Premijer liga BiH - aktuelno

Tuce11
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Tuce11 » 05 dec 2025, 20:46

Zaboljesutra je napisao/la:
05 dec 2025, 18:14
Prihodi Veleža od vlastite aktivnosti iznosili su 1.075.215KM ili 17,78% ukupnih prihoda, dok su prihodi iz budžeta učestvovali u ukupnom budžetu sa 70,81%.
4 282 000.
Možemo li konstatirati da iako i HŠK Zrinjski prima iz budžeta velik novac da je ipak FK Velež najveća budžet sisavica u našoj državi.Zar nije bolje ovaj novac podijeliti sarajevskim klubovima da liga bude zanimljivija ovako bošnjačka politika u nastojanju da održi FK Velež konkurentnim gradskom rivalu ne dobiva ništa na dugoročnom sportskom rivalitetu a najveći gubitnici su sarajevski klubovi.

2.4 milijuna 2021
2.25 milijuna 2022
2.25 milijuna 2023
4.282 milijuna 2024

FK Zeljeznicar

528 tisuca 2021
759 tisuca. 2022
2.051 milijuna 2023
1.425 milijuna 2024

Znači ako samo usporedimo najveći klub u državi FK Željezničar sa mostarskim dobijemo zaključak da je FK Velež dobio iz budžeta preko 11 000 000 zadnje četri godine dok FK Željezničar dobio malo manje od 5 000 000.
Gdje je tu logika od samog punjenja budzeta iz Sarajeva pa do broja stanovnika i na kraju i po sličnim sudbinama nogometnih klubova u proteklom ratu pošto ne zaboravimo da je i Grbavica bila oštećena i razorena.
Mogu konstatirati da mnogo mrziš Velež. Logika je u činjenici da su hrvatski pobunjenici istjerali Velež sa stadiona. Država je dužna obeštetiti prognanika. Gradski stadion je vlasništvo Grada, a ne nekakve općine jugozapad i ljudi koji dodjeliše zajedničku imovinu hšk-u na 99 god. Institucije u Sarajevu bi općeniti trebale ulagati u Mostar, bar u mjeri u kojoj hrvatska država ulaže u dio grada koji smatraju hrvatskim.
Zadnja izmjena: Tuce11, dana/u 05 dec 2025, 20:52, ukupno mijenjano 1 put.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 05 dec 2025, 20:48

Hrammm1921 je napisao/la:
05 dec 2025, 20:43
KosevoZove je napisao/la:
05 dec 2025, 20:41
05 dec 2025, 20:36
slika
:rol: :salut:

Bijambare 2 ce biti , ovi nasi jedva cekali ovo :rol:
Zasto ne volis zulu kad prizeljkujes bijambare 2 ?
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 dec 2025, 20:49

goGlobal je napisao/la:
05 dec 2025, 20:22
bhsport je napisao/la:
05 dec 2025, 18:25
jurisicduska je napisao/la:
05 dec 2025, 18:19
Zeljeznicar je od drzave kroz finansiranje infrastrukture do otpisa dugova dobio 2x vise novca od Veleza a 10x vise od Sarajeva.
Netačno.
Sarajevo je dobilo od drzave izlaz 94 da šire istinu po svijetu dok su nasi igraci bili u rovovima.
Nakon toga grdne pare od Elektroprivrede BiH preko Mehe Obradovica.
I nije bilo dovoljno da 98 pred stranim sudijama a ne Čalijom i Prolicem, dokazanim pitarima, osvoje titulu prvaka.
Treba samo obračunati korištenje gradskog stadiona za marku 30 godina pa vidjeti koliko je drustvo u minusu.
Konačno da i savez donese jednu ispravnu i poštenu odluku.
Jesu al na vracama, na jevrejskom, po dobrinji i na grbavici kuci..i na kraju zapalili vlastiti dom, divni su vam igraci.
Pogledaj gdje su bili Muharemovic, Biscevic i Gušo. Pa se nesto javljaj.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 dec 2025, 20:50

napoleon72 je napisao/la:
05 dec 2025, 18:36
bhsport je napisao/la:
05 dec 2025, 18:19
Zeljeznicar je od drzave kroz finansiranje infrastrukture do otpisa dugova dobio 2x vise novca od Veleza a 10x vise od Sarajeva.
Netačno.
Sarajevo je dobilo od drzave izlaz 94 da šire istinu po svijetu dok su nasi igraci bili u rovovima.
I nije bilo dovoljno da 98 pred stranim sudijama a ne Čalijom i Prolicem, dokazanim pitarima, osvoje titulu prvaka.
Treba samo obračunati korištenje gradskog stadiona za marku 30 godina pa vidjeti koliko je drustvo u minusu.
Daj ne jedite gov.na s tim ratom ovdje, ko da niko od pitara nije stao u odbranu grada i poginuo. Vazdan se spominje psiholog, sad evo i "mi ginuli, vi bjezali". Jest, Keli nam je poginuo bjezeci prema aerodromu a ne spasavajuci zivote.

U kakvo sr.anje se pretvorilo ovo drustvo, grad, derbi.. fuj Allaha mi. Da se opet zarati gadjali bismo se granatama jbt.
Koga je drzava poslala 94 van grada?
FKS ili FKZ?
Sa kim je Umprofor igrao prijateljsku 94?
Tema je pomoc od strane drzave, pa hajmo od početka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 05 dec 2025, 20:52

A sta je poenta, ne razumijem. Iskupi random 100 ljudi, daj im motke od 2 metra, bit ce nadmocniji od bilo cega sta im stoji na putu. Jos ides i lupas auta na to sve. Sta je tu navijacko?
1946-1987

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 05 dec 2025, 20:55

Balije su sami sebi najveci neprijatelji. Od sporta, posla, svega drugog.
Zadnja izmjena: Zulfo9, dana/u 05 dec 2025, 20:59, ukupno mijenjano 1 put.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 dec 2025, 20:56

To umprofor i to izlazak vec sam vam jednom postavio generaciju 90/91 gdje su bili ti igraci u ratu, svi mahom vani, tako da pustite to malo.

Tema je

Najvise otpisanog poreza u historiji bh nogometa
Najvise reprograma u historiji bh nogometa
Najvise donacija u historiji bh nogometa
Najvise ulozeno u obnovu stadiona u historiji bh nogometa
Najvise povučenih sredstava od Uefe u historiji bh stadiona

Pa vama Vijece ministara neki dan dodijeli 100 k a Sarajevu 0 i to vama svrha : Izgradnja sampiona - smijesno. Rubrika vjerovali ili ne.

To je tema a to Umprofor rat sto je sportista izasao iz zemlje , Karadzic ovo ono, to i jest vas nivo. Teme za primanja od 700-1000 BAM mjesečno. Zadruga i željo. To je vas domet.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 dec 2025, 20:58

05 dec 2025, 20:56
To umprofor i to izlazak vec sam vam jednom postavio generaciju 90/91 gdje su bili ti igraci u ratu, svi mahom vani, tako da pustite to malo.

Tema je

Pa vama Vijece ministara neki dan dodijeli 100 k a Sarajevu 0 i to vama svrha : Izgradnja sampiona - smijesno. Rubrika vjerovali ili ne.

To je tema a to Umprofor rat sto je sportista izasao iz zemlje , Karadzic ovo ono, to i jest vas nivo. Teme za primanja od 700-1000 BAM mjesečno. Zadruga i željo. To je vas domet.
Ma bitno je da oni saberu koliko je Mirvic posudio :urnebes:

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 05 dec 2025, 21:00

Nije sramota dobiti degenek sramota je produžiti u istom omjeru kao ljudi od puta u Lepenici na autoputu

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 05 dec 2025, 21:03

Zanimljivo kako sad oni sto su pisali o pobjedu Hordi na bijembarama, pravdaju i pricaju drugu pricu.

Uvijek i zauvijek KUJANI

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 dec 2025, 21:04

nokee je napisao/la:
05 dec 2025, 20:58

Tema je

Sad će im doći takav pa nek sabiraju

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 05 dec 2025, 21:05

bhsport je napisao/la:
05 dec 2025, 20:49
goGlobal je napisao/la:
05 dec 2025, 20:22
bhsport je napisao/la:

Netačno.
Jesu al na vracama, na jevrejskom, po dobrinji i na grbavici kuci..i na kraju zapalili vlastiti dom, divni su vam igraci.
Pogledaj gdje su bili Muharemovic, Biscevic i Gušo. Pa se nesto javljaj.
Sve znam, Hrvatska i pripreme tokom ratnih desavanja, tako ispalo. Ali nije to vrijedno da se prepucavamo decenijama oko banalnih stvari, dok nam se klubovi unazadjuju od strane jakog uticaja seperatista i mrzitelja nam zajednicke domovine Bosne i Hercegovine. Koliki god rivalitet medju nasim klubovima bio, ja vas ne mogu mrziti i to su cinjenice. Lago bi sam sebe da je drugacije. Ipak, rodjaci, komsije, drugovi navijaju od vajkada za Zelju, Veleza, Čelika i Slobodu a ja to postujem kao sto i oni moj odabir postuju i tu sva polemika pocinje i prestaje.
Živ'jo.
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 05 dec 2025, 21:06

NajvecaRadosti je napisao/la:
05 dec 2025, 19:28
goGlobal je napisao/la:
05 dec 2025, 19:03
napoleon72 je napisao/la:
05 dec 2025, 12:01
Pitar sam al ovo je stvarno dno dna. Zeljo je dao besplatan sjever Hordama kad su sve ostale tribine bile 20 KM. Dao je 500 ulaznica kad su renovirali tribinu i mogli su hladno ne ponudit nista. Ovo su jadni pokusaji da pokrijes svoju sramotu jer si se doveo do tog da te protiv Borca gledaju 2 milje.
Smijesno sve postalo. Nekad smo poslije rata kod njih imali po sjevera i cijele redove ispod čire. Oni kod nas jug i trecinu zapada. Ne znam sta glume nase upravo s ovim potezima? Stavi prikladnu cijenu ulaznica i nama i njima i nek grmi stadion, da odzvanja atmosfera sirom kontinenta i igracima bi bilo ugodnije igraditi pred popunjenim tribinama i sama atmosfera bi bila vrhunska. Ne mozemo mi sebi bit nikako dusmani a ljudi nas guraju u tom smjeru. Smijesno i zalosno al sta ces.
Mene stid ko nam ja u upravi.Imam dovoljno staža na tom stadionu i rodjen sam u centru grada i ne moze mene ni Mirvic ni Ajla Alimanovic uciti o FKS i sarajevskom derbiju.

Zeljo nam je dao 5% jer je ogranicen kapacitet bio i za njihove navijace,do tada su nam davali po 15%(sto je kod nas citav jug).Cak i kad su pravili neku akciju nama su poslali besplatno karte da ne placamo 20KM jer nije okej,i tada su nasi im uzvratili skupim kartama.Kako god uvijek je korektno bilo izuzev onog jednog puta cini mi se 2017 kada su nakon dobijeni 5-6k nasima skratili na Grbavici(derbi bojkotovan od strane Hordi).
Nasi ako nisu htjeli trebali su se zahvaliti i odbiti 500 karata jer objektivno mogli su da nam ne daju nista zbog radova.

Dolazimo do situacije da manje od 40 sati pred najvecu utakmicu imamo situaciju da se ne prica o fudbalu nego kartama.U nedelju ce jedna ekipa biti uskracena za podrsku i automatski pojam derbi pada u vodu.
Uvijek sam volio fair play u ovoj ligi jer za to se i igra fudbal a ne ove seljacke i djecije fore koje ce se 110% nastaviti i na narednim derbijima.Ispastaju samo navijaci zbog koji se i igra ovaj sport.Koliko god da mrzim Zelju znam da ne pricam o nekim rusiteljima drzave nego o ljudima s kojim svaki dan dijelim zrak i pijem kafu.Ako si obecao citav jug ispostuj dogovor jer mi smo njima dosta puta dali 5% a oni uzvracali sa 15.Fatat ce se za glavu kad i oni krenu ovom praksom 5 za 5.Najpostenije da se nastavilo sa praksom 3k za 1.5k.

Zao mi je kao ljubitelju fudbala i gradjaninom Sarajeva sto je unisteno nesto cemo smo se svi po 10 dana ranije radovali prije i sto ce ovo u nedelju proteci kao i svaka utakmica i biti brzo zaboravljeno.
Evo ti i vodi ih svojoj kući.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 dec 2025, 21:07

Raspravljaju ljudi o odlukama naše uprave a i mi sami mislimo da je ta uprava najdebilnija na dunjaluku. I kao mi se prepucavamo. Ja vam želim upravu ko nasu. Ionako navijaju za vas.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 05 dec 2025, 21:08

Jet2Holiday je napisao/la:
05 dec 2025, 20:48
05 dec 2025, 20:43
KosevoZove je napisao/la:
05 dec 2025, 20:41
:rol: :salut:

Bijambare 2 ce biti , ovi nasi jedva cekali ovo :rol:
Zasto ne volis zulu kad prizeljkujes bijambare 2 ?

Pitaj tvoje horde koji rade za njeg jel ga vole :rol:

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 05 dec 2025, 21:11

FoxMulder je napisao/la:
05 dec 2025, 20:29
luckystrike je napisao/la:
05 dec 2025, 20:07
Super klip, da se vidi da su mali plavi tipovani od strane policije o koloni, broju vozila i kretanju.
Kobiljaru, to je objavljeno 3 dana kasnije na slučajevima x
Pametnice, pogledaj još jednom sam sadržaj na 0.5 speed, ne uzimajući u obzir irelevantne stvari kad i ko je objavio, možda ti bude jasnije.

A za druga što spominje voki tokije, nek' se raspita u toj istoj stanici čiji sin odnosno od kojeg ministra sestrić vuče najveću liniju kod vašeg vođe. Al' staće se i njemu u kraj a tako i ovoj sprezi.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 05 dec 2025, 21:12

bhsport je napisao/la:
05 dec 2025, 20:50
Koga je drzava poslala 94 van grada?
FKS ili FKZ?
Sa kim je Umprofor igrao prijateljsku 94?
Tema je pomoc od strane drzave, pa hajmo od početka.
Nisu mi drage teme al cisto da se zna radi ovih bez obraza i casti koji cak i o ovome spinuju :thumbup:
svrakino1921 je napisao/la:
26 jan 2025, 10:39

Gledaj ti to
1993 godina - Grad Sarajevo gori
Oni su izvukli 25 extra vojno sposobnih mladića iz Grada
Skoro pa jedan vod
Plus ove prdonje - treneri sekretari koji mogu stražu čuvat na vatrenoj liniji

Npr. - već 94' su poceli mobilisat u gradu curice koje su završile medicinsku školu da budu bolnicarke :salut:
FK Zeljeznicar ratne 1994. godine. Na slici su: Jasmin Huric, Adnan Guso, Muamer Ahmetagic, Nijaz Brkovic, Adis Ibrisevic, Said Fazlagic, Hajrudin Durbuzovic (stoje),
Edin Sopovic, Dzelaludin Muharemovic, Adnan
Pehlivanovic, Samir Jahic i Fadil Zeric (cuce).

slika
U tim teškim vremenima, zaljubljenici u plavu boju su, čim se situacija koliko-toliko razjasnila, odlučili da po svaku cijenu održe Željezničar. Mišo Smajlović, Edin Sprečo, Josip Bukal, Vasilije Radović, Boris Bračulj, Hajrudin Đurbuzović, Jusuf Šehović, Esad Ibrahimović, Josip Jurišić, Zdenko Jelić, Hajrudin Čengić i nekolicina drugih pojedinaca su najzaslužniji za opstanak kluba. Igrači su bili članovi Armije BiH, igrao se samo mali fudbal, a treniralo se u školskim salama između odlazaka na prve linije. Ljubav prema klubu je jednostavno bila isuviše jaka.

U jeku rata, klub je učestvovao i na prvom bh. prvenstvu. I pored gotovo nemogućih uslova za rad, Željezničar je osvojio prvo mjesto na jednom od kvalifikacionih turnira, odigranom u Sarajevu za vrijeme jednog od rijetkih potpisanih “primirja”.
Poredjenja radi, u skoro isto vrijeme FKS je imao “ratnu turneju” i to drugu po redu
Tokom boravka na drugoj ratnoj turneji, fudbaleri Sarajeva su boravili na slovenačkom Bledu odakle su najprije otputovali za Italiju, a potom za Tursku. Nakon kratkotrajnog boravka u Turskoj, ekipa se vratila u svoju bazu na Bledu gdje su nastavili sa pripremama za novogodišnji malonogometni turnir u Češkoj Republici.

Na fotografiji je prikazana ekipa Sarajeva tokom jedne od utakmica u Sloveniji.
Stoje: Muamer Dalipagić, Elmir Behlulovic, Almir Turkovic, Elvir Baljiç, Ismir Pintol, Mirza Varesanovic.
Čuče: Emir Granov, Dzenan Uscuplic, Nermin Gogalic, Alen Avdic, Enes Demirović.

slika
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 dec 2025, 21:15

05 dec 2025, 21:04
nokee je napisao/la:
05 dec 2025, 20:58

Tema je

Sad će im doći takav pa nek sabiraju
Nije jos uvijek sigurno da ce doci, sta ljudi rade, :crazy: , hoce bas da ga otjeraju... :wtf:

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 05 dec 2025, 21:23

Threeplanetrees je napisao/la:
05 dec 2025, 21:00
Nije sramota dobiti degenek sramota je produžiti u istom omjeru kao ljudi od puta u Lepenici na autoputu
Ili kao kobiljari na autoputu kod Ilijaša
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 05 dec 2025, 21:25

05 dec 2025, 21:11
FoxMulder je napisao/la:
05 dec 2025, 20:29
05 dec 2025, 20:07
Super klip, da se vidi da su mali plavi tipovani od strane policije o koloni, broju vozila i kretanju.
Kobiljaru, to je objavljeno 3 dana kasnije na slučajevima x
Pametnice, pogledaj još jednom sam sadržaj na 0.5 speed, ne uzimajući u obzir irelevantne stvari kad i ko je objavio, možda ti bude jasnije.

A za druga što spominje voki tokije, nek' se raspita u toj istoj stanici čiji sin odnosno od kojeg ministra sestrić vuče najveću liniju kod vašeg vođe. Al' staće se i njemu u kraj a tako i ovoj sprezi.
Ahahahahahahah e jeste mitomani.Jel sljedeća da Manijaci s OSOM šuruju
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, held9, Ledara, Vanja8, WeekendOffender, Zigazaga i 53 gosta.