KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

bordobijeli
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 03 dec 2025, 21:58

ovisnik je napisao/la:
03 dec 2025, 19:11
Sparsi su bili odlično zamišljen projekat, Selimovići su znali prepoznati talenat što Dubravku i ne polazi za rukom ako se posmatra ovo par godina kako vodi Bosnu.Sparsi su za relativno kratak period razvili dosta solidnih igrača Šalić,Nikolić,Vrabac,Gegić,Kamenjaš,Jović,dijelom i Biberović….sa osnovnom zamjerkom da niko od pomenutih nije imao šut/izuzetak Nikolića i Biberovića/, ali su atletični momci koji su napravili solidne karijere.Za razliku od njih Dubravko je sve promašio.O Džafiću se pričalo kao o novom Nurkiću, strašne fizičke predispozicije je imao sa 16-17 godina, umjesto da od niega naprave pravog centra on izgubio 2 sezone u potpunoj stagnaciji.Jaßarević je čini se još gora situacija, on je već sad propao igrač.Činjenica je da klubovi koji igraju veći nivo košarke/ABA liga i viši novoi/uglavnom rostere sastavljaju kupovinom, ne stvaraju igrače, ali od stvaranja igrača veliku korist pored tog kluba ima reprezentacija i ja Bosnu upravo i zamišljam kao tim kroz koji ce najbolji domaci talenti dolaziti do izražaja i razvijati svoju karijeru.Imati takav tim za malu košarkašku populaciju kakva je naša, od presudnog je značaja za razvoj domaće reprezentacije, što se pokazalo unazad 5-6 godina kako su Sparsi propali, nije stvoren nijedan igrač za A reprezentaciju BiH.
Sparsi su to napravili za 15 godina te igrace sto si nabrojao , bilo puno promašaja uspona i padova . Bosni je ovo tek druga sezona gdhe se krenulo ozbiljnije raditi ako se nastavi s radom da ce sigurno Bosna izbaciti par mladih dobrih igrača kroz par godina.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 03 dec 2025, 23:17

Dvorane zive od rente, tako i Skenderija, a lani je objektivno slabo ko racunao na plasman u Abu, ali sve se okrenulo nakon Vojvodine. Mada mi ta prica ne pije vode, eto bio je ulaz u Eurocupu dzaba u Skenderiju, pa opet nista. Ko hoce nadje nacin.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 04 dec 2025, 00:36

Realno govoreći i Zetra i Skenderija su obične šupe.
Skenderija ima prednost zbog lokacije.

Nije mi jasno zašto je Senad Dž. odustao od ulaganja u kk Bosnu, mozda Dirk više zna?

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 04 dec 2025, 02:04

Jarodwest je napisao/la:
04 dec 2025, 00:36
Realno govoreći i Zetra i Skenderija su obične šupe.
Skenderija ima prednost zbog lokacije.

Nije mi jasno zašto je Senad Dž. odustao od ulaganja u kk Bosnu, mozda Dirk više zna?
Kad je Dzambic trebao uci u Bosnu?
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 04 dec 2025, 14:50

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 dec 2025, 15:24

Rule_hz je napisao/la:
04 dec 2025, 14:50
https://****.****/na-pomolu-senzacionalan-transfer-bosna-dovodi-amara-alibegovica?fbclid=IwdGRjcAOecN5jbGNrA55wiGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHmZWwuzFc693wtpEgKFaoA0Ohw4nTKGCJFClQF2xLcrXaHgnf7ffb6-_7osE_aem_D2dahCKIJwRr_c2LJUcTEA
neko na twitteru pise, partizan cedevita i bosna prate razvoj situacije :mrgreen:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 04 dec 2025, 16:05

Za njwga bi iskeširo lovu i dao mu platu plus na svome je tu.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 dec 2025, 16:13

Ma to agenti dižu cijene pa vijesti barselona Partizan itd njeg ako ne dovede lietuva rytas onda bi Bosni bilo dobro da iskesira pare ako želi nešto napraviti u ABA pa da privuče još sponzora i ulaganja za iduću sezonu

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 dec 2025, 16:14

Bilo bi zeznuto uklopit i njega i Younga, obojica 4 koji ne mogu igrati ni 3 ni 5 :mrgreen:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 04 dec 2025, 16:15

I ja isto kontam. Fina je to priča, ali valjda je prioritetnije tražiti pojačanja za najdeficitarnije pozicije. Centarsku.
"Your favorite player's favorite player" - MB

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 dec 2025, 16:19

bordobijeli je napisao/la:
03 dec 2025, 21:58
ovisnik je napisao/la:
03 dec 2025, 19:11
Sparsi su bili odlično zamišljen projekat, Selimovići su znali prepoznati talenat što Dubravku i ne polazi za rukom ako se posmatra ovo par godina kako vodi Bosnu.Sparsi su za relativno kratak period razvili dosta solidnih igrača Šalić,Nikolić,Vrabac,Gegić,Kamenjaš,Jović,dijelom i Biberović….sa osnovnom zamjerkom da niko od pomenutih nije imao šut/izuzetak Nikolića i Biberovića/, ali su atletični momci koji su napravili solidne karijere.Za razliku od njih Dubravko je sve promašio.O Džafiću se pričalo kao o novom Nurkiću, strašne fizičke predispozicije je imao sa 16-17 godina, umjesto da od niega naprave pravog centra on izgubio 2 sezone u potpunoj stagnaciji.Jaßarević je čini se još gora situacija, on je već sad propao igrač.Činjenica je da klubovi koji igraju veći nivo košarke/ABA liga i viši novoi/uglavnom rostere sastavljaju kupovinom, ne stvaraju igrače, ali od stvaranja igrača veliku korist pored tog kluba ima reprezentacija i ja Bosnu upravo i zamišljam kao tim kroz koji ce najbolji domaci talenti dolaziti do izražaja i razvijati svoju karijeru.Imati takav tim za malu košarkašku populaciju kakva je naša, od presudnog je značaja za razvoj domaće reprezentacije, što se pokazalo unazad 5-6 godina kako su Sparsi propali, nije stvoren nijedan igrač za A reprezentaciju BiH.
Sparsi su to napravili za 15 godina te igrace sto si nabrojao , bilo puno promašaja uspona i padova . Bosni je ovo tek druga sezona gdhe se krenulo ozbiljnije raditi ako se nastavi s radom da ce sigurno Bosna izbaciti par mladih dobrih igrača kroz par godina.
Svi pamte gegica vrabca kamenog itd a ne govore o djeci koja su tu bila usput tokom 15 godina sparsa, oni nisu prepoznavali kvalitete pa ih brusili nego dovodili najbolje iz drzave I onda se trudi igraju napreduj da budeš bolji od ostalih a svi kvalitetni.

Ne pamtim igrača da je bio talenat a loše igrao i da su od njeg napravili igraca i pored svega toga nisu nikog prodali za neku masnu cifru.

Meni se više sviđa ovo sa Bosnom, Manojlovic je odlican zato je Bosna trebala igrati premierligu barem zbog takvih igrača da dobijaju priliku

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 dec 2025, 18:09

Kažem drugu da uzme tri teleskopa zapad, i lik uzme dva zapada i jedan istok, da li će oni šupci praviti probleme ako svi sjednemo na isti teleskop
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 04 dec 2025, 18:23

Ne postoji ni promil sanse da Alibegovic zavrsi u Partizanu. Na ovu trenutnu situaciju u Partizanu, plus poslije ove utakmice u nedjelju i cinjenice da je Alibegovic totalno druge vjere i haosa gdje navijaci traze Ostojin odlazak.

Kada je Musa u februaru potpisao za Dubai, Real je davao 1.2 miliona eura, Partizan nudio 2.4 i Ostoja je dogovorio s Grobarima da ga niko ne vrijedja ni sekunde, a on otisao u Dubai za 3.4 miliona eura.

Cinjenica je da on realno neka u ovom trenutku kvalitet za Barcelonu, a ekipa tipa Cedevite mu je mjera.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 dec 2025, 18:40

DirkNowitzki je napisao/la:
04 dec 2025, 18:23
Ne postoji ni promil sanse da Alibegovic zavrsi u Partizanu. Na ovu trenutnu situaciju u Partizanu, plus poslije ove utakmice u nedjelju i cinjenice da je Alibegovic totalno druge vjere i haosa gdje navijaci traze Ostojin odlazak.

Kada je Musa u februaru potpisao za Dubai, Real je davao 1.2 miliona eura, Partizan nudio 2.4 i Ostoja je dogovorio s Grobarima da ga niko ne vrijedja ni sekunde, a on otisao u Dubai za 3.4 miliona eura.

Cinjenica je da on realno neka u ovom trenutku kvalitet za Barcelonu, a ekipa tipa Cedevite mu je mjera.
Ma i Barca je trenutno kurc.ina imao bi deff mjesta u rotaciji njihovoj s klupe, ali da tim levela Cedevita mu je mjera.Za Bosnu je predobar a i bio bi bacanje para iskreno jer dovodis igraca na poziciju gdje imas Younga

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 04 dec 2025, 19:12

Surreal je napisao/la:
04 dec 2025, 18:09
Kažem drugu da uzme tri teleskopa zapad, i lik uzme dva zapada i jedan istok, da li će oni šupci praviti probleme ako svi sjednemo na isti teleskop
Sačekaš početak utakmice i sjedneš gdje je prazno niko ti pola riječi neće reći. Na dosadašnjim utakmicama redovno je bio polupazan teleskom zapad, stolice i tribina iza koša, istok. Ja sam jednom sjeo u drugi red iza VIP, niko me nije ni registrovao :mrgreen:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 04 dec 2025, 19:35

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 dec 2025, 19:37

Kakvo pojačanje ufff

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 dec 2025, 19:38

Ide to ideeee . Bit će Bosna opet šampion :salut:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 dec 2025, 19:39

E nema šta svaka čast za ova dva zadnja potpisa. Top!!!

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 dec 2025, 19:40

Svrš.

:tokralju:
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.