Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TripleThreat
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la TripleThreat » 27 nov 2025, 23:11

VensanKasel je napisao/la:
27 nov 2025, 23:09
TripleThreat je napisao/la:
27 nov 2025, 22:46
27 nov 2025, 22:37
Znači nije turski savez zvao Biberovića , nego se on sam nudio ? Haj dobro , onda nećemo nikoga kriviti ubuduće . Dočekati Tursku sa aplauzom , Biberovića sa zahvalnicom . Usput im ponuditi neke mlade talente , pošto ih imamo na izvoz . Pošteno .

slika

I ovaj moj post će ti sve reći za ubuduće , mrzim izdajnike i želim im sve najgore . Da li su oni sami otišli ili su ih savezi zvali , to me ne interesuje .

Nešto ne vidim gdje ovdje zagovaraš da se zviždi cijeloj Hrvatskoj reprezentaciji, kao što si saglasan da se to radi za Tursku.
To si u pravu , to mi je greška . Zato sada hoću da ispravim . Poštujem ja tvoje stavove , gotiviš lažnog turčina , vjerovatno gotiviš i Tursku ali ja ih drugačije doživljavam . Bez obzira da li je taj igrač sam to htio ili si ga je neko ganjao , igrao je za nas . Zbog njega neka ispašta čitava reprezentacija .

Sutra ako Marković bude dolazio , isto dočekati Hrvatsku .
Jeko Marković :kafa:

A ovo da gotivim Biberovića... valjda od muke pišeš, šta li... Za Biberovića sam na ovom forumu samo u negativnom kontekstu pisao.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 nov 2025, 23:12

EdinjoBos je napisao/la:
27 nov 2025, 16:13
CAGarfia je napisao/la:
27 nov 2025, 16:00
Potpisujem poraz od 50 razlike, samo da se teže povrijedi sandžački gov.nar.
Ista go.vna su (samo bosanska) i mulaomerovic, preldzic, begic, omic, ...

Zivio nas Sandzak (nisam iz Sandzaka) koji je dao hiljade sehida i gazija svojoj matici Bosni kad je bilo najteze!
Nisam ni ja i nije lijepo jednu regiju prozivati, pa i indirektno. Sa mnom u jedinici ih je bilo jako puno (102), na Stupu.
Sta bi trebali reci za pobjegulje i sada i ndB i u buduce. Licno ko ga yebe, ali Sandzak je i tekako naklonjen :bih:
Volio bih da ne dodje u Tuzlu/ Sarajevo u revansu :guz: .
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 27 nov 2025, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 nov 2025, 23:12

Ghuraba je napisao/la:
27 nov 2025, 22:22
Raonffa je napisao/la:
27 nov 2025, 22:10
Da li se prenose bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe za sljedeću fazu?
Prenosi se sve. Velika steta sto Srbi okrenuse 23 razlike. Italija izgubila kod kuce od Islanda, a Britanija 3-4 minute do kraja vodi 4 razlike protiv Litve.

Da su se nasi uvijek pojavljivali u najjacem rosteru bez EL i NBA igraca, garantujem glavom da bi se kvalifikovali na MB. Poenta je sto smo luzeri i sto se kod nas ove kvalifikacije unaprijed otpisu. Zato i igramo s igracima koji ni u u aba2 nisu prevaga. Zato je i Adis odveo zvijezde u CG da se malo zezaju na utakmici, pa nas to na kraju kosta plasmana itd, itd.
To je dobra stvar, pogotovo u ovakvim okolnostima gdje je svaka reprezentacija u krnjem sastavu i velike su šanse za neka iznenađenja. Činjenica je da u drugu fazu moramo prenijeti tri pobjede ukoliko želimo da na početku te druge faze imamo neke hajmo reći realne šanse za plasman. Dvije pobjede su premalo, a četiri bi bile baš kvalitetna zaliha. Ja lično vjerujem da nijedna ekipa u ove dvije grupe neće biti na 6-0 nakon prve faze, a možda jedna reprezentacija bude na 5-1, sve ostale prilično sam siguran neće imati više od četiri pobjede kada se završi prva faza.

U našem slučaju je to veoma prosto, dvije pobjede protiv Švicarske su neki minimum očekivanja plus ako šta uspijemo čvaknuti kući protiv Turske i Srbije.

Kao što si i sam rekao, mi smo sami sebi po ko zna koji put pucali u nogu pred početak kvalifikacija i u ovom veoma važnom prozoru (za potencijalna iznenađenja) ušli smo sa preskromnim rosterom. U nedjelju ćemo već biti pod jakim pritiskom, jer otvaranje kvalifikacija sa 0-2, u sistemu gdje ti u šest mečeva zlata vrijedi svaka pobjeda, bio bi poprilično velik udarac za naše ambicije (odnosno ambicije nas navijača, za ostale faktore u i oko repke nisam ni siguran da li imaju ambiciju za plasman na Mundobasket) i bilo bi vrlo teško vratiti se na pravi kolosijek.

Sa druge strane eventualna pobjeda u nedjelju bi dijametralno okrenula situaciju u našu korist i, uz okupljanje normalnog rostera u naredna dva prozora, vjerujem da bi onda itekako došli u poziciju da u drugu fazu ne odemo (avan)turistički nego da se tamo aktivno "popitamo" sa konkurencijom za taj plasman na Mundobasket. Koliko je realno da sa ovakvim rosterom dobijemo u nedjelju, ne znam, nisam baš siguran al' eto ako sam se nadao pred večerašnji meč, nadat ću se i za nedjelju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 nov 2025, 23:14

Jel samo Atic i Delalic mogu biti spremni za iducu? Obojica bi nam zlata vrijedili na ovaj roster

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 nov 2025, 23:15

bordobijeli je napisao/la:
27 nov 2025, 22:58
Ghuraba je napisao/la:
27 nov 2025, 22:54
Heeej dobise Litvanci, pa ovo nije realno. :puke: Britanci su imali 7 razlike na 15 sekundi do kraja i 5 razlike na 7 sekundi do kraja. Sargiunas veza 2 trojke i okrenu utakmicu u zadnjoj sekundi. Ne mogu da vjerujem. :facepalm:

Bordobijeli, legendo, Larkin se nije oprostio, ponovo bacas bombe. Povrijedio se i pauzira 2-3 mjeseca. Biberovica ne ocekujem u Sarajevu. Marinkovic nije bio ni na na sirem spisku, a kamoli da ce doci u Sarajevo - jos jedna bomba.
Oprostio se Larkin na eurobasketu i vidjet ćeš da nece vise igrati za reprezentaciju. Majstore priključuje se igraci zvezde i partizana Dobric,Pokusevski i Dangubic iz dubaia ok nema Marinkovica . O kakvim bombama pričaš .
“In Shane Larkin’s message after winning the historic silver medal at the European Championship, there is no statement that he is leaving the national team. Please do not pay attention to reports suggesting otherwise.”
Da li ce on vise zaigrati za njih - to samo Bog zna, ali je poenta da se nije oprostio. Za Dobrica i Dangubica je receno da ce se prikljuciti, a za Pokusevskog se nista ne zna. Mozda hoce - mozda nece, ali o njemu Alimpijevic uopste nije govorio. Marinkovic vise ne moze biti pozvan, taman molio trenera da igra. Frajer nije bio ni na prosirenom spisku, a ti ga vec prikljucio.

Doduse, tebi je Lazic star, jos uvijek igra 3x3, Mutic odbio da dodje itd. Jednostavno pises lazne i neprovjerene informacije iz posta u post.

Btw, ova pobjeda Litve je pokvarila sve moguce. Doslovno su i oni i Srbi odigrali utakmicu na jednu loptu. Takve stvari na kraju obicno i odluce ko ide na prvenstvo...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2025, 23:16

Previse se očekuje od Atica ,nama će treba ti čvrstine u reketu a nemamo je mnogo nam nedostaje Kamenjas pa i Gegic koji moze defanzivno sve preuzeti . Ovako smo defanzino i u skoku inferiorni to se vidjelo i danas .

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 27 nov 2025, 23:22

Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 22:57

Upravo sam shvatio da se raspravljam sa nekim zadnjih 45 minuta koji me ubjedjuje da logicnije i lakse bilo da pobjedimo bez Nurkica, Muse i Robersona B ili C sastav Litvanije, nego da izgubimo sa njima trojicom 10 razlike od ekipe koju dominatno cine Crnogorci koji igraju Buducnost....
Drug, igrao je Musa te utakmice protiv Litvanije. Full sastav je bio od evropskih igraca, Alibegovic igrao kao naturalizovani.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2025, 23:26

Ghuraba je napisao/la:
27 nov 2025, 23:15
27 nov 2025, 22:58
Ghuraba je napisao/la:
27 nov 2025, 22:54
Heeej dobise Litvanci, pa ovo nije realno. :puke: Britanci su imali 7 razlike na 15 sekundi do kraja i 5 razlike na 7 sekundi do kraja. Sargiunas veza 2 trojke i okrenu utakmicu u zadnjoj sekundi. Ne mogu da vjerujem. :facepalm:

Bordobijeli, legendo, Larkin se nije oprostio, ponovo bacas bombe. Povrijedio se i pauzira 2-3 mjeseca. Biberovica ne ocekujem u Sarajevu. Marinkovic nije bio ni na na sirem spisku, a kamoli da ce doci u Sarajevo - jos jedna bomba.
Oprostio se Larkin na eurobasketu i vidjet ćeš da nece vise igrati za reprezentaciju. Majstore priključuje se igraci zvezde i partizana Dobric,Pokusevski i Dangubic iz dubaia ok nema Marinkovica . O kakvim bombama pričaš .
“In Shane Larkin’s message after winning the historic silver medal at the European Championship, there is no statement that he is leaving the national team. Please do not pay attention to reports suggesting otherwise.”
Da li ce on vise zaigrati za njih - to samo Bog zna, ali je poenta da se nije oprostio. Za Dobrica i Dangubica je receno da ce se prikljuciti, a za Pokusevskog se nista ne zna. Mozda hoce - mozda nece, ali o njemu Alimpijevic uopste nije govorio. Marinkovic vise ne moze biti pozvan, taman molio trenera da igra. Frajer nije bio ni na prosirenom spisku, a ti ga vec prikljucio.

Doduse, tebi je Lazic star, jos uvijek igra 3x3, Mutic odbio da dodje itd. Jednostavno pises lazne i neprovjerene informacije iz posta u post.

Btw, ova pobjeda Litve je pokvarila sve moguce. Doslovno su i oni i Srbi odigrali utakmicu na jednu loptu. Takve stvari na kraju obicno i odluce ko ide na prvenstvo...
Lazic je sam napustio zbog saveza . Al vjerovatno I on vise razmišlja o 3×3 i nisam ja to izmislio nego je on rekao da ima veliku želju d igra za reprezentaciju 3×3 BiH da čak vidi sansu za velika takmicenja mozda I olimpijadu. Vjerovatno je zbog toga spustio kriterije i ne igra vise ozbiljnu kosarku a mogao bi sigurno imati bolji klub nego u Libanu . Pa zasto ne igra Mutic ?? euro kup igrac sigurno bi imao mjesta u ovoj reprezentaciji .

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 27 nov 2025, 23:30

Raonffa je napisao/la:
27 nov 2025, 23:12
Ghuraba je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
27 nov 2025, 22:10
Da li se prenose bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe za sljedeću fazu?
Prenosi se sve. Velika steta sto Srbi okrenuse 23 razlike. Italija izgubila kod kuce od Islanda, a Britanija 3-4 minute do kraja vodi 4 razlike protiv Litve.

Da su se nasi uvijek pojavljivali u najjacem rosteru bez EL i NBA igraca, garantujem glavom da bi se kvalifikovali na MB. Poenta je sto smo luzeri i sto se kod nas ove kvalifikacije unaprijed otpisu. Zato i igramo s igracima koji ni u u aba2 nisu prevaga. Zato je i Adis odveo zvijezde u CG da se malo zezaju na utakmici, pa nas to na kraju kosta plasmana itd, itd.
mi smo sami sebi po ko zna koji put pucali u nogu pred početak kvalifikacija i u ovom veoma važnom prozoru (za potencijalna iznenađenja) ušli smo sa preskromnim rosterom.
Što je najgora stvar, ovaj put su pucanju prisustvovali baš svi odjeli reprezentacije (a i neki mimo reprezentacije). Rijetko viđeno, čak i za naše disfunkcionalne standarde, gdje skoro uvijek zakaže neki od odjela. Sad su svi.

Savez - ovdje je suvišno bilo šta i spominjati. Prvo cijelo rasulo, nerad i frka koja se vuče kroz cijelo ljeto koja je kulminirala onim (ne)službeno započetim ratom u oktobru. Nakon toga, letargičnost oko dovođenja pojedinih povratnika koji bi definitivno mnogo pomogli u ovom prozoru. Mislim na Đedovića, spominjao sam to prije par dana ovdje. Da su mu se završili papiri, i to je mogla biti ogromna adicija selektoru. Ali, odakle znamo da li bi ga selektor (koji god i bio) uopće i pozvao, kad su neradnici imenovali selektora 2 sedmice prije prve utakmice ovog prozora. Dakle, skoro sve počinje od njih.

Selektor - na Dariju je realno najmanja krivica, ali spomenuo sam ovdje kada je objavio širi spisak da bi se zvanje Castanede nauštrb Robersona mogla pokazati kao poprilično konkretna greška u prozoru gdje nam treba što više igrača u formi. Za sada, ispalo je tačno, s tim što Castaneda i dalje ima priliku da me demantuje u nedjelju protiv Srbije. Mislim da su jako male šanse da bi Roberson ovako očajno šutao kao što je Castaneda noćas, ili bi u najboljem slučaju malo više birao šuteve. Castaneda je u drugom poluvremenu baš forsirao na trenutke, bez obzira na našu limitiranost u napadu.

Igrači - je li Halilović mogao sačekati barem još ovaj prozor da se oprašta od reprezentacije? Pa mogao je pretpostaviti da ćemo biti deficitarni na centarskoj poziciji. Razumijem da se jako muči sa povredama u zadnje vrijeme, ali mogao je sačekati sa opraštanjem, biti otvoren za poziv, pa ako bude zdrav, odazvati se, ako ne, nikom ništa. Lazićevi iznenadni i niodakle buntovi su mi neobjašnjivi. Razumijem ja raskol u savezu, ali zašto baš Lazić kao odjednom neki buntovnik? Šta je s Čamparom? Misli da je taj kvalitet da nema potrebe da se bori za mjesto na krajnji spisak pa neki bojkot lagani?

Spoljni faktori - Kamenjašević. Ni ovdje ne treba ništa ni dodati ni oduzeti, samo napisati Kamenjašević.

Četiri odjela ti pucaju u nogu, rekordno čak i za nas :mrgreen:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 nov 2025, 23:34

27 nov 2025, 23:11
27 nov 2025, 22:46
[/spoiler]

Nešto ne vidim gdje ovdje zagovaraš da se zviždi cijeloj Hrvatskoj reprezentaciji, kao što si saglasan da se to radi za Tursku.
To si u pravu , to mi je greška . Zato sada hoću da ispravim . Poštujem ja tvoje stavove , gotiviš lažnog turčina , vjerovatno gotiviš i Tursku ali ja ih drugačije doživljavam . Bez obzira da li je taj igrač sam to htio ili si ga je neko ganjao , igrao je za nas . Zbog njega neka ispašta čitava reprezentacija .

A ovo da gotivim Biberovića... valjda od muke pišeš, šta li... Za Biberovića sam na ovom forumu samo u negativnom kontekstu pisao.
Nenad Marković .

Koliko se sjećam ti si Biberovića spominjao samo u vezi Kondića , da si nešto pisao negativno o njemu kad nas je izdao nešto se ne sjećam , ako jesi onda izvini .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 nov 2025, 23:39

Srbija jača za Dobrića i Dangubića .

Ristić ih vadio , iz igre 10/10 za tricu 4/4 .
213 centimetara visok , biće nam zajeban za braniti pravo . Mekana ruka , a ima solidnu leđnu tehniku .

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 nov 2025, 23:43

slika

slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 27 nov 2025, 23:44

27 nov 2025, 23:34

Nenad Marković .

Koliko se sjećam ti si Biberovića spominjao samo u vezi Kondića , da si nešto pisao negativno o njemu kad nas je izdao nešto se ne sjećam , ako jesi onda izvini .
Pisao sam da mu od srca želim da se kiseli dok drugi dobijaju primat kao naturalizovani za Turke, naravno apsolutno nevezano i bez Kondića u kontekstu. Ako je to gotivljenje, ne znam šta je odbojnost onda. U ostalim situacijama gdje ga jesam spominjao uz Kondića je što njihove situacije i želje i jesu bile donedavno jako uporedive - da igraju za reprezentacije drugih država. To se s Kondićem promijenilo, valjda.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 nov 2025, 23:49

Ristić sigurno neće ponoviti da bude 100% iz igre (naročito trojke mada nam je tu i najveća boljka što nemamo nekog 210 cm visokog). Kako pogledam u ovom rosteru Srbije nema nekih igrača koji odskakaju kvalitetnom i da imaju neki baš veliki individualni kvalitet. Da hoće Atić igrati u nedjelju da izbaci Arslanagića iz rotacije. Hrelja mislim da može protiv Srbije odigrati mada samo neka popravi završnicu imao je protiv Turske nekoliko prodora dobrih ali baš bude tvrda ruka kad treba položiti loptu (valjda strah neki) ne treba mu to zamjeriti jer mu je ovo prva utakmica za reprezentaciju na kojoj je dobio ozbiljne minute još protiv EL i EC igrača.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 nov 2025, 23:58

27 nov 2025, 23:26
Lazic je sam napustio zbog saveza . Al vjerovatno I on vise razmišlja o 3×3 i nisam ja to izmislio nego je on rekao da ima veliku želju d igra za reprezentaciju 3×3 BiH da čak vidi sansu za velika takmicenja mozda I olimpijadu. Vjerovatno je zbog toga spustio kriterije i ne igra vise ozbiljnu kosarku a mogao bi sigurno imati bolji klub nego u Libanu . Pa zasto ne igra Mutic ?? euro kup igrac sigurno bi imao mjesta u ovoj reprezentaciji .
To su izjave od prije par mjeseci. Poslije je pricao da je iskoristio 3x3 da dodatno individualno napreduje, jer ce mu to koristiti u kosarci. U Liban ga je zvao Abaz, ali je pitanje koliko ce se tamo zadrzati jer ima kvalitet za puno veci nivo. Mutic ne igra jer nije pozvan, a nije pozvan jer su pozive slali ljudi iz saveza, a oni nemaju pojma ni ko je on ni gdje igra.

Potvrdjeno da se Dobric i Dangubic prikljucuju. Pokusevskog ponovo nije spomenuo, tako da on vjerovatno nece biti tu ni protiv nas. Ja bih bas i volio da Dangubic igra, jer je on losiji igrac od Tanaskovica. Ako ga stavi i na poziciju trojke, opet ce se Vrabac lakse izboriti s njim jer nema sut, nego s Momirovom koji itekako moze pogoditi s distance.

Nama bi Atic i Delalic bili od ogromnog znacaja, da uskoce u roster umjesto Duvnjaka i Gutica (koji na kraju nije mogao igrati protiv Turske). Njih dvojica + Castaneda i Vrabac su sasvim ok za rotaciju na vanjskim pozicijama (Arslanagic, Hrelja i Ilic bi dobili max po 5-10 minuta - a neki ne bi ni ulazili u igru). Fazon je sto i Srbi na centarskoj poziciji imaju trojicu igraca koji su oko 215 cm (Ristic, Miletic i Koprivica) i tu bismo ponovo imali velikih problema.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 nov 2025, 23:59

27 nov 2025, 23:44
27 nov 2025, 23:34

Nenad Marković .

Pisao sam da mu od srca želim da se kiseli dok drugi dobijaju primat kao naturalizovani za Turke, naravno apsolutno nevezano i bez Kondića u kontekstu. Ako je to gotivljenje, ne znam šta je odbojnost onda. U ostalim situacijama gdje ga jesam spominjao uz Kondića je što njihove situacije i želje i jesu bile donedavno jako uporedive - da igraju za reprezentacije drugih država. To se s Kondićem promijenilo, valjda.
Pošteno . Imamo različita viđenja , drugačije doživljavamo protivničke reprezentacije i to je to .
Ovaj mi je nekako veći izdajnik , vjeruj da bi mi lakše bilo da je zaigrao za Srbiju . I brat mu igra za Tursku .

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 nov 2025, 00:01

27 nov 2025, 23:30
Raonffa je napisao/la:
27 nov 2025, 23:12
Ghuraba je napisao/la:

mi smo sami sebi po ko zna koji put pucali u nogu pred početak kvalifikacija i u ovom veoma važnom prozoru (za potencijalna iznenađenja) ušli smo sa preskromnim rosterom.
Što je najgora stvar, ovaj put su pucanju prisustvovali baš svi odjeli reprezentacije (a i neki mimo reprezentacije). Rijetko viđeno, čak i za naše disfunkcionalne standarde, gdje skoro uvijek zakaže neki od odjela. Sad su svi.

Savez - ovdje je suvišno bilo šta i spominjati. Prvo cijelo rasulo, nerad i frka koja se vuče kroz cijelo ljeto koja je kulminirala onim (ne)službeno započetim ratom u oktobru. Nakon toga, letargičnost oko dovođenja pojedinih povratnika koji bi definitivno mnogo pomogli u ovom prozoru. Mislim na Đedovića, spominjao sam to prije par dana ovdje. Da su mu se završili papiri, i to je mogla biti ogromna adicija selektoru. Ali, odakle znamo da li bi ga selektor (koji god i bio) uopće i pozvao, kad su neradnici imenovali selektora 2 sedmice prije prve utakmice ovog prozora. Dakle, skoro sve počinje od njih.

Selektor - na Dariju je realno najmanja krivica, ali spomenuo sam ovdje kada je objavio širi spisak da bi se zvanje Castanede nauštrb Robersona mogla pokazati kao poprilično konkretna greška u prozoru gdje nam treba što više igrača u formi. Za sada, ispalo je tačno, s tim što Castaneda i dalje ima priliku da me demantuje u nedjelju protiv Srbije. Mislim da su jako male šanse da bi Roberson ovako očajno šutao kao što je Castaneda noćas, ili bi u najboljem slučaju malo više birao šuteve. Castaneda je u drugom poluvremenu baš forsirao na trenutke, bez obzira na našu limitiranost u napadu.

Igrači - je li Halilović mogao sačekati barem još ovaj prozor da se oprašta od reprezentacije? Pa mogao je pretpostaviti da ćemo biti deficitarni na centarskoj poziciji. Razumijem da se jako muči sa povredama u zadnje vrijeme, ali mogao je sačekati sa opraštanjem, biti otvoren za poziv, pa ako bude zdrav, odazvati se, ako ne, nikom ništa. Lazićevi iznenadni i niodakle buntovi su mi neobjašnjivi. Razumijem ja raskol u savezu, ali zašto baš Lazić kao odjednom neki buntovnik? Šta je s Čamparom? Misli da je taj kvalitet da nema potrebe da se bori za mjesto na krajnji spisak pa neki bojkot lagani?

Spoljni faktori - Kamenjašević. Ni ovdje ne treba ništa ni dodati ni oduzeti, samo napisati Kamenjašević.

Četiri odjela ti pucaju u nogu, rekordno čak i za nas :mrgreen:
Da da, pa to je ono što se kaže "naša posla" - pravi primjer te uzrečice. Kad misliš da postoji dno i da nema više ništa ispod, mi to probijemo još dublje :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 28 nov 2025, 00:06

CAZIN je napisao/la:
27 nov 2025, 23:49
Ristić sigurno neće ponoviti da bude 100% iz igre (naročito trojke mada nam je tu i najveća boljka što nemamo nekog 210 cm visokog). Kako pogledam u ovom rosteru Srbije nema nekih igrača koji odskakaju kvalitetnom i da imaju neki baš veliki individualni kvalitet. Da hoće Atić igrati u nedjelju da izbaci Arslanagića iz rotacije. Hrelja mislim da može protiv Srbije odigrati mada samo neka popravi završnicu imao je protiv Turske nekoliko prodora dobrih ali baš bude tvrda ruka kad treba položiti loptu (valjda strah neki) ne treba mu to zamjeriti jer mu je ovo prva utakmica za reprezentaciju na kojoj je dobio ozbiljne minute još protiv EL i EC igrača.
Ma naravno da neće , ali sigurno će nam praviti ogromne probleme . Jedino što ne voli tuču , pa da ga Marić i ostali na tu hvataju .
Atić nam je ključ , da njim šanse drastično rastu .

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 nov 2025, 00:18

Djerdja rece na presici da se nada Aticu i Guticu, a Delalica uopste ne spominje. Kad bi samo Atic mogao igrati, mislim da bi nam sanse osjetno porasle. Meni je Hrelja odigrao sasvim korektno, rekao bih bolje od Ilica. Uhvatio je 2-3 skoka u napadu, trudio se i u odbrani, jedino su mu ona 2 ulaza mogla uci. Pogotovo u zadnjem je sve dobro uradio, ali je izostala zavrsnica.

Btw, ovo nije realno :!:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 28 nov 2025, 00:38

Majke mi da se ovako nešto nama desi , nikad više ne bi pogledao košarkašu utakmicu reprezentacije ,ali nikad . Još ne bih pričao sa ženom par dana . Ne bih išao na posao . Fuj .

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.