Film i kinematografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Film i kinematografija
solidna akcija
- napoleon72
- Kontakt:
Odgledan Weapons konacno. Meni licno tu i tamo, 6/10. Dobar uvod, dosta slabiji rasplet i kraj. Nejasni motivi negativaca i komicni zavrsetak mi se nikako ne uklapa.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
- napoleon72
- Kontakt:
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Strašan. Rijetko ko može u istu rečenicu s Hitchcockom. Jesi gledao ove njegove filmove
Rear Window
Vertigo
North by Northwest
Ima i ovaj na sličnu tematiku, ali nije njegov: Witness for the Prosecution.
50 imaju strasnih filmova. 12 Angry Men, Seven Samurai, Paths of Glory (Kirk douglas pokidao), The Bridge on the River Kwai, Ben-Hur, On the Waterfront, The Wages of Fear (nisam našao adekvatan titl, kasno mi tekst pola minute
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- JayCatwright
- Kontakt:
Rear Window top
Vertigo kar.ina
Vertigo kar.ina
Predator dobar
Ne znam čemu ovolika priča da je Vince sa Pluribus serijom donio neke potpuno nove i nevjerovatne ideje. Slične stvari su se mogle vidjeti i u Black Mirror pa i u Rick n Mortyu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ja nisam vidio nikog da prica o tome, samo se hvali serija. Ovo je kombinacija 7-8 razlicitih serija. Doduse, on je ovo kreirao prije 10+ godina, pa je glupo i pricati o tome.
Stvar je u deliveryju, niko to ne radi kao on.
Stvar je u deliveryju, niko to ne radi kao on.
U ovom filmu sam čuo neke od najboljih dijaloga ikada
Vertigo sam nedavno gledao, bas je lose ostario, na momente cringe kolio je los. ne kontam kako drzi jos uvijek odlicnu ocjenu na svim relevantnim sajtovima.
s druge strane @Dial M for Murder i @Rear Window su klasici i dan danas
s druge strane @Dial M for Murder i @Rear Window su klasici i dan danas
- napoleon72
- Kontakt:

Onako, zanimljiv koncept al dosta rupa u prici. Nisam jos procitao knjigu pa ne znam koliko je tamo objasnjeno, al glupo mi je razradjen motiv likova. Prijavis se sam na takmicenje gdje su ti sanse za pobjedu 2% a za smrt 98%, nema izmedju. Da su uradili kao u Squid Gameu, gdje takmicari ne znaju sta ih ceka dok igre ne pocnu, pa i nekako. Takodje likovi nit su atlete nit izgledaju nesto spremni, nit imaju neku aman pozadinsku pricu koja bi objasnila zasto im je ovaj tip takmicenja izlaz iz neke situacije. Nego ono, odoh hodat i (vjerovatno) umrijet.
Ocjena 6/10
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Imaš u jednom dijelu filma kad oni diskutuju o tome da iako ih niko ne tjera, svi se dobrovoljno prijavljuju i da ne znaju nikoga ko se nije prijavio, jer ima društveni pritisak da se prijave. To mi se skoro jedino i svidjelo u filmu.napoleon72 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 11:50Onako, zanimljiv koncept al dosta rupa u prici. Nisam jos procitao knjigu pa ne znam koliko je tamo objasnjeno, al glupo mi je razradjen motiv likova. Prijavis se sam na takmicenje gdje su ti sanse za pobjedu 2% a za smrt 98%, nema izmedju. Da su uradili kao u Squid Gameu, gdje takmicari ne znaju sta ih ceka dok igre ne pocnu, pa i nekako. Takodje likovi nit su atlete nit izgledaju nesto spremni, nit imaju neku aman pozadinsku pricu koja bi objasnila zasto im je ovaj tip takmicenja izlaz iz neke situacije. Nego ono, odoh hodat i (vjerovatno) umrijet.
Ocjena 6/10
Nije meni ni za te ocjene, 4-5 max
- napoleon72
- Kontakt:
Hm da, al nekako mi je mlako to objasnjenje. Koliki drustveni pritisak moze bit da te natjera na samoubistvo? Plus sto fizicki djeluju nespremno skroz. Ne znam, mozda bi mi to bolje leglo da su nekim flashbackom pokazali da se spremaju za to tokom cijele godine, da spomenu barem da su imali neke pripreme, a ne ovako. Onaj djecak lazirao godine i nakon par kilometara ga pocnu grcevi hvatat do te mjere da ne moze nastavit.Jabroni je napisao/la: ↑18 nov 2025, 12:45Imaš u jednom dijelu filma kad oni diskutuju o tome da iako ih niko ne tjera, svi se dobrovoljno prijavljuju i da ne znaju nikoga ko se nije prijavio, jer ima društveni pritisak da se prijave. To mi se skoro jedino i svidjelo u filmu.napoleon72 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 11:50Onako, zanimljiv koncept al dosta rupa u prici. Nisam jos procitao knjigu pa ne znam koliko je tamo objasnjeno, al glupo mi je razradjen motiv likova. Prijavis se sam na takmicenje gdje su ti sanse za pobjedu 2% a za smrt 98%, nema izmedju. Da su uradili kao u Squid Gameu, gdje takmicari ne znaju sta ih ceka dok igre ne pocnu, pa i nekako. Takodje likovi nit su atlete nit izgledaju nesto spremni, nit imaju neku aman pozadinsku pricu koja bi objasnila zasto im je ovaj tip takmicenja izlaz iz neke situacije. Nego ono, odoh hodat i (vjerovatno) umrijet.
Ocjena 6/10
Nije meni ni za te ocjene, 4-5 max
Opet kazem, to je samo moje misljenje, nekako mi je neubjedljivo to sve.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
- napoleon72
- Kontakt:

Ocekivao sam vise od ovog filma. Volim klasike, evropsku kinematografiju, Anitu Ekberg, al ovdje sam ostao razocaran. U najboljem slucaju 6/10.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Dial M for Murder je baš potcijenjen film. Rijetko ga ko spominje kad priča o Hičkoku. Uglavnom se priča o Psychu, Vertigu itd. A meni je to njegov najbolji film.
Vertigo je i meni baš loše ostario, takođe me i North by Northwest razočarao.
Dial M, Rear Window, Psycho i donekle Rope su mi top.
To su sve klasici, nisu bas podcijenjeni.
Usput, kad smo ovdje prije 10 godina glasali za najbolje filmove po desetljecima, u 1950-ima je cak 5 od 25 bilo od Hitchcocka, medju njima i Dial M For Murder. Tad sam sve te liste stavio na imdb i imaju uglavnom po 500-1000 pregleda, osim one za 1950-e koja ima cak
81 000
Usput, kad smo ovdje prije 10 godina glasali za najbolje filmove po desetljecima, u 1950-ima je cak 5 od 25 bilo od Hitchcocka, medju njima i Dial M For Murder. Tad sam sve te liste stavio na imdb i imaju uglavnom po 500-1000 pregleda, osim one za 1950-e koja ima cak
81 000
100% sportski i krajnje opušten potpis
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 115 gostiju.