Dosli Rumuni podvaliti Srbima mnozenje muslimana sa nulom.huupmil je napisao/la: ↑01 dec 2025, 22:23Za Srbijance je ovo drugorazredni dogadjaj i dobili su priliku da vam se sa visine nasmiju u lice sa komentarima da je jadno kako navijacke zajednice generalno kod nas izgledaju, a ovi stariji su pogleda da je tuzno u sta se pretvorio grad koji je nekada pretendovao na nesto. Kosarka se tu izgubila.
Mislim da je bitno reci, moj je utisak da
Ljudi u Srbiji jednostavno ne dozivljavaju i ne poznaju Bosnu, niti mislim da kontaju zasto ih mrzite. Oni dodju na dvodnevnu turu na cevape pitu ili u izlazak i to je to.
Takodje treba reci da vi nikada niste imali problem sa Srbijancima, nego sa ljudima koji su zivjeli i zive u Bosni i Hecegovini.
Vi sada da upoznate nekog Novosadjanina ili Valjevca, ako nije u navijackoj subkulturi ili nacionalista - sto nije mala podgrupa u kriznim vremenima ali svejedno dobro biste morali da se namucite da mu objasnite kakav problem istorijski imaju Bosna i Srbija. Oni znaju da je bio neki rat u Jugoslaviji, ali oni ne osjecaju privatnu krivicu niti misle puno o tome, previse je vremena proslo.
U tim sredinama je misljenje da su Bosanci generalno problem, jer su strani element Bosna Cg i Hr.
Imali ste dobru sansu da mozda iskoristite tu duboku podjelu u drustvu Srbije, i narativ da urbano stanovnistvo zivi zarobljeno od seljaka Bosanskih Srba ili tako nesto na šarm podvuc i poneku istorijsku ozbiljniju paralelu.
Ovako ste izjednacili i onog Savu sto grli onu zamotanu djevojku iz Novog Pazara i koji setaju za novo društvo i Ćacije mafijase sto tuku narod po Srbiji i Vucica.
Da gledate komentare, vidjeli biste da se u Srbiji Bosnjacko stanovnistvo prilicno aktuelizovalo i prica o zajednistvu za Srbiju. I da je to bio kamen spoticanja jako dugo i da su raznim spinovima preko medija to razbijali, ali neuspjesno, jer je narod stajao uz mladost.
Ovo je volej sa druge strane za Kurir i Vucica, i ako su mafijasi vodili navijanje, ne sumnjam da su službe sa one strane podmazale stvari da idu u zeljenom toku.
Ali bez obzira na sve.. Puno srece svima u nastavku navijao sam za mlade momke sa obje strane.
Ja, price ti ...