Rekonstrukcija stadiona u BiH

Jurica95
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Jurica95 » 25 nov 2025, 08:59

rishovski je napisao/la:
16 nov 2025, 17:02
GrgurPlinskii je napisao/la:
16 nov 2025, 15:37
Blueforce21 je napisao/la:
16 nov 2025, 15:31
Kako ce lijepo biti kad se zavrsi jug na Grbavici i Stadion Rodjeni, stavi sve pod krov i urade prostorije. Imacemo 3 stadiona na kojima moze igrati repka
Na stadionu rođeni će Bosna igrati kada i Hrvatska pod bb, znači nikad
Igrat ce A reprezentacija u Mostaru cim se steknu uslovi... To je i vise nego realno u buducnosti.
Bijeli brijeg je jedan od gorih stadiona u državi,tako da je sasvim razumljivo da bilo koja A selekcija nece igrati na njemu.
U Vrapčićima se može igrati protiv Andore, Malte ili San Marina. Može i mlada repka igrati

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 26 nov 2025, 15:14

Pitanje za Zrinjevce, da li se ona nova tribina sto grade planira siriti dalje ili ce ostati samo onaj mali dio za ultrase?

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 26 nov 2025, 18:22

tuitamo je napisao/la:
26 nov 2025, 15:14
Pitanje za Zrinjevce, da li se ona nova tribina sto grade planira siriti dalje ili ce ostati samo onaj mali dio za ultrase?
Ja kako sam jedom nekad vidio projekat ide citavim duzem terena i bice sa krovom, kapacitet je nesto izmedju 3-5k . Al opet ce neko od navijaca zrinjskog bolje znati

Zaboljesutra
Kontakt:

Post Postao/la Zaboljesutra » 26 nov 2025, 18:44

ronaldo99 je napisao/la:
26 nov 2025, 18:22
tuitamo je napisao/la:
26 nov 2025, 15:14
Ja kako sam jedom nekad vidio projekat ide citavim duzem terena i bice sa krovom, kapacitet je nesto izmedju 3-5k . Al opet ce neko od navijaca zrinjskog bolje znati
Vjerovatno će stati na onome što trenutno prave i tu će kad se završi taj dio preći vjerovatno Ultrasi ako naravno pristanu . :rol:
Novca nema za završit tribinu jer je po projektu preko deset milijuna KM a do sada je možda oko 1.5 potrošeno od Vlade FBiH ali kao i sve u našoj državi možeš samo pretpostavljati.Tempo kakav jeste a sad će skoro dvije godine da je pokrenuta izgradnja pošto je 23.01.2024 popularno "stajanje " srušeno.
Upravu kao i grad,županiju ne zanima infrastruktura baš nešto posebno u Mostaru što se tiče HŠKZ.

Npr.normalni ljudi naprave ovo u manje od dvije godine.
Princ Moulay Abdellah u Rabatu

slika

slika

Ovo naprave u 24.mjeseca naši vladari života i smrti.

slika
[email protected] utakmice FK Borca.
-datum utakmice
-ime sudije
-video materija
Što više mailova veća mogućnost za Uefa inspekciju!
Za bolje sutra BiH nogometa !!!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 03 dec 2025, 10:30

al ljepote od stadiona u mostaru. svaka cast. grbavica moze uz njih samo ljepsa je cvena od plave boje :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 04 dec 2025, 12:37

muhamedhulk je napisao/la:
03 dec 2025, 10:30
al ljepote od stadiona u mostaru. svaka cast. grbavica moze uz njih samo ljepsa je cvena od plave boje :D
Grbavica je uz dužno poštovanje stadionu FK Veleža, jedan cijeli nivo iznad.
1921!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 04 dec 2025, 14:40

vrapcici sve ljepsi, extra, kamo srece da je vise ovakvih stadioncica...
samo u kakvoj mi drzavi zivimo, ovo je bas grozno..

zrnjski ce onu tribinu ovim tempom zavrsiti za 10 godina, ako i tada..

jug grbavice nesto kopaju, pripremaju, bice za jedno 5 godina u funkciji..

bilino polje desetine idejnih projekata dozivjelo i strah me je da i ovaj zadnji u realizaciji necemo docekati, barem ja koji imam finih godina:-)
meni je nepojmljivo da ce se kod nas srusiti onakva zapadna tribina, da bi se gradila modernija, nadam se da grijesim.

tusanj ne treba ni spominjati....kosevo:-)

gledam vrapcice i bas puno posla je ostalo do konacnog cilja, sjecam se prije par godina da sam ovdje pisao sa mostarcima kada su se nadali evropi na svom stadionu, kao da kod nas nesto moze biti gotovo za nekoliko mjeseci.
Juzna tribina izgleda lijepo ovako na snimku drona, ali njoj treba jos bruka para da bi postala funkcionalna u obliku u kojem je planirana, kako bi digla kategorizaciju stadiona i stadion ugostio medjunarodnu utakmicu.
Na to jos jedna zdenka, krov na ostale dvije tribine, parking i prilazi....opet, nacekacemo se a neki nece ni docekati:-)

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 dec 2025, 16:08

trebalo je 3-4 mjeseca da naprave ovaj privremeni stadion za Zaragozu, radila firma iz Svicarske

Borcu treba vise vremena da slozi onu gostujucu tribinicu sto stoji u cosku, da ne pricam o drugim stadionima gdje komad tribine rade po 2-3 godine
Don't believe the hype.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 05 dec 2025, 02:17

Iskreno se nadam da ce pravi ljudi doci u Zelju da dovrse onu novu tribinu. Ako se odradi kako treba bit ce naj stadion u regionu.

Nije brzina radova bitnija od kvalitete. Primjer naseg travnjaka vracalo se par puta da se uradi kako treba. Rezultat je vise nego ocigledan., fantastican teren za nase prilike.

Isto tako stubovi na RA tribini naopako uradjeno sad se mora pilati. Sreca pa je to relativno jednostavno.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 05 dec 2025, 08:25

MostarNeretva je napisao/la:
05 dec 2025, 02:17
Iskreno se nadam da ce pravi ljudi doci u Zelju da dovrse onu novu tribinu. Ako se odradi kako treba bit ce naj stadion u regionu.

Nije brzina radova bitnija od kvalitete. Primjer naseg travnjaka vracalo se par puta da se uradi kako treba. Rezultat je vise nego ocigledan., fantastican teren za nase prilike.

Isto tako stubovi na RA tribini naopako uradjeno sad se mora pilati. Sreca pa je to relativno jednostavno.
u regionu? :-)

travnjak..ne zaboravi da je u hercegovini, vidio bi belaja da je u sarajevu, ili zenici. Uz to, jos uvijek je relativno nov u odnosu na ove po bosni...i na tusnju se dobro drzi jer je 'frisak'.

stubovi...zna li se definitivno hoce li se rezati?

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 05 dec 2025, 08:35

akisarajevo92 je napisao/la:
04 dec 2025, 16:08
trebalo je 3-4 mjeseca da naprave ovaj privremeni stadion za Zaragozu, radila firma iz Svicarske

Borcu treba vise vremena da slozi onu gostujucu tribinicu sto stoji u cosku, da ne pricam o drugim stadionima gdje komad tribine rade po 2-3 godine
Borac je onu gostujuću "tribinicu" složio u rekordnom roku, čim je dobio sve potrebne dozvole, tako da ne pričaj o tome ako nisi upućen. Ista stvar će biti i sa krovom na istoku, koji je već stigao na stadion, i čeka na montažu zbog iste stvari, dozvola.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

ŽIŽOVIĆ MLADEN

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.