Demirovićeva mama je iz Crne Gore.Raonffa je napisao/la: ↑19 nov 2025, 22:23Evo od mene malo doprinosa za zanimljivu temu. Igrače za koje sam napisao samo grad pretpostavljam da se prvenstveno misli na porijeklo očeva, za majke nisam siguran.
Kolašinac - Otac je porijeklom iz Plava (CG), rođen u Nikšiću ali se sa 10 godina preselio u Čapljinu. Majka je također iz Čapljine.
Demirović - Sanski Most, rekao je da su mu oba roditelja sa Sane
Hadžikadunić - otac iz Doboja, majka iz Sarajeva
Memić - Dabravine (Vareš)
Gigović - otac iz Kotor Varoši, majka porijeklom iz Sandžaka
Dedić - otac Donja Orahovica (Gračanica), majka Lišnja (Prnjavor)
Gazibegović - Sapna
Radeljić - Nova Bila
Alajbegović - Bugojno
Muharemović - otac iz Zavidovića
Huseinbašić - Fojnica
Karić - Zvornik
Adrian Leon Barišić - Majka mu je rođena i odrasla u Zenici i to mu je veza sa BiH. Otac je vjerovatno iz Hrvatske.
Omerović - Gradačac
Tabaković - oba roditelja iz Stoca
Šunjić - Za njega je pogrešno da je iz Zenice. On je, koliko znam, samo rođen u Zenici. Inače je iz Kraljeve Sutjeske kod Kaknja.
Dario Šarić - rođen u Italiji, ali je valjda porijeklom iz Sarajeva. Rekao je da mu familija navija za Želju i da mu je otac teško ranjen braneći Grbavicu u ratu (iako nije spominjao vojsku, logično je da je u pitanju ARBiH)
Tahirović - otac mu je iz Sarajeva, mada zbog prezimena ne bih isključio vezu sa Sandžakom.
Hadžiahmetović - Za njega se zna da je rođen u Danskoj i da se kao dječak sa porodicom vratio u BiH tj. u Sarajevo. S obzirom na prezime i da je rođen u Danskoj 1997. godine, ne bih isključio vezu sa Fočom i tim krajem pošto je tamo bilo Hadžiahmetovića i dosta Fočaka je izbjeglo gore u Dansku/Švedsku, iako nisam mogao pronaći ništa oko toga.
Porijeklo i korijeni naših Zmajeva!!
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Re: Porijeklo i korijeni naših Zmajeva!!
@samoposmatram
Moguće brate i pretpostavljao sam da je tamo taj kraj gornje Podrinje ili istočna Hercegovina.
@Coolpanda
Daa, pogrešno sam napisao. Rekao je da su mu roditelji sa Sane došli u Njemačku, a ne da su mu roditelji sa Sane. Moja greška
Moguće brate i pretpostavljao sam da je tamo taj kraj gornje Podrinje ili istočna Hercegovina.
@Coolpanda
Daa, pogrešno sam napisao. Rekao je da su mu roditelji sa Sane došli u Njemačku, a ne da su mu roditelji sa Sane. Moja greška
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
izet fazlinovic
- Kontakt:
Svaka čast,
Hvala Druže
Znači Dedićova mat je iz Lišnje ?
Zato sam ljeti kad sam bio tamo na Turniru, vidio toliko naroda s njegovim dresom.
Čuo sam, da je i Muharemović odatle, jel to tačno?
Lišanjci su veoma ponosan i složan narod. Vole svoje selo i svoje tradicije, a selo veliko ko Grad :
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Demirović- otac Prijedor, majka CG Sandžak
Muharemović - otac Zavidovići, majka Sanski Most,
Karić otac Zvornik, majka Bosanska Krupa
Arjan Malić - Cazin
Dženis Burnić - Sanski Most
Cuo sam da je demirovic iz novog a da zivi u S.mostu
Volim Te BiH
Kolasinac - otac Plav CG Sandzak, majka Capljina
Eman Kospo - otac iz Konjica(selo Gornji Cazanj), majka iz Travnika
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.