Pa vidimo to svi danfa forumManijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:13Cekaj kakimOldTownDistrict je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:12Varas se i to dobro a radi takve procjene ajd da me upoznas pa nastavljamo ovo o roditeljima na privatne poruke.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:09
Zivotno iskustvo i licna procjena kod citanja tvojih postova mi govori da su ti roditelji porijeklom iz istocne bosne, a da ti trenutno zivis negdje na relaciji kobilja glava - ilijas. Mozda se varam al tesko.
Premijer liga BiH - aktuelno
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
Navedi sta sam pogresno napisao? Vas gostujuci sjever bude skuplji od naseg domaceg?OldTownDistrict je napisao/la: ↑05 dec 2025, 12:59De bolan imas internet, google, istrazuj informisi se ne lupaj. Pogleda sta se radilo na grb. bog te pogledao ne lupaj.Tempero je napisao/la: ↑05 dec 2025, 12:54Cijena karte je ista kao i za tribinu sjever za domace navijace. Po pravilima, za jug na kosevu bi trebala biti cijena idneticna kao sjever vas, jer su iste tribine. Medjutim vi na derbiju stavite za clanove navodno jeftinije i svima pordajete po to cijeni. Nama bude veca. Nema problema. Samo sad ste pretjerali sa cijenom. Najskuplja tribina na stadionu da bude gostujuca.OldTownDistrict je napisao/la: ↑05 dec 2025, 12:40
Alo general, koliko para je karta za ono prkno od zdenke gdje svake godine nagurate kao zivotinje ljude? Kolko kolko?
Tad se ova izjava slavila, danas kad se igrica okrenula - cmizdri se."Ja imam kafanu u Hrasnom, dođite slobodno i ti slaviš rođendan, odnosno, bilo ko od vas slavi rođendan ove godine. Ja dam pola kafane jer mi se to može uklopiti u moj nekakav biznis plan za taj dan, taj mjesec, tu sedmicu. Iduće godine dođeš ti opet slaviš rođendan, neko od vas, ja kažem "Mogu ti dat kiflu onu u dnu.", ti se buniš. Na osnovu čega se ti buniš? To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dat. Kraj priče. Ko se tim nije zadovoljio - ne mora."
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- Hrammm1921
- Kontakt:
bordobijeli je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:08Jednom prilikom rece Amar Osim . Naša kuca naša pravila , kraj priče.
Pa ta ‘kuca’ je malo i moja znas? Kakva dalabu
-
12345678922
- Kontakt:
I bolje što ne idemo, sa krezubama sa kobilje glave djelit i 90 minuta na stadionu je puno, KOCKASTE GLAVE
I mi seremo… ljudi nam dali 50% njihove prosjecne posjecinosti u kartama, mogli su to poboljsat sa nasih 1500 i njihovih 3000 aliiii
I mi seremo… ljudi nam dali 50% njihove prosjecne posjecinosti u kartama, mogli su to poboljsat sa nasih 1500 i njihovih 3000 aliiii
Zadnja izmjena: 12345678922, dana/u 05 dec 2025, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Ovaj mi se privatno javio da se nadjemo uzivo

Iznova i iznova sami potvrdjuju sve ovo sto pisemo.
-
bordobijeli
- Kontakt:
U nedjelju nasa a vaša moze biti ostale dane.Hrammm1921 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:16bordobijeli je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:08Jednom prilikom rece Amar Osim . Naša kuca naša pravila , kraj priče.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Fino sam te pitao hoces na kafu pasha da pricamo o roditeljima a ti se toliko ukakio da I na to ne znas odgovorit nego ovdje kao smijesan. e tugo istocne bosne...Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:17Ovaj mi se privatno javio da se nadjemo uzivo
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑05 dec 2025, 11:11Ako već hoćeš da se držiš činjenica, to nadyebavanje sa ulaznicama je krenulo nekad u prvoj ili drugoj eri Amara, tako da nema smisla gledati sad samo ovo.KONTRASVIH je napisao/la: ↑05 dec 2025, 11:05Ako cemo vec o “istoj mjeri”, hajmo se drzati cinjenica, a ne selektivnog pamcenja.Shategabri je napisao/la: ↑05 dec 2025, 10:38Upravo u tome je problem, vodite se logikom da je to utakmica kao i svaka druga i da je u redu tih 5%.
Kad mi damo 5%, što nismo čitav jug, što nismo dva sektora zapada, svakako zjapi prazno.
Kad vam odgovorimo istom mjerom, onda je do nas i onda smo mi krivi![]()
Zadnji derbi na Grbavici kad ste bili, dobili ste standardno oko 1500 ulaznica, sto je oko 12-13% kapaciteta kad se uracunaju tampon zone. To ste dobijali godinama bez ikakvih problema.
Onda dolazi vas domaci derbi, stadion od cca 31.000 mjesta, na vasim utakmicama 90% stadiona zjapi prazno, i vi nama date samo 1800 ulaznica. Znaci 5-6%, i to je bio trenutak kad ste VI pokrenuli ovo ciganisanje. I nema tog spina kojim to mozete opravdati.
I sad kad se radi jug na Grbavici opet ste dobili tih 5% na stadionu koji zbog radova ima jedva oko 10.500 kapaciteta sa tampon zonama i manje. I sta bude? Vasi navijaci odbiju doci. Sad opet glumite zrtve i prodajete pricu “mi samo vracamo istom mjerom”. Ne, vi ste prvi poceli i to u najvecem mogucem nerazmjeru na stadionu gdje vam zjapi prazno 90% tribina dok smo mi vama omogucili i u ovako malom kapacitetu.
Da ne spominjem te razlicite cijene ulaznica na istoj tribini, vama po 3-5 KM, kontra strana 10 KM i vise, to nista nije novo. Posto vidim da se spominje, ne bi me cudilo da opet date po 20 KM ulaznice.
Ovo sto vi radite moze podrzati samo neko ko ne voli fudbal ili ko je saban po defaultu. I sto je najgore, kod vas vecina to guta jer selektivno gledate od danas do sutra, i sto vam ovce vode glavnu rijec.
Dugo godina se urušava taj navijački aspekt sarajevskog derbija.
Al dobro, dok god upiremo prstom jedni u druge, biće samo gore.
Da smo kako treba, sjeli bi i dogovorili se, našli načina da budu zadovoljni i jedni i drugi.
Jel vi vidite vase opravdanja? Dokle idete unazad da pravdate vase muljanje i upravu koja vas pravi ovcama u 2025oj godini? Na stranu sto nije ni tad pocelo nego ranije opet sa vase strane, ko se sjeca prilaza na jugu zna o cemu pricam, i tad je bila 20 KM ulaznica.
Da sumiramo, unistavate derbi, strah vas je veceg broja navijaca Zelje nego vasih (glavni razlog ciganisanja), i na kraju uprava vas pravi ovcama, i pored normalnih navijaca koji se protive ovim odlukama opet se nadje najglasnija shizobrigada koja brani i ovaj cirkus.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- BiHSportman
- Kontakt:
Opasan. Počeo zvat ljude uživo da se nalaze radi diskusije na forumu. Neko će te prosut brate, jebote klub. Navijaj, piši, ne mafijaj.
1921!
- OldTownDistrict
- Kontakt:
bordobijeli je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:18U nedjelju nasa a vaša moze biti ostale dane.Hrammm1921 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:16bordobijeli je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:08Jednom prilikom rece Amar Osim . Naša kuca naša pravila , kraj priče.
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
I sta kad se nadjemo, iznabadas potencijalno ti mene ili ja tebe i sta ondaOldTownDistrict je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:18Fino sam te pitao hoces na kafu pasha da pricamo o roditeljima a ti se toliko ukakio da I na to ne znas odgovorit nego ovdje kao smijesan. e tugo istocne bosne...Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:17Ovaj mi se privatno javio da se nadjemo uzivo
- OldTownDistrict
- Kontakt:
A sto je problem nekoga pozvati na kafu? Tvrdí na tom istom forumu nesto pa eto hajmo sjesti na kafu ko ljudi i da me upozna gdje belaj?BiHSportman je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:22Opasan. Počeo zvat ljude uživo da se nalaze radi diskusije na forumu. Neko će te prosut brate, jebote klub. Navijaj, piši, ne mafijaj.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Vidi odma noz, kafa haveru kahva pa nisi mi smrtni neprijatelj sta ti je.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:24I sta kad se nadjemo, iznabadas potencijalno ti mene ili ja tebe i sta ondaOldTownDistrict je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:18Fino sam te pitao hoces na kafu pasha da pricamo o roditeljima a ti se toliko ukakio da I na to ne znas odgovorit nego ovdje kao smijesan. e tugo istocne bosne...Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:17Ovaj mi se privatno javio da se nadjemo uzivo
Iznova i iznova sami potvrdjuju sve ovo sto pisemo.![]()
- maroonGiant
- Kontakt:
Da se razumijemo, zao mi je sto derbi nazalost gubi draz, sa ovim glupim prepucavanjima, puno je ljepse kad su i jedni i drugi tu. Ali, niko od nas nema amneziju, sjecamo se dobro kurcenja u izjavama i bahacenja od strane vasih uprava, koje ste vi vazda podrzavali. Davali nam 1500 karata, u prostor gdje moze stati 750 ljudi. Bez vode, i nekih normalnih uvjeta, dok ste vi uredno dobijali citav jug, i dio zapada. Dok god se ne stvore normani uvjeti za nase navijace na grbavici, ja podrzavam jedino pravedno, 5% kapaciteta na oba stadiona i zdravo.Pact1921 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:13To znaci da vi opet nama ne dajete 5 posto sa 1500 jer bi matematicki tacno bilo 1506 karata. Jos jedno krsenje pravila.maroonGiant je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:10Kapacitet Koseva, se smanjio prvo mijenjanjem stolica na Zapadu, gdje su postavljene gabaritima znatno vece stolice i izgubilo se cca 2200 stolica, na Istoku 1000 radi onog ogradjenog dijela oko tunela, i ostatak na Jugu vecinom, radi sigurnosti, ovaj dio bez stolica.
Zapad: 15.589
Istok: 6.172
Sjever: 4.899
Jug: 3.461
UKUPNO: 30.121
-
gegenpress
- Kontakt:
Ne znam, ne ide na dobro nikako.
Umjesto da stanete zajedno, klub uz klub, navijači uz navijače, kao dva najveća kluba i dvije najveće navijačke grupe u državi i da ovu bagru iz saveza uklonite, vi se borite međusobno.
Ima masla i iz plavog ali i bordo tabora, ne kažem.
Međutim, ove sezone evo, Sarajevo je bilo bez podrške na većini gostujućih utakmica, pojave se dvije kante jupola i ide taraba Hordama, i niko ništa, nema saopštenja, bude pokoji komentar na društvenim mrežama i to je to, onda dođe gostovanje u drugom dijelu grada, gdje je tribina porušena zbog izgradnje nove, i klub Željezničar nije dužan kao ni Široki, Borac, Posušje da dadne gostima dolazak, ipak hajde dopusti, koliko toliko što se kaže i opet ne valja, izvinite ali više ima do Sarajeva nego do Željezničara.
Ovo ne bih komentirao što je bio dogovor cijeli Jug i cijena.
Do nekih boljih vremena, sretno i jednima i drugima, svakako se na njihovim utakmicama ne može ništa ni pogledat.
Dva najveća su dva najmanja.

Umjesto da stanete zajedno, klub uz klub, navijači uz navijače, kao dva najveća kluba i dvije najveće navijačke grupe u državi i da ovu bagru iz saveza uklonite, vi se borite međusobno.
Ima masla i iz plavog ali i bordo tabora, ne kažem.
Međutim, ove sezone evo, Sarajevo je bilo bez podrške na većini gostujućih utakmica, pojave se dvije kante jupola i ide taraba Hordama, i niko ništa, nema saopštenja, bude pokoji komentar na društvenim mrežama i to je to, onda dođe gostovanje u drugom dijelu grada, gdje je tribina porušena zbog izgradnje nove, i klub Željezničar nije dužan kao ni Široki, Borac, Posušje da dadne gostima dolazak, ipak hajde dopusti, koliko toliko što se kaže i opet ne valja, izvinite ali više ima do Sarajeva nego do Željezničara.
Ovo ne bih komentirao što je bio dogovor cijeli Jug i cijena.
Do nekih boljih vremena, sretno i jednima i drugima, svakako se na njihovim utakmicama ne može ništa ni pogledat.
Dva najveća su dva najmanja.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Ne da ne znaju, nego je koriste kao “odbrambeni mehanizam” da prikriju svoj lopovluk i lazi. Uz tu taktiku dok se lizes sa pola drzave, kod potkapacitiranih likova tvoja agenda bez problema prolazi.
To su oni
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Pa dobili ste 5%Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 12:59Ne znam zasto navijaci manjeg sarajevskog kluba ovdje podrzavaju nepostivanje pravila? Pravila su jasna, 5% (sto ste vi i dobili PRVI PUT otkako ja pamtim, prije toga uvijek 15%), u slucaju da je tribina fizicki odvojena, pripada cijeli taj sektor odnosno tribina, u slucaju koseva to je cijeli jug.
Kada su u pitanju karte, takodjer se nije postupilo po pravilima, ne smiju se prodavati preko cijene koja je odredjena za domace navijace.
Vidite li u sta vam se klub pretvorio? Dajemo vam godinama 1500-2000 karata na trostruko manjem stadionu po cijenama kao i za nase navijace na toj istoj tribini. Vi nama godinama uskracujete karte nepostivajuci pravilnik i jos nam prodajete po cijenama 10-15-20 KM dok je sjever (identicna tribina) 5 do 8KM uvijek bio.
Kako vas nije stid podrzavati ovaj ciganluk? Odakle izmisljotine da mi vas trpamo u manji prostor sa vise karata? Ima li iko dokaz? Moze li me neko uputiti kako to mi kvarimo derbi? Po cemu vas nismo ispostovali zadnjih 10 godina?
Ukupan kapacitet stadiona je 30.121 sjedećih mjesta..
Al eto kmecite vi i dalje.
Uništavaju derbi i jedna i druga uprava i to je činjenica. Gledaju samo svoju stranu. Kad je derbi na Grbavici gleda se da se zaradi sto više, da ne propadaju karte za tampon zone.. I tako..
Da li je moguce da krezubi kobiljoglavci opravdavaju da je jedino Zelji karta 20 KM. Pa dodu Vam Skripari, Lesinari, Ra, Ultrasi za 10 KM i onda nama date za 20
nije problem u 5% nego u cijeni, pqcke pitarske!
Mogu oni tražiti i 15 000 na 10 milja kapaciteta, to je njihova stvar, ali ima ona stavka sa procentima koliko bi trebalo i koliko mogu dobiti i oni a i mi tamo. Ako hoćwmo derbi kao brand i da je na nivou, onda je normalno omogućiti i godtujućim navijačima da prisustvuju. A već sam odgovorio, čupanje stolica, baklje na obične navijače, ulijetanje u teren itd. ide odmah u startu u naredna 2 derbija zabrana dolasaka. Može i 5 ako je potrebno. Također isto ako i mi to uradimo tamo.Pablo11 je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:14Ma samo 5%, trazili su za derbi 1000 karata na kapacitet 10k, gdje to ima logike? Ulijetanje na teren kidanje parole za mrtvog momka, cupanje stolica vise puta, jos se bune na 5%? Sad vise nije kapacitet ni 35k, sad je 30k. Niko sa njima.ExBlueone je napisao/la: ↑05 dec 2025, 13:10Neko moje viđenje. Tačno u zadnje vrijeme kao da derbi dolazi u nevakat za domaćine pa upravama dobro dođe situacija da se više diskutuje oko (ne)dolaska gostujućih navijača nego o sportskoms segmentu i samoj utakmici.
Ima ovjde aferima sa obje strane. Ali mi sad radimo tribinu i budali je jasno da dok je tako, teško je organizovati derbi sa gostujućim navijačima osim ako im baš nećeš smanjiti cifru karata žestoko (što ide njima na štetu) ili napraviti ogromnu tampon zonu (što ide nama na štetu). Malo djetinjanst ali očekivan potez uprave Sarajeva i koji dođe sad kao neko vraćanje nama zbog prošlog derbija, što je glupost. Nadam se da će se naša tribina završiti što prije pa da se vratimo na nju i da se onda može nešto više uraditi po pitanju organizovanja narednih derbija i naći riješenje koje je najbolje za sve.
Što se tiče ranijih derbija bilo je tu svega, mi smo pucali neke zabrane prije svega zbog velikog broja uništenih stolica, što je opravdano ali kvari draž derbija, sada se stolice skidaju i tako ih sačuvaš ali je dupli posao. Najveći problem su sada baklje ali i to se može vrlo lako rješiti. Daš dogovoreni kapacitet (dogovor oba kluba) nije problem,to je naša obaveza, ali samo jedna bačena baklja prema našem dijelu sjevera ili istoku zabrana gostovanja naredne 2 utakmice. Govorim o ničim izazvanim divljanjem.
Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, RobertHrkac555, tutankamon1905, Zaboljesutra i 19 gostiju.