Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la LBJ MVP » 26 apr 2011, 00:06

Blue_He4rt je napisao/la:

E jesi pikiro Luiza :mrgreen: .Covjek tek dosao u London.Ima on jos dosta sezona da kisne u Londonu i da zaustavlja napade u tandemu s Terryem, najboljih ekipa na svijetu.
Nek ide Carvalhovim stopama samo neka brže korača :mrgreen: Čovjek je fantastičan jedan na jedan,u skok igri,u postavljanju,u zonskoj odbrani,brz,jak ma sve redom.Nakon Vidare i Carvalha najbolji stoper na svijetu,a još mlad :) Kad se samo sjetim onih tračeva da je on trebao u Real :roll: :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 apr 2011, 00:06

samosarajvo je napisao/la:Nisam bas u toku pa moze li neko reci ko ce nam falit u polufinalu ?? sto zbog kartona sto zbog ozljeda iako se nesjecam da se neko povrjedio samo da provjerim :)
Carvalho radi kartona neće igrati, dok je Khedira povređen.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 apr 2011, 00:08

anonymousHD je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Nisam bas u toku pa moze li neko reci ko ce nam falit u polufinalu ?? sto zbog kartona sto zbog ozljeda iako se nesjecam da se neko povrjedio samo da provjerim :)
Carvalho radi kartona neće igrati, dok je Khedira povređen.
auu...carvalho ce nam falit pravo
Nego ako prodjemo brisu li se kartoni u finalu ? Ako se ne brisu ko je u opasnosti za finale ? hvala

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 apr 2011, 00:11

Nema brisanja, kartoni ostaju. Pa svi su u opasnosti za finale. Mogu dobiti u prvoj utakmici karton i u drugoj i neće igrati. Zar ne? A u opasnosti drugu utakmicu polufinala da ne igraju su Ronaldo, Ramos, Di Maria i Albiol ( manje više, jer će Carvalho drugu igrati ).

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 26 apr 2011, 00:13

Kljucna tekma se igra u Madridu 8-) ono sto smo uzeli finale Kupa, zaboravljam...
Sad samo mislim na 1/2 LP tj. prvu tekmu, kljucna tekma kod kuce.

Sve iz pocetka O-0, Mourinho je iskusan, mozda nas iznenadi sa 3 planom igre.. protiv Barce :mrgreen: zna i koliko je blizu finala ove sezone, Mourinho ce sigurno dobro naloziti igrace, a navijaci moraju biti nabrijana kao na Mestalli nas 12 igrac :)

Samo da sudije neseru, tj. da nebi bili njihovi 12, 13, 14 igrac :(
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 26 apr 2011, 00:53

[youtube][/youtube]

FK Željezničar

Podrška Papetu

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 apr 2011, 01:03

LBJ MVP je napisao/la:
Blue_He4rt je napisao/la: E jesi pikiro Luiza :mrgreen: .Covjek tek dosao u London.Ima on jos dosta sezona da kisne u Londonu i da zaustavlja napade u tandemu s Terryem, najboljih ekipa na svijetu.
Nek ide Carvalhovim stopama samo neka brže korača :mrgreen: Čovjek je fantastičan jedan na jedan,u skok igri,u postavljanju,u zonskoj odbrani,brz,jak ma sve redom.Nakon Vidare i Carvalha najbolji stoper na svijetu,a još mlad :) Kad se samo sjetim onih tračeva da je on trebao u Real :roll: :mrgreen:
slika

slika

slika

slika

slika

Se ne slazu sa tobom. ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 26 apr 2011, 01:19

Walter odigrao jednu dobru sezonu pod Mourinhom ostalo možemo zanemarit ;)
Thiago Silva dobar,odličan on bi mogao biti među top 5,ali nije bolji od ove trojice koje sam ja nabrojao.
JT ne može biti bolji od Luiza jer igraju zajedno i Luiz mnogo bolje igra
Bane je bolji na beku,a i on dolazi u opciju kao rezerva Luzi u Chelseau tako da ne vidim kako može biti bolji
Shakirin uz Thiaga Silvu zatvara top 5 mada opet i on ima sreću da ima tako jaku sredinu da se i ne mora brinut nešto kako će on odigrat kad je lopta većinom u Xavija,Inieste...
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 apr 2011, 01:23

LBJ MVP je napisao/la:Walter odigrao jednu dobru sezonu pod Mourinhom ostalo možemo zanemarit ;)
Thiago Silva dobar,odličan on bi mogao biti među top 5,ali nije bolji od ove trojice koje sam ja nabrojao.
JT ne može biti bolji od Luiza jer igraju zajedno i Luiz mnogo bolje igra
Bane je bolji na beku,a i on dolazi u opciju kao rezerva Luzi u Chelseau tako da ne vidim kako može biti bolji

Shakirin uz Thiaga Silvu zatvara top 5 mada opet i on ima sreću da ima tako jaku sredinu da se i ne mora brinut nešto kako će on odigrat kad je lopta većinom u Xavija,Inieste...
A Carvalho je bolji od ove dvojice iako su ga ispratili iz Chelsea i iako je bio najslabiji od cele odbrambene cetvorke, prosle godine?
Cudni su ti kriterijumi, u najmanju ruku. Ili samo nisi gledao demontazu Luiza od strane Benfice pre neki mesec?

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 apr 2011, 11:18

da i covjek dosao u Real Madrid i ponovo se preporodio i sad igra sjajno na poziciji stopera ;)

i ne znam kako je moguce da ovaj Ivanovic visi ovdje a nema npr. Vidica,Puyola ili Ria Ferdinanda :?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 apr 2011, 12:25

L-Train je napisao/la:da i covjek dosao u Real Madrid i ponovo se preporodio i sad igra sjajno na poziciji stopera ;)

i ne znam kako je moguce da ovaj Ivanovic visi ovdje a nema npr. Vidica,Puyola ili Ria Ferdinanda :?
Boldirani su matori, a Vidica je kolega @LBJ MVP vec uvrstio ispred Davida Luiza a.k.a Pomocnik Boba.

Mozda Carvalho igra sjajno, ali treba da se zna da je kasnut iz Chelsea. Sta bi u Realu tek radili oni zbog kojih je on kasnut.

Bane Ivanovic je stoper, a ne bek. Ali zbog slabog Bosingwe on igra na beku. ;)

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 26 apr 2011, 15:07

Samo da unaprijed znate da ste zijanili :D Molite Boga da taj poraz bude 2-1 ili 3-2 :D

slika

Iker opet izabrao Madrid.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 26 apr 2011, 16:12

MaGiCa je napisao/la:
L-Train je napisao/la:da i covjek dosao u Real Madrid i ponovo se preporodio i sad igra sjajno na poziciji stopera ;)

Boldirani su matori, a Vidica je kolega @LBJ MVP vec uvrstio ispred Davida Luiza a.k.a Pomocnik Boba.

Mozda Carvalho igra sjajno, ali treba da se zna da je kasnut iz Chelsea. Sta bi u Realu tek radili oni zbog kojih je on kasnut.

Bane Ivanovic je stoper, a ne bek. Ali zbog slabog Bosingwe on igra na beku. ;)
A nemožeš sad reći da je Carvalho loš zato što je kasnut iz Chelsea (možda je njegova odluka bila da ode a Chelsea mislio da je uradio dobro zato što je prodao igrača od 32 godine za 8 milijuna eura), Chelseava obrana ove godine igra grozno, puno su bolje djelovali Carvalho i Terry nego itko u paru s Terryem ove godine..
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

siempreblancos
Kontakt:

Post Postao/la siempreblancos » 26 apr 2011, 16:21

Real ne treba kupovati stopera. Uz Ramosa,Carvalha i Pepea mogu se snazno afirmirati i Garay i Albiol. Nikakvim dovođenjem ekstravagantnih imena nece se postić nista. Time se dovodi samo do negativne konkurencije i negativne klime. Treba graditi momcad na ovome sto imamo,kostur je tu. Samo nam sitne nadopune trebaju,ali sa promisljenim pojacanjima. Nikakvim isfuranim imenima.

E da,i da se nadovezem na jucerasnju raspravu. Nakon sto su postovi obrisani nisam se htio nadovezivati dalje i spammati temu ovako lijepog imena. Dovoljno jest prilog,a prilozi su rijeci koje poblize označavaju glagole,pridjeve ili druge priloge. Kao takvi mogu vršiti ulogu predikata u recenici i obnašati funkciju glagola. Nikad nisam posumnjao u svoje znanje,a u to jesu li nečije godine obrazovanja bile uzaludne procijenite sami.
Kao dokaz mogu priloziti i navod iz hrvatskog rijecnika.
"Negirani oblici priloga mogu stajati i samostalno" Dakle,nije greška ako stoje odvojeno,ali niti samostalno. Što znači da sam neutemeljeno prozvan iz nedovoljne upućenosti člana @adriano leite.
Toliko o tome.

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 26 apr 2011, 16:29

[youtube][/youtube]

Evo da nadovezem i ovo na sva silna simuliranja. Ocigledno je kako ih Guardiola osim bespomocnog dodavanja jos uci samo kako simulirati i padati.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 26 apr 2011, 16:46

Ma fotomontaza :mrgreen: !

Sto se tice ove price oko stopera, ja nemam nista protiv da mi ne kupimo nikog na toj poziciji. Kao sto rece @siempre, Garay se moze afirmisati :D , Albiol je izgubljen slucaj. Kiksa u losem trenutku.
Vidim spominjete i Carvalha. Sta ima veze je li on otjeran iz Chelsea ili ne, kada igra fenomenalno za Real? Jedan je od najboljih na svojoj poziciji, godine ne uticu previse na njegovu igru(jest' spor ali to nadomjesta borbenoscu i liderstvom nazad). Mozda moze izgurati jos 2 sezone, a sigurno moze jos jednu.

Prema pisanju AS-a, Iniesta ce biti spreman za Real, dok ovamo fale upravo Kraljvaljo i Khedira koji je povrijedjen. Barcelona takodjer ima dosta problema i sa odbranom, lijevi bek im nedostaje.
Pitanje je koliko ce Lass dostojno zamijeniti Khediru jer je ovaj ipak bio samo malo slabiji od Pepea, a svi znamo kako je ovaj fighter odigrao :) . Ali ako mu Mourinho vjeruje onda nema razloga da ja nesto sumnjam u njega. Albiol, hmm...sto manje duela on bude vodio tim bolje za Real. Veliku ulogu ce imati nas vezni red.
Ocekujem istu utakmicu kao u posljednja dva duela ovog kluba. Znaci, (visoki?)presing na Barcu, ne dat' Xaviju i Iniesti da disu jer znamo kako su opasni kada dobiju slobodnog prostora. Jedna lopta za Messija, Villu uz nazad Albiola i lako mozemo primiti gol. Zato ce biti potrebno da maksimalno zaustavimo taj protok lopte prema naprijed, gdje nam mogu nauditi. Ozil(valjda ce on pocet') je mnogo bolji u defanzivnim zadacima od Ronalda na tom krilu, ali je Ronaldo gori od npr. Benzeme i Adebayora u presingu Busquetsa. Bice zanimljivo.
Ja se nadam pobjedi, idealno bi bilo 1,2-0 ali ne bih se bunio i da bude 1-1 ili 2-1. Ova utakmica nista ne rjesava.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 26 apr 2011, 16:52

Ma ne treba se brinuti za Lassa, protiv Valencie je odigrao sjajno, on ce zamijeniti Khediru i to dostojno. Problem je taj sta cemo zbog Carvalha :?

Panjbiol ne moze igrati protiv Barcelone, ni Garay koji je bolji od njega, ali Argentinac iz razloga sto je vrlo malo igrao ove sezone. NE bih se iznenadio da Ramos i Pepe zaigraju u tandemu kao stoperi

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 26 apr 2011, 16:54

Pa da igramo sa 2 zadnja vezna? Ja Gaga ne racunam :mrgreen: . Ne, ne treba mijenjati sistem koji se pokazao uspjesnim.
Sto se Albiola tice, samo treba smanjit broj njegovih intervencija i mirna glava :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

siempreblancos
Kontakt:

Post Postao/la siempreblancos » 26 apr 2011, 16:54

Ne znam zasto,ali strah me Lassa. Nikako mi ne ulijeva povjerenje,pogotovo kad se radi o utakmici ovakvog tipa. Nije Khedira Bog zna što,al uvijek je standardan,uvijek isti i znaš što od njega možeš očekivati. Lass je drugi tip igrača,iako igraju istu poziciju. Ima često neke izlete prema napadu koji rijetko kad urode plodom,nije mi za utakmicu ovakvog tipa. Nepoduzdan mi je.
Vise bi volio vidjeti Granera,kojem iako to nije prirodna pozicija,srce ce odigrat mnogo bolje i dati mnogo više nego ičije noge. No ajde, Mourinhu ipak treba odati počast i vjerovati da će izabrati najbolje.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 26 apr 2011, 16:55

Madridism je napisao/la:[youtube][/youtube]

Evo da nadovezem i ovo na sva silna simuliranja. Ocigledno je kako ih Guardiola osim bespomocnog dodavanja jos uci samo kako simulirati i padati.
Kriv je Pepe :mrgreen:
slika

FK Željezničar

Podrška Papetu

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.