KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Bolje da odmori i on i West i Halilović, svakako nebitna utakmica.
Ma neka igraju ali ako nas budu rastavljali neka ih izvede i da minute Gutiću, Manojloviću i ekipi. Imam neki osjećaj da Atić neće ići u Španiju i da umjesto njega u roster ulazi Grahovac.
Btw kad već neki pišu nešto za sljedeću sezonu ja bih pokušao dovesti ovaj trojac Hrelja, Manjgafić i Zrno. Sigurno bi svako od njih prihvatio da igra u stabilnom ABA ligašu samo ne znam da li je realno njih trojicu i još neke kvalitetne. Svakako mislim da bi Zrno trebao biti jedno od potencijalnih imena naročito ako byde imao dobru sezonu na koledžu.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ma komentarisu ljudi, a slabo znaju. Niko nije spomenuo narednu sezonu. Ovaj roster je pogresno sklopljen isto kao i onaj prosle godine za ABA 2.DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 nov 2025, 20:31Aco apsolutno nije znao sta radi, Muha za sada pokazuje borbu, talenat, energiju i inteligenciju. Nazalost, prebrzo je bacen u vatru, ali dobro se snalazi, ali od 4 naredne utakmice, moraju se uzeti 3.Avantii je napisao/la: ↑09 nov 2025, 11:58Ček, vi komotno sad već pravite i sastavljate tim za narednu sezonu![]()
Kao što sam i pisao kad nije išlo, zna Muha šta radi. Aco je bio na putu da to posloži, ali nije dobio priliku za to. Muha je samo nastavio taj utabani put.
Nije ni realno da se baš svi igrači u selekciji pogode. Pravio se skoro pa novi tim, za to treba i vrijeme. Ovo za sada što se može vidjeti, i uzimajući sve okolnosti u obzir, je sasvim korektno za ovu sezonu. Možda bude i neka minorna doselekcija da se to sve zaokruži.
Postava od 10 igraca i koncepcija koju sam ja napisao sigurno u globalu manje kosta od ovog trenutnog igrackog kadra i puno je potentnija.
Zadar npr nema budzet veci od 1.5 miliona eura, o Iliriji da ne pricam. Grad je dao 150.000,00 KM, Opcina Stari grad 100.000,00, Energoinvest izmedju 400-500.000,00 plus Telecom i Kanton 2.560.000,00. Samo kada se ovo spoji dobrano predje budzet Zadra.
Guranje igraca koji objektivno kvalitetom ne mogu igrati takmicenje u kojem igras je kiks koji je nedopustiv. Pored toga u kosarci za razliku od fudbala ili nekih drugih sportova, normalna je stvar krojiti ekipu tokom sezone. Najozbiljnije ekipe te troskove predvide vec u krojenju budzeta.
Svakako pored toga Bosna je ostala bez projektovano prvog pleja i prve violine ekipe, tu se igrac mora dovesti po bilo koju cijenu, a to da centar nedostaje se dalo primjetiti i prije sezone.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
Pametnomdosta
Po informacija koje sam ja dobio,a provjerene su 100%,utakmica koja je odigrana Dubai je koštala ukupno 625 000 eura.Bilo je zamišljeno da se napuni dvorana,stvori dobra atmosfera ,pogotovo što par naših reprezentativaca čini roster ekipe i da se pobjedi uz pomoć pune dvorane.No međutim sve se "pokvarilo" zbog događaja koji su uslijedili ,nama poznatih tj. političkih ,i poslije neplaniranog poraza vlasnik kluba je vrlo ljut odmah po završetku utakmice napustio Sarajevo.Čovjek je donio 100000 eura poklona da se podjeli gledaocima u dvorani kao neki vid promocije i zahvalnosti što se utakmica odigrava u Sarajevu,ali....DirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 23:06Ja nikada ne dajem dezinformacije, niti mi je to cilj. Mogu ti navesti 10 primjera ovdje sta je sve tacno bilo sto sam rekao. Pogledaj gestikulacije Atica nakon sto je izveden protiv Lublina.VensanKasel je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:18Treći put te pitam otkud ti da je puklo između Muhe i Atića ?DirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:00Razvojni tim je jos jednom porazen, ovaj put od Zivinica 88:82.
Nakon poraza od Bosnjaka u Hadzicima, ni ovaj rezultat nije objavljen na sluzbenim stranicama Bosne, ali pobjeda protiv Konjica jeste. Ne znam zasto Dubravko insistira da se tako radi.
Do sada si davao sve tačne informacije , pa te zato pitam otkud ti ta dezinformacija .
Pa ako se sjecas za Hapoel - Dubai mec u Sarajevu, sam prvi najavio da ce se igrati ovdje. Ili evo da se igra s Maccabijem 16.12.2025. A jos to niko nije objavio niti to pise. Ili da ce Dubai igrati jos jednu utakmicu u januaru ovdje.
Btw. Joja je uzeo za pomocnog trenera sina od Prede Radana, Arijana.
Tačno je da je planirana još jedna utakmica,tj. dvije,jedna u 12-tom mjesecu Euroliga,i jedna u januaru 2026 ABA liga.Ova Eurolige opet protiv izraelskog kluba Macabi i za očekivati je da će doživiti istu sudbinu ,prazne dvorane.Koševi će ostati ,barem do ove treće utakmice i navodno planirani su kao poklon Zetri ,ali poslije ovih dešavanja vidjet ćemo.
Zanimljivo je kako se naši predstavnici kantonalne vlasti prave mrtvi a i predstavnici Bosne tj. Royala, jer su u 10-tom mjesecu a po kalendaru Eurolige, tačno znali s kim i kojeg datuma će se igrati sa ovim ekipama i da je rizik od odigravanja utakmice prevelik.Zašto nisu igrali u Zetri sa Realom,Zvezdom ,Partizanom,poprilično sam siguran da bi dvorana bila ispunjena i zaista bi gledaoci uživali u istinskom spektaklu.
Zbunjenost kod nominalnog domaćina je bila još veća jer je KK Bosna organizator utakmice,grb i sve što ide pride u zaglavlju a u potpisu je predsjednik KK Royal Udruženje za unapređenje sporta,pa je to bilo malo teže razjasniti,ali to je tehnički dio,zanemariv.
E sada se postavlja pitanje ko je hajrovo od ovog "spektakla" tj. ko je jamio 400000 eura kad se odbije cijena koševa 120000 eura i poklona 100000 eura.Naravno plačena je i dvorana ne znam koliko...
Lovu su uzeli ovi koji su odobrili odigravanje utakmice pa zabranili gledaoce i ovi koji su organizovali tj. Dubravko ...Eto onako da podjelim sa Vama koji volite ovaj sport neke info koje imam,nisam ja ničija kutiija
Moja podrška ide novom treneru Bosne ,ne sumnjam da poznaje materiju i da je željan dokazivanja ali ovaj roster igrača će mu dohakati.Teško je izgraditi poštovanje i autoritet tamo gdje si bio pomočni trener a većina igrača godinama i košarkaškim iskustvom je starija od tebe.MORA imati nedvosmislenu podršku kapitena i Atića kao najboljih i najiskusnijih domaćih igrača ali mislim da je sa Edom već na VI.
Kad krene ovaj naš narod, muka mi bude. Nema šta se ne dešava u ovoj napaćenoj zemlji, tonemo svakim danom. Rulja se digne oko utakmice. Ukoliko ti se ne sviđa - izignoriši, niko te apsolutno ne tjera da ideš u Zetru. Ne igra ti se utakmica u dvorištu.
Šta Izraelci su genocidni, hajde sad sa tražimo otkazivanje utakmice protiv Zvezde, oni su onda isto genocidni, isto tako treba pljunuti Kamenjaševića i Dubai jer UAE finansira novi genocid, ali to nije na naslovnicama, pa nikome nije ni bitno.
Imaš priliku da Sarajevo od koncerta Stinga ima neki ozbiljan događaj, mogli smo se predstaviti na pravi način, pa mi možda dobili i utakmicu protiv atraktivnije ekipe ovdje, ali populizam... Nekako bi ljudi da budemo metropola, ali da se i dalje držimo seljački mentalitet. Mislim da bi trebali promijeniti parket, jer je tu stala noga agresora.
Šta Izraelci su genocidni, hajde sad sa tražimo otkazivanje utakmice protiv Zvezde, oni su onda isto genocidni, isto tako treba pljunuti Kamenjaševića i Dubai jer UAE finansira novi genocid, ali to nije na naslovnicama, pa nikome nije ni bitno.
Imaš priliku da Sarajevo od koncerta Stinga ima neki ozbiljan događaj, mogli smo se predstaviti na pravi način, pa mi možda dobili i utakmicu protiv atraktivnije ekipe ovdje, ali populizam... Nekako bi ljudi da budemo metropola, ali da se i dalje držimo seljački mentalitet. Mislim da bi trebali promijeniti parket, jer je tu stala noga agresora.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Kako nije znao kada se sada ipak pokazuje da ova ekipa nije toliko loša, a Aco je učestvovao u selektiranju iste i pripremama za sezonu. Muha je samo nastavio po tom principu i energetski uveo sebe u priču. Ispostavilo se da sada to izgleda dosta dobro. I malo poštovanja za Acu koji je bio tu kad je god trebalo i donio neke lijepe rezultate.DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 nov 2025, 20:31Aco apsolutno nije znao sta radi, Muha za sada pokazuje borbu, talenat, energiju i inteligenciju. Nazalost, prebrzo je bacen u vatru, ali dobro se snalazi, ali od 4 naredne utakmice, moraju se uzeti 3.Avantii je napisao/la: ↑09 nov 2025, 11:58Ček, vi komotno sad već pravite i sastavljate tim za narednu sezonu![]()
Kao što sam i pisao kad nije išlo, zna Muha šta radi. Aco je bio na putu da to posloži, ali nije dobio priliku za to. Muha je samo nastavio taj utabani put.
Nije ni realno da se baš svi igrači u selekciji pogode. Pravio se skoro pa novi tim, za to treba i vrijeme. Ovo za sada što se može vidjeti, i uzimajući sve okolnosti u obzir, je sasvim korektno za ovu sezonu. Možda bude i neka minorna doselekcija da se to sve zaokruži.
Postava od 10 igraca i koncepcija koju sam ja napisao sigurno u globalu manje kosta od ovog trenutnog igrackog kadra i puno je potentnija.
Zadar npr nema budzet veci od 1.5 miliona eura, o Iliriji da ne pricam. Grad je dao 150.000,00 KM, Opcina Stari grad 100.000,00, Energoinvest izmedju 400-500.000,00 plus Telecom i Kanton 2.560.000,00. Samo kada se ovo spoji dobrano predje budzet Zadra.
Lako je iz fotelje mlatiti i pisati po raznim forumima. Pritom sastavljati rostere, a tekuća sezona tek ptaktično krenula. I to sve oko potentosti je u teoriji, praksa je pak nešto sasvim drugo i treba dosta stvari da se poklopi kako bi se priča zaokružila na pravi način.
Znali su koga dovode ovdje i da ce biti negodovanja. Uvalili su nam vruc krompir, odigralo se i sad nemaju pravo da se previse zale.
Meni ne cine nikakvu uslugu ni da Real dodje, **** mi se za Euroligu, ali hajde sigurno da ima ljudi koje interesuje. Iz moje perspektive da ne lete tamo ovamo, nesto ce odigrati tu kad im je gusto. I to je to. Bilo kakva prica mi vam dovodimo nesto, vi se zalite, bar kod mene ne pije vode, vecu uslugu cine sebi da ne smaraju igrace putovanjima nego nesto nama.
Meni ne cine nikakvu uslugu ni da Real dodje, **** mi se za Euroligu, ali hajde sigurno da ima ljudi koje interesuje. Iz moje perspektive da ne lete tamo ovamo, nesto ce odigrati tu kad im je gusto. I to je to. Bilo kakva prica mi vam dovodimo nesto, vi se zalite, bar kod mene ne pije vode, vecu uslugu cine sebi da ne smaraju igrace putovanjima nego nesto nama.
Čitam ja redovno, samo nisam imao toliko vremena da pišemInatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 nov 2025, 14:10Kako mi je drago viditi brata Ethela na temi![]()
Ja sam rekao stotinu putu, da su neki ovdje prerano zakljucili sezonu. Nista jos nije gotovo, otkaz Personsu je pravovremen. Samo sto se tu mora naci igrac pod hitno, a to je vec malo nezgodan dio.
Tip igraca kao sto je Hanlan iz Spartaka je stvoren za ovaj roster, ali takvog igraca ces sad bas tesko pronaci. Robertson je po meni losa opcija, pogotovo u paru sa Westom. Bukvalno dva slicna profila koja se ni u cemu ne mogu potpunjavati.
Za centra je uzaludno pricati, naredne tri utakmice u ABA ligi ce pokazati koliko nam tu nedostaje prava petica. Mislim da cemo na tome izgubiti dosta ove sezone.
Dajte da mastamo ybg, imamo pravo u povratnickoj sezoni. Iako nikakvih info nemamo kako onaj momak iz Sirokog ne pise.
Problem Bosne nisu rezultati, ni selekcija rostera ili trenera, organizacija itd. Problem je što ovu sezonu koja im može poslužiti kao iskustvo šta je sve potrebno da budeš kvalitetan na ovom nivou neće iskoristiti da nauče i napreduju.
15 godina ako se ne varam odsustva sa ove scene je ogromno vrijeme u košarci, a oni se nisu okružili ljudima koji znaju šta je potrebno da se bi se na ovom nivou funkcionisalo kako treba (kao npr. Spartak).
Neće Bosna ispasti iz ABA lige, ali sumnjam da će sa ovim stavom naučiti na greškama i napredovati.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Ilirija pobijedila Spartak. Dokle je ta zamjena za Personsa? Šta se čeka više?
Sad si nayebao, ne smiješ kritikovati na ovoj temi.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
bordobijeli
- Kontakt:
Spartak se tek probudio u posljednjoj četvrtini. Ilirija ok ekipa Jaramaz im donio mnogo danas 19 poena. Nepredvidiva ova grupa skroz Zadar dobije cz u Beogradu onda sve izgubi , Spartak dobije cz I Buducnost izgubi od ilirije a ILirija od Beča itd .
Puno je jača ova grupa, tako da bonus je skupiti što više pobjeda prije križanja, a valjda se i sastav još pojača do te druge faze da se može bez brige za opstanak igrati
ZELJEZNICAR 1921!
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Kako mi danas rekose ni Almir Bradic ni Ajla Avdagic vise nisu dio kluba.
Ne mogu da vjerujem da su Ajlu nogiraliDirkNowitzki je napisao/la: ↑10 nov 2025, 21:12Kako mi danas rekose ni Almir Bradic ni Ajla Avdagic vise nisu dio kluba.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Zasto Almir?DirkNowitzki je napisao/la: ↑10 nov 2025, 21:12Kako mi danas rekose ni Almir Bradic ni Ajla Avdagic vise nisu dio kluba.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
bihfanaticos66788
- Kontakt:
Zato nje nije bilo na klupi protiv LublinaSurreal je napisao/la: ↑10 nov 2025, 21:16Ne mogu da vjerujem da su Ajlu nogiraliDirkNowitzki je napisao/la: ↑10 nov 2025, 21:12Kako mi danas rekose ni Almir Bradic ni Ajla Avdagic vise nisu dio kluba.
Znači protiv Spartaka opet West 35 min.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Da…
U najmanju ruku prelose.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Je li se Atic oporavio?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.