Kad krecu kvalifikacije za EB
Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Potpuno si upravu, to je Adis njima usadio odmah čim je zasjeo na klupu mada kad sam pogledao širi spisak od Daria i kako je pričao da prati dosta igrača sigurno je da će imati taj mentalitet da protiv svakog idemo na pobjedu. Očekujem lavovsku borbu u obje utakmice ali iskreno nešto ne vjerujem u pobjedu ni protiv Turske ni Srbije.TripleThreat je napisao/la: ↑24 nov 2025, 15:09Samo je razlika što je u tim situacijama koje spominješ Adis bio trener koji je nametnuo taj mentalitet da nema predaje i imperativa na pobjedu bez obzira na sastav i na jačinu protivnika. Znali smo da možemo očekivati iznenađenja kao outsideri, nerijetko.CAZIN je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:58Svakako da su košarkaši nas uvijek iznenadili i predstavljali u najboljem svjetlu tako da navijam u obje utakmice ali su šanse stvarno minimalne.TripleThreat je napisao/la: ↑24 nov 2025, 14:48
Stava sam da bilo kakve realne šanse za plasman ovise od ovog sad prozora, tako da su ove dvije utakmice skoro pa proporcionalne generalno priči o plasmanu.
To govorim ima već preko mjesec dana.
Pisao sam nedavno - sada čovjek ne zna šta da očekuje jer je novi selektor u pitanju. Nadam se najboljem i još boljem izdanju u tom "otpisani" režimu u kojima smo se često nalazili, iako takva izdanja i ne očekujem, da budem iskren. Valjda me Dario demantuje.
Btw da se dovežem za Dejana je.bo li ga patriotizam njegov.
Ali nešto kontam kad Šengelia može sa klubom potpisati ugovor da dolazi na sva reprezentativna okupljanja zašto to ne bi mogli i naši igrači u EL ?
-
TripleThreat
- Kontakt:
Shengelia je među evropskom elitom, vjerovatno samo Musa kod nas i ima renome i kvalitet da zahtijeva takvo nešto, ovi ostali, teško. A i za Musu (a i ostale naše reprezentativce u Dubaiju), očekuje čovjek da je nešto takvo bilo nepotrebno s obzirom da se Kamenjašević na sva glasila predstavljao kao prijatelj reprezentacije. Očekuješ da će nama prije svih ostalih reprezentacija biti poletan da izađe u susret, kad ono totalni hinjaluk zapravo i apsolutno obrnuta situacija... Kako ćeš nešto takvo očekivati, realno, da te "tvoj" Bosanac i Hercegovac nipodaštava više nego tamo neki Španac.CAZIN je napisao/la: ↑24 nov 2025, 15:34Ali nešto kontam kad Šengelia može sa klubom potpisati ugovor da dolazi na sva reprezentativna okupljanja zašto to ne bi mogli i naši igrači u EL ?TripleThreat je napisao/la: ↑24 nov 2025, 15:09Samo je razlika što je u tim situacijama koje spominješ Adis bio trener koji je nametnuo taj mentalitet da nema predaje i imperativa na pobjedu bez obzira na sastav i na jačinu protivnika. Znali smo da možemo očekivati iznenađenja kao outsideri, nerijetko.
Pisao sam nedavno - sada čovjek ne zna šta da očekuje jer je novi selektor u pitanju. Nadam se najboljem i još boljem izdanju u tom "otpisani" režimu u kojima smo se često nalazili, iako takva izdanja i ne očekujem, da budem iskren. Valjda me Dario demantuje.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 24 nov 2025, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
"Your favorite player's favorite player" - MB
On bi u intervjuima uvijek govorio 'bosanska reprezentacija', a nikad 'moja' ili 'nasa', tako da je od starta trebalo biti jasno kako on gleda na nas, mada sam se i ja naivno ponadao da ce biti nekog hajra od svega toga...
-
TripleThreat
- Kontakt:
Bio je čini mi se na Radiosarajevu članak od ljetos gdje ju je baš oslovio sa "naša reprezentacija". Ali eto, vidjesmo koliko je "njegova"...
Nas toliko mnoze s nulom zadnjih 30 godina da se mi jadni fatamo svake trunke javne pozitive. Na kraju to uvjek bude šarena laža jer svi imaju svoje interese koji nikad nisu i nasi. Pa tako i ovaj kofol zemljak.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP
Bez Atica smo bas preslabi. Ove kvale ce ocito biti najgore ikada.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Jedina potencijalna sreća u nesreći ovdje je što je Atić ubjedljivo najbolje igrao pod Adisom, ostalo je sve poprilično nekonzistentno bilo. Veliki je upitnik kakve bi partije bile pod Dariom, jer sjećam se da je bilo tako katastrofalnih utakmica pod Bosnićem gdje je bukvalno bio pojačanje za protivničku ekipu.
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Sta je ono rekao za lazara mutica???
Suljo kapiten

Da li se zna joće li BH TV prenositi utakmicu protiv Srbije.Hoće li neko prenositi protiv Turske
Da ce vjerovatno biti tu u buducnosti.
Mnogo je izostanaka, koliko sam upratio ovo su igraci koji su tu:
Castaneda - Vrabac - Alibegović - Penava - Sulejmanović
Čampara - Gutić - Ilić - Simanić - Marić
Arslanagić - Hrelja.
Zadnja izmjena: Madafaka, dana/u 24 nov 2025, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Slijedi nam remontada u Turskoj.
Valjda postoji sansa da se Atic i Delalic prikljuce ekipi pred utakmicu sa Srbijom.
Valjda postoji sansa da se Atic i Delalic prikljuce ekipi pred utakmicu sa Srbijom.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Novi selektor baš kulturica.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Cuj Suljo kapiten nakon svega 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Radije da Hrelju gurne na početnu dvojku pa neka momak skuplja iskustvo nego da Vrabac igra početnu dvojku, neka Vrabac bude početna trojka, a Penava početni centar.
Castaneda - Hrelja - Vrabac - Alibegović - Penava
Čampara - Gutić - Ilić - Sulejmanović- Marić
Arslanagić - Simanić
Ovako bih ja započeo protiv Turske a protiv Srbije se nadam da će Atić i Delalić biti spremni.
Kakva nam petorka ne igra za ovaj prozor
Atić - Gegić - Mutić - Lazić - Kamenjaš
Zadnja izmjena: CAZIN, dana/u 24 nov 2025, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
-
Pametnomdosta
Nema ni Čampare, pozvan Duvnjak u zadnji čas... Ovi ostali nabrojani su tu. Baš smo desetkovani... Ali igrati se mora pa neka se bore ovi koji su u rosteru.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.