo za 2 godine napravio vise sportskih uspjeha, sto Mirvic i ekipa nece za 10 godina. Ni blizu tome.
Zadnja izmjena: Lavcina, dana/u 06 dec 2025, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.