Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 dec 2025, 14:52

Ma dat i k.urac nek iskopaju sebi oči! Djeca u elektrotehničkoj školi u Tuzli nemaju sale za fizičko njima se isplaćuju nekakve pomoći, kakva ba pomoć, ako ti ne valja plata idi radi u Bingo, za Bingo svi ti iz Javnih preduzeća pričaju da je top poslodavac al nešto nikako da predaju za konkurs..je.bo ih svako i pomoć,bolje da su napravili za te pare azil za kerove ili metar puta..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 03 dec 2025, 18:26

slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

gringoBasJa
Kontakt:

Post Postao/la gringoBasJa » 04 dec 2025, 01:51

gringoBasJa je napisao/la:
04 dec 2025, 01:51
Asteriks je napisao/la:
29 nov 2025, 10:24
Bez stabilnih, nezavisnih i adekvatno finansiranih javnih medijskih servisa, zemlja ne može ispuniti osnovne obaveze vezane za medijski pluralizam, digitalnu transformaciju i demokratsku odgovornost.

Isječak Izvještaja EU Komisije za BiH iz 2025. Stranica 73., rubrika 3 - konkurentni i inkluzivni rast.

Sve protivno ovome ide u korist dušmanima.
Ko nam je dusman???
Ja koliko znam EU nam nije nista donijela osim pada zivotnog standarda, za druge dusmane ja ne znam mada imam 45 god staza u BiH!
Oikamid je napisao/la:
26 nov 2025, 10:26
Rusija niti nas je kad napala, niti nas kolnizovala niti nas je kad dirnula ako nam nije pomogla nije ni odmogla i nemamo mi pravo njih dovoditi u kontext ni sa jednom nasom mukom...
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Hljeb te ****, šta čovjek neće pročitati sve.
Konkretan budi, tvoji emotikoni ne govore nista vise od price da kospice nisu dobre krezavog covjeka sa punom kesicom košpica u ruci!
https://www.mvp.gov.ba/vanjska_politika ... nosa/?id=6
NEZALAGANJE je napisao/la:
25 nov 2025, 20:29
gringoBasJa je napisao/la:
24 nov 2025, 13:10
LegendKiller je napisao/la:
22 nov 2025, 23:50
Kakav je ovo Putinoljubac i Rusofil došao na ovu temu, zar je moguće nešto ovako. Lik fakat hvali rusku ekonomiju. Uvijek su me fascinirali ovi likovi koji pljuju po zapadu i kapitalizmu, hvale istočne despotije a pri time koriste sve moguće zapadno-kapitalističke izume poput računara, struje, mobitela, automobila i slično. Crkli bi i arapi i rusi od svoje nafte da zapadna pamet nije izmislila motor.

Kada smo kod ekonomije i života u Rusiji, navesti ću par podataka
- Prosječna mjesečna plata u Rusiji u junu 2025. iznosila je oko 76.604 rublje (otprilike 730 eura) - dakle manje nego u Federaciji
- Cijena litra benzina 0,82 dolara (dakle nije nešto mnogo jeftinije nego kod nas, a u SAD je cijena litra 0,90 dolara)
- Litar mlijeka je 1,4 eura
- Hljeb od 250 gr. je 0.9 eura

Dakle, niti im je plata nešto puno veća niti su im cijene mnogo jeftinije. Baš divno mjesto za živjeti.
Ja koliko znam sloboda govora barem jos u teoriji postoji u ovoj zapadnoj koniji...
Izvini Ivane krstitelju nisam te prepoznao, vidim dajes neka imena na osnovu iznosenja nekih cinjenca-stavova, kolika ti je cijena po po krstenju(promjeni imena)??? Imal hljeba u tom poslu? Da se i ja malo bavim tim esnafom!!!
Recimo ti si,napoloneofil, hitlerofil, nacistofil, germanofil, fašisitofil, britanofil, amerkianofil, koloniofil, robofil, genocidofil, logorofil, krstašofil itd
--------------------
Da samo spomenem o nekom standardu da su to sto iznosis CNN, BBC, Blomberg itd Informacije a ja imam od ljudi koji zive i rade u Rusiji! Prijatno!
Ne mijesaj kupovnu moc sa nekim divljim zapadnjackim statistikama koje nemaju veze sa stvarnoscu...
Kupovna moc je jedini pokazatelj sve ostalo kaci macku o rep...
Ne zaboravi da je Rublja vezana netom prije 2022 god za zlato (zlatni standard) i tu nema nastampavanja para... Za sta su vezani Euro i Dolar??? Vezani su za generisanje duga, samo novo zaduzenje moze moze pokriti nastampane pare(brojeve na monitoru)...
Kad smo vec kod toga koliko je Rusija slaba(cipovi iz ves masine, lopate na frontu itd), 50 zemalja otvoreno ratuje protiv Rusije i??? I sta bi??? Pa bi to da je sve u tih 50 zemalja poskupilo 3 puta(tzv inflacija a u biti izdvajanje za rat protiv Rusije) i na kraju trci i moli Ruse sa nekim mirovnim planovima da stanu jer NATO-zapad ne moze vise, pucaju po savovima, zaduzenja su tolika da nije pitanje hocel nego kada ce kompletan zapad jednostvano pasti u anarhiju(autoimuna bolest)...
Pitanje zasto je to tako: Zato jer Rusija, Kina itd imaju relanu proizvodnu industriju(proizvode) dok zapad ima brojeve na racunaru koji predstavljaju neku vrijednost, neke imaginarne cifre... Kada se ta svijeta sudare pobijednik je u naprijed poznat! Bolja je i lopata u ruci nego milion na zaslonu racunara... :kafa:

Pa pogledaj sam od 10 stvari u kuci 9 je made in China... O cemi mi uopste pricamo???
Rusija obezbjedje energente, Kina proizvodi stvari, jednostvano kao 2+2... Njima nema krize narednih 100 god dok mi kolnija zapada nosima gace na stapu i prezivljavamo istok se razvio u silu i zivi zivot...

Zasto ovo pisem pisem jer mi je dosta kolonijalizma, muka mi je od cinjenice da nam u ustavnom sudu sjede sudije iz stranih zemalja, Njemci i bilesi Albanci, da nam unuk naciste upravlja drzavom(Viski Predstavnik)... Muka mi je od toga da nam djeca koju sa svojih grba skolujemo postaju roblje u zapadnim zemljama sa bilansom racuna na karaju mjeseca 0. Muka mi je od cinjenice da nam sve vrijedno uzimaju zapadni kolnijalisti a strane sudije u ustavnom sudu to sve verifikuju a da mi nemamo mehanizma da ista poduzmemo jer upravo ta institucija stiti drzavnu imovinu a ona je u rukama nacista! :sick:
Muka mi je da nam odsijecaju dotok jeftinih energenta iz Rusije a namecu nam dotoke energije koja nije odrziva(LNG) a ni izdrziva! Muka mi je od toga da svoje domace bogatstvo placamao ka da dolazi sa Marsa... :sick:
Jednostavno mi je muka od propagande i lazi sa zapada pod plastom neke demokracije a u stvari kolonijalizma najtezeg oblika gdje tvoje vlastito nije vise tvoje nego njihovo... Placamo poreze na imovinu??? Kome? Jel to moja kuca vise nije moja??? Za sta placam?? Placam CO2 taxe kome i cemu to sluzi???(Jedan vulkan u samo jednoj erupciji izbaci gasova vise nego citavo covjecanstvo za xy godina).
Placamo neke obnovljive izvore energije na racunu za struju, kome i za sta?? Za neke panele i vjetrenjace koje ne proizvode nista osim troskova meni i tebi...
Placamo cijenu vode ko da smo u srcu Sahare, kome i za sta???
Placamo medicinu najskuplje na svijetu a na magnet se ceka godinu dana, kome placamo i za sta????

I onda ti dodje neki legendkiler@ i nadije ti ime nekog i necega ko da je Sasa Matic pa ne vidi nista :puke:

Vezano za izume, Tesla je inace Britanac a ne nase gore list! :salut:

Rusija niti nas je kad napala, niti nas kolnizovala niti nas je kad dirnula ako nam nije pomogla nije ni odmogla i nemamo mi pravo njih dovoditi u kontext ni sa jednom nasom mukom...
Obicno rijetko pisem na ovoj temi, ali vidjeh ovaj post, procitah ga, pa se ponukah da napisem prostoprosirenu....

Prvo, vidim da si jako inteligentan i da sve ovo sto si napisao itekako ima smisla za svakog ko iole zna promisliti svojom glavom.Gotovo svaka stavka ti je tacna, od stranaca u sudu do energije i modernog zapadnjackog kolonijalizma, ali zaboravio si onu najvazniju stavku....okruzenje u kojem mi u BIH zivimo.Mislim da ovo aposlutno ne moram detaljno elaborirati i da je to jasno ko dan.

Prosto receno? Okruzen si nacijom (da ne pominjem sad drugu) koja bi te sutra ugasila da moze, a itekako bi stremila k tome da mi "odj.ebemo" Zapad i priblizimo se Rusiji u bilo kojem smislu, pa cak i tome koji ti navodis.Svako pametan zna da je EU go ku.rac, da je USA moderni kolonizator itd itd, ali mi druze NEMAMO alternativu i moramo sa njima, jer birati izmedju nestanka i nameta i nije bas neki izbor, zar ne?

Prema tome, priklonjenost Zapadu je nas muss, a dobro vodjena politika bi znala rijesiti brojne probleme i sa njima, ali to je sad neka druga tema...

Zivio.
Varas se, vidi ove slike:
slika
Koja je ovo zastava iza njih??? Je li ovo BiH zastava??? Svaka slika iz Moskve ima zastavu BiH ne nekih republika i ostale boranije, detalji sve govore, samo ih treba vidjeti!
Zapad je nama dusman i Romanijci a i Hercegovacka ustaska za dom spremni kao i dupelizacka ekipa iz ulice Busulajdzica u srcu Sarajeva...
To sto nas je NATO okruzio dovoljno govori koje su im namjere, sigurno nije da nas zastite od vanjskog neprijetalja nego da nam ne daju izaci izvan žice, ta žica ima istu svrhu kao i ona na toru a ona nije zastita nego da stoka nema ku
Zadnja izmjena: gringoBasJa, dana/u 04 dec 2025, 02:22, ukupno mijenjano 1 put.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 04 dec 2025, 02:11

Otiđi u Rusiju zajedno s braćom preko Drine i ufatite se kakvog prozora. Lp.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 dec 2025, 08:31

EU je dodijelila BiH preko milijardu KM bespovratnih sredstava. Pored toga, ljudi su nam odobrili mnogo povoljnih kredita.

Problem naše zemlje je nedostatak samodostatnosti poljoprivrednih proizvoda, pa loše stanje u industrijskom sektoru. Onda, imamo negativan bilans u trgovinskoj razmjeni, što je ajmo reći normalno za malu zemlju, ali ovaj procenat pokrivenosti uvoza izvozom indikator je urušene ekonomije.

Jedan od primjera, nismo uspjeli ispuniti minimalne uslove za izvoz konzumnih jaja u EU.

Standard je srozan u režiji establismenta koji stvara nestabilnost kako bi smanjio transparentnost i opravdao nebrigu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 04 dec 2025, 10:48

edvaE2 je napisao/la:
28 nov 2025, 14:11
Nego idemo dalje:
Željeznice u problemu, u oba entiteta. Gasi!! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Gras u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Rudnici u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Elektroprivreda u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Šumarstvo u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Namjenska industrija u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.

Eeej, pa ovo skroz jednostavno ide. Gasi sve. Tužilaštvo se isto može ugasiti. Kada sve pogasimo, neće ni biti nepotizma. Ostavit par tužioca da se bave ovima što ukradu 2m drva i to je to. Ha ya. Što bi rekao prepošteni Fadil: Dakle postoji rješenje.
"Ministarstvo podijelilo 1,5 miliona KM iz budžetske rezerve nevladinim organizacijama bez javnog konkursa, a dobar dio novca otišao je udruženjima povezanim rodbinskim i partijskim vezama sa Hurtićem.
Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine"

Evo ja prvi od jutros glasam za to da se ukine ovo ministarstvo.. ko je izbjeglica 30 godina, biti će izbjeglica doživotno jer ovo ministarstvo ne služi izbjeglicama nego rodbini. I da, svako ko kaže da treba da se ugasi i BHRT i ovo sranje od ministarstva je u pravu i ja ga podržavam. Bolnice? Gasi također, liječiti ćemo se privatno jer ionako to već radimo
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 dec 2025, 12:12

IDDEEA vise ne funkcionise i ne mozemo online provjeri imamo li kaznu?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 04 dec 2025, 12:24

denimen99 je napisao/la:
04 dec 2025, 10:48
edvaE2 je napisao/la:
28 nov 2025, 14:11
Nego idemo dalje:
Željeznice u problemu, u oba entiteta. Gasi!! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Gras u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Rudnici u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Elektroprivreda u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Šumarstvo u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.
Namjenska industrija u problemu. Gasi! Ne treba nam. Kriminalci i nepotizam.

Eeej, pa ovo skroz jednostavno ide. Gasi sve. Tužilaštvo se isto može ugasiti. Kada sve pogasimo, neće ni biti nepotizma. Ostavit par tužioca da se bave ovima što ukradu 2m drva i to je to. Ha ya. Što bi rekao prepošteni Fadil: Dakle postoji rješenje.
"Ministarstvo podijelilo 1,5 miliona KM iz budžetske rezerve nevladinim organizacijama bez javnog konkursa, a dobar dio novca otišao je udruženjima povezanim rodbinskim i partijskim vezama sa Hurtićem.
Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine"

Evo ja prvi od jutros glasam za to da se ukine ovo ministarstvo.. ko je izbjeglica 30 godina, biti će izbjeglica doživotno jer ovo ministarstvo ne služi izbjeglicama nego rodbini. I da, svako ko kaže da treba da se ugasi i BHRT i ovo sranje od ministarstva je u pravu i ja ga podržavam. Bolnice? Gasi također, liječiti ćemo se privatno jer ionako to već radimo
:rol: :rol:
Koji si ti kralj...

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 04 dec 2025, 12:35

Beduin je napisao/la:
04 dec 2025, 12:12
nema vise ono putem web-a tipa upises svoje licne podatke i provjeris. ako se prijavis za digitalni potpis, ovaj novi fol sa digitalizacijom, tada mislim da moze

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 04 dec 2025, 13:16

Beduin je napisao/la:
04 dec 2025, 12:12
moraš imati digitalni potpis da bi mogao pristupiti toj provjeri
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 dec 2025, 13:38

Hvala vam obojici. Onda cu cekati ergistraciju pa da me iznenade :D
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 dec 2025, 13:58

Otvoren je neki dan IDDEEA office u Tuzli, možeš otić i završit to sad

Nego šta je ovo Zukan nazvao Željanu Zovko poluretardiranom :rol:

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 04 dec 2025, 20:02

slika

Zmaj od Bosne
Karlo Ivandić – Sarajevski lav iz Čengić Vile

Rođen je 1. decembra 1973. u Sarajevu, u vrijeme kada je grad mirisao na kestenje i kiflice iz pekare na uglu, kada su se djeca igrala na betonu između zgrada u Čengić Vili i kada niko nije ni slutio da će isti ti betonski blokovi za par godina postati posljednja linija odbrane.

Karlo – ili Tomislav, kako su ga zvali po krštenici – bio je običan momak neobične duše. Blag, nasmijan, uvijek spreman pomoći komšiji da unese vreće u stan ili da odigra partiju fudbala s mlađom rajem. Nije bio od onih koji se busaju u prsa i viču parole. Njegova hrabrost nije bila glasna – bila je tiha, ali nepokolebljiva.

Kada je april 1992. donio prve pucnjeve i prve barikade, Karlo je među prvima otišao u Osnovnu školu “Aleksa Šantić” u kojoj je još prije nekoliko godina sjedio u klupi i pisao domaće zadatke. Sada je ta ista škola postala štab Teritorijalne odbrane. Prijavio se dobrovoljno, bez pompe, bez razmišljanja. I time je pokazao put drugima. Kad su ga vidjeli kako odlazi s ruksakom na ramenu, mnogi vršnjaci i mlađi momci iz naselja rekli su: “Ako ide Karlo, idemo i mi.” Jer Karlo nije bio samo momak iz zgrade – bio je neko kome si vjerovao i bez riječi.

Borba za Otes, 4. decembar 1992. Taj dan će zauvijek ostati urezan u sjećanje preživjelih.

Otes je već danima bio pod užasnom vatrom. Karlo je tog jutra uzeo RPG-7, oružje koje je u njegovim rukama izgledalo kao da je stvoreno za njega. Prvi tenk – pogođen precizno, eksplozija je odjeknula naseljem. Drugi cilj – oklopni transporter, također uništen. Ali zalihe granata su se topile. Trebalo je još jedna. Pa još jedna.

Karlo se vratio po treću granatu. Već treći put. Trčao je kroz vatru, kroz dim, kroz pakao koji je gutao Otes. I tada ga je metak pogodio u glavu. Pao je na istom onom betonu na kojem je nekad igrao klikere i pikao lopte.

Nije bilo dovoljno da se Otes sačuva. Ali je bilo dovoljno da se spase stotine života. Dok su se Karlo i njegovi saborci borili do posljednjeg daha, civili su izlazili iz podruma, prelazili preko linije, bježali prema gradu. Mnogi od njih danas žive zato što je jedan devetnaestogodišnjak odlučio da se vrati po još jednu granatu.

Pričaju njegovi saborci da je Karlo u bazi, kad god bi bilo koji trenutak zatišja, stavljao slušalice na uši i sjedio na krevetu. Slušao je istu pjesmu, uvijek istu. Kao da mu je bila talisman. I tog jutra, prije nego što je krenuo na Otes, navodno je opet slušao tu pjesmu. Nije stigao ni da skine slušalice s vrata kad je trčao u borbu.

Danas, više od trideset godina kasnije, u Čengić Vili i dalje žive ljudi koji pamte Karla. Pamte njegov blagi osmijeh, njegov tihi glas, i njegovu ogromnu hrabrost koja nije tražila aplauz. Nije dobio ulicu, nije dobio ni film ni knjigu. Ali je dobio nešto veće – postao je legenda među onima koji su ga poznavali i među onima koji su čuli za njega.

Počivao u miru, sarajevski lave.
Tvoje ime možda nije u udžbenicima, ali je urezano u srcima onih koje si spasio i onih koji te nikad neće zaboraviti.

Hvala ti, Karlo Ivandiću.
Sarajevo te pamti.

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 04 dec 2025, 20:43

slika

Stella :thumbup:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 dec 2025, 21:10

Maroon1946 je napisao/la:
04 dec 2025, 20:02
Otes je već danima bio pod užasnom vatrom. Karlo je tog jutra uzeo RPG-7, oružje koje je u njegovim rukama izgledalo kao da je stvoreno za njega. Prvi tenk – pogođen precizno, eksplozija je odjeknula naseljem. Drugi cilj – oklopni transporter, također uništen. Ali zalihe granata su se topile. Trebalo je još jedna. Pa još jedna.
Neki dan sam gledao neki dokumentarac na TV SA, borba za Otes, Azice i te dijelove. Kaze komandant neke jedinice kad im zafali raketa, sa Golfom odu preko Dobrinje prema Lukavici i od cetnika kupe rakete, da bi sa njima gadjali cetnicke tenkove u Azicima i Otesu :crazy: :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 dec 2025, 21:20

Naletih na neke komentare na fb i ljudi masovno pisu da treba stela za posao u Bingu :hmmmmm:

Zar to nije rezervisano samo za budzet
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 dec 2025, 21:23

To lupaju ovi što su nesposobni ili ne žele posao a šatro traže isti. U Bingo uđeš da kupiš jaja, doneseš ih na kasu i sjedneš za istu ako hoćeš raditi, ulaziš u proces odma.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 dec 2025, 21:25

feniksptica je napisao/la:
04 dec 2025, 21:20
Naletih na neke komentare na fb i ljudi masovno pisu da treba stela za posao u Bingu :hmmmmm:

Zar to nije rezervisano samo za budzet
Jasko neki dan napisa da ovi na gradjevini imaju 2 milje platu. Onda vjerovatno i u Bingu imaju minimalno 2 milje. Vidis da raja masovno daje otkaze u drzavnoj sluzbi i prelaze kod privatnika. Logicno kad im je u Bingu duplo veca plata, a cesu jaja po cijeli dan...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 dec 2025, 21:44

CHR je napisao/la:
04 dec 2025, 20:43
slika

Stella :thumbup:
Koliko ces ih veceras eksirati? :yawn:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 dec 2025, 22:49

Yebo mater svoju KurtCaz , prodao se Izraelu za 7 hiljada :tokralju:
Koliko glup moraš biti , 2.1 milion pretplatnika i ti koristiš AI za thumbnail , kakav debil :damn:

Evo scene original

slika

A gledaj mu thumbnail , yebo mu Izrael mrtve , kakav jad :puke:

slika
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: FCB1986 i 39 gostiju.