NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

muhamedhulk
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la muhamedhulk » 02 dec 2025, 10:54

dobise batine giantski vs patriota...bas ih nalupali.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 dec 2025, 11:45

alemsa je napisao/la:
01 dec 2025, 14:30
jestamaji je napisao/la:
01 dec 2025, 12:49
stvarno super interesantna sezona, ne sjećam se da je ikada ovako bilo
Jesi'l bio na tekmi Bosne sinoc, jaran mi sjedio do lika sto je gledao Ramse na mobitelu, reko da nisi ti? :mrgreen:

Inace Texansi zvanicno najbolja odbrana (statisticki) od Jetsa 2009. Znaci jaci od Denvera i Seahawks. I to u ovom NFL-u kad se favirozuje napad, tako da smo jaci i od onih Jetsa u odbrani
Sad će Mahomes oprat guzove s tom odbranom.
Nisam gledao u nedjelju al' sam vidio šta su sudije uradile na onom PAT-u za Borac iz Houstona, nemoguće da su ono zvali da je ušla :urnebes: Zbog tog su Coltsi zadnji drive išli na 4th and long, a mogli su uzeti FG za produžetak, u kojem bi se čuvari houstonskih ovaca sigurno raspali.

Al' helem, nek' se malo ponadaju, slađe će biti zadnju heftu ostavit ih bez playoffa :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 dec 2025, 13:47

Evo ga ziv je kopitar, dje mu je brat Nedzad nek se jave kolektivno

Sta je napisao excuses i da ce dobiti u Houston-u, nikad coj'ka od njeg nece biti, umjesto fino da kaze: "Aleme bio si u pravu, prije nekoliko si sedmica rekao da je rekord Coltsa produkt lahkog rasporeda i da ce usljediti porazi nakon sto krene jaci raspored". Tako to radi coj'k, a ne ovo petljanje iz supljeg u prazno. Da vidim hoce'l se Nedzad javiti da mu popravi ugled.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 02 dec 2025, 15:17

ma znaš da je edo 90% napala a 10% realnost :D

biće jako interesantna afc south divizija do kraja, neočekivano. na kraju bi houston-indy tekma mogla biti SNF što je do nekidan bilo nezamislivo :o

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 dec 2025, 15:34

Najsmješniji raspored su imali, ai vidim imat će i dalje, Patriotsi, tri poluteške tekme a ostalo sve smeće ekipe sa po 10 poraza. Baš me interesuju u PO kako će izgledati.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 dec 2025, 15:44

jestamaji je napisao/la:
02 dec 2025, 15:17
ma znaš da je edo 90% napala a 10% realnost :D

biće jako interesantna afc south divizija do kraja, neočekivano. na kraju bi houston-indy tekma mogla biti SNF što je do nekidan bilo nezamislivo :o
Od 6-2 do 6-7 na fantasyu, nisam očekivao takav choke od tebe :wave:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 03 dec 2025, 16:04

Herbert saku operisao...
Nije ruka sa kojom baca ali opet...
S obzirom na sve povrede ekipa se jako dobro adaptirala.
Sljedece godine bi ovo mogao biti opasan roster sa salary capom koji imaju.
Samo da malo O line dubinu poprave...
Nek me se citira ali ja mislim da ce Jim i Herbert uzeti prsten zajedno :mrgreen:

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 03 dec 2025, 16:52

U HR se NFL vraća na Sport klub. Opet slušati onog morona Ivkovića. Koji umišljeni lik je to, najpametniji,kod njega je samo ja ja ja
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 dec 2025, 18:43

RobertHrkac555 je napisao/la:
03 dec 2025, 16:52
U HR se NFL vraća na Sport klub. Opet slušati onog morona Ivkovića. Koji umišljeni lik je to, najpametniji,kod njega je samo ja ja ja
gdje si to pročitao? koliko ja znam arena ima prava još par godina.

za ivkovića si naravno u pravu

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 03 dec 2025, 20:15

To se odnosi na Hrvatsku, kod njih se u potpunosti gase Arene a sav sadržaj prelazi na SK. Kako istekne ugovor tako to prelazi s arene na sportklub

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 dec 2025, 20:54

evo ti tekst iz jutarnjeg:
Gašenje hrvatske podružnice Arena Sporta neće biti naglo. Arena ostaje prisutna sve dok traju postojeći ugovori o TV pravima, a oni nisu kratkog trajanja. Do kraja 2025./26. prenose španjolsku La Ligu, Ligu prvaka drže do 2026./27., Premier ligu do 2027./28., a Serie A do 2028./29. Uz to, tu je i NFL. Hrvatski gledatelji tako imaju zajamčene još najmanje tri do četiri godine sportskih sadržaja, a Arena će se povlačiti malo po malo, kako pojedina prava budu istjecala.

dakle ne gase se tako brzo. osim toga sva prava koja postanu slobodna ne prelaze na sportklub nego idu na licitaciju pa ko najviše ponudi njemu prava

ja ne vjerujem da će arena u hrvatskoj gurati sve dok god imaju i zadnje pravo prijenosa i pretpostavljam da će se malo ranije ugasiti kada skontaju da je trenutak pogodan i da nema više smisla, ali potrajaće to još par godina. pretpostvljam de će ko god kupi prava za NFL moći dobiti i komentatorsku grupu sa arene ako bude to htjeo jer ce oni tada biti bez posla. bulić će skoro sigurno ići u paketu jer je njemu nfl hobi a ne posao i on jednostavno ide tamo gdje je nfl, a za ostale ćemo vidjeti

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 03 dec 2025, 23:48

Samo što dalje od Ivkovića, taj lik je napuhan samo tako. Misli da sve zna, a zapravo nema pojma.
Kad ga se sjetim s 1000.podcasta u Podcast Inkubatoru, lik se javno svađao s Velom i voditeljem

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 dec 2025, 07:24

zna on jako puno toga ali problem je ta ufuranost, to stvarno ide na živce.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 04 dec 2025, 07:56

Sto se tice hrvatskih NFL komentatora, ja jedino mogu slusati dvojicu Hrvoja :) Ostala cetvorica - nah. (Ako tu ubrojimo i Ivana i Frana, a za Vjeku ne znam dal je prenosio NFL)
Kod komsija preferiram tandem Mihajlo i Ivan, Vanja ne bas, kao ni Vuk, a Srkija sam i zaboravio kako komentarise ( kao i on sam :) )

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 dec 2025, 08:39

ja NFL gledam skoro uvijek sa originalnim komentarom tako da ne mogu objektivno reći ko od ovih naših kako komentariše, ali na osnovu ono malo što sam gledao niko nije baš dobar, mada i tu ima razlike između OK i katastrofe. bulićevo poznavanje NFLa je veliko, komentari na podkastima su mu vrhunski ali kao TV live komentator je on mlaka voda.
ima i u americi naravno par nesnosnih (ima jedan koji prenosi ko da vodi aukciju na stočnoj pijaci, melje konstantan ton i usta ne zatvara) ali oni prenose svaku utakmicu sa ogromnim timom tako da ti ništa ne promakne i jako puno toga kvalitetno školovano objasne. vjerovatno je greška u koracima što ih uopšte poredim, ali jeb.iga, tako je, ne mogu da ne poredim. ovi naši svi dobro rade svoje podkaste, ali jedno je podkast a drugo prijenos uživo. meni je ovaj srpski podkast bolji od hrvatskih, ljudi su jednostavno emotivniji i imam dojam da ih to sve više interesuje i okupira, ali je nažalost predug, nemam živaca da to gledam u cjelosti. kod komentarisanja je obrnuto i tako je u svim sportovima, sa časnim izuzecima su hrvatski komentatori uvijek daleko bolje prenosili od srpskih

apropo ivkovića, njega sam na drugim sportovima puno puta slušao i on je vremenom sve nesnosniji i nesnosniji, sere i pametuje do bola, tip je sve ufuraniji i ufuraniji i očigledno misli da je najmpametniji, ukapa se u neke statistike i od njih ne vidi realnost. tu se 100% slažem. najčešće naletim na njega u bundesligi, uglavnom multiprijenos i tu ga onaj drugi tip koji je izvrstan, mislim da se zove josip juraj ili tako nešto, mora konstasntno obuzdavati i ne rijetko ga demantuje, ispravlja itd. ali sve ne jako fin način. ja bi ga poslao u neku stvar poslije pet minuta.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.