Premijer liga BiH - aktuelno
- Hrammm1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Sutra u 13:00 izgleda
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Optimistični su.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
To je to!maroonGiant je napisao/la: ↑03 dec 2025, 11:26Utakmica Velez-Sarajevo se zove derbi Bosne i Hercegovine mnogo, mnogo dekada unazad. Nije to nastalo 1995 ili 2015te. Razlog je zato sto u Jugi najuspjeniji klub iz Hercegovine je bio Velez, a iz Bosne je to Sarajevo. Mislim ima vjecna tabela, broj odigranih sezona kao i broj/ znacaj trofeja. Taman doslo 1000 ljudi, to nece promjeniti tu cinjenicu.
I dan danas je to najljepsi derbi u BiH. U kojem prije tekme odem do starog mosta, popijemo koju pivu, pojede se sta, pa lagano sa obiljezljima put stadiona. Isto tako i RAja ce vazda biti dobro dosla u seher Sarajevo, na carsiju, piva, cevapi, pa lagano kroz stari grad put Koseva. Uredno u obiljezjima Veleza, bez pogrdnih rijeci. Moze tu biti fudbalskih tenzija, loseg odnosa izmedju uprava, svega, ali respekt ce biti. Prava mostarska i sarajevska raja. A pogotovo im nikad necemo zaboraviti kobni 04.10.09. Istina za Vedrana!![]()
Sve si napisao jasno i decidno, ipak to seljadija ne razumije.
Ja se u Mostaru u starom gradu osječam kao kući, sjedem u titu, pa među turiste u emen i lagani komfor, prije same tekme u Leamiju vazda klopa fina i neko se piće popije, ispričam se s RAjom, prisjetimo se realnih uspjeha i ponosnijih vremena naših klubova. Na areni Rođeni siđem u kafić na poluvremenu popijem piće s mostarcima u najfinijoj atmosferi, ispričamo se, prisjetimo se dogodovština i opet na tribinu lagano gledanje , malo se i zagrmi. Šta ima tu da se doda i oduzme. Papci i malograđani stvaraju bezpotrebne tenzije s mostarcima, zeničanima, travničanima i u vakat s biščanima. Gdje god sam otišao, kao kod kuće sam se osječao s obilježjima fks i bez njih i svi me dočekaju kao rođenog svog. Pa u Pazaru se osječam kao kući jer nemam zle namjere idem istinski bodrit svoj klub bez provokacija drugih i drugačijih. Neću da upirem ni u kog al' pojedini nisu nigdje dobro došli jer se bahate do te mjere da ih ljudi jednostavno ne vole i ne smatraju insanima. Mimo svih zajedničkih lijepih trenutaka s mostarcima u raznim okolnostima im svakako individualno nikad ne mogu zaboraviti kad su nas iz lištice dočekali bez suzdržavanja i skočili nam prvi u pomoć i stali uz nas i dali nam svu moguću podršku. Sam taj osječaj da je stao neko uz tebe i same pripadnosti u tom momentu je neprocjenjiv. Zato svaki susret naših klubova na AFH su braća dobrodošla i radi sjedim skupa s njima kod masnog ili hareta bez ikakvih zlih namjera. Ako to nije bogatstvo ne znam sta je. RA i veležovci mostarci su prava raja i patriote kao i Robija i zeničani i svakako u vakat SN i biščani i zato ih mnogo poštujem i vazda ću. Prepoznat će se ljudi ne treba mnogo tu polemike. Živjeli!
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..
Znaci dvije utakmice manje. Pitaj Boga kad ce se odigrati, sa kakvim sastavima, u kakvim uslovima.
Edit. evo sad vidjeh sutra u 13
dakle pred 100 ljudi, od toga 20 redara.
Edit. evo sad vidjeh sutra u 13
- Hrammm1921
- Kontakt:
Haj mali ne rise, nisu vidjeli od smoga kad su pisali
Eto pomjerit ce i derbi
-
Zaboljesutra
- Kontakt:
Carolina,Juričić i Jojić zaprijetili tužbama zbog neisplaćenih plaća?
[email protected] utakmice FK Borca.
-datum utakmice
-ime sudije
-video materija
Što više mailova veća mogućnost za Uefa inspekciju!
Za bolje sutra BiH nogometa !!!
-datum utakmice
-ime sudije
-video materija
Što više mailova veća mogućnost za Uefa inspekciju!
Za bolje sutra BiH nogometa !!!
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Istina smog nije zdav nikako.Hrammm1921 je napisao/la: ↑03 dec 2025, 20:10
Haj mali ne rise, nisu vidjeli od smoga kad su pisali![]()
Vozda do sutra
....sve drugo će proći!
- tutankamon1905
- Kontakt:
Ovo im nije prvi put men se cini. Jel moguce da ne mogu parolu provjerit nakon sto je naprave
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Jedina sansa da se izvucete pred derbi, osim ako Bijambare ne iskoce.DoktorXabaras je napisao/la: ↑03 dec 2025, 19:46Gdje je sad onaj pacijent što mu u potpisu stoji ubica BORD mitomana da mu kažem jedno ZDAVO, zdavo.
Fk Željezničar.
Gori ste vi debili koji navijacima i besposlicarima trazite mane i neke gramaticke greske.
Da se ja pitam, cijeli jug bi dobili bez uslova ikakvih. Atmosfera i najivači su čar derbija. I naravno da se prestane ovakvim i sličnim potezima uništavati isti. Nekad 97', 98' do 2005. je znalo kiptit i na Koševu i kod vas od mase a ovo zadnjih 20 godina je postalo baš sablasno i žalosno. Ali mislim da će vam dati jug svakako, nije naša uprava nadam se toliko zglajzala. Ako ništa pare da vam se izbiju pa preusmjere u neke korisne i humane svrhe.BiHSportman je napisao/la: ↑03 dec 2025, 14:35Pitanje za navijače Sarajeva. Da li je moguće da ne javljate ništa o ulaznicama ni kada će biti preuzete od strane našeg kluba. Neozbiljnost ili Ciganluk??
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..
Evo sad i derbi pomjerili jer komšinice ne mogu igrati ritam srijeda - subota... Još jedna sramotna odluka saveza.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- Hrammm1921
- Kontakt:
U tome i jeste problem sto nije sri sub, nego cet-sub
Al posto si ti navijac udbaske oyebine, nista drugo nisam ni ocekivao
Bordo div spreman za zadnji ekser na tabutu
Do mene, glup sam
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- OldTownDistrict
- Kontakt:
Ne cini ti se.tutankamon1905 je napisao/la: ↑03 dec 2025, 20:16Ovo im nije prvi put men se cini. Jel moguce da ne mogu parolu provjerit nakon sto je naprave![]()
Pozdav
....sve drugo će proći!
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Pa drumska razbojništva i jesu vaš realni domet navijanja.Pablo11 je napisao/la: ↑03 dec 2025, 20:17Jedina sansa da se izvucete pred derbi, osim ako Bijambare ne iskoce.DoktorXabaras je napisao/la: ↑03 dec 2025, 19:46Gdje je sad onaj pacijent što mu u potpisu stoji ubica BORD mitomana da mu kažem jedno ZDAVO, zdavo.![]()

.png)