Nije rjesenje tjeranje mirvica. To da uradimo tek bi u **** bili. Rjesenje je transparentnost i ulaganje para u savez a ne u polovnjake poput ljajica. I fokus ma rezultat i pare kroz evropu a ne kroz transfere. Kao i naravno tjeranje tih struja iz klubaErosViverosViv je napisao/la: ↑06 dec 2025, 00:55Šta je rješenje po tebi (pitam sve)?
Kako bi ga ti otjerao, šta treba da se desi da on ode, kome da ostavi klub, kako i zašto bi došao neko na njegovo mjesto ( a da mora ulagati više, jače, transparentnije i fudbalski racionalnije ), a pored svega da poznaje BiH kao najkoruptivniju i najneuređeniju državu evrope, stanje u njoj i ljude koji obitavaju oko kluba, grada i države?
Da li smatraš da će, ko god u tom slučaju bio novi potencijalni investitor, biti karakterno bolji, razumniji? Koji to multimilioner sjedi na vrećama para, a da je duša od čovjeka, da nije egoista, da su poslovi i lova čisti i da, pazi sad, hoće da ulaže u klub iz bosanske lige koji nema ni stadiona ali bi zato naslijedio višemilionske platne ugovore koje mora isplatiti? Gdje su takvi do sad bili i kako dopustiše Mirviću da uđe u klub pitam se.
Mi nemamo kritične mase ni onu lisicu sa stadiona istjerati, a kamoli šta više. Ponudi jedno razumno rješenje pa da vidimo šta je to realno i moguće, a šta ne.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
RaymondRed
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Posao iscrpljuje sigurno i zivot iscrpljuje. Alkohol opusta i pomaze. Previse alkohola steti. Zacaran krug.H8Z7 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 23:39Zekić: Neki igrači su postali teret, a znao sam koliko je novaca uloženo u njihovo dovođenje. Predlagao sam da se nađe rješenje. Ja ih ne mogu forsirati da bi se oni igrali i da bi se prodavali. Došlo je do paralelnih razgovora, odnosa, nekakvih grupa. Na najpošteniji način sam rekao da ja više ne mogu raditi, da nemam tu energiju, da ne mogu dati Sarajevu ono što Sarajevo zaslužuje. Nisu podnijeli to lagano. To mi nije drago. Vrijeme liječi sve, valjda će biti s te strane sve u reduZoran Zekić: Nisam se oglašavao u vezi Sarajeva kad sam otišao. Prvo - bio sam vruće glave. Drugo - bio sam umoran. Treće - ne koristim društvene mreže, četvrto - nisam bio spreman za razgovor s novinarima. Moj stožer i ja smo uživali. Sarajevo je velik klub, koji stvara i pritisak, što je i dobro. Ima puno okolnosti na koje ne možeš utjecati. Znao sam nakon te sezone da mogu biti trener i Cityja i Uniteda, šta se sve tamo izdešavalo. Kad god bi postali opasni, jednostavno bi nas srezali. Ne tražim alibi, to je bila činjenica. Napravili smo maksimum, uzeli Kup. Dosta se igrača isprofiliralo, prodalo. Utrženo je 10-12 miliona eura. Imali smo porodičnu atmosferu, znalo se ko šta radi. To su jako dragi dečki…
Moj gazda je u SAD-u, sportski direktor u Belgiji, skaut tamo…Imaš pet- šest skauta, savjetnike predsjednika koji su isto u Americi, pa imaš ovdje neke ljude u Sarajevu. Neki su radili za dobrobit kluba, neki nisu. Hoću reći, dok ti to sve…Ti svako jutro kad se probudiš imaš ekipu, akademiju, ljude s kojima moraš komunicirati za mlade igrače, medije…Imaš ljude s kojima bi trebao raditi report šta ti to radiš i objašnjavati svoje poteze. To čovjeka iscrpi
Koji je tvoj cilj kad kažeš da nemamo pravo glasa, mi koji godinama idemo za Sarajevom i jedemo go.vna, samo zato što nismo uložili svoje pare u klub?fks74 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 22:00Iskreno, koji vam je cilj sa ovim pričama ?napoleon72 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 21:55Napises da nema plata - forumska suplja, unosis nemir, nek neko izadje u javnost
Neko izadje i kaze to isto - karakterna nula, iznosi prljavi ves
Kakav poltronski mentalitet jbt. Jel to se i sad bojimo da Mirvah ne digne ruke od ovog?
-
obrijanopile
- Kontakt:
Čija transparentnost? Drug, da imaš budžet od milijardu, to gicu i beusa ne zanima, shvatite to. Ono što rade njih dvojca, njima niko nista ne plaća i rade zbog interesa njihovih "nacinalni" interesa i protiv svega što je iskreno bosanskohercegovačko. Pa beus je široki pretvorio u prosječan klub, zbog zrinjskig, jer je to po njima jedini legitimni klub i njega samo forsiraju, ali nemas Hrvata u savezu koji bi se usudio uraditi nešto što bitan njihov plan pokvario, guco to isto radi sa borcem, ti je klub koji je njihov nacionalni interes i nadji mi jednog srbina u savezu koji će se drznuti i pokušati da nesto pošteno odradi, a da bi bilo na štetu njihovog interesa. E, imas bosnje koji su kroz istoriju izdavali, varali, smekali svoj narod. I koji će učiniti sve da bi se ulizali vozdu jer vozd moze zaposliti sina(kao selektora mladih kstegorija), kćerku(kao sekretaricu u savezu) , svalerku( kao ekonomisti)u savez, Pilava i Dzemiđica nikada nije falilo u Bošnjaka, takvivsu izdali Gradascevica, e takvi izdaju i sada. Zbog toga ova dva lika (gico i beus) rade što njima odgovara, nema to veze koliko love dao savezu jer su borac i zrinjski njima nacionalni projekat. I ovo se može riješiti jedino batinama bosnjackih predstavnika i utjerivanjem straha u kosti, ali ti koji su to mogli da urade, drugi ridzobradi i njemu slični, su davno pobili.RaymondRed je napisao/la: ↑06 dec 2025, 01:30Nije rjesenje tjeranje mirvica. To da uradimo tek bi u **** bili. Rjesenje je transparentnost i ulaganje para u savez a ne u polovnjake poput ljajica. I fokus ma rezultat i pare kroz evropu a ne kroz transfere. Kao i naravno tjeranje tih struja iz klubaErosViverosViv je napisao/la: ↑06 dec 2025, 00:55Šta je rješenje po tebi (pitam sve)?
Kako bi ga ti otjerao, šta treba da se desi da on ode, kome da ostavi klub, kako i zašto bi došao neko na njegovo mjesto ( a da mora ulagati više, jače, transparentnije i fudbalski racionalnije ), a pored svega da poznaje BiH kao najkoruptivniju i najneuređeniju državu evrope, stanje u njoj i ljude koji obitavaju oko kluba, grada i države?
Da li smatraš da će, ko god u tom slučaju bio novi potencijalni investitor, biti karakterno bolji, razumniji? Koji to multimilioner sjedi na vrećama para, a da je duša od čovjeka, da nije egoista, da su poslovi i lova čisti i da, pazi sad, hoće da ulaže u klub iz bosanske lige koji nema ni stadiona ali bi zato naslijedio višemilionske platne ugovore koje mora isplatiti? Gdje su takvi do sad bili i kako dopustiše Mirviću da uđe u klub pitam se.
Mi nemamo kritične mase ni onu lisicu sa stadiona istjerati, a kamoli šta više. Ponudi jedno razumno rješenje pa da vidimo šta je to realno i moguće, a šta ne.
Ja se nadam da će ovo sa Mamicem uspijeti, jer mi je jedan nas forumas rekao da on nije uopte bio želja Mirvica i zbog toga vjerujem u to. E, volio bih kada bi ovaj princ sve preuzeo , jer je on taj koji na kradju, varanje od strane uposleniks djeluje kaznom, koja zna biti veeeeoma rigorozna. Bice ovo dobro, ako Bog da. I, da, ja lisicu ne bih nikada otjerao sa stadiona, neka nam postane zaštitni znak
Evo i oni tebe selame!
- Maroon1946
- Kontakt:
ErosViverosViv je napisao/la: ↑06 dec 2025, 00:34Jest izmislio toplu vodu. Šta je Zekić konkretno rekao, a da to nismo znali? Smetalo mu što neko (guliashvili) mora igrati?
U kojem to klubu nema pritiska sa vrha da barem jedan igrač mora igrati? Pa i Perez Ancelotiju kaže da Vinicius mora igrati.
Ta naredba kad ti dođe, znači da klub planira da zaradi na tom igraču kako bi bilo para i za tebe i za klub poslije tebe jer klub ne zna kad će se tebi dići **** da nas napustiš (kao što je to bio slučaj nakon priprema).
Na kraju krajeva, nisi "morao" forsirati nekog panja od igrača, nego igrača čije ponude od 2,5mil € smo odbijali, igrača koji ti je direktno donosio pobjede i rezultate.
Morao Ljajića forsirati? Najboljeg igrača jače lige od naše iz protekle sezone? Izvini molim te, u kojoj ekipi na balkanu on to ne bi trebao igrati![]()
Zašto ga interesuje je li predsjednik u USA, Kini ili Jupiteru? Kakve on veze ima s tim? Imaš svoju ekipu, sve uslove, imaš tim menadžera i imaš upravni odbor. Murinjo je godinama vodio Čelzi, a Abramovicha jedva da je poznavao.
Ko je gledao cijeli podcast - neka javi u kojoj minuti je Zekić pričao o fizičkoj spremi igrača i pripremama koje je odradio, a čije rezultate gledamo i dan danas? Žao mi je što je ovaj podcast došao pred derbi pa se sad i o tome priča, umjesto da hajcamo sve oko sebe 24/7 da napunimo Koševo.
A dan te ****, lik poredi igraca Reala i Sarajeva, Pereza i naseg Homera 
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Klub bi ostavio ovima što ga tjeraju, kod nas je problem što bi svi trošili tuđe pare. Niko nema pravo rješenje, šta i kako uraditi. Što se tiče akademije tu se nema šta prigovoriti, jedino zamjerim što nisu poklopili sudije, ne da nam navlače nego da imaš uslove kao drugi.ErosViverosViv je napisao/la: ↑06 dec 2025, 00:55Šta je rješenje po tebi (pitam sve)?
je li i dalje tarifa za botovanje 50 BAM ili su digli na 70BAM?
- napoleon72
- Kontakt:
Kae Murinjo nije ni poznavao Romana, ljudi se opijali svake sedmice, Roman zivio u Londonu, na svakoj utakmici bio
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Trener se ne slaze sa gazdom, kakvo iznenadjenje, pa sta ih je perez otjerao iz reala, hoeness u bajernu ili eno onaj ludi grk iz notinghema. Toga je uvijek bilo i biti ce. Zekica nabijem na k sto se pokupio ko zadnja pizda, ostavio najnespremniju ekipu. Ljudino ako si gigant i velicina, sto nisi otisao na kraju prosle sezone, sa trofejom u ruci?
-
KosevoZove
- Kontakt:
krenuooo si dobro za danas, jos koji post i 50 BAM je tvoje ako imas bash u svom gradu mozda dobijes i kupon besplatan rucakboki86 je napisao/la: ↑06 dec 2025, 10:23Trener se ne slaze sa gazdom, kakvo iznenadjenje, pa sta ih je perez otjerao iz reala, hoeness u bajernu ili eno onaj ludi grk iz notinghema. Toga je uvijek bilo i biti ce. Zekica nabijem na k sto se pokupio ko zadnja pizda, ostavio najnespremniju ekipu. Ljudino ako si gigant i velicina, sto nisi otisao na kraju prosle sezone, sa trofejom u ruci?
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Ja bih ovaj post prijavio.Vanja8 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 22:06To ti reci onom ko te sklepaomnon46 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 22:02Čuj porediti Zekića i Ibričića. Bravo .Vanja8 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 21:40Jadno i bijedno od Zekica, covjek za koga sam mislio da je gospodin, a on na nivou Senajida Ibricica...
Prvo, podnio je ostavku i obavijestio hrvatske medije,a ovdje je svaki portal odbio, a sad pljuje po klubu kao onaj krajiski debil...
Imali smo mi i ranije problema, Vinko Marinovic, Sablic, ali su ispali gospoda za Zekica...
Kad pogledas trenere i u PL BiH i u regionu, rijetko ces naci nekog ko ce iznositi prljav ves tamo gdje je radio...
Ok, nemam ja nista protiv, neka prica, ali samo je pokazao kako nisko mozes pasti i ponistiti sve sto si dobro uradio u klubu...
Zasto to odmah nisi uradio, obrazlozio ostavku ovakvim nastupom i imao bi puno postovanje svakog od nas...
Jadno moj Zekicu...
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
- luckystrike
- Kontakt:
+1
Pregleda citav podkast od sat i po i ne skontah sta je to tako Zekić pljunuo po klubu?
Rekao je uglavnom stvari koje su svima jasne bile. Zasitio se pritiska, suđenja, izvještaja, vjerovatno i idiotarija u stilu Ajle Alimanovic, osjetio da ne može dati više i tjt. Ok presudilo je na kraju što se forsira Guliashvili (mogu misliti kakvu mu olatu dajemo jer je onaj ugovor produzio kad se mogao prodati, kiks ala Shrek) i pokupio stvari i otišao.
Ništa lose o klubu nije rekao, čak sta vise pohvalio i govorio u par navrata o veličini kluba i prisnosti navijača itd.
Ja ne znam sta su pojedini ovdje izvukli loše, ma nije ni bitno, svakako smo u qurcu gorem od bilo kakvog Zekica. On je očito dobro zamaskirao tih godinu dana sav nerad i idiotluk u klubu. Nekako smo svi disali ko jedno. Sad nas na derbiju nece doci vise od 7-8k
Zamjeram mu djelomično za tajmin odlaska, mogao je na kraju sezone se pokupiti ako je vidio da ne moze vise.
Rekao je uglavnom stvari koje su svima jasne bile. Zasitio se pritiska, suđenja, izvještaja, vjerovatno i idiotarija u stilu Ajle Alimanovic, osjetio da ne može dati više i tjt. Ok presudilo je na kraju što se forsira Guliashvili (mogu misliti kakvu mu olatu dajemo jer je onaj ugovor produzio kad se mogao prodati, kiks ala Shrek) i pokupio stvari i otišao.
Ništa lose o klubu nije rekao, čak sta vise pohvalio i govorio u par navrata o veličini kluba i prisnosti navijača itd.
Ja ne znam sta su pojedini ovdje izvukli loše, ma nije ni bitno, svakako smo u qurcu gorem od bilo kakvog Zekica. On je očito dobro zamaskirao tih godinu dana sav nerad i idiotluk u klubu. Nekako smo svi disali ko jedno. Sad nas na derbiju nece doci vise od 7-8k
Zamjeram mu djelomično za tajmin odlaska, mogao je na kraju sezone se pokupiti ako je vidio da ne moze vise.
+1
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
bordobijeli
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: laznokrilo i 70 gostiju.