Prvo, čuj povratnik Sulejmanović kao kapiten. Pa kakvu to poruku šalje ostalim igračima?
Igrač koji je prekrižio bio reprezentaciju pune 3 godine zbog ličnih razmjerica sa trenerom i time ostavio svoje saigrače nauštrb svojih razloga, i onda bi takav karakter trebao biti dostojan da bude kapiten? Pa gdje to ima?
Realno, Vrabac je taj koji je trebao biti kapiten. Pa onda dalje i Alibegović pa na kraju krajeva i Penava. Svi oni su bili nedvojbljivo prioretniji da budu kapiteni ispred Sulejmanovića. Ovo je notorna nebuloza.
Dalje, dotakao se na presici i Castaneda-Robersona dileme:
Kao selektor, morao bi znati da je Castaneda u očajnoj formi, a Roberson u odličnoj formi. Također, kao selektor, trebao bi trebao znati da nam je ovaj prozor ključan za održavanje bilo kakvih šansi za plasman na MB."Tu moramo biti jasni. Castaneda ima 25-26 godina, a John, kojeg lično dobro znam, je dao sve i svaka mu čast na tome. Moramo gledati budućnost i mislim da je Castaneda taj koji bi trebao ući u roster. On želi biti tu od prvog momenta i odlučio sam se za njega jer je budućnost"
Integracija Castanede ne bi ničim zakasnila da se odgodila za februar. Apsolutno ničim. Ovako, ostavljeni smo na veliku dilemu kakvi će Castanedini nastupi biti. Ne kažem da to nužno mora značiti da neće biti solidan, ali su neke indicije poprilično loše.
I pristup mi je već neki polu-predajnički što se tiče plasmana na MB. Već je najavio da je cilj prolazak u drugu rundu. To nije nikakav cilj s obzirom da je Švicarska u grupi. Sa ovakvim pristupom, onda nije ni čudo što je izabrao Castanedu ispred Robersona.