Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

perun
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la perun » 28 nov 2025, 15:29

emir012 je napisao/la:
28 nov 2025, 15:16
haha ima da ako Bog da dodjem na utakmicu sa Turskom zastavom od 20m samo da vidim kako placu ovi hejteri.
Bijedno, uvlačiti se okupatoru i vijekovnom dušmaninu iz Azije :puke:

Prodane duše mogu da nam...znaš već šta :mrgreen:

Ne možeš ti voljeti dušmanina ove države i on tebe onoliko koliko mi volimo Bosnu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 nov 2025, 15:31

emir012 je napisao/la:
28 nov 2025, 15:16
haha ima da ako Bog da dodjem na utakmicu sa Turskom zastavom od 20m samo da vidim kako placu ovi hejteri.
Možeš, među turske navijače :kafa:
U suprotnom, da ti se oduzme zastava protivničke ekipe i zabrani ulaz u dvoranu.
Koševo Zapad

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 28 nov 2025, 15:40

Ma ja navijam za BiH ne treba mi Turska zastava.

Da odgovorim na pitanje u jednom od postova iznad:

Turska je donijela Islam u BIH, i samim tim, za nas koji se smatramo muslimanima je beskonacno iznad svih tih drugih drzava i sistema koji su prolazili preko Bosne prije ili poslije Turske i koje vi, koji pretpostavljam niste muslimani, preferirate.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 28 nov 2025, 15:41

TripleThreat je napisao/la:
28 nov 2025, 15:18
perun je napisao/la:
28 nov 2025, 15:12
Ja samo znam da kroz istoriju niko nije nanio više zla ovoj državi od osmanlija tj. turaka i zato ih treba jbt u Skenderiji a pogotovo onog poturčenog Srbijanca.
Jesi l gledao snimak rušenja Starog mosta? Znaš li ko je sagradio taj most i ko ga je srušio? Da krenemo od te jednostavne metafore...
Turci su kroz historiju a i danas gledali iskljucivo svoj interes, nažalost kroz historiju je taj njihov interes i previše puta bio na našu štetu.
Znaš li ko ukide srednjovjekovnu bosanski državu, ko na prevaru pogubi posljednjeg bosanskog kralja (obećan mu život ako se predaju), ko za istu stvar dade srbiji autonomiju a Husein kapetanu i ekipi poskida glave, ko posla omer pašu latasa i poskida opet glave, pa za koliko nas dade kod aneksije austro-ugarska itd... Čisto pričamo o historiji

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 28 nov 2025, 16:05

Bilo bi lijepo da se vratimo na temu, košarku, u nedelju igramo sa Srbijom nadam se uz Atića i Delalića/nikad ne bih posmislio da cu priželjkivati Delalića/.Srbija pojačana odličnim Dobrićem i solidnim Dangubićem ali neuigrana i blijeda kao i mi s tim da smo mi sa Turskom odgirali iznenađujuće dobrih 30 minuta a oni iznenađujuće loših 35 sa Švicarskom.Iako su po rosteru kvalitetniji tim nadam se da sa Atićem i eventualno Delalićem uz podršku Skenderije možemo do iznenađenja.Pobjeda nad Srbijom dala bi nadu za nastavak kvalifikacija.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 nov 2025, 16:07

TripleThreat je napisao/la:
28 nov 2025, 14:07
ovisnik je napisao/la:
28 nov 2025, 14:04
MElloo je napisao/la:
28 nov 2025, 13:58
U kosarci nemamo veceg neprijatelja od turske
Imamo Hrvatsku- Zubac, Bojan Bogdanović, Matković,braća Drežnjak, braća Ivišić..... Sloveniju-Begić, Omić, Rizvić...Srbiju-Kuzmić, Dalibor Ilić, Filip Jović....mi nemamo prijatelja, a neprijatelja ne možemo nabrojati...
Al fakat. Gledam i čudim se je l' moguće da pored toliko kvalitetnih igrača koji odoše igrati za Hrvatsku neko napiše da je Turska najveći neprijatelj u smislu košarke. Pa Zubac, Bogdanović i Matković NBA igrači, koji je od ovih naših naturalizovanih Turaka NBA igrač bio?
Ko da neko kidnapuje te igrace. Ljudi hoce igrati tamo, sta ih ovi trebaju odbiti? Jesmo mi neprijatelji nekom sto nam dijaspora igra za fudbalsku reprezentaciju? Logicno je da Bosnjak, gdje god rodjen, igra za nas. Nije svakako nelogicno ni da igra tamo gdje je rodjen.

Isto je i za Tursku. Kriv je Biberovic. S tim da je njegov postupak daleko, daleko gori i odvratniji jer je otisao predstavljati naciju sa kojom nema nikakvu vezu.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 28 nov 2025, 16:23

ovisnik je napisao/la:
28 nov 2025, 16:05
Bilo bi lijepo da se vratimo na temu, košarku, u nedelju igramo sa Srbijom nadam se uz Atića i Delalića/nikad ne bih posmislio da cu priželjkivati Delalića/.Srbija pojačana odličnim Dobrićem i solidnim Dangubićem ali neuigrana i blijeda kao i mi s tim da smo mi sa Turskom odgirali iznenađujuće dobrih 30 minuta a oni iznenađujuće loših 35 sa Švicarskom.Iako su po rosteru kvalitetniji tim nadam se da sa Atićem i eventualno Delalićem uz podršku Skenderije možemo do iznenađenja.Pobjeda nad Srbijom dala bi nadu za nastavak kvalifikacija.
Čini mi se da sam pročitao naegdje da će se Atić pridružiti ekipi i da bi trebao igrati u nedjelju.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 17:59

perun je napisao/la:
28 nov 2025, 15:12
Ja samo znam da kroz istoriju niko nije nanio više zla ovoj državi od osmanlija tj. turaka i zato ih treba jbt u Skenderiji a pogotovo onog poturčenog Srbijanca.
osmanlije , turaka
A Skenderija, Srbijanaca :kafa: :bih: :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 nov 2025, 18:13

ima li ko unaprijed link za prenos tekme?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 nov 2025, 18:21

MElloo je napisao/la:
28 nov 2025, 15:17
lumani je napisao/la:
28 nov 2025, 14:49
Roditi se u nekoj državi>ne znaci da trebas igrati za istu ...Ako nam se djeca rode u Svicarskoj,normalno je za mene da igraju za BIH, tako da ne znam sta vas cudi kod Srba/Hrvata .....
Vise manje te i prebolimo znamo kako je i ****.Ali Mulaomerovic Preldzic Omic Begic sad Biberovic tu oprosta nema
Tarik je Sandzo 100% nema tu ljubavi prema BIH .Mula/Omic/Begic nisu pozivani a Preldzic je 100% najveći izdajnik i otišao je za Novac.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 28 nov 2025, 18:32

emir012 je napisao/la:
28 nov 2025, 15:40

Turska je donijela Islam u BIH, i samim tim, za nas koji se smatramo muslimanima je beskonacno iznad svih tih drugih drzava i sistema koji su prolazili preko Bosne prije ili poslije Turske i koje vi, koji pretpostavljam niste muslimani, preferirate.
Ne navijaš ti za Bosnu nego za muslimane sine.
Neka te tamo među turcima, ne znaš ti šta je Bosna i bosanstvo.

Hoćeš li pustiti suzu ako izgubite u Skenderiji?
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 nov 2025, 18:35

Kakvu atmosferu ocekujete u nedelju u skenderiji :mrgreen:
naprijed rejal

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 nov 2025, 19:30

Ovi fiba prozori su uzas , vecina reprezentacija nastupa s C sastavima. Nizerazredna kosarka, najviše profitiraju osrednjeg kvaliteta reprezentacije koje imaju euro kup igrace .

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 28 nov 2025, 20:05

perun je napisao/la:
28 nov 2025, 18:32
emir012 je napisao/la:
28 nov 2025, 15:40

Ne navijaš ti za Bosnu nego za muslimane sine.
Neka te tamo među turcima, ne znaš ti šta je Bosna i bosanstvo.

Hoćeš li pustiti suzu ako izgubite u Skenderiji?
De popusti me molim te, navijam za BiH u sportskim takmicenjima jer sam tu rodjen i tu zivim.

A veliko bosanstvo/srpstvo/hrvatstvo/pakistanstvo smatram teskom zabludom i apsolutno me ne interesuje, ni najmanje.

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 nov 2025, 20:33

A šta propustiše Slovenci, vodili 4 razlike 16 sekundi do kraja, sad gube jedan poena na 4 sekune do kraja

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 28 nov 2025, 21:51

Ne znam samo sto pričate o našim igračima koji igraju za Tursku ili su igrali...
Svi znaju da je godinama cirkus u savezu,bio je cirkus i kad su za Preldžića trebali platiti savezu Slovenije 180.000 KM za papire i onda rekli Preldžiću da on sam to plati.. Došla Turska dala pare i uzela ga...

I koliko god vi kenjali o Preldžiću lik je u tom Žepču napravio dvoranu od svojih para i doveo Orlovik u prvu ligu,igra za taj klub,razvija mlade igrače koji igraju za mlađe selekcije BiH... Napravili i drugi tim za razvoj igrača koji također igra ligu.
Pokrenuo je nešto i radi godinama unazad...

Šta su ostale patriote uradile za košarku ili fudbal u BiH,osim gradnje zgrada i mini hidrocentrala...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 28 nov 2025, 22:40

rishovski je napisao/la:
28 nov 2025, 21:51
Ne znam samo sto pričate o našim igračima koji igraju za Tursku ili su igrali...
Svi znaju da je godinama cirkus u savezu,bio je cirkus i kad su za Preldžića trebali platiti savezu Slovenije 180.000 KM za papire i onda rekli Preldžiću da on sam to plati.. Došla Turska dala pare i uzela ga...

I koliko god vi kenjali o Preldžiću lik je u tom Žepču napravio dvoranu od svojih para i doveo Orlovik u prvu ligu,igra za taj klub,razvija mlade igrače koji igraju za mlađe selekcije BiH... Napravili i drugi tim za razvoj igrača koji također igra ligu.

Šta su ostale patriote uradile za košarku ili fudbal u BiH,osim gradnje zgrada i mini hidrocentrala...
Trenutno igraju za naše mlađe selekcije , ali poznavajući tatu Žilu vrlo lako bi mogli zaigrati za Tursku ;)
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 nov 2025, 22:53

rishovski je napisao/la:

Pa smo mu i u donjem vakufu proslo kolo pjevali emire turcine a on se nervirao pa klub popio kaznu :mrgreen:
pa sto se nerviras kad si turcin

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 28 nov 2025, 23:01

rishovski je napisao/la:

Cista laz. U Litvaniji su on i otac obecali noc pred utakmicu s Makedonijom da ce igrati za nas u narednom periodu. Poslije toga se ukljucio Bosin sin i dobili su preozbiljnu lovu od KS Turske. Bosa je bio selektor i njemu trener u Feneru, a onda su mogli dovesti jos jednog stranca.

Inace veceras sam dobio informaciju da je Misko zavrsio i dogovorio sa Dubaijem da ne dolaze na okupljanje i igranje za reprezentaciju.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 28 nov 2025, 23:32

DirkNowitzki je napisao/la:
28 nov 2025, 23:01
rishovski je napisao/la:

Cista laz. U Litvaniji su on i otac obecali noc pred utakmicu s Makedonijom da ce igrati za nas u narednom periodu. Poslije toga se ukljucio Bosin sin i dobili su preozbiljnu lovu od KS Turske. Bosa je bio selektor i njemu trener u Feneru, a onda su mogli dovesti jos jednog stranca.

Inace veceras sam dobio informaciju da je Misko zavrsio i dogovorio sa Dubaijem da ne dolaze na okupljanje i igranje za reprezentaciju.
Druze ti mozes pricat sta hoces,Boša se uključio tek poslije kad su Emiru iz saveza rekli da sam plati papire ako već želi igrati za Bosnu...To ljudi u Žepču znaju jer je on sam to rekao i koliko vidim ne mrze ga ljudi dole,ni Bošnjaci ni Hrvati. I nije on prvi a ni zadnji kojeg smo izgubili i kojeg cemo izgubiti u svim sportovima. Lik je prihvatio jer je automatski prestao biti stranac u Feneru. Nista njemu turski savez nije mogao ponuditi sto vec nije imao u Feneru kad je lova u pitanju.Samo sto nije zelio da bude bez reprezentacije jer je imao i apetite za NBA ligu...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Kajkutenjoyer, VensanKasel i 8 gostiju.