FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
64
20%
2. Borbu za Evropu
148
47%
3. Sredinu tabele
55
17%
4. Borbu za opstanak
51
16%

Ukupno glasova: 318

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 04 dec 2025, 20:02

let3 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:52
Tako je brate, to bi bio neozbiljan potez
Cetvrti smo na tabeli borimo se za Europu
Osteceni smo nekoliko utakmica, mnogima moral nije na visinu i nije lako igrati kad znas da ti ne daju da budes prvak

Imamo mlad tim koji moze biti ozbiljan u narednim godinama i trebaju se neki stariji obnoviti

Imano potencijal sigurni da napravimo dobar razvojni klub koji ce biti konkuretan za trofeje

Treba nam prvo investitor, a onda kamp, igraci, novi zapad , a jug je valjda neupitam

Napad
Bojadzic (27) Brynne
Brajanac (25) Esbjerg ili Telalovic (25) Nurnberg
Jaganjac (21)
Rakic (21)
Garcia (20)
Efendic (19)
Babaluk (19)
Korora (16)

Krila
Boljevic (29)
Cvetanoski (28)
Vinicus (24)
Beganovic (21) Sturm
Ibraheem (19)
Freeman (18)
Mujkic (16)

Vezni

Milisevic (30)
Erick (27)
Sosic (23)
Lagumdzija (23)
Mehic (22) Benevento
M’Hand (20)
Hodzic (20) Milan Futuro
Gojak (18)
Dragovic (17)
Omerbasic (17)

Bekovi
Trouppe (27)
Alic (26)
Sehic (25) (Banik)
Radonja (24) slobodan
Odinaka (21)
Mustafic (19) Sturm II

Stoperi
Zolotic (32) Noah
Seedorf (30)
Karamarko (27)
Osmanovic (24)
Sukilovic (22)
Muharemovic (19) Rapid II
Milisic (18) Olimpiacos B

Golmani
Muftic (24)
Karic (19)
Hamzic (19) Salzburg
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 dec 2025, 20:16, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 04 dec 2025, 20:03

Rivaldinho je napisao/la:
04 dec 2025, 18:46
Lokomotifa je napisao/la:
04 dec 2025, 17:54
E čuj mi koji tražimo smjenu trenera smo plaćenici i kalkulanti, a ovi koji traže da Adžem ostane su Željine patriote.

Na šta si Željo spao, jedan bod iz četiri utakmice i mi treba da aplaudiramo.
Nije druže, računica je jednostavna mi ne možemo svaki mjesec mijenjati trenera mijenjati igrače mijenjati uprave i čekati ko zapete puške za bilo kakav kiks da se naseremo bilo kome.

Taj pristup nije donio ništa Sarajevu a mi smo u kudikamo lošijoj poziciji financijski da radimo takve akrobacije.

Da je takav pozitivan šok donio ikad kakav hajr svako bi normalan podržao.

Kada ostavimo ljutnju trebamo realno pogledati stvari, izbaciti frustraciju je skroz uredu ali lovit vještice pogotovu na ljude koji nisu zaslužili nema smisla.

Dat covjkeu tri godine da odradi ugovor do kraja pa ćemo onda podvlačit refu valjal ili ne.

15 godina nismo vidjeli titule i u 15 godina smo promjenili 10 uprava i 40 trenera.

Znaci puna podrška Admiru Adzemu i bilo kojoj upravi koja mu se ne miješa u posao, kad smo mogli 15 godina bez titule po tom modelu mijenjaj da bi zadovoljio navijače možemo i 3 ovako.
Velež da nije smijenio Sablića, i da su ga čekali bili bi glavni kandidat za ispadanje, ovako su sa Rahimicem kandidat za Evropu.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 20:05

Pablo11 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:58
Zeza ga arogancija i neki stav kao da je sa Dinamom osvojio Evropsku ligu, a ustvsri pored nas je ispodprosjecan trener. Glumi Osima a nikakav kredibilitet nema da se sastave u istoj recenici.
Amar je jedan.Ono se nemoze glumit,nit imitirat.Prvo,Amar je Amar,da imas Adzeme pola trofeja sto ima Brko,onda bi se ko i mogo kurcit.Drugo,Amar se rodio onakav,ono je prirodno tako,ko ga poznaje,isto ce rec,to se nemoze skinut kad je covjek takav po prirodi.Ono u Zenici sa Ibrakom,mikrofonom i svime,to niko nebi mogo onako satrat onog novinara ko on.Jednostavno il se rodis stim il se nerodis.Nema izmedju.Nije pjesmica u skoli da se navjezba.
Brko iz druge galaksije!

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 04 dec 2025, 20:14

DA NIJE DOBRO, STVARNO NIJE. PRIMAS GOLOVE TAKO GLUPE (korner druga stativa i go kada je tomic osutao ko dijete, i onda ponovo se namjestio i zabio)

2 napadaca ti ne mogu zabit 1 na 1 sanse (Konnings ja mislim da bi zabio)
Imas napadaca kojeg placas vjerovatno previse za njegovu minutazu, koji nije u prilici napraviti kretnjom razliku i doci u sansu da zabije - Konnings

Otjerao si najboljeg strijelca prosle sezone (i treba ako je on taj koji minira trenera), ali cinjenica je da je najbolji strijelac, i da bi vjerovatno uz njegovu pomoc zabio vise golova

DEFANZIVA
4 golmana, 1 samo igra i u ogromnom je padu forme, najbolje brani 1 na 1, ali malo visa lopta to je vec 50/50, imas golmana koji je u21, probaj ga **** mu mater valjda nije retardiran, i abdulahovic koji se meni svidja kao persona, ne znam kakav je ko golman(znam da najbolje penale brani, ostalo nismo mogli ni vidjeti)

2 desna beka, jedan fizicki manijak, ali osnove ne zna (primanje lopte u prvom poluvremenu mi oci isparalo), drugi ofanzivno limitiran (jbg nije hakimi niti carvajal).

Imamo 1 lijevog beka, koji je najbolji u nasoj ligi,

2 Lijeva stopera, osmanovic da nije pogrijesio protiv radnika, vjrv bi igrao jos, a meni se cini da zna lopte i karamarko koji je poslije sipovica najbolji stoper

2 desna stopera, 1 bi vjerovatno poginuo za loptu ali dzaba ne zna, drugi jednostavno ne zna sem skociti igrati glavom

VEZNI RED
1 box to box, odigrao 3 utakmice, arsenalova skola, vidi se da nema s kim igrati, a danas fenomenalno odigrao

1 defanzivni vezni, visok, krakat, zna presjeci loptu, ali kretnju takvu nisam vidio.

1 centralni vezni, ima desnu nogu haman pa zategnutu, vodja ekipe jest, poluorganizator

3 ofanzivna vezna, sosic, milosevic, pejic(ako mozemo reci da je ofanzivni vezni), milosevic ja sto vidim pokusava, ali sta ce on kad je navikao na automatizme u kretanju u prvoj turskoj, gdje napadac zna sta mu je posao, a ovdje gluho i daleko bilo, sosic povreda(to nas je unazadilo barem za 5 bodova), i pejic zvani pola covjek pola termin, najmanje fudbaler

NAPAD
3 napadaca, 17 utakmica, 2 gola i 3 asistencije, 1 na 1 neznalci, primanja slicna odinaki, spori, bez ikakvog ucinka igre glavom(pas, sut, asistencija bilo sta)
3 krila, jedan brz opasne desne noge, lijevom ne zna pas odigrat, 1 brz ima sut, ali na klupi u jakni, valjda u brazilu nikad nije pala temperatura ispod 25, i jedan koji je spor, ne trudi se, ali nekako dodje u priliku da zabije go i zabije pola pola se izblamira

KLUPA
Djeca, od kojih znamo sabica, ima lijevu nogu, ali nit je brz, dal je pametan ne znamo, jak nije, trudi se stvarno sto jest jest, ostala djeca bolje vam je spremajte ispite u januaru, isplativije nego kod nas igrati, jer ne igrate (ja bih najsretniji bio da gojak pocne sa erickom ili ismailom, korora u spicu)

Moj rezime ---- Trener zna postaviti ekipu protiv superiornijih ekipa, svi sto su objektivno losiji od nas nas najvise namuce (borac gore drugo poluvrijeme je bilo sve samo ne sport, zrinjski dole, 2 greske igraca defanzivne linije, i to nisu standardne greske, stvarno moras u tom trenutku bit glup to da uradis, ostalo stvarno super). Gori nego prosle godine (broj utakmica i broj bodova to govori, ali izgleda nama bitnije uzet prve 3 ekipe i popusit svima ispod), bez nekog optimizma za buducnost(izuzev arsenalovo dijete koje ce definitivno bit prva postava), sa blagom nadom da ce se sosic vratiti do sredine marta i ne zaboraviti igrati. Transfer rok sljedeci, ne znam kako, ali trebamo barem 3 igraca otjerat, a 3 dovesti, 1 napadaca kojem trebaju barem 2 100% sanse da zabije 1 gol (prva da skonta kako drugi put da zabije), 1 lijevog beka (cim alic dobije suspenziju ja ocekujem probleme po lijevoj strani), 1 stoper desni

ADZEME MOJ, JA SE NADAM DA CES UZETI NAREDNE 3, JER AKO NE UZMES, NIT EVROPE, NIT SIGURNOG OPSTANKA.

EDIT: u nedjelju ni mi ni oni ne znamo zabiti, to ce biti revija promasaja, ali valjda ga cajnoslu uguramo. VOLIM TE ZELJO
kako da te ne volim

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 04 dec 2025, 20:25

Znaš u kolikoj smo gabuli kad se javio dobri stari @delinjo :mrgreen:
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 04 dec 2025, 20:31

Prema ovoj objavi Sarajeva hoće li za sve tribine važiti isključivo kupovina sa članskom ili samo za sjever, tj. možemo li mi na zapad onaj naš dio?
Grupa iznad svakog pojedinca.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 04 dec 2025, 20:34

Kada počinje prodaja. Ja sutra na poslu druga, valjda neće u toku dana objavit da počinje i da ostanem bez nje.
1921!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 dec 2025, 20:36

Umjesto sto pisemo o nekim napadacima, pogledati kakve golove primamo. Siroki se nije ni potrudio oko golova, njima i polusutevi ulaze u gol.. fuujjj :puke: mi izginemo do nasih golova, porođajne muke, 10 sansi nam treba da zabijemo.
A gledaj odbane sta dozvoljava sebi. Gledaj reakcija kod Seedorfa, hajd u peezdu materinu klosarsku.
Ovo je mrtvi amaterizam od odbrane :thumbdown: i mi nesto pricamo kako su nam napadaci losi.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 04 dec 2025, 20:40

NoDi80 je napisao/la:
04 dec 2025, 20:02
let3 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:52
Tako je brate, to bi bio neozbiljan potez
Cetvrti smo na tabeli borimo se za Europu
Osteceni smo nekoliko utakmica, mnogima moral nije na visinu i nije lako igrati kad znas da ti ne daju da budes prvak

Imamo mlad tim koji moze biti ozbiljan u narednim godinama i trebaju se neki stariji obnoviti

Imano potencijal sigurni da napravimo dobar razvojni klub koji ce biti konkuretan za trofeje

Treba nam prvo investitor, a onda kamp, igraci, novi zapad , a jug je valjda neupitam

Napad
Bojadzic (27) Brynne
Brajanac (25) Esbjerg ili Telalovic (25) Nurnberg
Jaganjac (21)
Rakic (21)
Garcia (20)
Efendic (19)
Babaluk (19)
Korora (16)

Krila
Boljevic (29)
Cvetanoski (28)
Vinicus (24)
Beganovic (21) Sturm
Ibraheem (19)
Freeman (18)
Mujkic (16)

Vezni

Milisevic (30)
Erick (27)
Sosic (23)
Lagumdzija (23)
Mehic (22) Benevento
M’Hand (20)
Hodzic (20) Milan Futuro
Gojak (18)
Dragovic (17)
Omerbasic (17)

Bekovi
Trouppe (27)
Alic (26)
Sehic (25) (Banik)
Radonja (24) slobodan
Odinaka (21)
Mustafic (19) Sturm II

Stoperi
Zolotic (32) Noah
Seedorf (30)
Karamarko (27)
Osmanovic (24)
Sukilovic (22)
Muharemovic (19) Rapid II
Milisic (18) Olimpiacos B

Golmani
Muftic (24)
Karic (19)
Hamzic (19) Salzburg
Izvini drug ali ti si neka teska dijagnoza.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 dec 2025, 20:42

MrAmarOsim je napisao/la:
04 dec 2025, 20:25
Jos ne mogu da shvatim,da je neka budaletina dovela ovu dijabolu i dala mu ugovor na 3 god i prijr Adzema svakako sam mieljenja da toj budali treba zabraniti prilazak Grbavici,veliku stetu je klubu nanio.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 04 dec 2025, 20:44

Jedan od nasih najvecih problema je glupo mahalsko shvatanje apsolutno svega ukljucujuci i fudbal. Samo jedan od primjera je i golman Muftic. Nas prvi golman je covjek koji ima 24 godine i samo cca nekih 10-ak utakmica u prosloj sezoni na kojima je bio odlican. Sve prije toga i poslije toga je katastrofalno i za njega i za klub, kostao nas je bodova i bodova ali to prosjecnog navijaca apsolutno ne zanima. Prosjecan navijac je u fazonu, on je nas, fin je momak, nesiguran na golu, cesto pogrijesi ali ali on je nas Mufta.

Ono sto je bio Onana u Junajtedu, to je Muftic kod nas i to sa vise odigranih utakmica.
Ako ostane jos sezonu-dvije, vjerovatno ce postati i "legenda". Poslije svega, ti isti ljudi zele kao neki napredak, neki iskorak, a mi i kao klub i kao navijaci, nikako da se rijesimo tih mahalskih okova. Nikad pameti doci..

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 04 dec 2025, 20:58

delinjo je napisao/la:
04 dec 2025, 20:42
Jos ne mogu da shvatim,da je neka budaletina dovela ovu dijabolu i dala mu ugovor na 3 god i prijr Adzema svakako sam mieljenja da toj budali treba zabraniti prilazak Grbavici,veliku stetu je klubu nanio.
Ti Adzema kad slusas,on je slatkorijeciv,imas dojam da sve sto prica ima smisla. Sa navijacke strane,sve to ima smisla,i zelje i stav,i autoritet..... ali ono sto prica u vezi fudbala i ono sto postavlja na terenu,ti tacno vidis da se covjek gubi i nije dosljedan. Sam sebi skace u stomak svojom tvrdoglavoscu,ta potreba za samoodbranom ide u visoke nivoe nadobudnosti,da se on jednostavno gubi. Tako da onda i sve oko njega gubi smisao.
Malo raji treba da mu da podrsku. Da dobijemo kojim slucajem Sarajevo,bice opet pjesma i sve ce se zaboraviti,ali ja se iskreno nadam da dolazak Mirvica znaci i HVALA Adzemu i velikom broju igraca.
Jednostavno nemaju kvalitet. Sto je najgore od svega siguran sam da ona dva krila garava ,Garsija i Gojak i sada mogu dati vise od Pejica,Rakica, Hamze i Lagumdzije.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 04 dec 2025, 21:15, ukupno mijenjano 3 puta.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 04 dec 2025, 21:03

Ima dobrih diskusija na forumu večeras. Ali moram vam reći da je mit da treneru treba dati vremena da pokaže šta zna. To je totalna glupost. Isto kao što se na igraču iz pet dodavanja vidi zna li igrati lopte, isto tako je 15 utakmica i više nego dovoljno da se vidi je li trener zna raditi posao. Konkretno, za Adžema ne sporim trenersko znanje, ali imao je priliku da sa 22 igrača koje je lično odabrao ostvari napredak u odnosu na prošlu sezonu, taj napredak se nije desio, ni na polju igre, ni motivacije, ni energije, ni trke, ni atmosfere u ekipi. Borac i Zrinjski nam bježe puno više bodova nego u ovo vrijeme prošle sezone. Ovdje samo treba postaviti pitanje ko mu je dao ugovor na tri godine, pa se sad nećka smije li mu dati otkaz. Tom članu uprave koji je to smislio treba tužbu poslati.

Dobro je neko spomenuo, da je u Veležu ostao Sablić sad bi bili 8. ili 9. na tabeli, da je pitarima ostao Husref bili bi 7. ili 8. na tabeli, nekad je pozitivan šok neophodan da se ekipa prodrma. Ako igrači nisu ginuli za trenera 15 kola, odnosno ako ih on nije motivisao da ginu, ne znam što bi ginuli 16. kolo? Golovi koje smo primali danas i šanse koje smo promašavali pokazuju totalnu nonšalanciju i odsustvo samopouzdanja. Pa majka mu stara trener je prije svega psiholog koji mora raditi na samopouzdanju igrača, pričati sa njima, dizati ih, hvaliti, šta god. Isto tako igrače koje možeš iskoristiti, nemoj ih gušiti, daj im slobodu, vratiće ti duplo. Ne znam, ne mogu više pisati, žalosno je ko nam donosi odluke u klubu i kako ne konta ove stvari.
Zadnja izmjena: Lokomotifa, dana/u 04 dec 2025, 21:04, ukupno mijenjano 1 put.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 dec 2025, 21:04

Mi bi i Kloppa otjerali, 1034893 trenera smo promijenili i svakog smo otjerali
Zacarani krug 10 godina se vrti i uvijek dodje na isto
Navijaci sve pljuju i glume vjecito neke svetce
Znate sto je zrinjski najjaci ?
Zato sto im se navijaci nista ni ne pitaju i njihov pritisak ne moze uticati na to hoce li neko ostati ili nece
Nemamo para i bez toga nema nista od te vase price
Treba adzemu da se zahvalite bori se za europu za 4000 maraka i jos mu **** sve od prvog dana
Niko bolji nece sigurno ovdje doci dok se neke stvari ne rijese
Poluigraci poput sadikovica do jucer nas odbijali zbog neke surdulice, a danas ocekuju igre real madrida
Sto god pocnemo nikad ni ne zavrsimo odmah tjeramo
Sve sto kazemo pogazimo rijec i pravimo cirkus od kluba
Doveli Corica cilj Europa , izborio Europu i otjerali ga
Evo adzemu kao tri godine ugovor nije prosla polusezona odmah **** mame
Znaci pokrali nas namanje 9 bodova i niko ne prica vise o tome sve su krivi igraci i trener
**** ti lud zbunjenog sta je zeljeznicar
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 dec 2025, 21:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 04 dec 2025, 21:11

Nije tačno NoDi. Zrinjski je najjači zato što ima vizionare u upravi i sistem u kojem planiraju godinama unaprijed. I taj sistem nije vezan za trenera, nego za funkcionisanje kluba. I oni su Maku Ivankovića poslije titule koju im je donio smijenili, a i ranije su često mijenjali trenere.

Bezveze ti je komentar da su navijači Želje problem. Bio sam i sinoć na stadionu, bio sam i danas, i meni je Željo iznad svakog pojedinca. Adžem je nebitan, bitan je FK Željezničar.

Mi kao navijači smo desetinu puta spasili klub od raznih dubioza i ako ikog treba slušati to smo mi, jer da nije naše podrške kako nam ekipa igra na terenu dijelili bi poziciju sa Rudarom iz Prijedora u Posušjem.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 04 dec 2025, 21:18

NoDi80 je napisao/la:
04 dec 2025, 21:04
Mi bi i Kloppa otjerali, 1034893 trenera smo promijenili i svakog smo otjerali
Zacarani krug 10 godina se vrti i uvijek dodje na isto
Navijaci sve pljuju i glume vjecito neke svetce
Znate sto je zrinjski najjaci ?
Zato sto im se navijaci nista ni ne pitaju i njihov pritisak ne moze uticati na to hoce li neko ostati ili nece
Nemamo para i bez toga nema nista od te vase price
Treba adzemu da se zahvalite bori se za europu za 4000 maraka i jos mu **** sve od prvog dana
Niko bolji nece sigurno ovdje doci dok se neke stvari ne rijese
Ja ne znam koliku platu ima Adžem, koliku god ima on je nju dogovarao i pristao da bude trener za toliku platu.

Zrinjski nema finansijskih problema, zna se koliko koji sponzor donosi para, a zaradili su ljudi u Evropi.

Ovdje se stalno postavlja teze da neko tjera Adžema. Njega tjeraju njegovi rezultati. Rezultati su ispod očekivanja. Nismo mi očekivali da budemo prvi, nemamo kapacitet za to trenutno, očekivali smo ono što je najavio, smanjivanje razlike između nas i Zrinjskog i Borca. On tu razliku nije smanjio, a još smo počeli gubiti bodove protiv ekipa protiv kojih nebi trebali.
Nekada je bolje smijeniti trenera u pola sezone, nego čekati i onda se dovesti u situaciju borbe za opstanak. Šta bi bilo one sezone da nisu smijenili oni Zeničku ublehu?

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 04 dec 2025, 21:20

Pablo11 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:06
Argentina je napisao/la:
04 dec 2025, 18:00
Mamba21 je napisao/la:
04 dec 2025, 17:42
Samo nemojte ublehu Corica spominjati, kad vidim onu njušku, nek Adzem bude cijeli život trener.
Zamisli u kakvom smo belaju mi kad je Coric bolji od Adzema. Ova demagogija, mahalastina i zaljenje na presicama. Koga briga za druge klubove, kakav je to alibi? Imamo svoj klub, bavi se stanjem igre i pristupom!!!

Sta so dobili suspenzijom Krpica&Radovca?
Sta smo dobili pojacanjima koja je birao?
Koga je od mladih stavio?
Napadac kojem se radujemo?!
Kapitenska koja leta, pa sad nemamo ni kapitena ni golmana kako treba?
Pa samo po CVu je bolji trener, imamo najlosijeg trenera mozda cak i u ligi, da ne poredim proslu sezonu ovaj dio i sad. Ova bahatost ga je otjerala skoro na pocetku, nece jos dugo.
Slazem se s tobom.
Iskreno, ko vidi dobru u Adzemu nakon ovih 15-16 kolani 2 tekme Evrope. To je skoro 20 tekmi.

Imamo dobro poluvrijeme protiv Kopra. Dobru teknu na Grbavici protiv Zrinjskog koji se cuvao za Evropu, dobrih 20 minuta protiv Borca i dobar derbi kad se Sarajevo raspadalo. Ljudi to kad se sabere su jedva 2 tekme kako treba (2/20), ostalo sve je uzas + arogancija u prazno. Papak!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 04 dec 2025, 21:23

Adzema nema smisla mijenjati prije pauze i opet ga nema smisla mijenjati na pauzi ako se vec nema spremna dobra zamjena. Pitanje je i kada ce investitor jer i on ce imati svoje zelje za trenera.
Sto se tice igraca za prvih 11 nam treba desnj bek, stoper i napadac. Odinaka i Sedorf su kiks igraci. Troupe nije los u odbrani ali je naprijed sterilan. Rakic je stvarno los naprijed a Hamza mora drasticno unaprijedit zavrsnicu, ostala igra mu zna biti ok.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 dec 2025, 21:25

BarbareZeljin je napisao/la:
04 dec 2025, 20:58
delinjo je napisao/la:
04 dec 2025, 20:42
Ti Adzema kad slusas,on je slatkorijeciv,imas dojam da sve sto prica ima smisla. Sa navijacke strane,sve to ima smisla,i zelje i stav,i autoritet..... ali ono sto prica u vezi fudbala i ono sto postavlja na terenu,ti tacno vidis da se covjek gubi i nije dosljedan. Sam sebi skace u stomak svojom tvrdoglavoscu,ta potreba za samoodbranom ide u visoke nivoe nadobudnosti,da se on jednostavno gubi. Tako da onda i sve oko njega gubi smisao.
Malo raji treba da mu da podrsku. Da dobijemo kojim slucajem Sarajevo,bice opet pjesma i sve ce se zaboraviti,ali ja se iskreno nadam da dolazak Mirvica znaci i HVALA Adzemu i velikom broju igraca.
Jednostavno nemaju kvalitet. Sto je najgore od svega siguran sam da ona dva krila garava ,Garsija i Gojak i sada mogu dati vise od Pejica,Rakica, Hamze i Lagumdzije.
Nazolost klub ce iskihati opet,valja budaletini odstetu platiti a Tuna sigurno nece iz svog dzepa dati pare.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 04 dec 2025, 21:29

Zasto Lagumdzija ne igra zadnje 3 ?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 79 gostiju.