Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

thulkazal
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la thulkazal » 28 nov 2025, 13:52

071 je napisao/la:
28 nov 2025, 13:35
Izvinjavam se ako je ranije bilo pitanje... ako budemo među prve tri, u narednoj fazi mixamo se sa grupom u kojoj su Italija, Litavnija, Island i VB. Koliko iz te grupe ekipa ide dalje? Ako samo 3, onda je belaj...
Da, moras biti u prva tri od šest da ideš na Mundo.
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... to-qualify
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 28 nov 2025, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 28 nov 2025, 13:55

Samozdravlje je napisao/la:
28 nov 2025, 12:58
EdinjoBos je napisao/la:
28 nov 2025, 12:20
Nisam nija oberfan Turske, ali je opet nasoj drzavi dosta pomogla. Ko nam je napr. obnovio stari most u konjicu i slicne projekte, od toga profitira nasa zemlja kroz turizam. malo ukljucite mozak!
Korektno. Turska nam je najbolji prijatelj u Evropi, evo za one koji drugacije misle, najmanji neprijatelj.
Turska 90-tih i danas, dvije razlicite drzave. Uvazavana od USA i Rusije. Sta bi bio Mostar bez Starog, ko ga obnovi ?
Da , Konjic i zeljeznicki most, obnovili nasi. Ni danas voz ne bi isao kroz Konjic. Pojedinci pokusavaju uvaliti Kukavicje jaje ?
Dobiti Tursku u Skenderiji bi bio dernek i drzavni praznik, ali samo kroz sport. :bih:

Da se ja vratim tenisu, Andrej u SF :thumbup: :bih:
Lijep pozdrav svim Bosancima :bih:
Zaboravio si na te hvalospjeve dodati da su poslali Latasa vlaha koji je posjekao glave svim nacitanim u to vrijeme, nikada se oporavili nismo. I slag na tortu u vidu aneksije za dvije vrece dukata, a Srbiji drzava. Valjda jer su se srpske princeze dobro taslacile po haremima.

Muda pod bubrege svaka prica kada su Turci u pitanju.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 nov 2025, 13:58

U kosarci nemamo veceg neprijatelja od turske

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 nov 2025, 13:59

071 je napisao/la:
28 nov 2025, 13:35
Izvinjavam se ako je ranije bilo pitanje... ako budemo među prve tri, u narednoj fazi mixamo se sa grupom u kojoj su Italija, Litavnija, Island i VB. Koliko iz te grupe ekipa ide dalje? Ako samo 3, onda je belaj...
Idu 3 i prenose se svi bodovi.

U suštini, nije to toliko ni belaj kad bismo mi uspjeli dobiti Srbiju/Tursku bar u jednoj utakmici, što bi u normalnim okolnostima trebalo biti. Italija je već kiksala i to bi ti ostavilo mogućnost da neko od ostalih (Srbija, Turska, Litvanija) s kiksom dovede sebe u težu poziciju. Litvanija je skoro uvijek klimava kroz kvalifikacije u ovom formatu recimo.

Međutim, nije realno očekivati svakako, jer ipak trebamo i mi u kontinuitetu odigrati dobro (recimo morali bismo dobiti 2x Švicarsku, Islanda 2x, te kući Italiju, Litvaniju i Tursku/Srbiju), što je teško očekivati. Ne treba Mundobasket ni biti prioritet ovdje i to je uredu. Trebamo proći ovu grupu radi lakših kvalifikacija za EB 2029. i trebamo afirmisati neke igrače za te kvalifikacije, to bi nam vrijedilo puno više. Kad bismo afirmisali na neki solidan nivo Hrelju, Duvnjaka, integrisali Marića u ekipu, Castanedu, eventualno dodali Mutića i Kondića, pa ako još neko iskrsne, to bi bio najveći dobitak. Vrijednije bi bilo da svi ovi zajedno s Gjergjom i ostalima dočekaju te kvalifikacije nego da smo ovdje u igri do kraja i ispušimo (standardno).

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 28 nov 2025, 14:04

MElloo je napisao/la:
28 nov 2025, 13:58
Imamo Hrvatsku- Zubac, Bojan Bogdanović, Matković,braća Drežnjak, braća Ivišić..... Sloveniju-Begić, Omić, Rizvić...Srbiju-Kuzmić, Dalibor Ilić, Filip Jović....mi nemamo prijatelja, a neprijatelja ne možemo nabrojati...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 nov 2025, 14:07

ovisnik je napisao/la:
28 nov 2025, 14:04
MElloo je napisao/la:
Imamo Hrvatsku- Zubac, Bojan Bogdanović, Matković,braća Drežnjak, braća Ivišić..... Sloveniju-Begić, Omić, Rizvić...Srbiju-Kuzmić, Dalibor Ilić, Filip Jović....mi nemamo prijatelja, a neprijatelja ne možemo nabrojati...
Al fakat. Gledam i čudim se je l' moguće da pored toliko kvalitetnih igrača koji odoše igrati za Hrvatsku neko napiše da je Turska najveći neprijatelj u smislu košarke. Pa Zubac, Bogdanović i Matković NBA igrači, koji je od ovih naših naturalizovanih Turaka NBA igrač bio?
"Your favorite player's favorite player" - MB

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 28 nov 2025, 14:08

MElloo je napisao/la:
Hrvatska, Srbija, Slovenija... :thumbup:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 nov 2025, 14:14

TripleThreat je napisao/la:
28 nov 2025, 14:07

Al fakat. Gledam i čudim se je l' moguće da pored toliko kvalitetnih igrača koji odoše igrati za Hrvatsku neko napiše da je Turska najveći neprijatelj u smislu košarke. Pa Zubac, Bogdanović i Matković NBA igrači, koji je od ovih naših naturalizovanih Turaka NBA igrač bio?
Ja se za Hrvate ne cudim, jer znam da im je Hrvatska svima prioritet.
Uostalom, za Zubca i Matkovica smo mi dali dozvolu da zaigraju za Hrvatsku i nastupaju kao domaci igraci.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 28 nov 2025, 14:19

ovisnik je napisao/la:
MElloo je napisao/la:
Ima smisla . Oni smatraju da je Hrvatska njihova domovina , ovi sa je Srbija njihova domovina . Naopako , ali šta ćeš ...
Onda sandžaklije smatraju da je Turska njihova domovina ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 nov 2025, 14:19

19vendetta87 je napisao/la:
28 nov 2025, 14:14

Ja se za Hrvate ne cudim, jer znam da im je Hrvatska svima prioritet.
Uostalom, za Zubca i Matkovica smo mi dali dozvolu da zaigraju za Hrvatsku i nastupaju kao domaci igraci.
Nekom prioritet matica, nekom interes i uhljebljenje. U svakom slučaju, efektivno dođe na isto - i jedni i drugi otišli igrati za druge države mimo one u kojoj su rođeni, odrasli i započeli svoju košarkašku karijeru. Svakako su likovi poput Biberovića i Preldžića apsolutna manjina i anomalije kad su Bošnjaci u pitanju.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 14:22

Drum je napisao/la:
28 nov 2025, 13:55
28 nov 2025, 12:58
EdinjoBos je napisao/la:
28 nov 2025, 12:20
Nisam nija oberfan Turske, ali je opet nasoj drzavi dosta pomogla. Ko nam je napr. obnovio stari most u konjicu i slicne projekte, od toga profitira nasa zemlja kroz turizam. malo ukljucite mozak!
Korektno. Turska nam je najbolji prijatelj u Evropi, evo za one koji drugacije misle, najmanji neprijatelj.
Turska 90-tih i danas, dvije razlicite drzave. Uvazavana od USA i Rusije. Sta bi bio Mostar bez Starog, ko ga obnovi ?
Da , Konjic i zeljeznicki most, obnovili nasi. Ni danas voz ne bi isao kroz Konjic. Pojedinci pokusavaju uvaliti Kukavicje jaje ?
Dobiti Tursku u Skenderiji bi bio dernek i drzavni praznik, ali samo kroz sport. :bih:

Da se ja vratim tenisu, Andrej u SF :thumbup: :bih:
Lijep pozdrav svim Bosancima :bih:
Zaboravio si na te hvalospjeve dodati da su poslali Latasa vlaha koji je posjekao glave svim nacitanim u to vrijeme, nikada se oporavili nismo. I slag na tortu u vidu aneksije za dvije vrece dukata, a Srbiji drzava. Valjda jer su se srpske princeze dobro taslacile po haremima.
Muda pod bubrege svaka prica kada su Turci u pitanju.
Sto vas ima masallah. I Mehmed Pasa Sokolovic je , kao i Latas. Znas Ti dobro koje je doba bilo od aneksije Austrougarske.
Tad je Turska bila kao i 90-tih. Kad se slonovi pokoskaju, trava strada. Da nije prisiljena (zbog svoje slabosti) ne bi se desilo,
sto se desilo. Istorija. Ponavljam: Nemamo veceg prijatelja ili manjeg dusmana od Turske u krizarskoj Evropi(govorim kao
i ti , istorija), koja je sad demokraticna, kao i 90-tih. Pusti nek ih izbrisu sa karte, 3,5 god., ali qrko. :bih:

Samo da ih dobijemo u Skenderiji, kao Dzeko na Kosevu :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 nov 2025, 14:26

VensanKasel je napisao/la:
28 nov 2025, 14:19
ovisnik je napisao/la:

Ima smisla . Oni smatraju da je Hrvatska njihova domovina , ovi sa je Srbija njihova domovina . Naopako , ali šta ćeš ...
Onda sandžaklije smatraju da je Turska njihova domovina ?
Pa poznato je da Sandžaklije imaju naklonjenost prema Turskoj, ili bolje rečeno nemaju nužno naklonjenost prema BiH (Asim Đulović). A upitno je i koliko je korektno očekivati tu naklonjenost po automatizmu, ipak su to državljani druge države, državljani Srbije. Međutim, konkretno s Biberovićem je problem što je majka iz Zenice i što se s te strane trebalo drugačije djelovati, rođen je u Zenici, a i karijeru je počeo u BiH, kao i to što je bio dio U reprezentacije što je u neku ruku odskočna daska. Ali nekim ljudima su interesi bitniji od tih stvari.

Samo je ovdje na forumu i generalno u državi stvoren koncept da se jedan kriterij drži za (polu)Bošnjake, a drugi za Hrvate i Srbe.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 14:45

thulkazal je napisao/la:
28 nov 2025, 13:49
28 nov 2025, 13:33
- STARI MOST star 450 godina i znaci Mostarcima iz 1001 razloga, treba Mostarce pitati . :bih:
- Obnoviti dzamiju , gdje je 20- Bosnjaka i jeste velicina. Obnoviti neku u recimo Sarajevu, nema taj znacaj. :bih:
- Zeljeznicki most, da ga ta firma ne obnovi (bilo bi normala platiti, ili sadaka, nebitno), ne bi ni danas isao voz. :bih:
Dobiti ih u Skenderiji, kao na Kosevu, neprocjenivo. Da znaju da imaju prijatelje u BiH. :bih:
Neka obnavljaju šta je njima milo ali to ih ne čini prijateljima Bošnjaka. Između ostalog u dejtonskom sporazumu je navedeno da te stvari obnavljaju strane koje su rušile ili plaćaju reparacije. Vala su ga ispregovarali...

Da imaju prijatelje u BiH. Glavni 'arkadaş' Erdogana je svinjče, isto ono svinjče koje izjavi da će zabraniti 'urlikanje' sa munare.

Ipak su i sarajlije dobre sluge, to je poznato iz prošlosti. Ništa bez ovog orkestra pred Skenderijom jer mora se sandzački turčin zadovoljiti :urnebes:
E to je ono sto nas unistava. Da ovaj dedo (68 g.), rodjen u Sarajevu, ali nikad i opet NIKAD ne bih nista lose rekao o Tuzli, Zenici
Mostaru ili ne dao Bog o mojoj Krajini sa Bihacem. Nista i nikad ne bih lose pisao o Sandzaklijama, mnogi su mi bili saborci u odbrani
od agresije. Nisam bio Rambo, obicni "linijas", ali sam bio 2x ranjavan, Cajnoslu :urnebes: . Nek si Ti meni ziv i zdrav mladicu.
Ne mrzi ono , za sto je izgubljeno 11 tisuca ljudi i 1,6 hiljada djece, mozda i Tuzlaka u odbrani Sarajeva. :thumbup: :bih:

Dobiti cemo Tursku u Skenderiji, aBd i slaviti do jutra uz himber :bih: :tokralju: :bih: :tokralju:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 nov 2025, 14:49

Roditi se u nekoj državi>ne znaci da trebas igrati za istu ...Ako nam se djeca rode u Svicarskoj,normalno je za mene da igraju za BIH, tako da ne znam sta vas cudi kod Srba/Hrvata .....

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 15:02

lumani je napisao/la:
28 nov 2025, 14:49
Roditi se u nekoj državi>ne znaci da trebas igrati za istu ...Ako nam se djeca rode u Svicarskoj,normalno je za mene da igraju za BIH, tako da ne znam sta vas cudi kod Srba/Hrvata .....
Volio bih vidjeti ove patriote da im se pruzi prilika da igraju za Fener i dobije ponudu,kakvu dobije, kako bi oni postupili.
Jedan je Damir Dzumhur. Onaj Turcin sto je igrao za Njemacku ?
Ma neka igraju Srbi/Hrvati za koga hoce, njihov izbor, slozenasmo drzava, zato je puno volim :bih:

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 28 nov 2025, 15:12

Ja samo znam da kroz istoriju niko nije nanio više zla ovoj državi od osmanlija tj. turaka i zato ih treba jbt u Skenderiji a pogotovo onog poturčenog Srbijanca.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 28 nov 2025, 15:16

haha ima da ako Bog da dodjem na utakmicu sa Turskom zastavom od 20m samo da vidim kako placu ovi hejteri.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 nov 2025, 15:17

lumani je napisao/la:
28 nov 2025, 14:49
Vise manje te i prebolimo znamo kako je i ****.Ali Mulaomerovic Preldzic Omic Begic sad Biberovic tu oprosta nema

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 28 nov 2025, 15:18

perun je napisao/la:
28 nov 2025, 15:12
Ja samo znam da kroz istoriju niko nije nanio više zla ovoj državi od osmanlija tj. turaka i zato ih treba jbt u Skenderiji a pogotovo onog poturčenog Srbijanca.
Jesi l gledao snimak rušenja Starog mosta? Znaš li ko je sagradio taj most i ko ga je srušio? Da krenemo od te jednostavne metafore...

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 28 nov 2025, 15:24

28 nov 2025, 15:18
perun je napisao/la:
28 nov 2025, 15:12
Jesi l gledao snimak rušenja Starog mosta? Znaš li ko je sagradio taj most i ko ga je srušio? Da krenemo od te jednostavne metafore...

Znaš li šta je sječa begova?
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos, Proximic, VensanKasel i 16 gostiju.