Četvrti šešir će imati više opasnih ekipa tako da je to OK. Ovako možeš biti baksuz pa izvući Norvešku iz trećeg, sa svim ostalim se može igrati. A da smo prošli direktno u treći šešir, imali bismo 1/3 šansu da izvučemo nekog baš jakog iz UEFA baraža iz četvrtog šešira.
Baraž 2026
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž 2026
da, bolji je 4. šešir od 3.
Ma tu su negdje. U trecem imamo prejaku Norvesku, nezgodne Skote te ovih par africkih selekcija tipa Egipat, Obala Slonovace, Alzir.
U cetvrtom radi Italije mislimo da je jaca, a fakticki su tu negdje. Norveska je jaca od Italije trenutno. Pored Italije, tu su ostale iz evropskog baraza, a svaka je dobra na svoj nacin, pa cak i mi sami, a i Gana iz Afrike. U interkontinentalnom barazu vrijedan pomena jedino DR Kongo.
Dakle, treci sesir Norveska, Skoti, te Egipat, Obala Slonovace i Alzir.
Cetvrti, 3 repke iz evropskog baraza (ne racunam nas dio) i Kongo i Gana. Ovo ostalo iz cetvrtog sesira ne vrijedi spominjati, svaku bi dobili. Takodjer i iz treceg bi protiv vecine selekcija bili blagi favoriti, osim ovih nabrojanih.
U cetvrtom radi Italije mislimo da je jaca, a fakticki su tu negdje. Norveska je jaca od Italije trenutno. Pored Italije, tu su ostale iz evropskog baraza, a svaka je dobra na svoj nacin, pa cak i mi sami, a i Gana iz Afrike. U interkontinentalnom barazu vrijedan pomena jedino DR Kongo.
Dakle, treci sesir Norveska, Skoti, te Egipat, Obala Slonovace i Alzir.
Cetvrti, 3 repke iz evropskog baraza (ne racunam nas dio) i Kongo i Gana. Ovo ostalo iz cetvrtog sesira ne vrijedi spominjati, svaku bi dobili. Takodjer i iz treceg bi protiv vecine selekcija bili blagi favoriti, osim ovih nabrojanih.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Na koga idemo u osmini?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Pusti momke da maštaju malo, valja docekat mart
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP
Vjerovatnoća za izvlačenje pojedinih timova kad bismo bili na SP. Zbog ograničenja koliko može biti UEFA ekipa u jednoj grupi, šanse nam idu na ruku.
https://github.com/neil-aitken/wc-draw/ ... yoff_a.png
https://github.com/neil-aitken/wc-draw/ ... yoff_a.png
Koliko znam njega savjetuje Blaž Slišković. Prvobitno ga je zvao i u SS, ali ovaj odbio.Vaya je napisao/la: ↑22 nov 2025, 14:38Pratim jucer malo portale, italijanski mediji su se uskofrcili pravo oko baraza... Daju svi izjave, komentare bivsi i sadasnji treneri, igraci, komentatori... Bufon dao intervju...osjecaju Italijani veliki pritisak, jer ako im se desi da propuste i ovo SP onda svi govore kako treba totalni reset praviti u italijanskom fudbalu... Svejedno im je sa kime bi potencijalno igrali u finalu baraza, jer smatraju da smo i mi i Vels nezgodne ekipe, pogotovo jer ce biti pred domacom publikom... Ono sto minje zanimljivo, da je se Spaletti javio i rekao, da se apsolutno stavlja na raspolaganje Gatuzu i strucnom stabu Italije na koji god nacin hoce, samo da pomogne...ide toliko daleko da je predlozio da se zadnje kolo Serie A prije baraza prolongira, ne bili igraci iz Serie A koji igraju za reprezentaciju se sto vise odmorili i pripremili za baraz... Italija ce ocito da se pravo posveti ovom barazu, da im se slucajno ne desi da ne odu opet... (Koje smo mi kurate srece, za prolaz na SP morali se ganjati sa Austrijom u Becu koja nije otisla na SP 30 godina i potencijalno se mozes ganjati sa Italijom koje nije bilo zadnja dva SP - znaci svi naostreni i motivisani na max)...
Ako se jedan Spaletti koji je aktuelni trener stavlja na radpolaganje reprezentaciji, onda mi moramo iskoristiti priliku i vidjeti da Vahu ubacimo u strucni stab za ove dvihe utakmice, ima iskustva vodjenja ovakvih utakmica, kvalifikovao je bruku reprezentacija na SP, a s obzirom da je bio supak i nikad nije htio da vodi repku, toliko duguje ovoj drzavi da bude uz ekipu na klupi, jer Barbarezu moze dati tonu savjeta...angazovati ga savjetnicku/konsultantsku poziciju u strucnom stabu na 5-6 mjeseci...neka proradi ta hercegovacka linija sa Barbarezom i Spahom...
Uz svo duzno postovanje prema Baki, ali to nije to o cemu govorim...edvaE2 je napisao/la: ↑27 nov 2025, 14:18Koliko znam njega savjetuje Blaž Slišković. Prvobitno ga je zvao i u SS, ali ovaj odbio.Vaya je napisao/la: ↑22 nov 2025, 14:38Pratim jucer malo portale, italijanski mediji su se uskofrcili pravo oko baraza... Daju svi izjave, komentare bivsi i sadasnji treneri, igraci, komentatori... Bufon dao intervju...osjecaju Italijani veliki pritisak, jer ako im se desi da propuste i ovo SP onda svi govore kako treba totalni reset praviti u italijanskom fudbalu... Svejedno im je sa kime bi potencijalno igrali u finalu baraza, jer smatraju da smo i mi i Vels nezgodne ekipe, pogotovo jer ce biti pred domacom publikom... Ono sto minje zanimljivo, da je se Spaletti javio i rekao, da se apsolutno stavlja na raspolaganje Gatuzu i strucnom stabu Italije na koji god nacin hoce, samo da pomogne...ide toliko daleko da je predlozio da se zadnje kolo Serie A prije baraza prolongira, ne bili igraci iz Serie A koji igraju za reprezentaciju se sto vise odmorili i pripremili za baraz... Italija ce ocito da se pravo posveti ovom barazu, da im se slucajno ne desi da ne odu opet... (Koje smo mi kurate srece, za prolaz na SP morali se ganjati sa Austrijom u Becu koja nije otisla na SP 30 godina i potencijalno se mozes ganjati sa Italijom koje nije bilo zadnja dva SP - znaci svi naostreni i motivisani na max)...
Ako se jedan Spaletti koji je aktuelni trener stavlja na radpolaganje reprezentaciji, onda mi moramo iskoristiti priliku i vidjeti da Vahu ubacimo u strucni stab za ove dvihe utakmice, ima iskustva vodjenja ovakvih utakmica, kvalifikovao je bruku reprezentacija na SP, a s obzirom da je bio supak i nikad nije htio da vodi repku, toliko duguje ovoj drzavi da bude uz ekipu na klupi, jer Barbarezu moze dati tonu savjeta...angazovati ga savjetnicku/konsultantsku poziciju u strucnom stabu na 5-6 mjeseci...neka proradi ta hercegovacka linija sa Barbarezom i Spahom...
Barbarezu treba neko ko ce sjediti na klupi sa Bajramovicem, da moze udjeliti konkretan savjet o formaciji, timingu izmjena i slicno.... Ako postoji neko ko ima iskustva igranja takvih utakmica, fudbala tog nivoa pod pritiskom, a da je trenutno besposlen je Vaha...a izmedju ostalog, mislim da nam je toliko ostao duzan...
Sta mu znaci u zivotu, da se slijedeca 3 mjeseca zivota posveti ovim dvjema utakmicama... Kada bi to prihvatio i mi se plasirali na SP, slavili bi ga k'o ne znam ti sta i halalili bi njegov pizdarluk i hinjaluk koji pokazuje godinama...
Barbarez nije nikakav ni strateg ni strucnjak i njemu pomoc u vidu Vahe bila neophodna. Medjutim znajuci kaka ego imaju obojica nista od toga.Vaya je napisao/la: ↑27 nov 2025, 16:04Uz svo duzno postovanje prema Baki, ali to nije to o cemu govorim...edvaE2 je napisao/la: ↑27 nov 2025, 14:18Koliko znam njega savjetuje Blaž Slišković. Prvobitno ga je zvao i u SS, ali ovaj odbio.Vaya je napisao/la: ↑22 nov 2025, 14:38Pratim jucer malo portale, italijanski mediji su se uskofrcili pravo oko baraza... Daju svi izjave, komentare bivsi i sadasnji treneri, igraci, komentatori... Bufon dao intervju...osjecaju Italijani veliki pritisak, jer ako im se desi da propuste i ovo SP onda svi govore kako treba totalni reset praviti u italijanskom fudbalu... Svejedno im je sa kime bi potencijalno igrali u finalu baraza, jer smatraju da smo i mi i Vels nezgodne ekipe, pogotovo jer ce biti pred domacom publikom... Ono sto minje zanimljivo, da je se Spaletti javio i rekao, da se apsolutno stavlja na raspolaganje Gatuzu i strucnom stabu Italije na koji god nacin hoce, samo da pomogne...ide toliko daleko da je predlozio da se zadnje kolo Serie A prije baraza prolongira, ne bili igraci iz Serie A koji igraju za reprezentaciju se sto vise odmorili i pripremili za baraz... Italija ce ocito da se pravo posveti ovom barazu, da im se slucajno ne desi da ne odu opet... (Koje smo mi kurate srece, za prolaz na SP morali se ganjati sa Austrijom u Becu koja nije otisla na SP 30 godina i potencijalno se mozes ganjati sa Italijom koje nije bilo zadnja dva SP - znaci svi naostreni i motivisani na max)...
Barbarezu treba neko ko ce sjediti na klupi sa Bajramovicem, da moze udjeliti konkretan savjet o formaciji, timingu izmjena i slicno.... Ako postoji neko ko ima iskustva igranja takvih utakmica, fudbala tog nivoa pod pritiskom, a da je trenutno besposlen je Vaha...a izmedju ostalog, mislim da nam je toliko ostao duzan...
Sta mu znaci u zivotu, da se slijedeca 3 mjeseca zivota posveti ovim dvjema utakmicama... Kada bi to prihvatio i mi se plasirali na SP, slavili bi ga k'o ne znam ti sta i halalili bi njegov pizdarluk i hinjaluk koji pokazuje godinama...
Vidi, kako ce se oni ponasati i hoce li ova neka ideja pasti nekome na pamet da potencijano i razmisli o njoj kao opciji - ja zaista ne znam...Bajroni je napisao/la: ↑27 nov 2025, 16:46Barbarez nije nikakav ni strateg ni strucnjak i njemu pomoc u vidu Vahe bila neophodna. Medjutim znajuci kaka ego imaju obojica nista od toga.Vaya je napisao/la: ↑27 nov 2025, 16:04Uz svo duzno postovanje prema Baki, ali to nije to o cemu govorim...
Medjutim, ako trenutnom treneru Juventusa koji ima takav CV, da moze Gatussa staviti u dzep po pitanju trenerskih sposobnosti (a nesto cisto sumnjam da bi Gatusso tu ponudu odbio kolika god da je budaletina) i to sve prvenstveno sve zbog uspjeha reprezentacije, onda mi je smijesno uopce precati o egu i ponosu jednog Barbareza i Vahe... Medjutim pricati o ljubavi prema drzavi kojoj i pripadas i Vahi je smijesno pricati, jer je to pokazao do sada, cak sta vise, ja mislim da Barbarez bi prihvatio tu vrstu pomoci...
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 32 gosta.