FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
64
20%
2. Borbu za Evropu
148
47%
3. Sredinu tabele
55
17%
4. Borbu za opstanak
51
16%

Ukupno glasova: 318

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 04 dec 2025, 19:00

1921boy je napisao/la:
04 dec 2025, 18:51
Pablo11 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:43
Uvjeren sam da imamo ok ekipu za Evropu tj za borbu, mozemo biti top4 sto se i pokazalo kroz sezonu. Samo je sve lose selektirano.
Kvalitetan trener plus 4 5 kvalitetni igraca i moze se evropa izborit.Ima ovde kvaliteta al su neki ubjeni u pojam.Glavu cu dat da bi nam u ovoj situaci valjali Krpic i Radovac al eto.Mislim na trenutno samo.Svakako nisam njihov fan i trebalo bi i nji rijesit.
Nekolicinu treba otjerat,Rakic,Pejic,Obradov,Konings,Sukilovic i jos probrat Trupe,Jaganjac.Zao mi Sabica,Garcevica i Gojaka.Ja vjerujem da bi u pravom sistemu oni mogli i tekako valjat.
Ma troupe je ok za rezerve, stoper desni, vezni i dva napadaca. Ne znam neko je napisao za Pejica u trenucima djeluje sasvim pristojno. Danas je podijelio par lipti, u defanzivi je najbolji od svih krila koje imamo. Moze ostati za rotacije. Mufta,Karamarko,Alic,Erick,Cveta,Marokanac,Deni,Boljevic. Ostalo nadodati jos.
Fk Željezničar.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 19:04

let3 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:52
zato sto od smjene u pola sezone nema nista i to je odlika mahalskog kluba. Nikad necemo postati ozbiljan klub, dok ne ostavimo trenera bar dvije sezone. Kakav god da je.
Lupas ko maksim po diviziji.U nasoj konstalaci snaga to nije moguce i opcenito u ovom sistemu nije moguce.Zasto?Bas zato sto ti evropa i prodaja igraca odredzuje budjet za iducu sezonu.Igrace ne prodajemo godinama,ako nema evrope tanki smo ko baslija sto se tice budjeta.Svi se referisu na Jakirevica i Zrinjski,kad su ga ostavili i ako nisu igrali evropu.Stvar je sto su financiski bili neovisni o evropi,prodali par igraca,dok je Jakirevic pokazo da zna zato ga nije bilo problem ostavit i ako je sezona oznacena neuspjesnom jer nisu ispunjeni ciljevi.Kod nas to nije moguce.Imo si primjer sa Sabljom i Basicem.Sezonu prije nisi igro evropu,pa si izborio,onda si bio kratak u budjetu za tu proslu sto nisi igro,pa si moro dovodit Bibere,Alisone i ostale tehnicare,epilog je bio borba za opstanak u naj jadnijoj ligi.Evo ja prvi nemam nista protiv,nek dodje investitor,nek dovede svog kvalitetnog al pazi KVALITETNOG trenera koji ima nesto iza sebe,koji trofej,uspjeh i nek kaze on je tu 2 godine bez obzira na sve,2 godine ce gradit ekipu,u 3ecoj godini hocemo titulu,ja cu prvi dat podrsku i necu a reci za te dvije godine.
Brko iz druge galaksije!

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 04 dec 2025, 19:09

Hrasno15 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:53
Rivaldinho je napisao/la:
04 dec 2025, 18:46
Lokomotifa je napisao/la:
04 dec 2025, 17:54
E čuj mi koji tražimo smjenu trenera smo plaćenici i kalkulanti, a ovi koji traže da Adžem ostane su Željine patriote.

Na šta si Željo spao, jedan bod iz četiri utakmice i mi treba da aplaudiramo.
Nije druže, računica je jednostavna mi ne možemo svaki mjesec mijenjati trenera mijenjati igrače mijenjati uprave i čekati ko zapete puške za bilo kakav kiks da se naseremo bilo kome.

Taj pristup nije donio ništa Sarajevu a mi smo u kudikamo lošijoj poziciji financijski da radimo takve akrobacije.

Da je takav pozitivan šok donio ikad kakav hajr svako bi normalan podržao.

Kada ostavimo ljutnju trebamo realno pogledati stvari, izbaciti frustraciju je skroz uredu ali lovit vještice pogotovu na ljude koji nisu zaslužili nema smisla.

Dat covjkeu tri godine da odradi ugovor do kraja pa ćemo onda podvlačit refu valjal ili ne.

15 godina nismo vidjeli titule i u 15 godina smo promjenili 10 uprava i 40 trenera.

Znaci puna podrška Admiru Adzemu i bilo kojoj upravi koja mu se ne miješa u posao, kad smo mogli 15 godina bez titule po tom modelu mijenjaj da bi zadovoljio navijače možemo i 3 ovako.
Mislim da Adžem nema znanja, pa samim ti da bude trener i 33 godine, a ne 3 neće ništa uspjeti. Nekad he bolje presjeći na vrijeme nego se dovesti u situaciju da se borimo za opstanak

Evo sve se slazem sa tobom, daj mi samo jedno ime za kojeg možeš garantovati da ima taj kapacitet da bude tri godine ja Licno da mogu odmah bi potpisao.

Neko napisa ovaj mahalski mentalitet nas je doveo tu gdje jesmo nije ni adzem ni Coric ni Dino ni Slavko ni Amar.

Znaci adzem uspostavlja disciplinu i neka radi po cijenu da se sve resetuje na nulu.

Znam da je glup primjer u odnosu na bilo šta sto oma veze sa našom ligom arteta gradi tim pet godina i skrhali milijardu istrpili masu grešaka gubitaka titula u zadnjim kolima kupova i čega sve ne da bi došli u poziciju da su stabilni na svakom nivou.

Ništa se ne stvara preko noći a da li Adzem zna ili ne je svakako diskutabilno. Zadnji je neku titulu donio kakav god da bio.

Ništa sa tim čovjekom nemam niti ikakav motiv da branim bilo koga, bas suprotno.

Danas je na presici dobar bio i apsolutno upravu za sve rečeno.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 dec 2025, 19:12

1921boy je napisao/la:
04 dec 2025, 19:04
let3 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:52
zato sto od smjene u pola sezone nema nista i to je odlika mahalskog kluba. Nikad necemo postati ozbiljan klub, dok ne ostavimo trenera bar dvije sezone. Kakav god da je.
Lupas ko maksim po diviziji.U nasoj konstalaci snaga to nije moguce i opcenito u ovom sistemu nije moguce.Zasto?Bas zato sto ti evropa i prodaja igraca odredzuje budjet za iducu sezonu.Igrace ne prodajemo godinama,ako nema evrope tanki smo ko baslija sto se tice budjeta.Svi se referisu na Jakirevica i Zrinjski,kad su ga ostavili i ako nisu igrali evropu.Stvar je sto su financiski bili neovisni o evropi,prodali par igraca,dok je Jakirevic pokazo da zna zato ga nije bilo problem ostavit i ako je sezona oznacena neuspjesnom jer nisu ispunjeni ciljevi.Kod nas to nije moguce.Imo si primjer sa Sabljom i Basicem.Sezonu prije nisi igro evropu,pa si izborio,onda si bio kratak u budjetu za tu proslu sto nisi igro,pa si moro dovodit Bibere,Alisone i ostale tehnicare,epilog je bio borba za opstanak u naj jadnijoj ligi.Evo ja prvi nemam nista protiv,nek dodje investitor,nek dovede svog kvalitetnog al pazi KVALITETNOG trenera koji ima nesto iza sebe,koji trofej,uspjeh i nek kaze on je tu 2 godine bez obzira na sve,2 godine ce gradit ekipu,u 3ecoj godini hocemo titulu,ja cu prvi dat podrsku i necu a reci za te dvije godine.
Neces A reci za te dvije godine, jel.
Pa eto doveli su Adzema, i to ne na dvije godine, vec na tri. To o cemu ti pises.
I sta sad ? koja je sad prica ? hajmo opet traziti novog trenera :hmmmmm:
Pa kad ce se konacno to presjeci ? vrtimo se u jednom te istom matrixu vec godinama.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 19:16

let3 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:12
Pa eto doveli su Adzema, i to ne na dvije godine, vec na 3. To o cemu ti pises.
Haj procitaj jos jednom sta sam napiso.Govorim da sad nije moguce jer ovisis o evropi koju 99% neces igrat ako ovaj ostane jer je pokazo da neumije i da nezna.Kad imas pare,mozes omahnut jednu godinu da ne igras evropu jer imas odakle da trosis i ulazes.Kad prezivljavas od evrope do evrope i u naprijed trosis pare koje imas il nemas druga je prica.
Brko iz druge galaksije!

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 04 dec 2025, 19:17

04 dec 2025, 19:09
Hrasno15 je napisao/la:
04 dec 2025, 18:46

Nije druže, računica je jednostavna mi ne možemo svaki mjesec mijenjati trenera mijenjati igrače mijenjati uprave i čekati ko zapete puške za bilo kakav kiks da se naseremo bilo kome.

Taj pristup nije donio ništa Sarajevu a mi smo u kudikamo lošijoj poziciji financijski da radimo takve akrobacije.

Da je takav pozitivan šok donio ikad kakav hajr svako bi normalan podržao.

Kada ostavimo ljutnju trebamo realno pogledati stvari, izbaciti frustraciju je skroz uredu ali lovit vještice pogotovu na ljude koji nisu zaslužili nema smisla.

Dat covjkeu tri godine da odradi ugovor do kraja pa ćemo onda podvlačit refu valjal ili ne.

15 godina nismo vidjeli titule i u 15 godina smo promjenili 10 uprava i 40 trenera.

Znaci puna podrška Admiru Adzemu i bilo kojoj upravi koja mu se ne miješa u posao, kad smo mogli 15 godina bez titule po tom modelu mijenjaj da bi zadovoljio navijače možemo i 3 ovako.
Mislim da Adžem nema znanja, pa samim ti da bude trener i 33 godine, a ne 3 neće ništa uspjeti. Nekad he bolje presjeći na vrijeme nego se dovesti u situaciju da se borimo za opstanak

Evo sve se slazem sa tobom, daj mi samo jedno ime za kojeg možeš garantovati da ima taj kapacitet da bude tri godine ja Licno da mogu odmah bi potpisao.

Neko napisa ovaj mahalski mentalitet nas je doveo tu gdje jesmo nije ni adzem ni Coric ni Dino ni Slavko ni Amar.

Znaci adzem uspostavlja disciplinu i neka radi po cijenu da se sve resetuje na nulu.

Znam da je glup primjer u odnosu na bilo šta sto oma veze sa našom ligom arteta gradi tim pet godina i skrhali milijardu istrpili masu grešaka gubitaka titula u zadnjim kolima kupova i čega sve ne da bi došli u poziciju da su stabilni na svakom nivou.

Ništa se ne stvara preko noći a da li Adzem zna ili ne je svakako diskutabilno. Zadnji je neku titulu donio kakav god da bio.

Ništa sa tim čovjekom nemam niti ikakav motiv da branim bilo koga, bas suprotno.

Krenuću od kraja, na presici se naljutio zbog pitanja o napadaču, više puta je rekao da je imao slobodu izbora igrača i više nego očigledno je da je pogriješio kod većine igrača koje je doveo.

Mi tim možemo graditi 3 ili 5 godina tek kada budemo imali para, da nismo dužni poreskoj i da nam pare od izlaska u Evropu ne trebaju. Znači ili investitor ili prodaja igrača. Da ne prodasmo Al Jabera nebi ove godine imali ni za kifle. Ove godine nećemo nikoga prodati jer nemamo koga, dovedeni polovnjaci koje ni rođena majka nebi kupila.

U trenutnoj situaciji, gdje nam finansije zavise od Evrope i eventualne prodaje igrača, ni jednom treneru nebih dao ugovor na 3 godine.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 19:19

Krznar,Rendulic,Blagojevic,Vukomanovic.Sve jedan ima kapacitet da radi 2+ godine jer su pokazali da znaju u puno ozbilnijim i izazovnijim ligama od nase.Uz sve su osvajali trofeje u klubovima dje su radili.
Brko iz druge galaksije!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 04 dec 2025, 19:22

1921boy je napisao/la:
04 dec 2025, 19:16
let3 je napisao/la:
Haj procitaj jos jednom sta sam napiso.Govorim da sad nije moguce jer ovisis o evropi koju 99% neces igrat ako ovaj ostane jer je pokazo da neumije i da nezna.Kad imas pare,mozes omahnut jednu godinu da ne igras evropu jer imas odakle da trosis i ulazes.Kad prezivljavas od evrope do evrope i u naprijed trosis pare koje imas il nemas druga je prica.
Ne moze se objasniti ljudima da moras nesto pokazati na terenu da bi podrzao nekoga, a mi to ne radimo. Ako udje Mirvic i dovede stranog trenera, ako ikakve naznake za nesto postoje necu A reci. Ovdje jednostavno vidis da nema pomaka na navijace ako sta uspijes to je sansa.
Ako vec pricamo o novim imenima kad udje i ako udje investitor mogu se ganjati ozbiljna imena.
Cabraja,Rendulic,zasto da ne i Matjaz Kek. :D
Fk Željezničar.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 19:22

Hrasno15 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:17
Mi tim možemo graditi 3 ili 5 godina tek kada budemo imali para, da nismo dužni poreskoj i da nam pare od izlaska u Evropu ne trebaju. Znači ili investitor ili prodaja igrača. Da ne prodasmo Al Jabera nebi ove godine imali ni za kifle. Ove godine nećemo nikoga prodati jer nemamo koga, dovedeni polovnjaci koje ni rođena majka nebi kupila.

U trenutnoj situaciji, gdje nam finansije zavise od Evrope i eventualne prodaje igrača, ni jednom treneru nebih dao ugovor na 3 godine.
Bravo!O tome ja pricam.Nije problem dat sansu kad imas pare i kad znas sta hoces.Ne ko kod nas,nama dovodjenje igraca za sledecu sezonu zavisi od ove,hocemol igrat evropu i hocemol koga prodat.Prodat nikoga necemo,a evropu sa ovim trenerom i igracima tesko da cemo igrat.
Brko iz druge galaksije!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 dec 2025, 19:24

1921boy je napisao/la:
04 dec 2025, 19:16
let3 je napisao/la:
To ne znamo sta ce se desiti do kraja sezone, mozemo samo nagađati.
Samo si napisao ovo "i nek kaze on je tu 2 godine bez obzira na sve,2 godine ce gradit ekipu,u 3ecoj godini hocemo titulu,ja cu prvi dat podrsku i necu a reci za te dvije godine."...dakle, bez obzira na sve.
I sta sad hocemo ? a sad bi neke garancije da ce biti evrope svake godine, jel to....e ne ide to tako, to ne moze niko garantovati.

A druga stvar i najbitnija, Mirvic ako uđe u klub - sva ova nasa prica ovdje ce postati besmislena, jer ce covjek pocisiti kluba od ublehasa i hamelja koji se nakotio, te dovesti svoje ljude, a i Adzem bi u tom slucaju postati bivsi u roku par dana.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 04 dec 2025, 19:25, ukupno mijenjano 2 puta.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 04 dec 2025, 19:25

Ja samo ne razumijem zašto Adzem manje vise svaku utakmicu, kasni sa izmjenama u drugom poluvremenu.

Danas drugo poluvrijeme, imas dva napadača za koja znas da nisu u dobroj golgeterskoj formi. Na klupi imas Boljevića koji kakav god da je trenutno, u zadnje vrijeme daje golove, a pored njega i Vinija koji je najbolji kad udje s klupe.
Šta se dešava tek u 60. I nekoj minuti prve izmjene, i onda nekad Vini u 78. minuti ulazi. Sta i zasto se ceka sa izmjenama, pogotovo kad nam napadačima treba sto prilika da daju gol, a nevezano samo za realizaciju, Rakic generalno igra lose utakmice.

Druga stvar formacija, igramo ocajno u ovoj formaciji, prvenstveno defanzivo, zašto je i dalje forsira?????

Na kraju sta se desava na početku utakmice, Jel moguće da mi gotovo svaku utakmicu počinjemo kao amateri, gdje je samo pitanje vremena kada ce nam dati gol.

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 04 dec 2025, 19:29

Hrasno15 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:17
Hrasno15 je napisao/la:

Potpisujem ti svaku 100%

Krenuću od kraja, na presici se naljutio zbog pitanja o napadaču, više puta je rekao da je imao slobodu izbora igrača i više nego očigledno je da je pogriješio kod većine igrača koje je doveo.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 19:35

Pablo11 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:22
Ne moze se objasniti ljudima da moras nesto pokazati na terenu da bi podrzao nekoga, a mi to ne radimo. Ako udje Mirvic i dovede stranog trenera, ako ikakve naznake za nesto postoje necu A reci. Ovdje jednostavno vidis da nema pomaka na navijace ako sta uspijes to je sansa.
Ako vec pricamo o novim imenima kad udje i ako udje investitor mogu se ganjati ozbiljna imena.
Ja sam brate prvi bio za tu opciju da se Coric smijeni,jer je ono bilo sranje i ako smo dobijali utakmice.Ako je ono bilo sranje,onda je ovo sranje nad sranjima.Ja racionalno navodim primjer.Imo si eto sezonu Edis/Basic,nisi prije te igro evropu,u toj si izborio i krpio si sa Turanjaninma,Alisonima,kad je to fulano,isli su Arapi,opet fula,pa si u brzini pod pritiskom doveo Brunu za masne pare i onda si opet pogrijesio.Za tu sezonu je skrhano para i para,sta si dobio?Kitu.

U boldiranom i jest stvar.Zamijenili smo Corica jer je igra bila losa i jer su rezultati protiv veliki bili katastrofa.Sta sad imas?Troje veliki si dobio ispalo je da je vise bilo sretno nego spretno,igra je svakako sranje,sa malim se patis i mucis,ogroman broj igraca ubjen u pojam,od pocetka je atmosfera na noz,price o talovima,zostatak za prvim isti,vise smo se priblizili donjem dijelu nego gornjem.O mladima ni rijeci.300x gore nego kod Corica.Za sta covjek da se uhvati pa da kaze,evo to je dobro,eto mu podrska nek radi.Nema zasta da se uhvati.Kako da nastavis dalje?Nema smisla.Nek izgura ovo do polusezone,nadat se da mozemo uzet sedam bodova makar iz ove tri da prizimimo treci i onda mu se kulturno zahvalit.

Bravo za odabir.Slazem se.Nebi bjezo ni od Cabraje.Nisam ga se sjetio.Vrhunski trener.O Rendulicu i Keku ne treba trosit rijeci.Mogu se i moji ubacit u tu pricu,Krznar,Vukomanovic i Blagojevic.Nebi bjezo ni od jednog spomenutog.
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 19:42

let3 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:24
To ne znamo sta ce se desiti do kraja sezone, mozemo samo nagađati.
Samo si napisao ovo "i nek kaze on je tu 2 godine bez obzira na sve,2 godine ce gradit ekipu,u 3ecoj godini hocemo titulu,ja cu prvi dat podrsku i necu a reci za te dvije godine."...dakle, bez obzira na sve.
I sta sad hocemo ? a sad bi neke garancije da ce biti evrope svake godine, jel to....e ne ide to tako, to ne moze niko garantovati.

A druga stvar i najbitnija, Mirvic ako uđe u klub - sva ova nasa prica ovdje ce postati besmislena, jer ce covjek pocisiti kluba od ublehasa i hamelja koji se nakotio, te dovesti svoje ljude, a i Adzem bi u tom slucaju postati bivsi u roku par dana.
Gledamo i zakljucujemo po uzorku polu sezone.Nakon kikseva sa Radnikom,Sirokim,Slogom,sa 5 utakmica bez pobjede,tesko je reci da ces igrat evropu ako budes ovako i drugi dio sezone igro.Neznamo da li bi igrali,mozda bi sve ove pobijedili al gledamo na uzorku polu sezone i na osnovu toga zakljucujemo.Nakon ovi nazovi pojacanja i svega sto se desilo od pocetka sezone,ja bi prije stavio pare na okladu da necemo igrat evropu sa Adzemom nego da cemo igrat.

Ti navodis,da napiso sam to,jesam,al to je u sistemu gdje imas pare,mi sad nemamo,u tome je stvar.Ako ne budemo igrali evropu,bez investitora mi smo osudjeni na polovnjake razno razne Alisone,Turanjanine.Poenta je sto mi nemamo luksuz da se kockamo da ne igramo evropu jer nam od toga zavisi budjet.Da imamo cetiri igraca za prodat,pa nek profulamo jednu evropu,nek Ado radi,mozda i bude bolje al evo procitaj evo post gore sto sam odgovorio covjeku,nemas se za sta uhvatit da ga pustis da radi.Dok sa investitorom imas mogucnost da ga pustis,bez obzira sto ne ispuni cilj kosto je to Zrinjski uradio sa Jakirevicem.To je moj stav a ti ga svati ako hoces i kako hoces.

To svakako stoji ako Mirvic udje da ce trazit promjene u svim sektorima.Jasno ko dan.Al sve dok to ne bude zvanicno,potpisano,mi se moramo ponasat koda otoga nece bit nista.Ja imam info da ce uci,al sta vrijedi dok ne potpise i dok se promjene nedese.
Brko iz druge galaksije!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 04 dec 2025, 19:49

Ma vala da guardiola ima dva antitalenta u napadu ne bi nista mogao uraditi, a ne Adzem.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 04 dec 2025, 19:52

1921boy je napisao/la:
04 dec 2025, 19:35
Pablo11 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:22
Ja sam brate prvi bio za tu opciju da se Coric smijeni,jer je ono bilo sranje i ako smo dobijali utakmice.Ako je ono bilo sranje,onda je ovo sranje nad sranjima.Ja racionalno navodim primjer.Imo si eto sezonu Edis/Basic,nisi prije te igro evropu,u toj si izborio i krpio si sa Turanjaninma,Alisonima,kad je to fulano,isli su Arapi,opet fula,pa si u brzini pod pritiskom doveo Brunu za masne pare i onda si opet pogrijesio.Za tu sezonu je skrhano para i para,sta si dobio?Kitu.

U boldiranom i jest stvar.Zamijenili smo Corica jer je igra bila losa i jer su rezultati protiv veliki bili katastrofa.Sta sad imas?Troje veliki si dobio ispalo je da je vise bilo sretno nego spretno,igra je svakako sranje,sa malim se patis i mucis,ogroman broj igraca ubjen u pojam,od pocetka je atmosfera na noz,price o talovima,zostatak za prvim isti,vise smo se priblizili donjem dijelu nego gornjem.O mladima ni rijeci.300x gore nego kod Corica.Za sta covjek da se uhvati pa da kaze,evo to je dobro,eto mu podrska nek radi.Nema zasta da se uhvati.Kako da nastavis dalje?Nema smisla.Nek izgura ovo do polusezone,nadat se da mozemo uzet sedam bodova makar iz ove tri da prizimimo treci i onda mu se kulturno zahvalit.

Bravo za odabir.Slazem se.Nebi bjezo ni od Cabraje.Nisam ga se sjetio.Vrhunski trener.O Rendulicu i Keku ne treba trosit rijeci.Mogu se i moji ubacit u tu pricu,Krznar,Vukomanovic i Blagojevic.Nebi bjezo ni od jednog spomenutog.
Ma sigurno samo nove opcije ne treba se vracati, svakakve stvari su se desavale, ali smo bar stvarali sanse prosle sezone, pa neku akciju uradis. Jedino danas smo se isfulali, ostale tekme necu ni da spominjem. Samo ganjati dobrog trenera i dati mu platu, a manje na igrace. Lakse cemo podnijeti. Ima sirom Evrope milion primjera da je dobar trener najvaznija stvar.
Fk Željezničar.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 04 dec 2025, 19:56

Ma oko 60te min smo stvorili 3 4 100% sanse i nismo zabili. Zasto Pejic ulazi, sta je to on promijenio? Ubaci vinija bar je brz i Boljevica u spic kad vec Rakica ne ide odmah, a ne zadnjuh 15ak min.

Da smo okrenuli ovdje bi vecina svrshavala na igru i borbenost, ovako nista ne valja.. sto se mene tice dobro smo odigrali utakmicu ali kriticne stvari se moraju rijesiti, ne mozes stvoriti ovoliko sansi i ne zabijati golove, isto je bilo i sa Krpicem. Ne mozes primati ovoliko glupih golova iz tekme u tekmu. Nepopularno, ali i muftic je totalno izvan forme, ispada na svakom prekidu, nikakve sigurnosti pri razigravanju, izbijanju lopet, izlasku na napadaca.

U ovoj tekmi smo lako mogli 6 golova zabiti, na kraju Boljevic jedini siguran kad izadje na golmmana, ovi ostalo kao da si im noge odsjekao ako se nadju u gol sansi A NAPADACI SU.

Boljevic se odlicno pokazao za zadnjih 20-30min, sve vise od toga usporava igru, al generalno kad nam treba brzine i probojnosti u napadu, nama ulazi pejic umjesto vinija sto meni nikako nije jasno.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 04 dec 2025, 19:56

zeljovac21 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:49
Ma vala da guardiola ima dva antitalenta u napadu ne bi nista mogao uraditi, a ne Adzem.
Jel ta dva antitalenta doveo on il sam ja?Na sva zvona se fali da je on sastavljo ekipu.Onda je ocigledno nezna sastavit.Zna dic dva prsta u potkastu kad ga pitaju ko je doveo Erika,tad se smije i digne dva prsta,kaze JA sam ga skautiro i doveo.Uozbiljte se.Volim Adzema ko brata najrodzenijeg,volio bi da je uspio samo zbog svi nepravdi koje su mu ljudi u klubu nanijeli u ova dva mandata al sto je previse previse je.Vako ni babuku u vakat niste branili.
Brko iz druge galaksije!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 04 dec 2025, 19:58

1921boy je napisao/la:
04 dec 2025, 19:56
zeljovac21 je napisao/la:
04 dec 2025, 19:49
Jel ta dva antitalenta doveo on il sam ja?Na sva zvona se fali da je on sastavljo ekipu.Onda je ocigledno nezna sastavit.Zna dic dva prsta u potkastu kad ga pitaju ko je doveo Erika,tad se smije i digne dva prsta,kaze JA sam ga skautiro i doveo.Uozbiljte se.Volim Adzema ko brata najrodzenijeg,volio bi da je uspio samo zbog svi nepravdi koje su mu ljudi u klubu nanijeli u ova dva mandata al sto je previse previse je.Vako ni babuku u vakat niste branili.
Zeza ga arogancija i neki stav kao da je sa Dinamom osvojio Evropsku ligu, a ustvsri pored nas je ispodprosjecan trener. Glumi Osima a nikakav kredibilitet nema da se sastave u istoj recenici.
Fk Željezničar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 dec 2025, 20:01

1921boy je napisao/la:
04 dec 2025, 19:42

Gledamo i zakljucujemo po uzorku polu sezone.Nakon kikseva sa Radnikom,Sirokim,Slogom,sa 5 utakmica bez pobjede,tesko je reci da ces igrat evropu ako budes ovako i drugi dio sezone igro.Neznamo da li bi igrali,mozda bi sve ove pobijedili al gledamo na uzorku polu sezone i na osnovu toga zakljucujemo.Nakon ovi nazovi pojacanja i svega sto se desilo od pocetka sezone,ja bi prije stavio pare na okladu da necemo igrat evropu sa Adzemom nego da cemo igrat.
Drug, ne trebas meni objasnjavati da je Adzem limitiran trener ;) kao da ja to ne vidim, kao da ne gledam svaku utakmicu Zelje.

Ali, nasa vrla uprava je njemu dala ugovor na tri godine i zamolila navijace na strpljenje...jel tako bilo ? jest.
Ma mogu oni njemu dati i 10 godina, on ne moze biti bolji trener, nece napredovati ni milimetra i sa njim nikad necemo biti prvaci.
Znas sta je pripravnik u firmi ? e to je otprlike on u Zelji...on je trebao biti privremeno rijesenje, da malo zakrpi i odradi jednu sezonu kao zeljin vojnik, kao i Mulalic prie njega i to je to - a ovi mu dali ugovor na tri godine :rol: :tokralju:

Zato kazem, Mirvic ako dođe, prvo sta ce uraditi jeste rastjerati budale koje su mu dale takav ugovor, prvi njih, a onda nogirati i njega.
Nece covjek koji ulaze svoje milione ovisiti o treenru pripravniku iz federalne lige :nene: nece, nece. Vec ce probati dovesti ozbiljnijeg profi trenera.

Ako ne dođe, onda cemo znati na cemu smo kao klub i onda pustiti Adzem nek pici svoje 3 godine i vozdra.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 04 dec 2025, 20:02, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 8 gostiju.