Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Počeo sam gledati legendu The Wire. Dosta ljudi je to već gledalo, evo ja sam završio 5u epizodu. Po vama kada je peak serije, ovo dosad je dosta sporo, nije slabo, ali s obzirom na renome očekivao sam i više.
Mogu li očekivati nešto kao u The Shield, skroz zaplet i borbu glavnih karaktera, da se tu malo podgriju stvati, ili je stalno kontra ulice?
Mogu li očekivati nešto kao u The Shield, skroz zaplet i borbu glavnih karaktera, da se tu malo podgriju stvati, ili je stalno kontra ulice?
Polako, ta serija kad krene, nema stajanja vise.Huske je napisao/la: ↑16 nov 2025, 19:33Počeo sam gledati legendu The Wire. Dosta ljudi je to već gledalo, evo ja sam završio 5u epizodu. Po vama kada je peak serije, ovo dosad je dosta sporo, nije slabo, ali s obzirom na renome očekivao sam i više.
GGMU
- JayCatwright
- Kontakt:
Plur1bus bezze za sad, 6.5/10.
pogledao prvu epizodu, ništa specijalno...
it's football day
- akisarajevo92
- Kontakt:
The Walking Dead ali bez zombi faca i uz AI pogon
Don't believe the hype.
haha cuj TWD druze tu zombi sapunicu niko ne moze nadmasit koliko god odron neka serija bila a ova to sigurno nije ...akisarajevo92 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 02:33The Walking Dead ali bez zombi faca i uz AI pogon
Arsenal All The Way !
- akisarajevo92
- Kontakt:
ne znam za citavu, TWD sam pregledao samo prvu sezonu prije par godinaBarcod je napisao/la: ↑19 nov 2025, 16:25haha cuj TWD druze tu zombi sapunicu niko ne moze nadmasit koliko god odron neka serija bila a ova to sigurno nije ...
samo kazem da su ovo mrtvaci pogonjeni uz AI posto je svaka osoba pokupila svo znanje iz svijeta kao sto AI radi sa internetom
Don't believe the hype.
The Wire uz Breaking Bad je najbolja serija ikad.Huske je napisao/la: ↑16 nov 2025, 19:33Počeo sam gledati legendu The Wire. Dosta ljudi je to već gledalo, evo ja sam završio 5u epizodu. Po vama kada je peak serije, ovo dosad je dosta sporo, nije slabo, ali s obzirom na renome očekivao sam i više.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
istrpiću je do kraja kao što nijednu seriju nisam, samo zato što je toliko dobra, i kotira među 5 najboljih ikada.
10 epizoda, za sada solidna samo, ništa ja tu specijalno nisam vidio. Hajde što je radnja spora, preko toga lahko pređem, ali problem glavni mi je za sada karakteri, ni sa kim se nisam povezao. sve je to meni hladno još. Još sad čitam da je druga sezona i najgora?
evo npr. sada su upucali Kimu, dok su u seriji svi u panici, meni svejedno, jer nema karaktera likova, jer ta Kima ničim dosad nije pokazala da je bitna niti da je na nekom pravom putu koji bi je povezao sa gledaocima. to bi mi moglo biti ono glavni križić da ova serija meni nije dobra.
i zašto kao i sve serije valjda početkom 2000tih i ova nasjeda na mainstream te tako mora imati gay ulogu?
ona gay uloga u The Shield mi je imala najviše smisla, nešto je drukčije, ali ova je lezbača čisto onako daj neka i to imamo. I usput najiritantniji lik serije Kima, sa stavom raširenih noga nigdje veze lik, što je najgore i ostaje do kraja serije.
još jedna stvar, McNulty i Bunk su redovno pijani na pola serije, dosadi to.
Najbolja uloga dosad Idriz Elba, vidi se da je to najjači glumac ovdje je već pokazao potencijal, također Lance Reddick je meni drag glumac, ostali su mi zasad meh, hajde Bunk i Rawls su OK, ali sve mi je to još nedovoljno.
danas je puno toga na pladnju, a vremena nema baš puno, vidjeću kako ide dalje, možda se ovo fino razvije, ali šteta je gubiti vrijeme na nešto što ne ide.
edit: i evo dok ovo pišem, 11 epizoda pokidala, više se dogodilo nego u 10 njih dosad, izgleda kad ovo krene nema stajanja kao što reče BaiMai.
Zadnja izmjena: Huske, dana/u 19 nov 2025, 20:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Dugo nisam gledao epizodu neke serije u kojoj se ne desi apsolutno ništa ko u s2e2 Kotline, 75% epizode kadrovi likova kako voze auto 
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
pa i vožnja autom je nešto, nekakva radnja
Tanak početak nove sezone, nekako mi sve izgleda bljah, mislim da je Knezović ogroman miscast u ovoj ulozi.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Bolje da ne snimaju nikako serije, jbt tiho, sporo, neki dijalozi ko da citaju s papira. Nigdje neke zivosti niti dobrih zvucnih efekata. Sta je s one serije komar? Hoce li ikad doci premijera
Ide od 5.12.
Zadnja izmjena: FKSzuti, dana/u 21 nov 2025, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.
Bitno je da se pare uzmu unaprijed, koga briga za kvalitet, krenuvši od scenarija pa do režije. Jadan mentalitet. Garantujem da bi bolju seriju uradila neka nezavisna produkcija sa upola manje budžeta i bez pola ovih nazovi glumaca. Ovako, koga briga kad su pare uzete.
a ono, nije da je prva sezona neki klasik. Prva epizoda završava sa rečenicom "Fali mi dodir ratnih drugova"
Slažem se, ja ove zaražene ljude zovem botovima.. i da svaki njen razogvor je u biti chatgpt razogovor.. no dobro.. serija je dobra jer je Albuquerque mjesto zbivanja i non stop tražim poveznice sa Badom i Saulom..akisarajevo92 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 16:52ne znam za citavu, TWD sam pregledao samo prvu sezonu prije par godina
samo kazem da su ovo mrtvaci pogonjeni uz AI posto je svaka osoba pokupila svo znanje iz svijeta kao sto AI radi sa internetom
Npr sinoć.. onaj dialog oko nuklearke sa DHL poštarom, predobro
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Joj Deni odkud ti na ovom forumu nisam te vidio 100 god u Budenimen99 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 16:07Slažem se, ja ove zaražene ljude zovem botovima.. i da svaki njen razogvor je u biti chatgpt razogovor.. no dobro.. serija je dobra jer je Albuquerque mjesto zbivanja i non stop tražim poveznice sa Badom i Saulom..akisarajevo92 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 16:52ne znam za citavu, TWD sam pregledao samo prvu sezonu prije par godina
Npr sinoć.. onaj dialog oko nuklearke sa DHL poštarom, predobro
Arsenal All The Way !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.