Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DirkNowitzki
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la DirkNowitzki » 28 nov 2025, 23:40

rishovski je napisao/la:
28 nov 2025, 23:32
DirkNowitzki je napisao/la:
28 nov 2025, 23:01
rishovski je napisao/la:
28 nov 2025, 21:51
Ne znam samo sto pričate o našim igračima koji igraju za Tursku ili su igrali...
Svi znaju da je godinama cirkus u savezu,bio je cirkus i kad su za Preldžića trebali platiti savezu Slovenije 180.000 KM za papire i onda rekli Preldžiću da on sam to plati.. Došla Turska dala pare i uzela ga...

I koliko god vi kenjali o Preldžiću lik je u tom Žepču napravio dvoranu od svojih para i doveo Orlovik u prvu ligu,igra za taj klub,razvija mlade igrače koji igraju za mlađe selekcije BiH... Napravili i drugi tim za razvoj igrača koji također igra ligu.
Pokrenuo je nešto i radi godinama unazad...

Šta su ostale patriote uradile za košarku ili fudbal u BiH,osim gradnje zgrada i mini hidrocentrala...
Cista laz. U Litvaniji su on i otac obecali noc pred utakmicu s Makedonijom da ce igrati za nas u narednom periodu. Poslije toga se ukljucio Bosin sin i dobili su preozbiljnu lovu od KS Turske. Bosa je bio selektor i njemu trener u Feneru, a onda su mogli dovesti jos jednog stranca.

Inace veceras sam dobio informaciju da je Misko zavrsio i dogovorio sa Dubaijem da ne dolaze na okupljanje i igranje za reprezentaciju.
Druze ti mozes pricat sta hoces,Boša se uključio tek poslije kad su Emiru iz saveza rekli da sam plati papire ako već želi igrati za Bosnu...To ljudi u Žepču znaju jer je on sam to rekao i koliko vidim ne mrze ga ljudi dole,ni Bošnjaci ni Hrvati. I nije on prvi a ni zadnji kojeg smo izgubili i kojeg cemo izgubiti u svim sportovima. Lik je prihvatio jer je automatski prestao biti stranac u Feneru. Nista njemu turski savez nije mogao ponuditi sto vec nije imao u Feneru kad je lova u pitanju.Samo sto nije zelio da bude bez reprezentacije jer je imao i apetite za NBA ligu...
Tu pricu Emir moze podvaljivati nekome drugom, ali to je cista laz. Oni su se tu ekstremno mnogo “iskurvali” i bilo je tacno ovako kako sam napisao, jer igrom slucaja tu stvar znam od pocetka do kraja.

To sto se on poslije toga pokusavao oprati na razne nacine, ali nije pilo vode je neka druga stvar. Uzeli su ozbiljnu lovu ispod stola, oslobodili dodatno mjesto stranca i svima je to super doslo. Neka im je na cast sto su pogazili datu rijec. Da je ova prica meni dosla iz Saveza, uzeo bi je s rezervom npr. nego cak od strane ljudi koji su bili ekstremno blizu njega.

Bili smo na jednoj svadbi skupa davno, davno i pjeva neku pjesmu gdje se Bosna spominje i kaze j…ga bilo je sta je bilo. I pored svega toga je napravio na carsiji apartmane za izdavanje, itd.

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 28 nov 2025, 23:51

Cuj lik je imao apetite da igra NBA, pa je zato morao imati reprezentaciju :crazy: .
Blue Train

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 nov 2025, 23:54

Ma uzeli pare ispod stola i Biberovic i Preldzic i ocevi im dabogda im zadnje bilo.U turskom prvenstvu ima ogranicen broj stranih igraca koji mogu igrati tako da se balije prodaju da mogu igrat kao domaci igraci i da otvore jos jedno mjesto stranca

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 29 nov 2025, 00:20

Trebinjac94 je napisao/la:
28 nov 2025, 23:51
Cuj lik je imao apetite da igra NBA, pa je zato morao imati reprezentaciju :crazy: .
Ne znam šta je tebi tu čudno,svaki igrač iz Europe dobije reklamu kroz reprezentaciju i kroz europsko ili svjetsko prvenstvo,lik skoro 3 godine nije igrao ni za jednu reprezentaciju...A postoji neko ko to prati i gleda.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 29 nov 2025, 00:24

MElloo je napisao/la:
28 nov 2025, 23:54
Ma uzeli pare ispod stola i Biberovic i Preldzic i ocevi im dabogda im zadnje bilo.U turskom prvenstvu ima ogranicen broj stranih igraca koji mogu igrati tako da se balije prodaju da mogu igrat kao domaci igraci i da otvore jos jedno mjesto stranca
Druze to je normalno u svim cirkus državama kao sto je naša. Država ulaže 0 maraka u sport i djecu.Roditelji dižu kredite i finansiraju djecu godinama i normalno da će uzeti lovu ako mogu.
Ljubav nikome nije platila račune ni pružila miran život.
I na kraju krajeva to je samo sport...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 29 nov 2025, 01:22

Zanimljivo...

Što onda Teletoviću, Đedoviću, Kikanoviću, Gordiću, Vasiljeviću, Ikoniću i Bajramoviću iz te generacije nisu tražili pare da nastupa za reprezentaciju, nego baš samo Preldžiću?
"Your favorite player's favorite player" - MB

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 29 nov 2025, 03:34

emir012 je napisao/la:
28 nov 2025, 15:16
haha ima da ako Bog da dodjem na utakmicu sa Turskom zastavom od 20m samo da vidim kako placu ovi hejteri.
Zabij tu zastavu materi u pizdurinu raspalu. Jeeeebo te turci a i ti njih. Zapravo mozete zajedno braci smrdima na rucak, isti vam je mentalni sklop.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 29 nov 2025, 10:01

rishovski je napisao/la:
29 nov 2025, 00:24
MElloo je napisao/la:
28 nov 2025, 23:54
Druze to je normalno u svim cirkus državama kao sto je naša. Država ulaže 0 maraka u sport i djecu.Roditelji dižu kredite i finansiraju djecu godinama i normalno da će uzeti lovu ako mogu.
Ljubav nikome nije platila račune ni pružila miran život.
I na kraju krajeva to je samo sport...
moze se ostati igrati za BiH i opet fino zaraditi, pitaj teletovica, gordica, kikanovica, hukica, ovcinu, mujezinovica, nurkica, itd itd itd netrazite izgovore za prodane duse! kod na za SVE se ima ne izgovor i neko opravdanje...

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 29 nov 2025, 10:22

Ljubitelji sporta imaju naviku sve gledati kroz prizmu fudbala. Međutim, u svakom sportu važe druge relacije.

U fudbalu zaista jesu od ogromnog značaja nastupi za nacionalnu selekciju, posebno po pitanju promocije igrača i boljih ugovora koje to nosi,
U košarci su potpuno druge relacije od fudbala. Nastupi za nacionalnu selekciju, kada je u pitanju promocija, neki rejting igrača, povoljniji ugovor, igračima nikakvu korist ne donose. Nikakvu. Svi ti igrači su od šesnaeste, pa i prije, od EP U-16 A ili B divizije već u tefteru brojnih skauta ili su već primjećeni kroz juniorska takmičenja evrolige (pa čak i ABA), prate se iz godine u godinu, kako napreduju, kakve igre pružaju u timovima, tu nastupi za nacionalnu selekciju neće pomoći oko statusa.

Niti jednom igraču nastupi za nacionalmnu selekciju ili dobre partije na velikom takmičenju nisu pomogli oko statusa u en-bi-ej i evroligaškim timovima, nekad odlični nastupi na EP (primjer braća Ernangomes na EP 2022-e) ne pomognu da uopšte dobiju novi ugovor u en-bi-eju, i to je tako.
Postoje neki timovi sa baš skromnmijim budžetima (recimo u Španiji Breogan) kojima zbog reputacije znači ako imaju reprezentativce iz nekih zemalja u svom sastavu, no kod evroigaških, evrokup i bogatijih timova to nema značaja.

Od nastupa u nacionalnoj selekciji igrači mogu imati samo štete ako se povrede nastupajući za nacionalnu selekciju ili ako se ogluše o “preporuku“ tima kako to vrijeme iskoristiti.
I tu je od tima do tima kakav će imati odnos prema nastupu igrača za svoju nacionalnu selekciju. Da li će ih pustiti, podsticati da igraju za nacionalnu selekciju, ili neće. Na igraču je da posluša.

Igrači igraju za nacionalne selekcije za džabe, igraju jer im to nešto znači, jer im je čast predstavljati svoju zemlju.
Stručni i prateći tim reprezentacije, ljudi u nacionalnim savezima rade za platu. Samim tim i nemaju pravo prepucavati se sa igračima ili ih prozivati samo kako bi se dodvoravali mahali
. Mogu, ali to vodi stvaranju nezdravog ambijenta u košarci te zemllje.

Igrači nisu obavezni nikom se pravdati, objašnjavati (osim naravno selektoru i stručnom timu i to samo ako ovi imaju prema njima korektan odnos) zašto se nisu nisu stavili na raspolaganje selektoru, ni medijima ni javnosti ni raznim dušebriižnicima. Svoje razloge mogu iznijeti ako smatraju da je potrebno, i ne moraju. Razlozi izostanka mogu biti brojni,povrede i uopšte zdravstveno stanje, fizička i emotivna istrošenost, drugi problemi, porodični i uopšte zbog kojih igrač nije u mogućnosti posvetiti se igri, mnogi nisu za javnost, može biti i animozitet prema igraču ili unutar tima zbog čega smatra da u takvom ambijentu ne može funkcionisati.
Svi razlozi izostanka igrača su opravdani, i onda kada je pogođen nekim postupcima ili ako smatra da mu je učinjena nepravda pa i ne bio u pravu, osim onih kada robuje taštini (recimo da poruči “zovite me ali ako mi date takvu i takvu ulogu i takvu minutažu“) ili rđavim osobinama, samoljublju, zlobi, ako su postupci, činjenja i izjave sa ciljem da napakoste nekom.

Pisao sam uopšteno, ako se prepoznaju neki likovi, dobro i jest.
Zadnja izmjena: Divos, dana/u 29 nov 2025, 10:28, ukupno mijenjano 1 put.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 nov 2025, 10:27

@Divos daj nam prognozu za sutra , Srbiju sam gledao zadnjih 5-6 minuta kad smo mi završili ....
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 29 nov 2025, 10:45

VensanKasel je napisao/la:
29 nov 2025, 10:27
@Divos daj nam prognozu za sutra , Srbiju sam gledao zadnjih 5-6 minuta kad smo mi završili ....
Ne mogu zbog pristrasnosti, a pristrasnost pomućuje razborito rasuđivanje. U takvim situacijama moja prognoza se često pokaže pogrešnom.
BiH je, po meni, odlično odigrala 30 minuta protiv Turske. Svi igrači zaslužuju pohvale zbog odnosa i kako su odigrali.
Srbiju je na drugoj strani spasio čovjek od kojeg to niko nije očekivao. Dušan Ristić. Vidjećemo, kvalitet jeste na strani Srbije, ali i oba prethodna meča i maltene svi mečevi prvog kola, su pokazali da u ovakvim mečevima, gdje su igrači par dana zajedno, gdje se tek upoznaju, kvalitet nije od presudne uloge.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 29 nov 2025, 10:58

Evo sad i Halilović se oprašta. Rezime Jukinog pišanja po savezu jeste da nas se repka raspada i nestaje bez traga kao što je to urađeno sa ženskom reprezentacijom.

Cava
Kontakt:

Post Postao/la Cava » 29 nov 2025, 10:59

Šta je sa Atićem i Delalićem, jesu li se priključili ekipi?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 29 nov 2025, 11:25

dzemil je napisao/la:
29 nov 2025, 10:58
Evo sad i Halilović se oprašta. Rezime Jukinog pišanja po savezu jeste da nas se repka raspada i nestaje bez traga kao što je to urađeno sa ženskom reprezentacijom.
On se oprostio jos prije mjesec dana.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2025, 11:31

lumani je napisao/la:
28 nov 2025, 18:21

Tarik je Sandzo 100% nema tu ljubavi prema BIH .Mula/Omic/Begic nisu pozivani a Preldzic je 100% najveći izdajnik i otišao je za Novac.
Nemas Ti pojma ko su i sta su Sandzaklije. Ja znam jer sam sa njima dijelio rovove i transee. Od jednog kosarkasa napraviste
gosp. :guz: Fikreta Abdica i Autonomase. Takva smo drzava, koja ima dusmane u 2, pa i 3 naroda. Sad nam smeta sto je neki
Zenicanin stavio licni interes ispred drage nam BiH. :bih: Takvih Zenicanina ima i bilo je u Sarajevu, BL, Listici , u svim sportovima

Prije i za vrijeme agresije je isla demagogija: Za sve su krive Sandzaklije. Krive su jer su kost u grlu nekom, mocni da vjekovima
zive u vrlo "prijateljskom" okruzenju.

Znaju Turci da je Biberovic iz Saraj Bosne, kao i Hrvati da su Cilic, Dodig, Ljubicic, rukometasi, kosarkasi, fudbaleri. Takoi u Srbiji.

Dobiti cemo Tursku. Ko hoce dase kladi, bujrum. Bit cemo kompletni, a tada drhte svi do zadnjih sec. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 29 nov 2025, 11:36

Samozdravlje je napisao/la:
29 nov 2025, 11:31
lumani je napisao/la:

Tarik je Sandzo 100% nema tu ljubavi prema BIH .Mula/Omic/Begic nisu pozivani a Preldzic je 100% najveći izdajnik i otišao je za Novac.
Nemas Ti pojma ko su i sta su Sandzaklije. Ja znam jer sam sa njima dijelio rovove i transee. Od jednog kosarkasa napraviste
gosp. :guz: Fikreta Abdica i Autonomase. Takva smo drzava, koja ima dusmane u 2, pa i 3 naroda. Sad nam smeta sto je neki
Zenicanin stavio licni interes ispred drage nam BiH. :bih: Takvih Zenicanina ima i bilo je u Sarajevu, BL, Listici , u svim sportovima

Prije i za vrijeme agresije je isla demagogija: Za sve su krive Sandzaklije. Krive su jer su kost u grlu nekom, mocni da vjekovima

Znaju Turci da je Biberovic iz Saraj Bosne, kao i Hrvati da su Cilic, Dodig, Ljubicic, rukometasi, kosarkasi, fudbaleri. Takoi u Srbiji.

Dobiti cemo Tursku. Ko hoce dase kladi, bujrum. Bit cemo kompletni, a tada drhte svi do zadnjih sec. :bih:
Pa šta spaja Cedi Osmana, Kenana Sipahija i Tarika Biberovica ?

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 nov 2025, 11:45

zona072 je napisao/la:
29 nov 2025, 11:36
lumani je napisao/la:

To što znaju naš jezik :mrgreen:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 nov 2025, 11:48

zona072 je napisao/la:
29 nov 2025, 11:36
lumani je napisao/la:

To je sport ? A sta spaja F. Abdica, R.K i M.B. , a to nije sport. "Papak" Biberovic je stavio licni interes ispred kosarke u BiH, a ovi?
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 nov 2025, 11:52

Dajte ljudi da pišemo o utakmici koja se igra sutra a ne o dotičnom koji ne zaslužuje da se spomene u BiH nikako

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 nov 2025, 11:57

Nema vece ublehe od tog “licnog interesa”. Ispade krepo bi od gladi da je ostao ovdje. Ko sto i Musa, Atic, Nurkic eno sad prose po ulici.

Njegov potez je sramotan. Ko to opravdava je idiot, tacka. Pogotovo jos sto nam ovaj gore to izjednacava sa Cilicem i s kim vec ne. Hrvati za Hrvatsku, Bosnjaci u Tursku. Onda smo mi valjda Turci.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.