Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Google translate 
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Mogao je sigurno neku bolju ligu nego nasu, sto je i dokazao svojim igrama. Takodje Herera, koji je prije par dana produzio ugovor do 2028., itd. itd....rishovski je napisao/la: ↑04 dec 2025, 08:57Sigurno je mogao sa 33 godine da bira Englesku ili NjemackuMikiPirs je napisao/la: ↑04 dec 2025, 08:49Da, bas se po prelaznin rokovima vidi da nas Borac ponovome poznaju, igrac kalbra Jojica bi sigurno dosao jer nas je po ovome prepoznao. Ja sam mislio da ti ipak nesto vise u glavinizmas od ovog sto se utripovao da mjenja BiH fudbal ali izgleda…sve je to u 5 deka’LondonBlues je napisao/la: ↑04 dec 2025, 08:41
Ja mislim da nije fora kad je objavljeno nego po cemu vas poznaju![]()
Bio suspendovan do daljnjeg, ili od Borca do Borca: Vraća se Elvedin Topuzović
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Ovo sam više puta napisao. Koliko si god neki pridavali na značenju (jedni grade stadion, drugi prodali igrača u Lens, treći se diče tržnicom do stadiona..), stvarnost je da su bh. nogomet samo HŠKZ i Borac.LondonBlues je napisao/la: ↑04 dec 2025, 09:31Zadnjih dana nisam imao puno vremena da ovo komentiram, ali jednostavno moram, ne mogu prešutjeti. Riječ je o „derbiju“ Bosne i Hercegovine. Nevjerojatno je koliko ljudi pumpaju priču da je to derbi. Čitajući vaše komentare o pivi tamo, hrani ovamo, zajedničkom putu prema stadionu… sve to više podsjeća na neku revijalnu ili humanitarnu utakmicu nego na pravi derbi. Riječ je o ekipi koja je potpuno nebitan faktor u našem prvenstvu i nikad nista osvojila nije i ekipi koja ulaže u nadi da će tu i tamo osvojiti poneki kup, namjestiti nešto i to je otprilike to. Kao da igraju veterani koji su prije 40 godina nešto značili, pa se odigra humanitarna utakmica u njihovu čast. Otprilike toliko je i ova utakmica „derbi“.
Mnogi će negodovati, ali duboko u sebi će se složiti sa mnom: trenutno je pravi derbi Bosne i Hercegovine utakmica između dviju ekipa koje dominiraju ligom, čije međusobne utakmice odlučuju o prvom mjestu, i koje posljednjih godina izmjenjuju trofej između sebe, ekipe Zrinjskog i Borca.To su dvije ekipe koje u Europi predstavljaju našu dragu BiH, ekipe koje se trude za boljitak bh. nogometa na europskoj sceni, koje svojim rezultatima olakšavaju manjim klubovima iz BiH plasman u europska natjecanja. To su utakmice pune naboja, kontakta, pravog natjecateljskog duha, gdje je rezultat iznimno važan, a ne prijateljsko odrađivanje „derbija“.
Jednostavno, već godinama to su dvije najbolje ekipe u državi. To je nova realnost, novo danas, i to je danas derbi Bosne i Hercegovine.
-
Hordas1990
- Kontakt:
Vi ste dvije vjestacke kurcine realno, sto cijela bh i regionalna javnost zna, a broj navijaca pokazuje.
Sto se tice rezultata zadnjih godina jeste.Nemanja99 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 10:46Ovo sam više puta napisao. Koliko si god neki pridavali na značenju (jedni grade stadion, drugi prodali igrača u Lens, treći se diče tržnicom do stadiona..), stvarnost je da su bh. nogomet samo HŠKZ i Borac.LondonBlues je napisao/la: ↑04 dec 2025, 09:31Zadnjih dana nisam imao puno vremena da ovo komentiram, ali jednostavno moram, ne mogu prešutjeti. Riječ je o „derbiju“ Bosne i Hercegovine. Nevjerojatno je koliko ljudi pumpaju priču da je to derbi. Čitajući vaše komentare o pivi tamo, hrani ovamo, zajedničkom putu prema stadionu… sve to više podsjeća na neku revijalnu ili humanitarnu utakmicu nego na pravi derbi. Riječ je o ekipi koja je potpuno nebitan faktor u našem prvenstvu i nikad nista osvojila nije i ekipi koja ulaže u nadi da će tu i tamo osvojiti poneki kup, namjestiti nešto i to je otprilike to. Kao da igraju veterani koji su prije 40 godina nešto značili, pa se odigra humanitarna utakmica u njihovu čast. Otprilike toliko je i ova utakmica „derbi“.
Mnogi će negodovati, ali duboko u sebi će se složiti sa mnom: trenutno je pravi derbi Bosne i Hercegovine utakmica između dviju ekipa koje dominiraju ligom, čije međusobne utakmice odlučuju o prvom mjestu, i koje posljednjih godina izmjenjuju trofej između sebe, ekipe Zrinjskog i Borca.To su dvije ekipe koje u Europi predstavljaju našu dragu BiH, ekipe koje se trude za boljitak bh. nogometa na europskoj sceni, koje svojim rezultatima olakšavaju manjim klubovima iz BiH plasman u europska natjecanja. To su utakmice pune naboja, kontakta, pravog natjecateljskog duha, gdje je rezultat iznimno važan, a ne prijateljsko odrađivanje „derbija“.
Jednostavno, već godinama to su dvije najbolje ekipe u državi. To je nova realnost, novo danas, i to je danas derbi Bosne i Hercegovine.
Ali da odes sirom balkana i ponudis ljudima na koju utakmicu (derbi) da dodju i gledaju:
Zeljeznicar - Sarajevo
Velez - Zrinjski
Zrinjski - Borac
Mislim da bi 95% ljudi izabralo prvu utakmicu.
-
HercegovinaCali
- Kontakt:
Broj članova:Hordas1990 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 10:56Vi ste dvije vjestacke kurcine realno, sto cijela bh i regionalna javnost zna, a broj navijaca pokazuje.
FK Sarajevo - 7613
HŠK Zrinjski - 4900
FK Velež - 3500/4000 (nmg naći nigdje službenu brojku,neka netko od Veležovaca napiše ako zna)
FK Željezničar - 11970
Broj stanovnika gradova:
Sarajevo - prema popisu iz 2013. godine 275.524.
Kanton Sarajevo, tj. širi dio 413.593.
Mostar - 105.074 (popis 2013.) uz prigradska naselja.
Uzmimo u obzir da su Sarajevo i Mostar što se kaže 50/50 podijeljeni navijački.
Čast Željezničaru ali navijači Sarajeva nemaju šta komentirati brojnost članova/navijača Zrinjskog/Veleža/Borca.
I da ne bude da je samo stvar članova niti brojnošću na tribini niste ništa superiorniji od spomenutih klubova.
Možda osamdesetih, mlađe generacije van ove države ni ne znaju da ti klubovi egzistiraju.Tempero je napisao/la: ↑04 dec 2025, 10:57Sto se tice rezultata zadnjih godina jeste.Nemanja99 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 10:46Ovo sam više puta napisao. Koliko si god neki pridavali na značenju (jedni grade stadion, drugi prodali igrača u Lens, treći se diče tržnicom do stadiona..), stvarnost je da su bh. nogomet samo HŠKZ i Borac.LondonBlues je napisao/la: ↑04 dec 2025, 09:31Zadnjih dana nisam imao puno vremena da ovo komentiram, ali jednostavno moram, ne mogu prešutjeti. Riječ je o „derbiju“ Bosne i Hercegovine. Nevjerojatno je koliko ljudi pumpaju priču da je to derbi. Čitajući vaše komentare o pivi tamo, hrani ovamo, zajedničkom putu prema stadionu… sve to više podsjeća na neku revijalnu ili humanitarnu utakmicu nego na pravi derbi. Riječ je o ekipi koja je potpuno nebitan faktor u našem prvenstvu i nikad nista osvojila nije i ekipi koja ulaže u nadi da će tu i tamo osvojiti poneki kup, namjestiti nešto i to je otprilike to. Kao da igraju veterani koji su prije 40 godina nešto značili, pa se odigra humanitarna utakmica u njihovu čast. Otprilike toliko je i ova utakmica „derbi“.
Ali da odes sirom balkana i ponudis ljudima na koju utakmicu (derbi) da dodju i gledaju:
Zeljeznicar - Sarajevo
Velez - Zrinjski
Zrinjski - Borac
Mislim da bi 95% ljudi izabralo prvu utakmicu.
-
Hordas1990
- Kontakt:
Iducih 20 godina da se samo smjenjuju Zrinjski i Borac na vrhu opet ce tamo 2045. Sar-Zelj bit veca utakmica nego Bor-Zri.
Niko nikad iz Europe i svijeta nece otici da snimi video ili napise novinski tekst o "derbiju" Borac-Zrinjski, ali zato hoce doci na sarajevski derbi makar i mi i oni bili u kantonalnoj.
Isto vazi i za utakmice izmedju Sarajeva, Zelje, Veleza, Slobode, Celika u bilo kojoj kombinaciji. Sve su to veci derbiji.
Znaci jedan Celik koji tavori u nizim ligama je veci klub od Borca i Zrinjskog zajedno. Jednostavno ni jedni ni drugi nemate tradiciju, nemate navijace, nemate identitet, bukvalno nista sto cini jedan fudbalski klub. Zato jer ste u sustini sportsko-rekreativne sekcije politickih stranaka jbg.
Ovime ne sporim da ima ljudi koji iskreno navijaju za Borac i Zrinjski ima ih sigurno, cak licno neke poznajem, ali ih je jako, jako mali broj i cinjenica je da su ti klubovi instrumenti politike prije svega. Uz postovanje prema legitimnim uspjesima i rezultatima to je jednostavno tako i uvijek ce biti.
Niko nikad iz Europe i svijeta nece otici da snimi video ili napise novinski tekst o "derbiju" Borac-Zrinjski, ali zato hoce doci na sarajevski derbi makar i mi i oni bili u kantonalnoj.
Isto vazi i za utakmice izmedju Sarajeva, Zelje, Veleza, Slobode, Celika u bilo kojoj kombinaciji. Sve su to veci derbiji.
Znaci jedan Celik koji tavori u nizim ligama je veci klub od Borca i Zrinjskog zajedno. Jednostavno ni jedni ni drugi nemate tradiciju, nemate navijace, nemate identitet, bukvalno nista sto cini jedan fudbalski klub. Zato jer ste u sustini sportsko-rekreativne sekcije politickih stranaka jbg.
Ovime ne sporim da ima ljudi koji iskreno navijaju za Borac i Zrinjski ima ih sigurno, cak licno neke poznajem, ali ih je jako, jako mali broj i cinjenica je da su ti klubovi instrumenti politike prije svega. Uz postovanje prema legitimnim uspjesima i rezultatima to je jednostavno tako i uvijek ce biti.
1,84 % pučanstva Sarajeva i okolnih naselja su članovi FK SarajevaHercegovinaCali je napisao/la: ↑04 dec 2025, 11:14Broj članova:Hordas1990 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 10:56Vi ste dvije vjestacke kurcine realno, sto cijela bh i regionalna javnost zna, a broj navijaca pokazuje.
FK Sarajevo - 7613
HŠK Zrinjski - 4900
FK Velež - 3500/4000 (nmg naći nigdje službenu brojku,neka netko od Veležovaca napiše ako zna)
FK Željezničar - 11970
Broj stanovnika gradova:
Sarajevo - prema popisu iz 2013. godine 275.524.
Kanton Sarajevo, tj. širi dio 413.593.
Mostar - 105.074 (popis 2013.) uz prigradska naselja.
Uzmimo u obzir da su Sarajevo i Mostar što se kaže 50/50 podijeljeni navijački.
Čast Željezničaru ali navijači Sarajeva nemaju šta komentirati brojnost članova/navijača Zrinjskog/Veleža/Borca.
I da ne bude da je samo stvar članova niti brojnošću na tribini niste ništa superiorniji od spomenutih klubova.
4,66 % Mostara sa okolicom su članovi Zrinjskog
Porazni podaci, uzevši u obzir da u Mostaru osim gradskog rivala u velikom broju postoje još članovi hrvatskih prvoligaša.
https://prnt.sc/KTbqlgzeo28Y
Zadnja izmjena: Nemanja99, dana/u 04 dec 2025, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.
Ili si dijete ili se namjerno pravis glup. Uzivaj i pozdrav.Nemanja99 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 11:17Možda osamdesetih, mlađe generacije van ove države ni ne znaju da ti klubovi egzistiraju.
Gle, provedi anketu u Zagrebu ili Beogradu na random populaciji, siguran sam da nitko neće znati nabrojiti bar jednog igrača Sarajeva ili Željezničara od rata na ovamo. A neki će se češkati po glavi i reći Hodžić, jer asocirati će ih pitanje na ćevapare. Sigurno je u novije vrijeme ćevabdžinica Željo veći brand od nogometnog kluba.
Zanimljivo.LondonBlues je napisao/la: ↑04 dec 2025, 09:31Zadnjih dana nisam imao puno vremena da ovo komentiram, ali jednostavno moram, ne mogu prešutjeti. Riječ je o „derbiju“ Bosne i Hercegovine. Nevjerojatno je koliko ljudi pumpaju priču da je to derbi. Čitajući vaše komentare o pivi tamo, hrani ovamo, zajedničkom putu prema stadionu… sve to više podsjeća na neku revijalnu ili humanitarnu utakmicu nego na pravi derbi. Riječ je o ekipi koja je potpuno nebitan faktor u našem prvenstvu i nikad nista osvojila nije i ekipi koja ulaže u nadi da će tu i tamo osvojiti poneki kup, namjestiti nešto i to je otprilike to. Kao da igraju veterani koji su prije 40 godina nešto značili, pa se odigra humanitarna utakmica u njihovu čast. Otprilike toliko je i ova utakmica „derbi“.
Nazivas derbijem utkamice dvije politicke prcije Dodikovog SNSDa i Covicevog HDZa, nazivas derbijem utakmice koje se igraju pred trocifrenim brojem gledaoca.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Najbolje bi bilo da je nastavio da nema vremena, al sta ces cim to navija za Chelsea znam o kakvom se mentalnom sklopu radi tako da ne cudi kolicina gluposti napisana u ovom postu.
Kakve veze imaju igraci. Ja ti govorim gdje bi prije neutralni dosli. Isto kao sto je Dinamo-Hajduk ili Partizan-Crvena zvezda. Takav rejting ima i sarajevski derbi ko god igrao.Nemanja99 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 11:39Gle, provedi anketu u Zagrebu ili Beogradu na random populaciji, siguran sam da nitko neće znati nabrojiti bar jednog igrača Sarajeva ili Željezničara od rata na ovamo. A neki će se češkati po glavi i reći Hodžić, jer asocirati će ih pitanje na ćevapare. Sigurno je u novije vrijeme ćevabdžinica Željo veći brand od nogometnog kluba.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Kakva je finansijska situacija kod vas ?
Mnoge priče kruže po kuloarima i berbernicama.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- tutankamon1905
- Kontakt:
Kad ce nedjelja
U nedjelju 
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
- BiHSportman
- Kontakt:
Džeko? Višča? Bešlija?Nemanja99 je napisao/la: ↑04 dec 2025, 11:39Gle, provedi anketu u Zagrebu ili Beogradu na random populaciji, siguran sam da nitko neće znati nabrojiti bar jednog igrača Sarajeva ili Željezničara od rata na ovamo. A neki će se češkati po glavi i reći Hodžić, jer asocirati će ih pitanje na ćevapare. Sigurno je u novije vrijeme ćevabdžinica Željo veći brand od nogometnog kluba.
1921!
Na kojoj Areni je Željezničar - ŠB danas?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Giuseppe1, invincible1921 i 20 gostiju.