FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
64
20%
2. Borbu za Evropu
148
47%
3. Sredinu tabele
55
17%
4. Borbu za opstanak
51
16%

Ukupno glasova: 318

VicaGrba1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VicaGrba1921 » 05 dec 2025, 01:49

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
04 dec 2025, 23:34
seha77 je napisao/la:
04 dec 2025, 22:25
Ne znam je li ko pisao ali, Deni Milosevic koji igra lijevo krilo vec nekoliko utakmica uzastopno i vidi se da mu ne prija. Moje je pitanje zasto???
Općenito Deni nije pokazao neki kvalitet koji se očekivao od njega,a došao je kao jedno od zvučnijih pojačanja unazad nekoliko godina.Nadam se da će me demantovati.Bolno je gledati Rakića i Jaganjca u tandemu,da imamo boljeg napadača,ovo bi završilo 5-3 danas.Puno ovdje fali Madzid,Odinaka i Sedorf danas kriminalni,Boljević grije glupu Rakićima,Pejićima i ostalim propalitetima.Bio sam za to da Krpić se na klupu prebaci,ali kad vidim koje doveden kao njegova zamjena,Krpa izvini za sve.3 utakmice do kraja igramo u Sarajevu sve,a za derbi nek nam je Bog na pomoći,ne što su pitari nešto bolji od nas,već zbog nas samih...
Deni je skolovan igrac koji je navikao ispred sebe imati nekoga cija je kretnja takodjer skolovana, spica koji ceka loptu u prostor, a ne ove panjeve rakice jaganjce itd itd. Momak se trudi i vidi se borba, ali nije svemoguc da daje lopte spicevima koji se kriju iza svojih cuvara.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 05 dec 2025, 02:02

1921!

VicaGrba1921

Post Postao/la VicaGrba1921 » 05 dec 2025, 02:38

Ne pisem nikad nista ovdje, nemam potrebe, ali volim uci i citati sta raja pise. Ne mogu da ne ostavim svoj komentar na trenutno stanje. Jaganjac nam “mora” igrati zbog u21, hajde dobro istrpit cemo ga, imali smo i gorih igraca, zna mu se omaci pa predje kojeg igraca napravi sebi sansu ali realizacija 0 bodova. Santos je isao kod Samira Mekica da popravi realizaciju, nije sramota idi i ti. Rakic(igracina iz grafičara), momak ne moze u el tariku u kantonalnoj igrati, ali nama je u prvoj postavi ?¿?¿ igras formaciju 442 koja je izumrla i niko je vise ne koristi, ali evo nama izgleda ide pa je koristi nas murinjo vec 5 kola. Dok ti drugog spica igra momak koji je nesposoban i nikome nije jasno kako zivi od fudbala, na klupi ti sjedi najbolji igrac prosle sezone. KAKAV GOD DA JE, DA IGRA SAMO SA POLA LIJEVE NOGE BOLJI JE OD RAKICA, A DESNJAK JE. Cveta mambo svaka ti cast nema ti ko sta reci, lud si. Pejic, krilo kojem hvalimo odbranu, a u napadu beskoristan ?¿?¿?¿ KRILU ODBRANU HVALIMO. Ismail se vidi da zna, ne izmisljati toplu vodu sa njim, pusti ga da igra i neces se zajebat. Da ne komentarisem redom sve, moze i mora bolje(rakicu za tebe ovo ne vazi, znamo da ne mozes bolje, nije do tebe ne drzis ti sebe u prvoj nego murinjo nas).
Muftic
Trupe(zatvorio je gruzijca na Grbavici) sedorf karamarko alic
Erick ismail
Cveta deni bolja
Hamza
Izvedi ovo na derbiju, egomanijace.
Volim te Željo!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 05 dec 2025, 07:24

Rakic i Jaganjac nisu igraci za Romaniju a ne za nas, ali jok da ti njih obojicu u prvu.
Vini vise ne postoji, dobija minute na kapaljku a bio odlican ranije.
Osmanovic reda radi na klupi pa sta to on losiji od Seedorfa i Sukilovca?

Smije li se Muftic odmoriti ako nista u kupu? Sta kontaju ga prodati? On je imao sansu kad subga zvali za repku ali je poslije toga napravio par kikseva i to je to.

Za Adzema nemam sta reci nego menadzerski trener i abd sto prije da ode.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 05 dec 2025, 09:08

Vrlo izgledno je da se nece ici na derbi. Nase drage komsije su stavile cijenu karte za JUG 20,00 KM. Odbiti cemo to, ukoliko se sta ne promjeni.
Eto s kim dijelimo grad i drzavu. Nikad vise na Grbavicu!

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 05 dec 2025, 09:20

Azzuri je napisao/la:
05 dec 2025, 09:08
Vrlo izgledno je da se nece ici na derbi. Nase drage komsije su stavile cijenu karte za JUG 20,00 KM. Odbiti cemo to, ukoliko se sta ne promjeni.
Automatski prijaviti inspekciji i Savezu. Cijena za dvije identicne tribine mora biti ista, druga je stvar sto oni godinama stave svoj sjever 10 KM pa su ga prodavali po 5 KM.

Ako me sjecanje ne vara isto je ovo bilo prije 10-15 godina kada su nam stavili cijenu 20 KM i tada su pocela prepucavanja oko broja mjesta na stadionu.

Za sljedeci derbi na Grbavici STRIKTNO 5 % uz cijenu od 20 Eura hocete necete, uvijek smo im davali vise karti nego sto ih sljeduje i dobijali po cijeni koja je bila i za nase navijace

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 05 dec 2025, 09:48

To savez mora presjeći sada i donijeti odluku da nam naplaćuju po cijeni za njihove navijače u tom rangu. Ali cekajmo zvanično...

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 05 dec 2025, 10:23

Moje lično mišljenje uvijek je bilo da Adžem nije rješenje za Želju ma u kakvoj se mi finansijskoj situaciji nalazili. Međutim do sada je uvijek pokazao kako umije odigrati sa pitama, motivacijski i taktički ta mu utakmica basta. Iako su u toj utakmici pitari objektivno favoriti, hocu da vjerujem da Adžem može iznaći nešto što će nam pomoći da ostanemo neporaženi. E sad šta će se desiti u prvih 15-20 minuta kada pokažemo da smo najlošiji klub u Europi bumo videli.

Stavljanje Jaganjca i Rakića u isti koš nije realno, Jaganjac po do sada prikazanom je Haland za ovog drugog. Mislim da je idealna situacija za stavljanje Abdulahovića (ili nekog drugog) među stative. I ovako nemamo rezultate, Vedo neko vrijeme odaje nesigurnost, pa se mora i nešto drugo pokušati. Možda protiv pitara i nije najidealniji trenutak a poslije zašto ne (joj kad me Vedo demantuje).

Hajmo više demistificirati i priču o tri pobjede protiv „velikih“. Što bi rekli i ćorava koka ubode neko zrno. Pa od njih dva u zadnjim utakmicama imaš dva poraza, a vidjet čemo i konačni bodovni skor po okončanju prvenstva.

Nepotrebna je više diskusija oko broja ulaznica za nas i pitare kada se igra gradski derbi. Nama 1.500 karata za Koševo i njima 650-700 za Grbavicu i to je to. Kako mi komentarišemo njih, tako i oni komentarišu nas. Do daljeg to ne treba biti tema ni nama ni njima, 5 % i kapak. A kada dođu neki pametniji neka se to mijenja. U moje vrijeme nije bilo tampon zona, sada su očito neka druga vremena, aBd doći će opet neka razumnija vremena kada ce derbi vratiti onaj sjaj.

I za kraj dvije najbitnije utakmice za kakvu-takvu sigurnost su Radnik i Sloga. Mi kroz prvenstvo ne možemo osigurati Europu, možda nama se posreci kroz KUP. Do tada daj da barem ne strahujemo za opstanak. Hvala Posušju i Slozi na remiju.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 05 dec 2025, 10:35

Nakon prespavane noci, realno nisu lose igrali, bilo je dobrih momenata i bruku prilika , sad se na Kosevu vadi yebiga

Adzem ce da leti u to sam siguran ako ne zavrsi 3 na pol

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 05 dec 2025, 10:37

Na derbi bi izasao u sastavu:

Muftic- Trupe Sedorf Karamarko Alic- Eric Ismail Milosevic-Sabic Boljevic Cvetanoski formacija 4 3 2 1,

Ako izadje sa formacijom 442 sa kojom iz 5 utakmica ima osvojena 2 boda mi smo ga popusili i to u hendikepu

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 05 dec 2025, 10:47

itatabisine je napisao/la:
05 dec 2025, 09:20
Azzuri je napisao/la:
Automatski prijaviti inspekciji i Savezu. Cijena za dvije identicne tribine mora biti ista, druga je stvar sto oni godinama stave svoj sjever 10 KM pa su ga prodavali po 5 KM.

Ako me sjecanje ne vara isto je ovo bilo prije 10-15 godina kada su nam stavili cijenu 20 KM i tada su pocela prepucavanja oko broja mjesta na stadionu.

Za sljedeci derbi na Grbavici STRIKTNO 5 % uz cijenu od 20 Eura hocete necete, uvijek smo im davali vise karti nego sto ih sljeduje i dobijali po cijeni koja je bila i za nase navijace
Ja mislim da je bila 2002 ili 2003 kad su samo odjednom digli karte na 20 maraka a ujedno FK sarajevo nesto nije imalo para neka je njih kriza spucala uglavom tad je jedini derbi koji ja znam da se bojkotovao jer prije 20 godina 20 maraka je ko sad 50 mozda cak i vise . Ali opet i danas ne isplati se 20 maraka davati za derbi da ides u goste jer ako im prodje jednom onda ce konstatno dizati tako cijene jer znaju da smo mi dovoljno velike budale da pristajemo na financijsko maltretiranje.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 05 dec 2025, 10:53

Pact1921 je napisao/la:
05 dec 2025, 10:47
itatabisine je napisao/la:
05 dec 2025, 09:20
Azzuri je napisao/la:

Ja mislim da je bila 2002 ili 2003 kad su samo odjednom digli karte na 20 maraka a ujedno FK sarajevo nesto nije imalo para neka je njih kriza spucala uglavom tad je jedini derbi koji ja znam da se bojkotovao jer prije 20 godina 20 maraka je ko sad 50 mozda cak i vise . Ali opet i danas ne isplati se 20 maraka davati za derbi da ides u goste jer ako im prodje jednom onda ce konstatno dizati tako cijene jer znaju da smo mi dovoljno velike budale da pristajemo na financijsko maltretiranje.
Ako se ne varam u pitanju je 2004 godina kada ga je Kajtaz zabio iz slobodnjaka, sjecam se da smo tada bojkotovali odlazak i da smo derbi gledali na sjevernoj tribini na Grbavici. Ludnica tada bila na sjeveru pogotovo nakon gola. Da istina je tada su stavili cijenu 20 KM, ali 20 KM tada je kao danas minimalno 50 KM.

Kad covjek skonta 21 godina je prosla od toga a oni se nisu nista promjenili, a mi mi smo samo ostarili, jbt kako godine lete.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 05 dec 2025, 10:54

Zar nije **** peljto rekao da nece vise suditi ni Sarajevu ni Zelji. Garant mu zafalilo para sve mu jeb em

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 05 dec 2025, 11:44

Ali treba i zelji odnosno klubu prigovoriti, sto nas navijace ne obavjestavate. Recite, cekamo odgovor iz Sarajeva, skupe su ulaznice, javno osudite ovo, a ne rekla kazala i onda sutra kazu eto mi smo protiv, a uopste se nisu konsultovali navijaci(izuzev manijaka). Ima nas koji bi otisli na jug mimo manijaka, gledali fudbal, nekad pjevali. A ne sad razmisljati kako doci do zapada i gdje se smjestiti.

Ako je istina za 20KM, stid nek bude gurbete iako su davno izgubili obraz, ali razumijem ih sa poslovne strane, znaju da ce nase karte odmah puci, pa de da se oparimo, a da se dodvore hordama

EDIT:Upravo se klub izjasnio
kako da te ne volim

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 05 dec 2025, 11:47

Bruka i sramota!

SAVEZ MORA DANAS REAGOVATI I DJELOVATI U SKLADU SA PRAVILNIKOM!

https://www.facebook.com/share/p/17sDSbzS53/

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 05 dec 2025, 11:50

Moja želja za derbi možda malo iznenađenje za pitare
Muftić
Troupee Osmanović Karamarko Alić
Erick M'hand
Odinaka Boljević Cvetanovski
Jaganjac

Boljević mora startati ako zelimo postići gol jer drugacije ne mozemo i ne znamo.
Odinaka na krilu da pomaže u odbrani Troupeu
Moramo se malo probuditi u odbrani

Mozemo i moramo momci trgnite se malooooo

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 05 dec 2025, 12:10

Admir74 je napisao/la:
05 dec 2025, 11:47
Bruka i sramota!

SAVEZ MORA DANAS REAGOVATI I DJELOVATI U SKLADU SA PRAVILNIKOM!

https://www.facebook.com/share/p/17sDSbzS53/
Bravo Željo!

Naravno da je bruka. Uvijek nastoje svojim mahinacijama i manipulacijama da prebace lopticu na nas, znajući da nisu isti uslovi i problemi koje imamo za organizaciju derbija, već dijametralno suprotni - i tako sve vrijeme. I što neki kažu, to traje od 2004. godine.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 05 dec 2025, 12:28

Pa im opet dajte 10% yebali vas oni.
Grupa iznad svakog pojedinca.

1921zeljeznicar1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921zeljeznicar1921 » 05 dec 2025, 12:41

Vještačka tvorevina od tribine i kluba i jedni i drugi bez časti i muda. Krepaj udbaška drolja !!!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MoSaZeLjo1921 i 21 gost.