Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

L-Train
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la L-Train » 28 nov 2025, 02:08

avenija je napisao/la:
27 nov 2025, 23:43
slika

slika
Desava li se sta u ovoj areni :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 28 nov 2025, 02:51

L-Train je napisao/la:
28 nov 2025, 02:08
avenija je napisao/la:
27 nov 2025, 23:43
slika

slika
Desava li se sta u ovoj areni :mrgreen:
Igra Celik a2 ligu.....
nek crknu dusmani, najjaci smo

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 28 nov 2025, 07:38

Da se još jednom sjetim izdajnika Tarika Biberovica i da bibercetu poželim kakve dobre povrede.
Što se tiče dočeka turske gdje je neko napisao treba je dočekati žešće nego bar 95% reprezentacija prema kojima imamo isključivo sportski motiv.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 nov 2025, 08:47

Ghuraba je napisao/la:
28 nov 2025, 00:18
Djerdja rece na presici da se nada Aticu i Guticu, a Delalica uopste ne spominje. Kad bi samo Atic mogao igrati, mislim da bi nam sanse osjetno porasle. Meni je Hrelja odigrao sasvim korektno, rekao bih bolje od Ilica. Uhvatio je 2-3 skoka u napadu, trudio se i u odbrani, jedino su mu ona 2 ulaza mogla uci. Pogotovo u zadnjem je sve dobro uradio, ali je izostala zavrsnica.

Btw, ovo nije realno :!:
Ovo nikad vise u zivotu nece ponoviti jbt. Teski peh, uzasno bi godila pobjeda Velike Britanije sinoc :damn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mercedes1
Kontakt:

Post Postao/la Mercedes1 » 28 nov 2025, 09:10

Da pomognem da se razjasne neke stvari:
Nurkić:Pratim NBA i mislim da je najviše što Nurkić može dobiti sljedeće godine je dvogodišnji ugovor na 5-7 miliona po sezoni. Before taxes.
To su manje ili u najboljem slučaju iste pare koje može dobiti u Evropi ili kod šeika.Razlika je u tome što bi za te pare u NBA igrao 10 minuta i ne bi se ništa očekivalo od njega a ovamo bi tražili da bude najkorisniji igrač ekipe.
Srbija:
Ne treba ih potcjenjivati zbog prvog niti precjenjivati zbog drugog poluvremena.Inače,u ovim kvalifikacijama ne treba gledati ni ime zemlje ni prošle uspjehe ni tradiciju ni snagu kompletnih sastava.Treba gledati ekipe koje igraju u konkretnim utakmicama.
Ova reprezentacija Srbije koja je igrala protiv Švicarske je nešto najlošije što su izveli na teren u zadnjih 10 godina.Niti super kvaliteta niti uigranosti. I ono najvažnije u toj utakmici-strah. Ima jedna scena kada Bogoljub Marković šuta trojku i promaši konstrukciju.Izraz lica mu je bio : "Molim te izvedi me iz igre" Inače Marković je talentovani igrač sa 20 godina ,draftovan u drugoj rundi ,igrao ljetnu ligu i u ABA igra sasvim solidno.U drugom poluvremenu je lupio dvije blokade i igrao donekle solidno.Prognoza karijere:Kukoč za sirotinju.
Kada su se oslobodili straha drugo poluvrijeme je bilo puno bolje od prvog.
Tri igrača su im donijela preokret.
Ristić,napadački jako dobar centar.Odbrana mu je lošiji dio igre.Zna sipati trojke u serijama.U kvalifikacijama za prošlo SP pobijedio je Tursku sa tri trojke u tri napada zaredom.Ne voli se tući i više je igrač finese.
Tanasković,izuzetne fizičke predispozicije mada baš i ne igra mozgom.On će biti zadužen za Sulejmanovića. Nije loš ni u napadu ni u odbrani mada zna da zasere i u jednom i u drugom.
Miljenović,igra za Zvijezdu.Pomalo igra i EL.Plej.Ima ga u svemu pomalo.I u skokovima i u asistencijama i u poenima.Solidan u odbrani.
Ostali su bili pomoćna radna snaga a neki su igrač više za protivnika.
Pojačanja:Mnoge igrače ste naveli ali igraće samo Dobrić i Dangubić.Obojica su na tri.Oni će pokušati da zaustave Alibegovića.Dobrić je ipak Dobrić
Potencijalni problem:Koprivica.Jeste tele ali tele od 215 cm koje solidno igra odbranu.Kad se pogleda da mi nemamo visinu u reketu onda i takvo tele može postati bik sa koride.
Potencijalni problem : Samopouzdanje poslije onakve pobjede im raste do neba.
Potencijalni problem: I ova utakmica i treninzi do nedelje će im značiti po pitanju uigravanja a to im je najveći problem.
Prognoza:Može se dobiti ali treba odigrati utakmicu ili bar dio utakmice u transu.A može se i izgubiti....

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 nov 2025, 10:09

Kukoč za sirotinju bi trebao biti najmanje neko ko će biti u Euroligi starter u srednje jakoj ekipi. Ne znam.kakav je taj Marković,priznajem

Mercedes1
Kontakt:

Post Postao/la Mercedes1 » 28 nov 2025, 11:28

filip13 je napisao/la:
28 nov 2025, 10:09
Kukoč za sirotinju bi trebao biti najmanje neko ko će biti u Euroligi starter u srednje jakoj ekipi. Ne znam.kakav je taj Marković,priznajem
Već je izabran na draftu.Sljedeće godine će pokušati u NBA. Najbolji igrač Mege.Tek mu je 20 godina.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 11:32

edin139 je napisao/la:
28 nov 2025, 07:38
Da se još jednom sjetim izdajnika Tarika Biberovica i da bibercetu poželim kakve dobre povrede.
Što se tiče dočeka turske gdje je neko napisao treba je dočekati žešće nego bar 95% reprezentacija prema kojima imamo isključivo sportski motiv.
Zasto ? Zbog jednog lika, nazovi ga kako hoces, evo ja cu :guz: ovako , ali ...Tursku docekati tako :tralala:
Turska je ogromna nacija, sportski dominantna u gotovo svim sportovima. Trebamo Marseljezu docekati korektno i aplauzima,
a Tursku tako kako ti pises. Turska je prijatelj drzave BiH, mozda jedini u Evropi i sad zbog kosarke treba zvizdati himni Turske.
Sta trebala nam je pustiti ? Je li to sport ili rat(agresija). U Tuzli se aplaudiralo himni Srbije, a evo Turskoj pokazati kako su nam dusmani ? Ni himni Srbije ne bih zvizdao, nema svrhe, u redu kad krene mec, ali prije pocetka utakmice NE, ni Srbiji, a Turskoj
moze samo naivan ili zlonamjeran. LP :bih: :tokralju:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 nov 2025, 12:13

Samozdravlje je napisao/la:
28 nov 2025, 11:32
edin139 je napisao/la:
28 nov 2025, 07:38
Zasto ? Zbog jednog lika, nazovi ga kako hoces, evo ja cu :guz: ovako , ali ...Tursku docekati tako :tralala:
Turska je ogromna nacija, sportski dominantna u gotovo svim sportovima. Trebamo Marseljezu docekati korektno i aplauzima,
a Tursku tako kako ti pises. Turska je prijatelj drzave BiH, mozda jedini u Evropi i sad zbog kosarke treba zvizdati himni Turske.
Sta trebala nam je pustiti ? Je li to sport ili rat(agresija). U Tuzli se aplaudiralo himni Srbije, a evo Turskoj pokazati kako su nam dusmani ? Ni himni Srbije ne bih zvizdao, nema svrhe, u redu kad krene mec, ali prije pocetka utakmice NE, ni Srbiji, a Turskoj
moze samo naivan ili zlonamjeran. LP :bih: :tokralju:
Kakav ba prijatelj, o cemu pricas? Sto ti prijatelji sta ne uloze kod nas, otvore neki biznis? Kurko, tapsu nas po ramenu da smo neka braca, a po Srbiji sve otvaraju. Daleko im kuca od nas bila.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 28 nov 2025, 12:20

Nisam nija oberfan Turske, ali je opet nasoj drzavi dosta pomogla. Ko nam je napr. obnovio stari most u konjicu i slicne projekte, od toga profitira nasa zemlja kroz turizam. malo ukljucite mozak!

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 28 nov 2025, 12:20

Ma evo opet da kažem navijanje i protiv Srbije i protiv Turske treba biti na istom nivou. Bez nekih navijačkih ispada. Nisu to Rumuni pa da nas isprovociraju nekom gluposti. Himne treba stojeći i mirno odslušati a kad krene naša himna da se ori sa tribina (iako nemamo tekst :mrgreen: ).

Navijanje u toku utakmice da bude na nivou utakmice protiv Hrvatske. Samo protiv Turske častiti im naturalizovanog cijeli meč i cijelo zaigravanje.

I ovo što neki kažu prijatelji ovo ono. Ne zanima me na utakmici da li je ta država prijatelj naše države. Ispratiti svaku reprezentaciju isto (osim Rumuna, ćif.uta, itd.) Jedino ako njihovi navijači ne naprave neki skandal prije utakmice onda ih treba baš fino častiti.

Pa Mađarska koja podržava politiku Dodika je došla u Skenderiju bila nagužena i navijanje bilo veoma korektno bez nekih ispada navijača.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 nov 2025, 12:33

CAZIN je napisao/la:
28 nov 2025, 12:20
Ma evo opet da kažem navijanje i protiv Srbije i protiv Turske treba biti na istom nivou. Bez nekih navijačkih ispada. Nisu to Rumuni pa da nas isprovociraju nekom gluposti. Himne treba stojeći i mirno odslušati a kad krene naša himna da se ori sa tribina (iako nemamo tekst :mrgreen: ).

Navijanje u toku utakmice da bude na nivou utakmice protiv Hrvatske. Samo protiv Turske častiti im naturalizovanog cijeli meč i cijelo zaigravanje.

I ovo što neki kažu prijatelji ovo ono. Ne zanima me na utakmici da li je ta država prijatelj naše države. Ispratiti svaku reprezentaciju isto (osim Rumuna, ćif.uta, itd.) Jedino ako njihovi navijači ne naprave neki skandal prije utakmice onda ih treba baš fino častiti.

Pa Mađarska koja podržava politiku Dodika je došla u Skenderiju bila nagužena i navijanje bilo veoma korektno bez nekih ispada navijača.
Upravo tako, bez zvizdanja za obje reprezentacije na himnu i dosta. Da mi rodjeni otac igra za Tursku, zvizdao bi mu na mecu dok se igra. Himnu ispostovati minut i kapak sto bi se reklo.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 12:46

DamirT je napisao/la:
28 nov 2025, 12:33
CAZIN je napisao/la:

Upravo tako, bez zvizdanja za obje reprezentacije na himnu i dosta. Da mi rodjeni otac igra za Tursku, zvizdao bi mu na mecu dok se igra. Himnu ispostovati minut i kapak sto bi se reklo.
To i jeste normalno, taman posla da pozdravljam neko njihovo zakucavanje. :bih: BiH prije svega. Znali smo mi njima u
fudbalu/nogometu zabiti do balcaka i neka smo, sport. No smatrati Tursku kao dusmana, nije ok.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 12:58

EdinjoBos je napisao/la:
Nisam nija oberfan Turske, ali je opet nasoj drzavi dosta pomogla. Ko nam je napr. obnovio stari most u konjicu i slicne projekte, od toga profitira nasa zemlja kroz turizam. malo ukljucite mozak!
Korektno. Turska nam je najbolji prijatelj u Evropi, evo za one koji drugacije misle, najmanji neprijatelj.
Turska 90-tih i danas, dvije razlicite drzave. Uvazavana od USA i Rusije. Sta bi bio Mostar bez Starog, ko ga obnovi ?
Da , Konjic i zeljeznicki most, obnovili nasi. Ni danas voz ne bi isao kroz Konjic. Pojedinci pokusavaju uvaliti Kukavicje jaje ?
Dobiti Tursku u Skenderiji bi bio dernek i drzavni praznik, ali samo kroz sport. :bih:

Da se ja vratim tenisu, Andrej u SF :thumbup: :bih:
Lijep pozdrav svim Bosancima :bih:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 nov 2025, 13:18

Poštuju nas toliko da oduzimaju zastavu Republike Bosne i Hercegovine na utakmicama u Turskoj. Prijatelji ko Ameri i Nijemci i svako treći, dok ima interesa ima i pomoći. Mada nije to samo jednostrano nego ulogu igra i druga strana u ovom slučaju BiH jer kada si slab/nesposoban možeš samo i dobiti sadaku poput obnavljanja nekog mosta starog 300 godina za turizam ili obnova džamije u gradu gdje ne živi ni 20 muslimana :facepalm:

Ta priča da su obnovili željezničku prugu za 'dž' objesite mačku o rep, idu ispod stola 'dilovi' gdje će dotična firma biti dobra a država na gubitku. Ko kaže da je urađeno za džaba nema pojma kako firme/korporacije posluju.

Btw ako ih Sarajevo ovako ne dočeka onda niste dobri :D Vidite kako su tuzlaci dobre sluge, SDP je to izdresirao kroz 30 godina vladavine :urnebes:

Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 28 nov 2025, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 28 nov 2025, 13:20

DamirT je napisao/la:
28 nov 2025, 12:33
CAZIN je napisao/la:

Poenta cijele rasprave. Pa ni njihovi igrači sami ne očekuju da će biti dočekani kao sultani u najgorem scenariju aneki bi to uradili. Dovoljno im svima ispoštovati himnu i na kraju pružiti ruku i sve ostalo što se desi na utakmici je normalno i dešavalo se sinoć u Turskoj kao i na ostalim utakmicama. Naravno svima pružiti ruku osim dotičnom kojeg treba od častiti od trenutka kad kroči u državu do trenutka kad je bude napuštao.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 nov 2025, 13:33

thulkazal je napisao/la:
28 nov 2025, 13:18
Poštuju nas toliko da oduzimaju zastavu Republike Bosne i Hercegovine na utakmicama u Turskoj. Prijatelji ko Ameri i Nijemci i svako treći, dok ima interesa ima i pomoći. Mada nije to samo jednostrano nego ulogu igra i druga strana u ovom slučaju BiH jer kada si slab/nesposoban možeš samo i dobiti sadaku poput obnavljanja nekog mosta starog 300 godina za turizam ili obnova džamije u gradu gdje ne živi ni 20 muslimana :facepalm:

Ta priča da su obnovili željezničku prugu za 'dž' objesite mačku o rep, idu ispod stola 'dilovi' gdje će dotična firma biti dobra a država na gubitku. Ko kaže da je urađeno za džaba nema pojma kako firme/korporacije posluju.
- STARI MOST star 450 godina i znaci Mostarcima iz 1001 razloga, treba Mostarce pitati . :bih:
- Obnoviti dzamiju , gdje je 20- Bosnjaka i jeste velicina. Obnoviti neku u recimo Sarajevu, nema taj znacaj. :bih:
- Zeljeznicki most, da ga ta firma ne obnovi (bilo bi normala platiti, ili sadaka, nebitno), ne bi ni danas isao voz. :bih:
Dobiti ih u Skenderiji, kao na Kosevu, neprocjenivo. Da znaju da imaju prijatelje u BiH. :bih:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 28 nov 2025, 13:34

Čini mi se da sam negdje pročitao da se Atić priključuje ekipi za meč protiv Srbije što bi bio veliki plus.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 28 nov 2025, 13:35

Izvinjavam se ako je ranije bilo pitanje... ako budemo među prve tri, u narednoj fazi mixamo se sa grupom u kojoj su Italija, Litavnija, Island i VB. Koliko iz te grupe ekipa ide dalje? Ako samo 3, onda je belaj...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 nov 2025, 13:49

Samozdravlje je napisao/la:
28 nov 2025, 13:33
- STARI MOST star 450 godina i znaci Mostarcima iz 1001 razloga, treba Mostarce pitati . :bih:
- Obnoviti dzamiju , gdje je 20- Bosnjaka i jeste velicina. Obnoviti neku u recimo Sarajevu, nema taj znacaj. :bih:
- Zeljeznicki most, da ga ta firma ne obnovi (bilo bi normala platiti, ili sadaka, nebitno), ne bi ni danas isao voz. :bih:
Dobiti ih u Skenderiji, kao na Kosevu, neprocjenivo. Da znaju da imaju prijatelje u BiH. :bih:
Neka obnavljaju šta je njima milo ali to ih ne čini prijateljima Bošnjaka. Između ostalog u dejtonskom sporazumu je navedeno da te stvari obnavljaju strane koje su rušile ili plaćaju reparacije. Vala su ga ispregovarali...

Da imaju prijatelje u BiH. Glavni 'arkadaş' Erdogana je svinjče, isto ono svinjče koje izjavi da će zabraniti 'urlikanje' sa munare.

Ipak su i sarajlije dobre sluge, to je poznato iz prošlosti. Ništa bez ovog orkestra pred Skenderijom jer mora se sandzački turčin zadovoljiti :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: filip13, perun i 18 gostiju.