FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
24
10%
Drugi
19
8%
Treći
61
26%
Četvrti
66
28%
Peti
22
9%
Šesti
15
6%
Sedmi
6
3%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
15
6%

Ukupno glasova: 238

Vanja8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vanja8 » 05 dec 2025, 22:59

NazorUso je napisao/la:
05 dec 2025, 22:52
Vanja8 je napisao/la:
05 dec 2025, 21:40
Jadno i bijedno od Zekica, covjek za koga sam mislio da je gospodin, a on na nivou Senajida Ibricica...
Prvo, podnio je ostavku i obavijestio hrvatske medije,a ovdje je svaki portal odbio, a sad pljuje po klubu kao onaj krajiski debil...

Imali smo mi i ranije problema, Vinko Marinovic, Sablic, ali su ispali gospoda za Zekica...

Kad pogledas trenere i u PL BiH i u regionu, rijetko ces naci nekog ko ce iznositi prljav ves tamo gdje je radio...
Ok, nemam ja nista protiv, neka prica, ali samo je pokazao kako nisko mozes pasti i ponistiti sve sto si dobro uradio u klubu...

Zasto to odmah nisi uradio, obrazlozio ostavku ovakvim nastupom i imao bi puno postovanje svakog od nas...

Jadno moj Zekicu...
Sta je jadno ???
Problem je sto ti i par vas najavljuje nekakve bombe a mi apliciramo za kredit da plate isplatimo. Pa kad se pokaue da niste upravu, onda "jadno od Zekica" !
Nemoj me pogresno shvatiti, ja znam koliko volis ovaj klub i vjerovatno si samo prenio sto si cuo, ali brate moj daleko je od istine.
Mi smo u qrcu (trenutno), sta ce bit kad dodje princ Boga pitaj...mozda bude sve ok, ali smo izvarani 10372996 puta, tako da imamo skepticizam prema svemu.
Nije jadno, nek je rekao !!!
Nisam znao da postoje "mi" i "vi" navijaci kluba...
Svaki dan nesto nauci covjek...

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 05 dec 2025, 23:23

fks74 je napisao/la:
05 dec 2025, 22:00
napoleon72 je napisao/la:
05 dec 2025, 21:55
Napises da nema plata - forumska suplja, unosis nemir, nek neko izadje u javnost
Neko izadje i kaze to isto - karakterna nula, iznosi prljavi ves

Kakav poltronski mentalitet jbt. Jel to se i sad bojimo da Mirvah ne digne ruke od ovog?
Iskreno, koji vam je cilj sa ovim pričama ?
Zato sto je raji pun q prica i furanja da smo neka sila, baca se drkica na Homera, a frajer nas unazadio, godinama ćemo se oporavljati od njega i seljačkih fora. Hvala Zekicu pa je iznio bar mali dio poblema koje imamo.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 05 dec 2025, 23:29

Najdraza 3mjeseca u godini juni, juli, august prvaci svemira
Ostalih 9mjeseci yebavanje majki
Od zadnjih 30godina ovakvih nam je 25
Ja jedva cekam juni ponovo :opaopa:

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 05 dec 2025, 23:31

Na kojoj minuti se spomene sarajevo?

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 05 dec 2025, 23:34

RaymondRed je napisao/la:
05 dec 2025, 23:31
Cca 24min

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 05 dec 2025, 23:37

johntravolta123 je napisao/la:
05 dec 2025, 23:34
RaymondRed je napisao/la:
05 dec 2025, 23:31
Cca 24min
Hvala

Sarajevo_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo_BiH » 05 dec 2025, 23:37

pogini vanja jadu

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 dec 2025, 23:39

Zekić: Neki igrači su postali teret, a znao sam koliko je novaca uloženo u njihovo dovođenje. Predlagao sam da se nađe rješenje. Ja ih ne mogu forsirati da bi se oni igrali i da bi se prodavali. Došlo je do paralelnih razgovora, odnosa, nekakvih grupa. Na najpošteniji način sam rekao da ja više ne mogu raditi, da nemam tu energiju, da ne mogu dati Sarajevu ono što Sarajevo zaslužuje. Nisu podnijeli to lagano. To mi nije drago. Vrijeme liječi sve, valjda će biti s te strane sve u redu
Zoran Zekić: Nisam se oglašavao u vezi Sarajeva kad sam otišao. Prvo - bio sam vruće glave. Drugo - bio sam umoran. Treće - ne koristim društvene mreže, četvrto - nisam bio spreman za razgovor s novinarima. Moj stožer i ja smo uživali. Sarajevo je velik klub, koji stvara i pritisak, što je i dobro. Ima puno okolnosti na koje ne možeš utjecati. Znao sam nakon te sezone da mogu biti trener i Cityja i Uniteda, šta se sve tamo izdešavalo. Kad god bi postali opasni, jednostavno bi nas srezali. Ne tražim alibi, to je bila činjenica. Napravili smo maksimum, uzeli Kup. Dosta se igrača isprofiliralo, prodalo. Utrženo je 10-12 miliona eura. Imali smo porodičnu atmosferu, znalo se ko šta radi. To su jako dragi dečki…

Moj gazda je u SAD-u, sportski direktor u Belgiji, skaut tamo…Imaš pet- šest skauta, savjetnike predsjednika koji su isto u Americi, pa imaš ovdje neke ljude u Sarajevu. Neki su radili za dobrobit kluba, neki nisu. Hoću reći, dok ti to sve…Ti svako jutro kad se probudiš imaš ekipu, akademiju, ljude s kojima moraš komunicirati za mlade igrače, medije…Imaš ljude s kojima bi trebao raditi report šta ti to radiš i objašnjavati svoje poteze. To čovjeka iscrpi
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 05 dec 2025, 23:51

H8Z7 je napisao/la:
05 dec 2025, 23:39
Zekić: Neki igrači su postali teret, a znao sam koliko je novaca uloženo u njihovo dovođenje. Predlagao sam da se nađe rješenje. Ja ih ne mogu forsirati da bi se oni igrali i da bi se prodavali. Došlo je do paralelnih razgovora, odnosa, nekakvih grupa. Na najpošteniji način sam rekao da ja više ne mogu raditi, da nemam tu energiju, da ne mogu dati Sarajevu ono što Sarajevo zaslužuje. Nisu podnijeli to lagano. To mi nije drago. Vrijeme liječi sve, valjda će biti s te strane sve u redu
Zoran Zekić: Nisam se oglašavao u vezi Sarajeva kad sam otišao. Prvo - bio sam vruće glave. Drugo - bio sam umoran. Treće - ne koristim društvene mreže, četvrto - nisam bio spreman za razgovor s novinarima. Moj stožer i ja smo uživali. Sarajevo je velik klub, koji stvara i pritisak, što je i dobro. Ima puno okolnosti na koje ne možeš utjecati. Znao sam nakon te sezone da mogu biti trener i Cityja i Uniteda, šta se sve tamo izdešavalo. Kad god bi postali opasni, jednostavno bi nas srezali. Ne tražim alibi, to je bila činjenica. Napravili smo maksimum, uzeli Kup. Dosta se igrača isprofiliralo, prodalo. Utrženo je 10-12 miliona eura. Imali smo porodičnu atmosferu, znalo se ko šta radi. To su jako dragi dečki…

Moj gazda je u SAD-u, sportski direktor u Belgiji, skaut tamo…Imaš pet- šest skauta, savjetnike predsjednika koji su isto u Americi, pa imaš ovdje neke ljude u Sarajevu. Neki su radili za dobrobit kluba, neki nisu. Hoću reći, dok ti to sve…Ti svako jutro kad se probudiš imaš ekipu, akademiju, ljude s kojima moraš komunicirati za mlade igrače, medije…Imaš ljude s kojima bi trebao raditi report šta ti to radiš i objašnjavati svoje poteze. To čovjeka iscrpi
Sve sto je covjek rekao je u pravu. Ne razumijem kako nekom moze zekic sada pasti u ocima. Stedio je rijeci maksimalno. Vidjelo se da je imao pritisaka od Boga pitaj vise koga, za igrace poput turkesa, musliju... a sigurno i gulia kojeg je morao igrati zbog potencijalnog transfera. I ocito iz njegove price se moze izvuci da se u sarajevu pitaju neki ljudi koji ne bi trebali i kojima nije interes rezultat. Koliko vec dugo pisem o tim menadzerima i mene neko ovdje negira. Mi zadugo necemo biti ko ono sarajevo sa zekicem.
Ali evo ako citas, imam pitanje za Vanju. Uvijek sam smatrao da jmas pravo misljenje, ali sto sada mislis da nije korektna izjava zekica? Sta nije tu tako ko sto on kaze? A vjeruem da je puno ovo ublazena verzija price.

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 05 dec 2025, 23:52

05 dec 2025, 22:09
fks74 je napisao/la:
Napises da nema plata - forumska suplja, unosis nemir, nek neko izadje u javnost

Kakav poltronski mentalitet jbt. Jel to se i sad bojimo da Mirvah ne digne ruke od ovog?
Joj Djipke sunce ti poljubim poltronsko... ako sutra vidim na Hresi haubice s cijevima okrenutim prema gradu, hocu li ispricat svima sta sam vidio ili sutit i ne unosit paniku? Grob te yebo, jedan covjek vuce klub na dno, vi se brinete da li se na forumu siri panika. Sta serete koji qrac, kad vam se napise nesta, kae forumska mahalanja, nek neko iz kluba potvrdi. Kad ljudi potvrde, kae sta je cilj ovom, ljigavci, bla bla. Pa hajde da sutimo i da dodjemo opet do FK Sarajevo 1946, nek Mirvah radi sta hoce, ovo je ionako Mirvajevo odavno.
Ma ne osvrci se na tog morona. Kako citam forum nisam nikad nista pamwtno od njeg procito

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 dec 2025, 23:54

skoJaa je napisao/la:
05 dec 2025, 23:23
fks74 je napisao/la:

Zato sto je raji pun q prica i furanja da smo neka sila, baca se drkica na Homera, a frajer nas unazadio, godinama ćemo se oporavljati od njega i seljačkih fora. Hvala Zekicu pa je iznio bar mali dio poblema koje imamo.
Homer nas nije unazadio ništa, mi smo prije njega bili u vnimago, on je unoo novac u klub a ima milion razloga zašto nije uspjelo sve što je zamišljeno. Jedan dio je extra urađen a to je akademija, koja je bila primarni cilj. Što se tiče prvog tima, 70% je savez kriv zašto nismo uspjeli.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 dec 2025, 00:00

Maa nije Homer, đe bi on, njemu je danas malo teško
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

DzemoSmjecanin
Kontakt:

Post Postao/la DzemoSmjecanin » 06 dec 2025, 00:06

Znači ista politika je i dalje, guranje igrača za izloga, pa raspasnuti Guli koji nema gola iz igre se iživljava na nama kao jalijaš na terminu. Koji Mamići i Cvitanovići.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 06 dec 2025, 00:12

H8Z7 je napisao/la:
05 dec 2025, 23:39

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Udjem na forum gori sve kontam sta li je to izjavio Zekic, kad ovo. Pa covjek je vise nego pazljivo birao rijeci znaci ovo je preblaga izjava, a svi znamo da je tacno sto govori.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 dec 2025, 00:28

Sad odgledala ovih 20 min sto je pričao Zekic i sve sto je rekao na mjestu i to su naši problemi . Sudije/savez, Mirvic i njegovi saradnici kojih ima puno i svako bi nesto odlučivao a ustvari kilavo to sve ide . I ovo oko plata sto je rekao kao nema novca a onda zvizneš Ljajica i slične a za neke druge stvari se čeka po par mjeseci da se plati. Po meni vrlo korektan i otvoren Zekic ne vidim da je i na jedan način pljuvao klub , rekao stvari koje nas koće da budemo bolji.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 dec 2025, 00:34

Jest izmislio toplu vodu. Šta je Zekić konkretno rekao, a da to nismo znali? Smetalo mu što neko (guliashvili) mora igrati?

U kojem to klubu nema pritiska sa vrha da barem jedan igrač mora igrati? Pa i Perez Ancelotiju kaže da Vinicius mora igrati.
Ta naredba kad ti dođe, znači da klub planira da zaradi na tom igraču kako bi bilo para i za tebe i za klub poslije tebe jer klub ne zna kad će se tebi dići **** da nas napustiš (kao što je to bio slučaj nakon priprema).
Na kraju krajeva, nisi "morao" forsirati nekog panja od igrača, nego igrača čije ponude od 2,5mil € smo odbijali, igrača koji ti je direktno donosio pobjede i rezultate.
Morao Ljajića forsirati? Najboljeg igrača jače lige od naše iz protekle sezone? Izvini molim te, u kojoj ekipi na balkanu on to ne bi trebao igrati :urnebes:

Zašto ga interesuje je li predsjednik u USA, Kini ili Jupiteru? Kakve on veze ima s tim? Imaš svoju ekipu, sve uslove, imaš tim menadžera i imaš upravni odbor. Murinjo je godinama vodio Čelzi, a Abramovicha jedva da je poznavao.

Ko je gledao cijeli podcast - neka javi u kojoj minuti je Zekić pričao o fizičkoj spremi igrača i pripremama koje je odradio, a čije rezultate gledamo i dan danas? Žao mi je što je ovaj podcast došao pred derbi pa se sad i o tome priča, umjesto da hajcamo sve oko sebe 24/7 da napunimo Koševo.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 06 dec 2025, 00:42

Nekima izgleda nije problem sta je rekao vec ko je rekao i kad!
A covjek rekao par stvari koje su manje-vise poznate samo evo sad potvrdene i to dosta upakovano i ublazeno.
Klub je postao taoc uhljupa Mirvica i nema nama na zelenu granu sa njim zadugo.

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 06 dec 2025, 00:53

ErosViverosViv je napisao/la:
06 dec 2025, 00:34
Jest izmislio toplu vodu. Šta je Zekić konkretno rekao, a da to nismo znali? Smetalo mu što neko (guliashvili) mora igrati?

U kojem to klubu nema pritiska sa vrha da barem jedan igrač mora igrati? Pa i Perez Ancelotiju kaže da Vinicius mora igrati.
Ta naredba kad ti dođe, znači da klub planira da zaradi na tom igraču kako bi bilo para i za tebe i za klub poslije tebe jer klub ne zna kad će se tebi dići **** da nas napustiš (kao što je to bio slučaj nakon priprema).
Na kraju krajeva, nisi "morao" forsirati nekog panja od igrača, nego igrača čije ponude od 2,5mil € smo odbijali, igrača koji ti je direktno donosio pobjede i rezultate.
Morao Ljajića forsirati? Najboljeg igrača jače lige od naše iz protekle sezone? Izvini molim te, u kojoj ekipi na balkanu on to ne bi trebao igrati :urnebes:

Zašto ga interesuje je li predsjednik u USA, Kini ili Jupiteru? Kakve on veze ima s tim? Imaš svoju ekipu, sve uslove, imaš tim menadžera i imaš upravni odbor. Murinjo je godinama vodio Čelzi, a Abramovicha jedva da je poznavao.

Ko je gledao cijeli podcast - neka javi u kojoj minuti je Zekić pričao o fizičkoj spremi igrača i pripremama koje je odradio, a čije rezultate gledamo i dan danas? Žao mi je što je ovaj podcast došao pred derbi pa se sad i o tome priča, umjesto da hajcamo sve oko sebe 24/7 da napunimo Koševo.
Kakav ba ljajic uozbilji se. Fula teska za pare koje dobija. Ne mozes imati pomaka s bilo kojim trenerom kad ti se sve isti ljudi mijesaju u njegov rad. Pa sutra da pep dodje jbt to kad se nece nista pitat.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 dec 2025, 00:55

zagorski je napisao/la:
06 dec 2025, 00:42
Nekima izgleda nije problem sta je rekao vec ko je rekao i kad!
A covjek rekao par stvari koje su manje-vise poznate samo evo sad potvrdene i to dosta upakovano i ublazeno.
Klub je postao taoc uhljupa Mirvica i nema nama na zelenu granu sa njim zadugo.
Šta je rješenje po tebi (pitam sve)?
Kako bi ga ti otjerao, šta treba da se desi da on ode, kome da ostavi klub, kako i zašto bi došao neko na njegovo mjesto ( a da mora ulagati više, jače, transparentnije i fudbalski racionalnije ), a pored svega da poznaje BiH kao najkoruptivniju i najneuređeniju državu evrope, stanje u njoj i ljude koji obitavaju oko kluba, grada i države?
Da li smatraš da će, ko god u tom slučaju bio novi potencijalni investitor, biti karakterno bolji, razumniji? Koji to multimilioner sjedi na vrećama para, a da je duša od čovjeka, da nije egoista, da su poslovi i lova čisti i da, pazi sad, hoće da ulaže u klub iz bosanske lige koji nema ni stadiona ali bi zato naslijedio višemilionske platne ugovore koje mora isplatiti? Gdje su takvi do sad bili i kako dopustiše Mirviću da uđe u klub pitam se.

Mi nemamo kritične mase ni onu lisicu sa stadiona istjerati, a kamoli šta više. Ponudi jedno razumno rješenje pa da vidimo šta je to realno i moguće, a šta ne.

BordoAhbab
Kontakt:

Post Postao/la BordoAhbab » 06 dec 2025, 01:23

Mnogi ocigledno ne kontaju da je covjek upakovano iznio sve sto se radi u klubu od dolaska Mirvica a i prije njega pa sad pljuju i govore stvari za koje nisu upravu. Zekic jeste otisao ko zadnja kukavica, odradio evropu konto nesto izvuci i kad je sve propalo povuko se, to mu se ne moze halalit. Ali sve sto je iznio u podcastu rekao je blago i sa postovanjem bez da uvrijedi ikoga. Sad ovu temu ostavit po strani, covjek je svakako proslost, idemo uzet DERBI to je sad najbitnije.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, laznokrilo, PeppermintSA, RaymondRed i 40 gostiju.