KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

InatSilniBosanski
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la InatSilniBosanski » 03 dec 2025, 00:20

Ghuraba je napisao/la:
02 dec 2025, 23:06
Adnan33 je napisao/la:
02 dec 2025, 22:36
Dogovoreno, ako zatreba nekome, imam još jednu od mog trogodišnjeg malca, njemu neće trebat :mrgreen:
Aferim, ljudino! :salut:

Nadam se da se ovaj Lautaro za ovih 15-ak dana uklopio s igracima Bosne i da ce od njega biti neke koristi vec u ponedjeljak. Takodjer, nadam se da ce Atic nakon poraza od Srbije biti bas nabrijan protiv Zvezde. Vidjeli smo u nedjelju koliko moze biti od koristi (cak i kad ga ne ides sut) i koliko recimo Miljenovic i Dobric izgledaju smijesno pored njega, bez obzira sto su to kao neki EL igraci.
Klocina bez mozga, ja ga nikad ne bi doveo u ekipu. Znam sta si mislio reci, ali taj Dobric je igrac sistema i zbog toga igra EL godinama. Atic s ovim pilecim mozgom nikad nece prismrditi taj nivo, iako mu se silji Dubai za iducu sezonu.

Nego daj mi predikciju u brojkama brate sta ocekujes od Sheparda? Ide li brat na 15 ppg, gledam iako je skorer tokom citave karijere ima nekih 4.5 apg.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 dec 2025, 01:57

InatSilniBosanski je napisao/la:
03 dec 2025, 00:20
Klocina bez mozga, ja ga nikad ne bi doveo u ekipu. Znam sta si mislio reci, ali taj Dobric je igrac sistema i zbog toga igra EL godinama. Atic s ovim pilecim mozgom nikad nece prismrditi taj nivo, iako mu se silji Dubai za iducu sezonu.

Nego daj mi predikciju u brojkama brate sta ocekujes od Sheparda? Ide li brat na 15 ppg, gledam iako je skorer tokom citave karijere ima nekih 4.5 apg.
Ma ostat ce zal sto u karijeri nije ostvario ni 50% od onoga koliko je mogao. Jedan Marko Guduric je 10+ sezona igrao bitnu ulogu u jakim ekipama EL i biljezio dvocifren prosjek poena, a ne postoji ni jedan segment kosarke u kojem je on (bio) nedostizan za Atica. Jednostavno, rad, ozbiljnost, disciplina, karakter i mentalitet su od njega napravili to, a sve suprotno tome je napravilo od Atica osmog igraca u rotaciji jednog Breogana. Meni drago bude vidjeti njegove povremene bljeskove u kojima pokaze igru na nivou EL, ali se nazalost prebrzo vrati na tvornicke postavke...

Ma ne znam ni sam sta ocekujem. Nadam se da nece ici ispod 12-13 ppg i 4-5 apg - uz dobre/pristojne procente suta. Sve ispod toga (ili eto ispod 10 ppg, jer ce mu trebati malo vremena i da se adaptira na sve novo) bi me razocaralo, a potajno se nadam da ce redovno ici na 15+ poena. Daleko od toga da sam bio ocaran Audigeom, ali je opet pocesto bio neko na koga se moglo osloniti (pogotovo u njegov sut s distance), mada sam misljenja da ga je i Muha mogao malo bolje iskoristiti (tj. da mu je forsirao i 'namjestao' ono u cemu je dobar). Nadam se da ce ovaj Shepherd donijeti bar za 1% vise od njega...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 03 dec 2025, 01:58

03 dec 2025, 00:20
Ghuraba je napisao/la:
02 dec 2025, 23:06
Adnan33 je napisao/la:
02 dec 2025, 22:36
Dogovoreno, ako zatreba nekome, imam još jednu od mog trogodišnjeg malca, njemu neće trebat :mrgreen:
Aferim, ljudino! :salut:

Nadam se da se ovaj Lautaro za ovih 15-ak dana uklopio s igracima Bosne i da ce od njega biti neke koristi vec u ponedjeljak. Takodjer, nadam se da ce Atic nakon poraza od Srbije biti bas nabrijan protiv Zvezde. Vidjeli smo u nedjelju koliko moze biti od koristi (cak i kad ga ne ides sut) i koliko recimo Miljenovic i Dobric izgledaju smijesno pored njega, bez obzira sto su to kao neki EL igraci.

Dobrić je igrač Crvene Zvezde i zato igra Euroligu godinama .
Da Bosna igra Euroligu godinama , igrao bi i Atić sa pilećim mozgom .
Dobrić je top igrač kada je okružen vrhunskim saigračima , sada u reprezentaciji nije bio i sve je jasno . Isto kao i Davidovac .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 03 dec 2025, 11:56

Razvojni tim porazen od Vogosce. Prema javnosti, brzo ce to iznivelisati nekom pobjedom u juniorskoj kantonalnoj ligi od 40-50 razlike. Liga u kojoj igraju skole kosarke koje prikupljaju clanarine.
Naravno, rezultat nije ni kljucan u ovom timu, veci je problem da li ovi ljudi znaju promovisati mladog igraca.

Pitanje za forumase, šta mislite o Peljti kao domaćoj opciji za trenera razvojnog tima? Necemo o njegovim karakteristikama mimo terena, mislim da radi jako lijep posao sa Igmanom, sa prilično mladom ekipom. Izgledaju ozbiljno i vidi se rukopis trenera.
Dilema mi je ista, da li bi i on znao promovisati mlade igrače, ili bi opet jedini cilj bio rezultat.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 03 dec 2025, 12:27

Ma možeš razvijati do mile volje, opet će neki Audige, Shepard, Persons ili sličan morati praviti razliku i donositi rezultate. Takvo je stanje trenutno u evropskoj košarci i sve te juniorske selekcije nikakvog smisla nemaju. Ako imaš imao boljeg talenta, on je već od svoje 15e godine negdje u Megi ili u drugom razvojnom programu, u zadnjih par godina sve češće i na univerzitetu u Americi. Gutić da je imalo bolji i da ima ikakav potencijal, ne bi ni on bio u Bosni. Ali pošto nema nijedno, onda ****...

Pa evo kojeg talenta su izbacile EL ekipe iz svoje škole i da je dao neki doprinos u prethdnih 5 sezona? Samo mi Dončić pada na pamet, ali on je odigrao sezonu sa svojih 17 godina i on je generacijski talenat, i naravno odmah je zapalio za NBA. I njega je izbacio Real, a ne Olimpija da se razumijemo gdje mi stojimo u tim evropskim okvirima. Partizan i Zvezda bukvalno nisu ubacili nijednog mladog igrača i da je dobio bilo kakvu ulogu. Topić je nakon 5 utakmica otišao prema NBA, Partizan se krpi sa Lakićem dok Bošnjaković grije klupu ili Drezgić završi u Megi kod Miška.

Za sve te troškove juniora i razvojne ekipe, kapitalac se jedan mogao dovesti sa 15 poena u rukama. Zvuči onako harsh i ekstremno, ali takva je realnost košarke u Evropi trenutno.
ZELJEZNICAR 1921!

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 03 dec 2025, 13:36

Shategabri je napisao/la:
02 dec 2025, 18:49
I ja sam to vidio zato pitam.
Ako neko bude uzimao nek napiše ovdje važi li ili me važi.
Može samo sa članskom Bosne i uz pokaz iste na ulazu :crazy: :rol:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 dec 2025, 13:42

hamzaTM87 je napisao/la:
03 dec 2025, 12:27
Ma možeš razvijati do mile volje, opet će neki Audige, Shepard, Persons ili sličan morati praviti razliku i donositi rezultate. Takvo je stanje trenutno u evropskoj košarci i sve te juniorske selekcije nikakvog smisla nemaju. Ako imaš imao boljeg talenta, on je već od svoje 15e godine negdje u Megi ili u drugom razvojnom programu, u zadnjih par godina sve češće i na univerzitetu u Americi. Gutić da je imalo bolji i da ima ikakav potencijal, ne bi ni on bio u Bosni. Ali pošto nema nijedno, onda ****...

Pa evo kojeg talenta su izbacile EL ekipe iz svoje škole i da je dao neki doprinos u prethdnih 5 sezona? Samo mi Dončić pada na pamet, ali on je odigrao sezonu sa svojih 17 godina i on je generacijski talenat, i naravno odmah je zapalio za NBA. I njega je izbacio Real, a ne Olimpija da se razumijemo gdje mi stojimo u tim evropskim okvirima. Partizan i Zvezda bukvalno nisu ubacili nijednog mladog igrača i da je dobio bilo kakvu ulogu. Topić je nakon 5 utakmica otišao prema NBA, Partizan se krpi sa Lakićem dok Bošnjaković grije klupu ili Drezgić završi u Megi kod Miška.

Za sve te troškove juniora i razvojne ekipe, kapitalac se jedan mogao dovesti sa 15 poena u rukama. Zvuči onako harsh i ekstremno, ali takva je realnost košarke u Evropi trenutno.
Ovo i aj govorim zato se i ne zamaram toliko omladinskim kategorijama

Ako bi isli po timovima aba lige da li ijedan tim ima vise od max 2 igraca iz domaceg pogona.Jako tesko
Treba pogodit strance plus domace role playere to je recept za evropsku kosarku level BCL/EC

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 03 dec 2025, 13:46

MElloo je napisao/la:
03 dec 2025, 13:42
hamzaTM87 je napisao/la:

Ako bi isli po timovima aba lige da li ijedan tim ima vise od max 2 igraca iz domaceg pogona.Jako tesko
Treba pogodit strance plus domace role playere to je recept za evropsku kosarku level BCL/EC
i imati jednog do 2 mlada igraca, najbolja u drzavi, i ako se pokaze dogodine mu das minutazu umjesto tog nekog role igraca a dovedes novog mladog

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 dec 2025, 14:00

JHam je napisao/la:
03 dec 2025, 13:46
MElloo je napisao/la:
03 dec 2025, 13:42
hamzaTM87 je napisao/la:

i imati jednog do 2 mlada igraca, najbolja u drzavi, i ako se pokaze dogodine mu das minutazu umjesto tog nekog role igraca a dovedes novog mladog
To da ali vecinom odose evo Zrno bi bio top za to vec je NCAA,Subasic za godinu on je vec Dubai( mada tu moze posudba)Teletovic i Bosnic vec u Megi.
**** rano odu dalje.

Po meni najbitnije da su ti ameri lideri a role playeri domaci igraci.Dovesti amera da igra 10 15 min po mecu i uzima 2 suta to moze i Jure Zubac za duplo manje para

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 03 dec 2025, 16:58

hamzaTM87 je napisao/la:

Bas tako. Za to je OKK Spars bio dijamant Bh. kosarke, koji je trebalo max pogurati. Oni su imali slobodu da bez rezultatskog imperativa mogu razvijati mlade igrace.

Bosna taj luksuz nikad nece imati. Jos mi je gore to neko besmisleno forsiranje da se dovode domaci igraci. Recimo dovodenje Halilovica je skroz pogresan potez. Za te uslove se mogao dovesti bolji i korisniji igrac u svakom smislu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

BnBa
Kontakt:

Post Postao/la BnBa » 03 dec 2025, 17:06

reds123 je napisao/la:
03 dec 2025, 11:56
Razvojni tim porazen od Vogosce. Prema javnosti, brzo ce to iznivelisati nekom pobjedom u juniorskoj kantonalnoj ligi od 40-50 razlike. Liga u kojoj igraju skole kosarke koje prikupljaju clanarine.
Naravno, rezultat nije ni kljucan u ovom timu, veci je problem da li ovi ljudi znaju promovisati mladog igraca.

Pitanje za forumase, šta mislite o Peljti kao domaćoj opciji za trenera razvojnog tima? Necemo o njegovim karakteristikama mimo terena, mislim da radi jako lijep posao sa Igmanom, sa prilično mladom ekipom. Izgledaju ozbiljno i vidi se rukopis trenera.
Dilema mi je ista, da li bi i on znao promovisati mlade igrače, ili bi opet jedini cilj bio rezultat.
Peljto bi bio idealan. Sa igmanom radi dobre rezultate vec drugu godinu i sto je najbitnije forsira mlade igrače.
A koje su mu to karakteristike mimo terena, jel ima nešto sto bi ga udaljilo od Bosne?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 dec 2025, 18:11

Mislim da će ovaj Shepherd biti top!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2025, 19:04

FKSzuti je napisao/la:
03 dec 2025, 13:36
Kaže kralj na Skenderiji njega napadaju što ne važi članska :mrgreen:
Koševo Zapad

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 03 dec 2025, 19:10

03 dec 2025, 19:04
FKSzuti je napisao/la:
Ma korektan lik skroz, kaže i on glupa odluka :D

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 03 dec 2025, 19:11

Sparsi su bili odlično zamišljen projekat, Selimovići su znali prepoznati talenat što Dubravku i ne polazi za rukom ako se posmatra ovo par godina kako vodi Bosnu.Sparsi su za relativno kratak period razvili dosta solidnih igrača Šalić,Nikolić,Vrabac,Gegić,Kamenjaš,Jović,dijelom i Biberović….sa osnovnom zamjerkom da niko od pomenutih nije imao šut/izuzetak Nikolića i Biberovića/, ali su atletični momci koji su napravili solidne karijere.Za razliku od njih Dubravko je sve promašio.O Džafiću se pričalo kao o novom Nurkiću, strašne fizičke predispozicije je imao sa 16-17 godina, umjesto da od niega naprave pravog centra on izgubio 2 sezone u potpunoj stagnaciji.Jaßarević je čini se još gora situacija, on je već sad propao igrač.Činjenica je da klubovi koji igraju veći nivo košarke/ABA liga i viši novoi/uglavnom rostere sastavljaju kupovinom, ne stvaraju igrače, ali od stvaranja igrača veliku korist pored tog kluba ima reprezentacija i ja Bosnu upravo i zamišljam kao tim kroz koji ce najbolji domaci talenti dolaziti do izražaja i razvijati svoju karijeru.Imati takav tim za malu košarkašku populaciju kakva je naša, od presudnog je značaja za razvoj domaće reprezentacije, što se pokazalo unazad 5-6 godina kako su Sparsi propali, nije stvoren nijedan igrač za A reprezentaciju BiH.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 dec 2025, 19:12

FKSzuti je napisao/la:
03 dec 2025, 19:10
FKSzuti je napisao/la:

Pa jest, al šta imaju njega napadati, on samo čita vijesti.
Koševo Zapad

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 03 dec 2025, 19:12

03 dec 2025, 19:12
FKSzuti je napisao/la:
03 dec 2025, 19:10

Pa jest, al šta imaju njega napadati, on samo čita vijesti.
A znaš naš narod :lol:

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 03 dec 2025, 20:06

03 dec 2025, 16:58
hamzaTM87 je napisao/la:
Bosna taj luksuz nikad nece imati. Jos mi je gore to neko besmisleno forsiranje da se dovode domaci igraci. Recimo dovodenje Halilovica je skroz pogresan potez. Za te uslove se mogao dovesti bolji i korisniji igrac u svakom smislu.
Ubroji i onog lika s hronicnim pomracenjem uma u te poteze.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 03 dec 2025, 20:57

Sparsi su bili mekani u pristupu oko reprezentacije ( bošnjačka politika sukoba sa HM).

Gornju recenicu čitaj kao DB, TB, ĐŠ, FJ...

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 03 dec 2025, 21:27

bosnas_ je napisao/la:
01 dec 2025, 10:12
Vrabca nisu smjeli pustiti, borbenijeg igraca nisam vidio. Svaka ekipa bi ga pozeljela. Veliki kiks uprave Bosne sto su ga olako pustili.
Vidjelo se sinoc kakva je atmosfera u Skenderiji i da se ne moze porediti sa Zetrom, ama bas nikako.
Bosna da je iole usla ambicioznije u ovu sezonu, mogla je imati svaku utakmicu sinocnu atmosferu, tu bi dosle pare od sponzora, ulaznica itd. Sa Zetrom se fulalo, sa odredjenim igracima u timu se takodjer fulalo, steta velika..mogla je to biti fina priča.. Jer ipak Bosna je brend, i to jednostavno ne znamo iskoristiti.
Nije se imalo sta fulati za Zetrom, jer nije bilo milimetra sanse da se igrq u Skenderiji. Niti Dubravko, niti bilo ko drugi iz Bosne nije kriv za ovaj dio, jer su termini uzeti za razne koncerte, sajmove, itd. Nije Dubravko tu nista mogao uraditi, nego je preko noci dosla naredba da se igra u Zetri.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.