FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

jubitubi
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la jubitubi » 25 apr 2011, 19:35

Pa onda ne mogu ja tebe ubijediti,a ni ti mene...Ja eto vjerujem da su tu postojale neke zakulisne radnje,ali okej,necu da namecem vise svoje misljenje.Bilo kako bilo,to nikad necemo znati,tacno.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 apr 2011, 19:37

jubitubi je napisao/la:Pa onda ne mogu ja tebe ubijediti,a ni ti mene...Ja eto vjerujem da su tu postojale neke zakulisne radnje,ali okej,necu da namecem vise svoje misljenje.Bilo kako bilo,to nikad necemo znati,tacno.
aj mi molim te onda reci, sta je cilj bio da se izbaci borac umjesto zepca? nije mi jasan taj zakulisni cilj nekoga ili nekih zbog koje je jedan klub s tradicijom "morao" ispastati umjesto nekog tima koji je prije rata sanjao da igra prijateljske utakmice sa nama ili borcem?
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 25 apr 2011, 19:45

tm84 je napisao/la: aj mi molim te onda reci, sta je cilj bio da se izbaci borac umjesto zepca? nije mi jasan taj zakulisni cilj nekoga ili nekih zbog koje je jedan klub s tradicijom "morao" ispastati umjesto nekog tima koji je prije rata sanjao da igra prijateljske utakmice sa nama ili borcem?
Pa vjerovatno zato sto je Borac srpski klub...(dobro sad cete vi reci nema srpskih,ima samo bosansko-hercegovackih,ajd da taj dio preskocimo,da se ne lazemo)

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 apr 2011, 19:47

jubitubi je napisao/la:
tm84 je napisao/la: aj mi molim te onda reci, sta je cilj bio da se izbaci borac umjesto zepca? nije mi jasan taj zakulisni cilj nekoga ili nekih zbog koje je jedan klub s tradicijom "morao" ispastati umjesto nekog tima koji je prije rata sanjao da igra prijateljske utakmice sa nama ili borcem?
Pa vjerovatno zato sto je Borac srpski klub...(dobro sad cete vi reci nema srpskih,ima samo bosansko-hercegovackih,ajd da taj dio preskocimo,da se ne lazemo)
mislis klub iz rs? pa jeste klub iz rs, ali nije mi jasno, sta je cilj izbacivanjem jednog borca koji je nekad znacio i sada opet znaci puno za bh fudbal?

o ovome drugom necu pricati, jer cemo ici u offtopic...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 25 apr 2011, 19:50

tm84 je napisao/la: mislis klub iz rs? pa jeste klub iz rs, ali nije mi jasno, sta je cilj izbacivanjem jednog borca koji je nekad znacio i sada opet znaci puno za bh fudbal?

Pa ne znam sta je cilj,ali ne vidim smisao u tome da klub kao sto je Zeljeznicar,drugi na tabeli izgubi od Zepceta,jbt,nemoj zezati sad.I to ajd u gostima i nekako,al na sred Grbavice.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 apr 2011, 19:53

jubitubi je napisao/la:
tm84 je napisao/la: mislis klub iz rs? pa jeste klub iz rs, ali nije mi jasno, sta je cilj izbacivanjem jednog borca koji je nekad znacio i sada opet znaci puno za bh fudbal?

Pa ne znam sta je cilj,ali ne vidim smisao u tome da klub kao sto je Zeljeznicar,drugi na tabeli izgubi od Zepceta,jbt,nemoj zezati sad.I to ajd u gostima i nekako,al na sred Grbavice.
eto ne znas sta bi mogao biti cilj... kako nema smisla... pa vec sam napisao... zeljo je igrao to proljece ko da je skroz zaboravio kako se udara lopta, 19 bodova je osvojeno to proljece!!!! znaci tim koji je poslije 15. kola zaostajao samo 3 boda vodecem zrinjskom je dozivio potpuni krah na proljece... i meni nista cudno sto je zepce uzelo... pa onog zelju bi i ugljevicki rudar uzeo s lakocom... :?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 apr 2011, 20:16

Dejan, BL je napisao/la:Samo jedan off ...

Trigger ti si dobro upoznat oko tih stvari jel istina ona info. da je rekordna posjeta u Osijeku u ligi bivše Jugoslavije, bila na utakmici Osijek - Dinamo, 47 000... Tamo negdje 70-ih... Pa nisu toliko ni stanovnika imali

Kad sam već prozvan, hajd' da se oglasim.

prvo, treba da znaš 'malko' više o demografiji i gradovima ex-države. Osijek je u to vrijeme bio veći grad, među 4 najveća u Hrvatskoj (ZG, Split, Rijeka i Osijek), a imao je stanovnika tu negdje u rangu veličine gradova među koje je spadala i Banja Luka. Prema zadnjem popisu 1991. godine (te podatke imam) Osijek kao opština je imao više od 160.000 stanovnika a opštna Banja Luka oko 190.000....
Danas kažu da Osijek ima dosta manje stanovnika, dok Banja Luka ima nogo više! Razlog ne znam, niti mi je bitan....

Rekord posjete u Gradskom vrtu je bio na utakmici protiv Dinama, prema tadašnjim procjenama i tvrdnjama medija i ostalih, cca 40.000 i to početkom osmadesetih a ne sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Ne zaboravi da u to vrijeme stadioni nisu imali stolice i znalo je biti gledalaca da "igla nije imala gdje pasti".... a danas taj isti stadion ima oko 20 hiljada stolica bez nekog posebnog povećavanja gabarita stadiona. Bio sam prije na tom stadionu i stvarno je bio veći od Gradskog u BL.
Znalo je u novinama pisati da je i na Gradskom u BL znalo biti i 25.000 gledalaca kad su gostovali poznatiji rivali...a koliko danas može stati?
I na beogradskoj "Marakani" je nekad moglo stati 100.000 gledalaca ali nakon postavljanja stolica taj broj je drastično smanjen...

Pozz
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 apr 2011, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 apr 2011, 21:07

jubitubi je napisao/la:......Pa vjerovatno zato sto je Borac srpski klub...(dobro sad cete vi reci nema srpskih,ima samo bosansko-hercegovackih,ajd da taj dio preskocimo,da se ne lazemo)
Imaš pravo da se ne lažemo!
FK Borac iz Banja Luke jeste i srpski i bosansko-hercegovački klub i ali nije srbijanski, da se ne lažemo...
Bosno moja poharana....

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 25 apr 2011, 21:38

Pa ko je ikad i pomenuo da je srbijanski?

Svasta....
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

Бањалучанин
Kontakt:

Post Postao/la Бањалучанин » 25 apr 2011, 21:50

$ са ", " с гостовању $ на ? у ?...
% & " & су % прогнозе...

& & у ", а & не...
Ја ' $ ? Граха не &, а $ $ ' поново у ¥ поставу.
& је &!
Let's go, Fighter!

"!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 apr 2011, 22:01

Denis Ispušlić je napisao/la:Pa ko je ikad i pomenuo da je srbijanski?

Svasta....
Jašta!
Znaš ti dobro o ćemu je riječ....a pošteno: Borac je fudbalski, banjalučki klub....sve ostalo je ono što nije za ovaj Forum i Temu. 8-)
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 apr 2011, 22:19

? je napisao/la:$ са ", " с гостовању $ на ? у ?...
% & " & су % прогнозе...

& & у ", а & не...
Ја ' $ ? Граха не &, а $ $ ' поново у ¥ поставу.
& је &!
Bravo!
Vratimo se fudbalskoj igri.
Samo ne bi se složio za mladog i perspektivnog Grahovca. On je vaš igrač budućnosti samo treba da igra na adekvatnoj poziciji - on nije niukom slučaju 'zadnji vezni'. On može odlično odigrati 'radilicu' a mislim da će biti puno korisniji u ofanzivnijim zadacima, ali sad tu prednost imaju (s razlogom) Maletić, Krunić, Mikić. Međedović vam je totalna fula a slično i Veljović.
Vidaković treba igrati jer momak može i u 'špic' i kao 'polušpic - vezni'. Dosta trči, aktivan po cijeloj širini terena (u ofanzivi) i svakako je u boljoj formi od Stajića pa i Nikolića, mada je Nikolić "specifican" igrač, 'sidraš' i takav uvijek treba svakom timu ali ne mora igrati i na svakoj utakmici - zavisno od taktičke postavke, protivnika, ciljnog rezultata.....
U Tuzli će Jagodić od početka "zatvoriti" sredinu i pokušati kontrama nešto uraditi, a to je već prepoznatljiv Borčev stil, koji je donio rezultat pa sviđalo se to ili ne. Nije baš lijep "za oko", ali rezultat se danas traži.
Protiv Slobode će biti vrlo teško, ali to dosta zavisi i od Tuzlaka za koje nikad ne znaš kako će odigrati utakmicu - ne znam jesu li u ovom prvenstvu odgrali dvije, zaredom, 'iste' utakmice???
Možda baš protiv Slobode ne bi trebali igrati ni Nikolić ni Stajić, nego brža postava koja se lako i brzo taktički 'transformiše', a za to su Vidaković, Maletić, Krunić, pa i mali Grahovac i Veljović baš pogodni igrači. Raspudića vratiti na zadnjeg veznog, Grahovca naprijed umjesto Stajića, a Veljovića umjesto Nikolića....barem za početak.
Ali ovo su samo moja razmišljanja - Jagodić je taj koji odlučuje i vjerovatno da neće ništa bitnije mijenjati, ali ako opet stavi Damjanovića na desnog beka....e, tu je Sloboda i najjača, po lijevoj strani, a taj momak je 'kriza'...bolje je ako nema rješenja staviti Maletića na tu poziciju...
Bosno moja poharana....

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 25 apr 2011, 22:27

nemoj damjanovića desno,živ bio.nadam se da će se stupar(trenutno najborbeniji nas igrac) oporaviti do tekme
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 apr 2011, 22:29

Ima li kod vas suspendovanih ili ozlijedjenih igraca pred mec sa Slobodom ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 25 apr 2011, 22:30

Borcu su zapravo bokovi i najveći problem, za europe će morati pronaći bolje igrače i lijevo i desno..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 25 apr 2011, 22:36

pa sad,ne bi bilo lose nekog dovesti lijevo,čisto zbog konkretne situacije.povrijedio se benović,osuđeni smo na žaru(iako je solidno odigrao,kao da je vaskrsao :D ).a stupar desno,jos gore maletić,su super.samo da se neko ne povrijedi
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

Бањалучанин
Kontakt:

Post Postao/la Бањалучанин » 25 apr 2011, 23:05

", $ " " - ? се на $...
? " су $ ? $...
$ се % " " %, ? ? $ - " он у $ $ на своје....
Let's go, Fighter!

"!

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 26 apr 2011, 09:54

harry_90 je napisao/la:Ima li kod vas suspendovanih ili ozlijedjenih igraca pred mec sa Slobodom ?
Ima nekih povreda,ali ako iko ima dugacku klupu i dva skoro ravnopravna tima,to je onda Borac.

Nego kako je kod vas,da li ulazite tvrdo u utakmicu ili opusteno,tj imate li ikakvih ambicija za Evropu,ne mislim toliko na dostizanje 4.mjesta,koliko na to da li ste dobili licencu i ostale stvari?
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 26 apr 2011, 10:08

Trigger je napisao/la:
jubitubi je napisao/la:......Pa vjerovatno zato sto je Borac srpski klub...(dobro sad cete vi reci nema srpskih,ima samo bosansko-hercegovackih,ajd da taj dio preskocimo,da se ne lazemo)
Imaš pravo da se ne lažemo!
FK Borac iz Banja Luke jeste i srpski i bosansko-hercegovački klub i ali nije srbijanski, da se ne lažemo...
Klub u kojem su Husnija Fazlić, Abid Kovačević, Muhamed Ibrahimbegović, Dževad Kreso, Senad Lupić i mnogi drugi najveće legende kluba nazivati "srpskim klubom" je blago rečeno odvratno prema najvećim legendama toga kluba. Svi oni koji taj klub zovu takvim imenom su najveći šljam za sve generacije nesrba koje su prodefilovale kroz istoriju Borca. Na svu sreću, to više govori o onima koji to izgovaraju, nego o onima koji su svoj igrački život poklonili Borcu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 26 apr 2011, 10:10

O boze o cemu ovde ljudi sve nece raspravljati...
Podsijecanja radi tema je FK Borac a ovde se pise o, Zelji, Sarajevu, savezu BIH, velicina grada Osijeka, nacionalnim pripadnostima igraca od prije 20 i kusur godina itd. Smijesno zar ne? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.