Znam ja da mnogi klubovi to rade. To se radi u svakom biznisu. Ali pitam cisto informativno na osnovu cega ti igraci mogu tuziti i dobiti te tuzbe uopce?BatistutA19 je napisao/la: ↑25 nov 2025, 15:23Mnogi klubovi prijave igrace na minimalac a ostalo na ruke jer sam cito kednom da recimo Zrinjski ,Sarajevo daje 10 puta vise na plate od nekih klubova a igraju isti rang ,kako je to moguce nego regularno minimalac a ostalo na ruke.i tome ce stat u kraj.
Ako se ti dogovoris sa poslodavcem da ti je plata hiljadu maraka zvanicno, a da ces dobiti na ruke jos hiljadu maraka...ti potpisujes ugovor na hiljadu maraka, a onih drugih hiljadu imate samo usmenim dogovorom. Ako te izradi poslodavac, nemas osnova da se zalis jer ste oboje pocinili prekrsaj, a pri tome ne mozes ni dokazati da ti je obecano kada to u ugovoru ne stoji. O tome pricam.
Ako stoji u ugovoru npr 2 hiljade plata, ne postoji sansa da poslodavac uplati na racun hiljadu, a na ruke drugu hiljadarku. To se ne radi nikada niti moze niti ima logike u tome.