odlazi dzukelo sa nase klupe,pojma nemas,malo.bar obraza i idi sad supcinoRivaldinho je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:32Prije svega sjajna utakmica, vidjela se želja i zaista sjajno zalaganje sto je rezultiralo povratkom na dva razlike i sijaset prilika koje nisu htjele.
Sto zbog brzopletosti i želje sto oranice koja je gora od livade koju smo imali prije 10 godina.
Sto se trenera tiče, sjajna presica tako se vodi razgovor kada u klubu planiraš ostati dugo vremena.
Ako se dobro sjećam Admir adzem je zadnji trener koji nam je donio trofej i promovirao sijaset mladih igrača od kojih smo imali korist.
Puna podrška treneru sa jasnom vizijom, bez obzira ko nam došao od investitora ili ne.
Adzemu se treba suditi nakon 3 godine ugovora, kako to radi većina ozbiljnih klubova koji vjeruju u sistem bilo da se radi o našim klubovima poput Zrinjskog ili svjetskim poput Manchestera.
Admir adzem je dokazani materijal da može voditi želju u ovoj ligi i sve drugo bi bilo samo gašenje požara koji još to nije.
Za vas sve koji želite promjenu trenera ste ili strašno zlonamjerni, ili ste neki sitni plaćenici i kalkulanti ili ( sto je većina) isfrustrirani navijači kojima je ticket pao na poluvremenu pa idete po popravni.
Savjetujem vas da šutite i ne kontaminirate digitalni prostor sa nečim o čemu pojma nemate.
Selam
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ljudi nemamo se mi sta nervirati i nesto mozgati. U septembru ovde je svima Adzem bio heroj, najbolji trener, pricalo se o tituli, a malo ko zna da je Adzem slucajno rjesenje od uprave kao sef strucnog staba, jer eto nisu imali boljeg u tom trenutku, a otjerali realno boljeg trenera.
Kada se sve sabere i oduzme ekipa je danas napadacki ucinila sve sto je mogla. Napravili su dovoljan broj prilika da opet zabiju 4 komada i jos da se isfulaju. To sto nemamo golgetera je drugi par cipela. Danas je odbrana zakazala i zato smo izgubili bodove. Sreca nam je pa smo igrali protiv Sirokog koji na Grbavici ne zna da se brani i da vodi 3-0. Da smo ganjali rezultat protiv Sloge ili Radnika ubjedjen sam da ovo nikad ne bi stigli.
Iskreno ovo do kraja sto je ostalo da je derbi ne izgubiti i onda nekako dobiti Radnik i Slogu, zavrsiti polusezonu na trecem mjestu, znacilo bi za samopouzdanje i nastavak sezone.
Kada se sve sabere i oduzme ekipa je danas napadacki ucinila sve sto je mogla. Napravili su dovoljan broj prilika da opet zabiju 4 komada i jos da se isfulaju. To sto nemamo golgetera je drugi par cipela. Danas je odbrana zakazala i zato smo izgubili bodove. Sreca nam je pa smo igrali protiv Sirokog koji na Grbavici ne zna da se brani i da vodi 3-0. Da smo ganjali rezultat protiv Sloge ili Radnika ubjedjen sam da ovo nikad ne bi stigli.
Iskreno ovo do kraja sto je ostalo da je derbi ne izgubiti i onda nekako dobiti Radnik i Slogu, zavrsiti polusezonu na trecem mjestu, znacilo bi za samopouzdanje i nastavak sezone.
Sam sebi kazem da se necu zivcirat kako got zavrsilo ,a to je jace od mene...I svaki put kad kiksamo izbije neka negativa iz mene pa uticem na sve oko sebe,a sve mi smeta
Ima li vas jos taki?
Ima li vas jos taki?
Ma trola sto posto, tek vidim da je Juricica indirektno uporedio sa nasim napadacima.. Kao eto krenulo ga, moras znati da bi te krenulo..delinjo je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:35odlazi dzukelo sa nase klupe,pojma nemas,malo.bar obraza i idi sad supcinoRivaldinho je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:32Prije svega sjajna utakmica, vidjela se želja i zaista sjajno zalaganje sto je rezultiralo povratkom na dva razlike i sijaset prilika koje nisu htjele.
Sto zbog brzopletosti i želje sto oranice koja je gora od livade koju smo imali prije 10 godina.
Sto se trenera tiče, sjajna presica tako se vodi razgovor kada u klubu planiraš ostati dugo vremena.
Ako se dobro sjećam Admir adzem je zadnji trener koji nam je donio trofej i promovirao sijaset mladih igrača od kojih smo imali korist.
Puna podrška treneru sa jasnom vizijom, bez obzira ko nam došao od investitora ili ne.
Adzemu se treba suditi nakon 3 godine ugovora, kako to radi većina ozbiljnih klubova koji vjeruju u sistem bilo da se radi o našim klubovima poput Zrinjskog ili svjetskim poput Manchestera.
Admir adzem je dokazani materijal da može voditi želju u ovoj ligi i sve drugo bi bilo samo gašenje požara koji još to nije.
Za vas sve koji želite promjenu trenera ste ili strašno zlonamjerni, ili ste neki sitni plaćenici i kalkulanti ili ( sto je većina) isfrustrirani navijači kojima je ticket pao na poluvremenu pa idete po popravni.
Savjetujem vas da šutite i ne kontaminirate digitalni prostor sa nečim o čemu pojma nemate.
Selam
Fk Željezničar.
Samo nemojte ublehu Corica spominjati, kad vidim onu njušku, nek Adzem bude cijeli život trener.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- Hrammm1921
- Kontakt:
Svi smo taki ..
Kako da dam podrsku Adzemu? Niko normalan ne moze dati podrsku ! Kako se ulazi u utakmicu? 3 puta presli centar, 3 gola primili ?
Sta se vjezba na treninzima? Strucni stab komplet sta radi? Nejasna izmjena Pejic, momak je dobio bezbroj prilika, uvijek najgori? Jel realno da ga ubacuje umjesto naseg najboljeg pojedinca na danasnjoj utakmici?
Izgubio je kompas, koji ce nam qrac !!! Odlazi
Tako je kod nas ili sve valja ili nista ne valjaAllosio je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:35Ljudi nemamo se mi sta nervirati i nesto mozgati. U septembru ovde je svima Adzem bio heroj, najbolji trener, pricalo se o tituli, a malo ko zna da je Adzem slucajno rjesenje od uprave kao sef strucnog staba, jer eto nisu imali boljeg u tom trenutku, a otjerali realno boljeg trenera.
Cinjenica da imamo negativan omjer sa Sirokim govori mnogo toga
Ko god je bio trener izgubio je od Sirokog, svaki put izadju sa dva tri juniora i naprave nam problem
Mi ne znamo igraca napraviti, a hocemo neke trofeje i imamo ocekivanja abnormalna dok su uslovi nedovoljni ni za BiH standarde
Halo u Europi treceligasi za milione prodaju igrace i mi nesto se bahatimo i glumimo neku silu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 dec 2025, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- QUARTERBACK
- Kontakt:
odgovorit cu ti jednom rijecju koju vidim volis da koristis - napisao si SIJASET glupostiRivaldinho je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:32Prije svega sjajna utakmica, vidjela se želja i zaista sjajno zalaganje sto je rezultiralo povratkom na dva razlike i sijaset prilika koje nisu htjele.
Selam
Adzem sto posto,napisan post iz plavog salona hahaPablo11 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:40Ma trola sto posto, tek vidim da je Juricica indirektno uporedio sa nasim napadacima.. Kao eto krenulo ga, moras znati da bi te krenulo..delinjo je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:35odlazi dzukelo sa nase klupe,pojma nemas,malo.bar obraza i idi sad supcinoRivaldinho je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:32Prije svega sjajna utakmica, vidjela se želja i zaista sjajno zalaganje sto je rezultiralo povratkom na dva razlike i sijaset prilika koje nisu htjele.
Selam
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Najgore od svega da mi ovalve tekme ne mozemo dobiti.. ne sjecam se kad smo ovoliko napadali. Problem su i dslje kao i godinama unazad - primanje glupih golova i ne zabijanje cistih prilika. To jeste do kvaliteta ali i do mentaliteta.
a tesko je druze i mentalitet graditi sa polovnjacima,sve ima svoje jbg
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- Lokomotifa
- Kontakt:
E čuj mi koji tražimo smjenu trenera smo plaćenici i kalkulanti, a ovi koji traže da Adžem ostane su Željine patriote.
Na šta si Željo spao, jedan bod iz četiri utakmice i mi treba da aplaudiramo.
Na šta si Željo spao, jedan bod iz četiri utakmice i mi treba da aplaudiramo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ne tjeramo ga mi, nego rezultati i polovnjaci koje je doveo
- QUARTERBACK
- Kontakt:
a ko je kriv za dovodjenje polovnjaka?
sedorfu se na polusezoni zahvaliti, ispodprosjecan igrac koji je tu dosao putem agencije spletom okolnosti a ne zbog neke extra kvalitete koju jasno ne posjeduje..
napadace smo imali bolje prosle dvije sezone nego ove.. krpic i dangubic su pele i maradona za ova dva levata sto nam igraju ove sezone.. ja koji sam bio veliki zagovornik da se krpic zamjeni moram to reci jer ova dva kriminalca moraju bit prozvana.. jaganjca bi ostavio da ulazi s klupe jer ko nesto malo i umije, a rakicu pedala.
sedorfu se na polusezoni zahvaliti, ispodprosjecan igrac koji je tu dosao putem agencije spletom okolnosti a ne zbog neke extra kvalitete koju jasno ne posjeduje..
napadace smo imali bolje prosle dvije sezone nego ove.. krpic i dangubic su pele i maradona za ova dva levata sto nam igraju ove sezone.. ja koji sam bio veliki zagovornik da se krpic zamjeni moram to reci jer ova dva kriminalca moraju bit prozvana.. jaganjca bi ostavio da ulazi s klupe jer ko nesto malo i umije, a rakicu pedala.
-
Lekqqq1921
- Kontakt:
Sanin Mirvic jedino rješenje!
Bolje kontra, da Rakic ulazi sa klupe, Jaganjac je na posudbiQUARTERBACK je napisao/la: ↑04 dec 2025, 17:56a ko je kriv za dovodjenje polovnjaka?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Zamisli u kakvom smo belaju mi kad je Coric bolji od Adzema. Ova demagogija, mahalastina i zaljenje na presicama. Koga briga za druge klubove, kakav je to alibi? Imamo svoj klub, bavi se stanjem igre i pristupom!!!
Sta so dobili suspenzijom Krpica&Radovca?
Sta smo dobili pojacanjima koja je birao?
Koga je od mladih stavio?
Napadac kojem se radujemo?!
Kapitenska koja leta, pa sad nemamo ni kapitena ni golmana kako treba?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Nama treba jedan covjek da se pita sve osim oko raspolaganja imovinom koja mora biti dio SD Zeljeznicar
Treba nam kamp, novi teren, novi jug i novi zapad
Treba nam ostali grupnu sportovi poput kosarke rukometa
Citav klub treba da se restartuje i da ulazemo u svaki sport, jer samo tako Zeljo moze biti na vrhu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 dec 2025, 18:07, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Malo pozitivnih stvari od danas:
Ismail – Dugo nisam primijetio pravog box-to-box igrača. Pleše momak s loptom, marokanska samba. Jak na nogama, savršen prvi korak, osjećaj za prostor. Zapala mi je jedna situacija oko 60. minute šalje loptu slabijom lijevom nogom, ona pada između peterca i penala Janje gleda ko tele. Ne postoji savršenija duga lopta od te. Ali na stranu što kod nas nema ko dati gol, samo jedna zamjerka: oko 70. minute vidjelo se da više ne može, da je slab sa snagom, a vjerujem da ovo nije prevelik intenzitet za njega. Očekivao sam da momak s otoka u ovoj ligi može 90 minuta bez problema, ali sve u svemu — pravi veznjak.
Joao Erick – Mislim da je lik imao 99% tačnih dodavanja danas. Toliko je siguran, samopouzdanje na nivou. Šut odličan, svaki centaršut mu je bio opasan. Danas klasični defanzivni vezni kojem je rola holding midfielder i koju odrađuje savršeno.
Opaska: Erick i Ismail mogu igrati zajedno isključivo ako je ispred njih igrač tipa Šošić. U 4-4-2 ne može nikako, jedino na individualni kvalitet da nešto naprave kao danas.
Matej Cvetanoski – Naš najbolji igrač, ubjedljivo. Preopasan, okomit, sebičan jest, ali ko bi dodavao više ovim debilima? Namjestio im je danas gomilu šansi i opet ništa. Pati dosta radi njih siguran sam da bi imao na kontu više asistencija i golova da ima podršku u napadu.
Deni Milošević – Profesionalac, dobar momak, skroman, nivo iznad naše lige definitivno. Igrao je na poziciji koja mu nikako ne paše, i opet je maestralno odigrao. U 4-3-3 bi se bolje snašao kao prednji vezni, jer je momak kreator, otvara prostor i stvara sam sebi šansu. Ono što je najbitnije u fudbalu — kretanje bez lopte. Međutim opet dolazimo do toga da nam fali kvalitet koji bi ispratio ove momke.
Ismail – Dugo nisam primijetio pravog box-to-box igrača. Pleše momak s loptom, marokanska samba. Jak na nogama, savršen prvi korak, osjećaj za prostor. Zapala mi je jedna situacija oko 60. minute šalje loptu slabijom lijevom nogom, ona pada između peterca i penala Janje gleda ko tele. Ne postoji savršenija duga lopta od te. Ali na stranu što kod nas nema ko dati gol, samo jedna zamjerka: oko 70. minute vidjelo se da više ne može, da je slab sa snagom, a vjerujem da ovo nije prevelik intenzitet za njega. Očekivao sam da momak s otoka u ovoj ligi može 90 minuta bez problema, ali sve u svemu — pravi veznjak.
Joao Erick – Mislim da je lik imao 99% tačnih dodavanja danas. Toliko je siguran, samopouzdanje na nivou. Šut odličan, svaki centaršut mu je bio opasan. Danas klasični defanzivni vezni kojem je rola holding midfielder i koju odrađuje savršeno.
Opaska: Erick i Ismail mogu igrati zajedno isključivo ako je ispred njih igrač tipa Šošić. U 4-4-2 ne može nikako, jedino na individualni kvalitet da nešto naprave kao danas.
Matej Cvetanoski – Naš najbolji igrač, ubjedljivo. Preopasan, okomit, sebičan jest, ali ko bi dodavao više ovim debilima? Namjestio im je danas gomilu šansi i opet ništa. Pati dosta radi njih siguran sam da bi imao na kontu više asistencija i golova da ima podršku u napadu.
Deni Milošević – Profesionalac, dobar momak, skroman, nivo iznad naše lige definitivno. Igrao je na poziciji koja mu nikako ne paše, i opet je maestralno odigrao. U 4-3-3 bi se bolje snašao kao prednji vezni, jer je momak kreator, otvara prostor i stvara sam sebi šansu. Ono što je najbitnije u fudbalu — kretanje bez lopte. Međutim opet dolazimo do toga da nam fali kvalitet koji bi ispratio ove momke.
Barem nešto dobro, remi u Posušju. Biće borba teška zato svaki bod jako bitan.
Trenutno korisnika/ca: itatabisine i 23 gosta.