Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DamirT
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la DamirT » 27 nov 2025, 22:39

Dobila Litvanija. Trojka u zadnjem napadu izgleda...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 nov 2025, 22:40

bordobijeli je napisao/la:
27 nov 2025, 22:38
CAZIN je napisao/la:
27 nov 2025, 22:29
VensanKasel je napisao/la:
27 nov 2025, 22:26

Tako je puna podrška našima , stalno navijanje i bodrenje . Ovi momci su to zaslužili .
Imamo šansi itekako , moramo dati sve od sebe .

Smeće sandžačko dočekati kako zaslužuje , da mu se vrati ono što je on nama uradio i ništa više .
Imam čudan osjećaj da će Larkin u ljetnom prozoru doći umjesto Biberoglua. Svakako i ako ne bude na utakmici ga prozivati kad god se bude u prilici. Neka vidi posljedice i da ga naši fino počaste. Svakako očekujem te povike i protiv Srbije za Bibera.
Larkin se oprostio sad su Biberovic i Wibekin za tu poziciju stranca.
Znači Wilbekin će ipak igrati u BiH (samo ne u dresu u kojem su ga novinari oblačili). Ako mislimo na istog :mrgreen:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 nov 2025, 22:41

DamirT je napisao/la:
27 nov 2025, 22:39
Sigurno jaka utakmica bila što nam može samo pokazati da protiv Srbije i aBd u drugom krugu protiv favorita igramo 100% i nema predavanja dok nije kraj.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 22:42

CAZIN je napisao/la:
27 nov 2025, 22:35
Gledajući sve rezultate ovo će biti dvije zanimljive grupe i ukrstiti će se u jednu zanimljivu grupu. Vjerujem da ćemo mi iznenaditi ili Tursku kod kuće ili Srbiju u jednoj od ove dvije utakmice.

Britanci vjerovatno upisuju pobjedu protiv Litvanije tako da će Italija ili Litvanija poslije ovog prozora ima 0-2 omjer.

Ako bi otišli u sljedeću fazu sa 3-3 skorom ne vidim zašto ne bi imali šanse za plasman naročito ako se nešto dodatno zakomplikuje u grupi sa kojom se križamo.

Gledam rostere ove grupe sa kokom se križamo, nama da su tu Atić, Gegić i Delalić mišljenja sam da bi se mogli nositi sa sve 4 reprezentacije u toj grupi. Da su njih 3 u rosteru danas bili sigurno da bi utakmica bila još zanimljivija.
Upravo o ovome govorim...

A zamisli da mozda pobjedis Srbiju i Tursku na svome terenu...

Medjutim glupani ne mogu da srede papire Pjanicu 5 mjeseci... Kurcevi kapiten zna da potencijalno moze se desiti da ne budemo imali i jednog cetra u rosteru i on se sad odlucio penzionisati.... Lazic zadnje 2 godine igra basketa na betonu i bas sad i on odlucio da istjeruje pravdu u savezu...a onaj mamlaz samo hajca iz Amerike...

Znam ja nas, jeb'o ti nas...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 27 nov 2025, 22:42

Raonffa je napisao/la:
27 nov 2025, 22:10
Da li se prenose bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe za sljedeću fazu?
Ma fora je za ikakvu sansu moras dobiti kuci Srbiju i Svicu,u gostima Svicu to jr neki minimum ..😬
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 nov 2025, 22:43

Meni je ovo teska glupost sa pustanjem igraca. Neka se dogovore odmah na pocetku kvalifikacija, mogu svi igrati ili ne moze apsolutno nijedan iz EL i NBA. Jbt ovo ko loto, pa gledas koga ce ko pustiti, a koga nece.

Btw nayebem se i ja Kamenjasevicu matere. Ugasio mu se sutra klub.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 22:45

CAZIN je napisao/la:
27 nov 2025, 22:40
bordobijeli je napisao/la:
27 nov 2025, 22:38
CAZIN je napisao/la:

Imam čudan osjećaj da će Larkin u ljetnom prozoru doći umjesto Biberoglua. Svakako i ako ne bude na utakmici ga prozivati kad god se bude u prilici. Neka vidi posljedice i da ga naši fino počaste. Svakako očekujem te povike i protiv Srbije za Bibera.
Larkin se oprostio sad su Biberovic i Wibekin za tu poziciju stranca.
Znači Wilbekin će ipak igrati u BiH (samo ne u dresu u kojem su ga novinari oblačili). Ako mislimo na istog :mrgreen:
Ili ce to biti Nunn kojeg dovesti Ataman iz Panathe...

Jooooooj Biberovicu.... Da Bog da ne imali nikad kvalitetnog domaceg playa i svaki put morali naturalixovati nekoga, tako da ti ne zaigras nikad no na jednom prvenstvu za Tursku...mamicu ti prodanu...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 nov 2025, 22:45

CAZIN je napisao/la:
27 nov 2025, 22:41
DamirT je napisao/la:
Sigurno jaka utakmica bila što nam može samo pokazati da protiv Srbije i aBd u drugom krugu protiv favorita igramo 100% i nema predavanja dok nije kraj.
Ma moze se igrati protiv Srbije sigurno. Gledam maloprije njihov sastav, de ba, nista posebno da se od nekog igraca posebno strahuje. Sad je samo pitanje hoce li im se ko pridruziti do nedjelje, a i sta ce biti sa nasim igracima.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 27 nov 2025, 22:46

27 nov 2025, 22:37
TripleThreat je napisao/la:
27 nov 2025, 22:25
27 nov 2025, 22:21

Kako nije razlog buraz ? Igrao za nas , ulagali u njega , zauzimao mjesto nekom drugom i kad smo trebali birati plodove toga on nas izda i za pare ide u Tursku .
Pogledaj samo kako je slavio večeras , koliko mu je drago bilo .

Isto važi i za Matkovića , ustaša klasični .
Hjoj spike, ne uzima nam Turska igrača, nego naši igrači hrle njoj. Identično vrijedi i za Hrvatsku, nije nama Hrvatska nikog uzela da mu je glavu u pištolj uperila.
Znači brate moj , ti nam savjetuješ da Tursku dočekamo prijateljskim tonom ? Tursku koja nam godinama krade igrača ti savjetuješ da dočekamo u prijateljskom tonu ?
Odgovorio sam već, kakve veze cijela reprezentacija Turske i Hrvatske ima s nekoliko trenutnih igrača pa da se zviždi i negoduje cijeloj reprezentaciji?

Jesi li isto ovako savjetovao da se Hrvatska dočekuje u neprijateljskom tonu prošle godine?
Znači nije turski savez zvao Biberovića , nego se on sam nudio ? Haj dobro , onda nećemo nikoga kriviti ubuduće . Dočekati Tursku sa aplauzom , Biberovića sa zahvalnicom . Usput im ponuditi neke mlade talente , pošto ih imamo na izvoz . Pošteno .

slika

I ovaj moj post će ti sve reći za ubuduće , mrzim izdajnike i želim im sve najgore . Da li su oni sami otišli ili su ih savezi zvali , to me ne interesuje .

Nešto ne vidim gdje ovdje zagovaraš da se zviždi cijeloj Hrvatskoj reprezentaciji, kao što si saglasan da se to radi za Tursku.
"Your favorite player's favorite player" - MB

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2025, 22:50

DamirT je napisao/la:
27 nov 2025, 22:45
CAZIN je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Ma moze se igrati protiv Srbije sigurno. Gledam maloprije njihov sastav, de ba, nista posebno da se od nekog igraca posebno strahuje. Sad je samo pitanje hoce li im se ko pridruziti do nedjelje, a i sta ce biti sa nasim igracima.
Mislim da se priključuju Dobric,Dangubic, Pokuševski,Marinkovic spominjso se i Micic al nije ga pustio Hapoel. Centar Ristic im je glavni a mi tanki pod kosem i mali Miljenovic iz zvezde.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 27 nov 2025, 22:53

Nadam se da ljudi u Skenderiji neće ustajati na himnu Srbije. Ne mora se divljati, ali svakako pokazati šta se misli o toj neprijateljskoj državi nestajanjem na himnu genocidaša.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 nov 2025, 22:54

Heeej dobise Litvanci, pa ovo nije realno. :puke: Britanci su imali 7 razlike na 15 sekundi do kraja i 5 razlike na 7 sekundi do kraja. Sargiunas veza 2 trojke i okrenu utakmicu u zadnjoj sekundi. Ne mogu da vjerujem. :facepalm:

Bordobijeli, legendo, Larkin se nije oprostio, ponovo bacas bombe. Povrijedio se i pauzira 2-3 mjeseca. Biberovica ne ocekujem u Sarajevu. Marinkovic nije bio ni na na sirem spisku, a kamoli da ce doci u Sarajevo - jos jedna bomba.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 nov 2025, 22:55

Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 22:42
CAZIN je napisao/la:
Gledajući sve rezultate ovo će biti dvije zanimljive grupe i ukrstiti će se u jednu zanimljivu grupu. Vjerujem da ćemo mi iznenaditi ili Tursku kod kuće ili Srbiju u jednoj od ove dvije utakmice.

Britanci vjerovatno upisuju pobjedu protiv Litvanije tako da će Italija ili Litvanija poslije ovog prozora ima 0-2 omjer.

Ako bi otišli u sljedeću fazu sa 3-3 skorom ne vidim zašto ne bi imali šanse za plasman naročito ako se nešto dodatno zakomplikuje u grupi sa kojom se križamo.

Gledam rostere ove grupe sa kokom se križamo, nama da su tu Atić, Gegić i Delalić mišljenja sam da bi se mogli nositi sa sve 4 reprezentacije u toj grupi. Da su njih 3 u rosteru danas bili sigurno da bi utakmica bila još zanimljivija.

Medjutim glupani ne mogu da srede papire Pjanicu 5 mjeseci... Kurcevi kapiten zna da potencijalno moze se desiti da ne budemo imali i jednog cetra u rosteru i on se sad odlucio penzionisati.... Lazic zadnje 2 godine igra basketa na betonu i bas sad i on odlucio da istjeruje pravdu u savezu...a onaj mamlaz samo hajca iz Amerike...

Baš te pogodilo ovo jarane možda više nego poraz od Poljske prije 2 mjeseca :mrgreen:

Halilović jeste mogao dati ruke sigurno u ovom prozoru ako ništa ali isto tako možemo reći da je Dejan zvani "patriota" pomogao u ovom prozoru dozvoljavajući da dođu Kameni i Kondić.

Lazić kako kaže Dario u Libanu nema reprezentativne pauze te kaže da je razgovor prošao kvalitetnu i da bi se možda mogao naći na širem spisku za sljedeći prozor (nadam se da Berbić i co daju otkaz u ponedjeljak ujutro nakon prozivki cijele Skenderije).

Mutić kako Dario kaže nije na spisku jer je savez sastavljao širi spisak a da je on skroz mali udio imao. Svakako bi nam i Durmo i Manjgafić pomogli u ovom dvomeču ispred Simanića i Ilića. Kako Dario kaže da Manjgafić ima bol u leđima a za Durmu ne znam da li je objašnjavao ikako.

Pjanić svakako je povrijeđen do polovine januara. Malo nas i sreća sad izbjegla jer se Gegić povrijedio i trebao igrati posljednju utakmicu SC-a pred okupljanje ali eto nije. Atić ima povredu leđa i ruke a u Bosni igra regularno (sa svojim ****) i redovno te bi nam sigurno bio jedna od glavnih uzdanica u ovim kvalifikacijama. Delalić ima povredu tetive te će na operaciju krajem sezone a sad je na tabletama.

Kondić, Kamenjaš, Mutić, Pjanić, Gegić, Atić, Delalić, Lazić, Manjgafić, Durmo. Sigurno da bi od ovih 10 nabrojanih 8 moglo upasti u ovaj roster što je igrao protiv Turske večeras.
DamirT je napisao/la:
27 nov 2025, 22:45
CAZIN je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Njima će se priključiti Dobrić i Dangubić koliko sam upućen. Koliko god oni njima bili bitni nama bi povratak Atića bio bitniji nego Srbiji njih dvojica zajedno.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 22:57

27 nov 2025, 22:36
Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 22:19

Mi smo tada igrali protiv Litvanije igrali protiv njihovog B-C sastava, nama u prvoj falili samo Musa i Roberson (Nurkića svakako ne računam). Na zadnji posjed se igralo, Gegić izgubio loptu u napadu za pobjedu.

Druga utakmica bila kad je počela agresija na Ukrajinu i kad je pola igrača otkaze dalo.

Eto. I to nas je također koštalo MB.
Halo bolan... o cemu pricas....
Nama falila 2 glavna scorera i prvi centar (sto je u nasem slucaju 60% ekipe) i odigrali smo na jednu loptu...

Ovamo imas tih 60% ekipe i Buducnost iz Podgorice ti **** nanu naninu 20 razlike... :shock:

Znaci govorim, ne da si pobjedio, nego samo da si izgubio 9 razlike od te CG ti bi bio na WC...

Litvanija sa kojom god svojom postavom dodje je opet Litvanija...ovo ovamo je bila malte ne Buducnost... Nikad necu zaboraviti tu utakmicu... Vladimir Mihailovic je izgledao Kyrie Irving... Nurkic u reketu igrao protiv centara Buducnosti i zabio ovako mozda 10 poena...

Nemoj braniti Adisa za nesto sto je kriv...
Pa evo ti bukvalno u real time-u dokaz da je "Litvanija opet Litvanija u kojem god sastavu" - a upravo se pate protiv Velike Britanije :rol: :lolno:

Ne branim ja Adisa, nego mi je glupo uperivati u jednu utakmicu kao razlog što nismo prošli dalje, a igrao se ogroman broj utakmica, gdje je bilo također teških poraza u smislu da su dobljive utakmice bile. Ako ništa, krivio bih Adisa možda više za poraz protiv Češke, nego za tu utakmicu na koju su išli autobusom. Taj dvomeč protiv Litvanije je također još jedan primjer toga.
Upravo sam shvatio da se raspravljam sa nekim zadnjih 45 minuta koji me ubjedjuje da logicnije i lakse bilo da pobjedimo bez Nurkica, Muse i Robersona B ili C sastav Litvanije, nego da izgubimo sa njima trojicom 10 razlike od ekipe koju dominatno cine Crnogorci koji igraju Buducnost....

Ja bih te zamolio da ne diskutujemo dalje na ovu temu...

Evo ako ce ti lakse biti, ti si u pravu... Trebali smo pobjediti Litvaniju u Mejdanu...a poraz od CG od 20 razlike je bilo za ocekivati...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2025, 22:58

Ghuraba je napisao/la:
27 nov 2025, 22:54
Heeej dobise Litvanci, pa ovo nije realno. :puke: Britanci su imali 7 razlike na 15 sekundi do kraja i 5 razlike na 7 sekundi do kraja. Sargiunas veza 2 trojke i okrenu utakmicu u zadnjoj sekundi. Ne mogu da vjerujem. :facepalm:

Bordobijeli, legendo, Larkin se nije oprostio, ponovo bacas bombe. Povrijedio se i pauzira 2-3 mjeseca. Biberovica ne ocekujem u Sarajevu. Marinkovic nije bio ni na na sirem spisku, a kamoli da ce doci u Sarajevo - jos jedna bomba.
Oprostio se Larkin na eurobasketu i vidjet ćeš da nece vise igrati za reprezentaciju. Majstore priključuje se igraci zvezde i partizana Dobric,Pokusevski i Dangubic iz dubaia ok nema Marinkovica . O kakvim bombama pričaš .

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 nov 2025, 22:59

Arela vjv najgori igrac koji ce se naigrat za repku

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 nov 2025, 22:59

Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 22:42
CAZIN je napisao/la:

Pjanic je povrijedjen do januara a iskreno i da je zdrav i da su ga doveli ne vjerujem da bi uz ovaj roster kakav je bio veceras ishod bio drugaciji.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 27 nov 2025, 23:05

**** ovo veceras je bila kombinacija par igraca Alibegovic Suljo Castaneda koji bi sigurno mogli upast u neki jaci, rubni Penava i mozda Maric ovi ostali daj boze da bi i u b ekipu mogli upasti
I dalje smatram da je Sertovic trebao veceras bit u ekipi

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 27 nov 2025, 23:08

Naravno da si ti Vrabca izostavio, baš me čudi to :mrgreen:
"Your favorite player's favorite player" - MB

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 nov 2025, 23:09

27 nov 2025, 22:46
27 nov 2025, 22:37
27 nov 2025, 22:25

Hjoj spike, ne uzima nam Turska igrača, nego naši igrači hrle njoj. Identično vrijedi i za Hrvatsku, nije nama Hrvatska nikog uzela da mu je glavu u pištolj uperila.

Odgovorio sam već, kakve veze cijela reprezentacija Turske i Hrvatske ima s nekoliko trenutnih igrača pa da se zviždi i negoduje cijeloj reprezentaciji?

Jesi li isto ovako savjetovao da se Hrvatska dočekuje u neprijateljskom tonu prošle godine?
Znači nije turski savez zvao Biberovića , nego se on sam nudio ? Haj dobro , onda nećemo nikoga kriviti ubuduće . Dočekati Tursku sa aplauzom , Biberovića sa zahvalnicom . Usput im ponuditi neke mlade talente , pošto ih imamo na izvoz . Pošteno .

slika

I ovaj moj post će ti sve reći za ubuduće , mrzim izdajnike i želim im sve najgore . Da li su oni sami otišli ili su ih savezi zvali , to me ne interesuje .

Nešto ne vidim gdje ovdje zagovaraš da se zviždi cijeloj Hrvatskoj reprezentaciji, kao što si saglasan da se to radi za Tursku.
To si u pravu , to mi je greška . Zato sada hoću da ispravim . Poštujem ja tvoje stavove , gotiviš lažnog turčina , vjerovatno gotiviš i Tursku ali ja ih drugačije doživljavam . Bez obzira da li je taj igrač sam to htio ili si ga je neko ganjao , igrao je za nas . Zbog njega neka ispašta čitava reprezentacija .

Sutra ako Matković bude dolazio , isto dočekati Hrvatsku .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.