Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la harishp » 21 apr 2011, 16:48

spielführer_21 je napisao/la:
harishp je napisao/la: A sto nebi moglo.Samo sto osim boldanog moras procitati i kompletan text.da bi skontao poentu,jer se ovako opet mora ponavljati.A pravo da ti kazem neda mi se,pa ti onda sam procitaj neboldovano.
Glavni u UEFI je cika Platini iz jedne drzave koja je slucajno u nasoj grupi.Drugi isto vazan ciko je pazi opet slucajnosti je iz druge drzave koja je isto u nasoj grupi.
Treci najvazniji ciko ovaj put dolazi iz FIFE,nas je vec jednom javno i glasno odhjebao u barazu.
Famozna njegova,''nebi bilo dobro da se svjetsko odrzava bez takvih fudbalera kao C.Ronaldo''
Termin pet do dvanaest,ne moze mira u repci da donese ni Spanskoj repci a kamoli nasoj.Kad ''glava nije cista kod igraca'' tu moze doci lakse do kojeg prosipanja bodova.i naravno prokrcavanja puta favoritu u grupi a cak i nadu za druge repke.kojima budjet nije tako mizeran kao u slucaju naseg.
Teorija zavjere da ili ne,kako kome i gdje.
Ali da repci BIH ide na ruku,ne ide.
Ako neko misli da kao biva treba neko malo duze vremena za ove iz IO da se ubjede.Pa njima 10 godina nije bilo dovoljno a da im mjesec dana bude.
Kako neko rece cak i da se usvoji,klapa ostaje relativno ista.
A laiku je jasno s time ostaju i problemi.Non stop ce kenjati o majorizaciji,ugrozenosti itd
Znao sam šta ćeš odgovoriti, samo mi je zanimljivo čitati teoretičare zavjere i njihove genijalne konstrukcije.

No, i ja često maštam, pa sam jednom maštao da sam predsjednik UEFE/FIFE. I tako odlučimo mi u UEFI/FIFI jednog dana da uskladimo statute svih članica, da bi se globalizacija lakše izvršila, ono kao EU i tako to.. Pošto su haman svi na dunjaluku članovi UEFE/FIFE, nema niko izbora da odbije statut jer onda nema s kim igrati, razumi se ti. I svi listom prihvataju, kad hop tamo neka Bocvana odbija, kao imaju unutrašnje probleme, ovo-ono i znaš šta ja uradim? Odhebem tu Bocvanu i njihove probleme koji me ne zanimaju i metnem im suspenziju i to petogodišnju, pa lijepo nek' dođu pameti.

Poenta priče je da je sadašnja garnitura u UEFI/FIFI preblaga i trebamo im zahvaljivati što nam daju ovoliko popravnih rokova.. Ja sam već rekao da mi je samo žao ove generacije jer je zaslužila da igra na velikom natjecanju, a inače bi nam suspenzija i to malo duža jedina pomogla da se malo opametimo. Ako se ni tada ne bi opametili, onda ko ga hebe, ne trebamo ni igrati više..
Ma jok to je teorija djece cvjeca i rosne trave sa sedam,pardon devet listova.
Ako si znao sto pitas.
Sto je najgore opet nisi sve procitao sto je napisano.
Pogotovo gdje stoji ''teorija zavjere da ili ne,kako kome i gdje''
Poenta je da UEFA i FIFA glumi ''postenu ku-rvu''
Satro daje sansu a gura isto go-vno ili IO,kao biva da ce ovaj put mozda i zamirisati.
A UEFA,FIFA ili Evropa kao i svijet ce dobiti nagradu za mir,u stvari pokusaj mira.
To moze ziriju prodavati muda za bubrege,meni ne.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 apr 2011, 17:05

harishp je napisao/la: Ma jok to je teorija djece cvjeca i rosne trave sa sedam,pardon devet listova.
Ako si znao sto pitas.
Satro daje sansu a gura isto go-vno ili IO,kao biva da ce ovaj put mozda i zamirisati.
A UEFA,FIFA ili Evropa kao i svijet ce dobiti nagradu za mir,u stvari pokusaj mira.
Pročitao sam ja sve, ne plaši se i to tvoje je čista "teorija zavjere"..
Šta treba UEFA/FIFA da sama postavi ljude u Skupštinu, IO i Predsjednika bez ikakvih izbora? Ako za par godina taj novoizabrani savez napravi neko sra.nje, onda da opet krivimo UEFU I FIFU i kažemo "vi ste ih izabrali, vi ste krivi ako nas suspendujete".. Sad će se oni zamarati s nekom niđeveznom državom koja čini 0,1 % igračkog kadra u Europi i 0,000000001 % budžeta, how yes no...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 apr 2011, 17:19

harishp je napisao/la: Ma jok to je teorija djece cvjeca i rosne trave sa sedam,pardon devet listova.
Ako si znao sto pitas.
Pročitao sam ja sve, ne plaši se i to tvoje je čista "teorija zavjere"..
Šta treba UEFA/FIFA da sama postavi ljude u Skupštinu, IO i Predsjednika bez ikakvih izbora? Ako za par godina taj novoizabrani savez napravi neko sra.nje, onda da opet krivimo UEFU I FIFU i kažemo "vi ste ih izabrali, vi ste krivi ako nas suspendujete".. Sad će se oni zamarati s nekom niđeveznom državom koja čini 0,1 % igračkog kadra u Europi i 0,000000001 % budžeta, how yes no...
Pa sam sebe pobijas sa tim''sad ce se oni zamarati s nekom nidjeveznom drzavom itd,itd.
Iako FIFA i UEFA rasprdjuju da politika ne smije biti umjesana,opste poznato je da to broj 1 u fudbalskom svijetu,samo vjesto skrivena.
Ivica Osim je sam potvrdio da je FIFA i UEFA vec u par navrata napravila isto sr-anje sa drzavama bivse Juge.
Ili sto bi se reklo, dalo jos jednu kutiju hepo kockica sa Zippom da se teze ugasi vatra.
Ovo sad u ova doba napraviti,kad je najzesce previranje i kad je to previranje doslo u kulminaciju.Sto se tice politike u BIH,gurnuti i ovaj vruc krompir u ovom trenutku.To je nista drugo nego neka vrsta zavjere.
Guranje preko sporta u pm ili do samog kraja.
A ''majorizrani i ugrozeni''to jedva docekali.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 apr 2011, 19:33

harishp je napisao/la: Pa sam sebe pobijas sa tim''sad ce se oni zamarati s nekom nidjeveznom drzavom itd,itd.
Iako FIFA i UEFA rasprdjuju da politika ne smije biti umjesana,opste poznato je da to broj 1 u fudbalskom svijetu,samo vjesto skrivena.
Ivica Osim je sam potvrdio da je FIFA i UEFA vec u par navrata napravila isto sr-anje sa drzavama bivse Juge.
Ili sto bi se reklo, dalo jos jednu kutiju hepo kockica sa Zippom da se teze ugasi vatra.
Ovo sad u ova doba napraviti,kad je najzesce previranje i kad je to previranje doslo u kulminaciju.Sto se tice politike u BIH,gurnuti i ovaj vruc krompir u ovom trenutku.To je nista drugo nego neka vrsta zavjere.
Ti si sad k'o i "majoNizirani i ugrIženi" sa tom teorijom zavjere. Od 2006. su UEFA I FIFA izašle s pričom da sve članice moraju uskladiti Statut, neki su to uradili odmah neki malo kasnije, sve dok U/F nije dala zadnje rokove nekim zemljama (BiH, Portugal i još jedna čini mi se). Sad su oni samo gledali kad je nama najnezgodnije jel' da? A niko nije kriv osim gamadi u Savezu što 4 godine nisu ni spomenuli da može doći do problema, pa onda u junu 2010. odbili Statut i to su i Bošnjaci glasali protiv, i sad kao kuku majko, svi nam krivi.

E pa krivi smo mi. Krivi smo jer smo znali kakva nam gamad sjedi u Savezu i što nismo prstom maknuli, krivi su i svi igrači što nisu nastavili s bojkotom a oni najbolje znaju ko je u savezu..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 apr 2011, 19:35

Jok,majoriziran ne mogu biti.Jer ne pijem bevandu.
Mozda jedino na neki nacin oprezan.
Jer koga su guje ujedale,taj i od gustera zazire.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 21 apr 2011, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 21 apr 2011, 19:38

harishp je napisao/la: Pa sam sebe pobijas sa tim''sad ce se oni zamarati s nekom nidjeveznom drzavom itd,itd.
Ti si sad k'o i "majoNizirani i ugrIženi" sa tom teorijom zavjere. Od 2006. su UEFA I FIFA izašle s pričom da sve članice moraju uskladiti Statut, neki su to uradili odmah neki malo kasnije, sve dok U/F nije dala zadnje rokove nekim zemljama (BiH, Portugal i još jedna čini mi se). Sad su oni samo gledali kad je nama najnezgodnije jel' da? A niko nije kriv osim gamadi u Savezu što 4 godine nisu ni spomenuli da može doći do problema, pa onda u junu 2010. odbili Statut i to su i Bošnjaci glasali protiv, i sad kao kuku majko, svi nam krivi.

E pa krivi smo mi. Krivi smo jer smo znali kakva nam gamad sjedi u Savezu i što nismo prstom maknuli, krivi su i svi igrači što nisu nastavili s bojkotom a oni najbolje znaju ko je u savezu..
Samo da se nadovežem na ovo. Igrači su igrali zbog nas, Bosanaca i Hercegovaca, koji smo njihovi vjerni navijači, i jer ne žele da nas iznevjeri i da budu izdajice u očima naroda. To im ne treba zamjeriti, oni su igrali i igraju svim srcem za domovinu. ;)
Still learning...

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 22 apr 2011, 09:27

Svi su krivi da nije bilo potpisivanja Daytona nista od ovog se nebi desilo. NISTA. Od tada nam je drzava dobila mir ali pocela se raspadati cim tu postoji RS koji ima pola BiH i FSRS bez kojeg se nista nemoze uraditi u FSBIH.
A FIFA nam nikako nije pomogla ako nije izbacila onu staru gamad iz saveza. To je bilo to je jedina stvar za koju su ljudi bili sretni oko ovog svega, da ce se ova stara gamad protjerati ali ocigledno to se nije desilo.
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 24 apr 2011, 14:53

Kada sam pvi put cuo da se osniva komitet sa normalizaciju koji ima cilj spasavanje bh fudbala sa istinskim bosansko-hercegovackim legendama bio sam zaista optimista. Medutim, kako vrijeme prolazi sve sam nazalost veci pesimista.

Problem najveci koji se stvara u izglasavanju statuta je taj, da isti delegati trebaju sada pregaziti svoje prve i druge odluke (vec su dva puta glasali sa NE) i u trecem krugu ipak podrzati novi statut sa jednim predsjednikom.
Mislim da je to krajnje neozbiljno za ocekivati pa sjedio tu jedan Ivicva Osim ili ne, ovo nemoze biti pravi put za bh fudbal.

Jer jedno je jasno, ako bh fudbal trebaju ljudi voditi koji se neosjecaju Bosancima i Hecegovcima, koji ovu zemlju ne prihvataju svojom, i koji nezele dobrobit ove zemlje, kako da onda ti ljudi izglasaju nesto dobro za BiH?

Ja zamjeravm F i U-fi da nisu dovoljno shvatili politicku upetljanost u bh fudbal, ako su suspendirali cjeli savez onda nisu smjeli dozvoliti da delegati koji su najbitniji faktor u osnivanju novog statuta, da oni budu isti kao oni iz marta mjeseca. Takav potez je apsolutno naivan i postavlja zapravo pitanje kako da ti isti ljudi sada izglasaju statut.?

Ovo je sportski forum i ovde nije mjesto za raspravu politike, ali ako je treci covijek partije SNSD glavni u FSRS onda je politika davno umjesana u bh sport i onda zapravo moramo uci u piliticki smisao da bi ovaj problem zaista shvatili. Jako mi je zao kada vidim kako toni bh fudbal sa izvanrednim fudbalerima jer je sistem koji je FIFA i UEFI za nasu drzavu koncepirala nazalost takav, da neprijatelji BIH kroje sudbine te iste drzave.

Po ovoj zadnjoj tacki smo vjerovatno jedina zemlja u svijetu koja ima takav problem. Politika je umjesana u nas sport od samog postojanja NSBIH. Ostaje nam jedino da se nadamo kako ce ljudi izvana napraviti koncepciju dje neprijatelji bh fudbal nece imati mogucnosti unistiti bh fudbal. To se upravo desava.

Kako to treba izgledati ja stvarno neznam, do sada niko nije naveo kako ti ljudi trebaju svoje misljenje promjeniti, vremena je sve manje i manje i dva puta se izglasalo protiv novog stauta tako, da je bh fudbal pred samim slomom.

Postavlja se glavno pitanje i srz ove teme, kako promjeniti politicki utemeljen stav neprijatelja bh fudbala i BiH za izglasavanje novog stauta?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2011, 15:26

Je li sutra sastanak sa Dodikovcima?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sta hoces.ba ?
Kontakt:

Post Postao/la Sta hoces.ba ? » 25 apr 2011, 15:36

USVAJANJE STATUTA NSBIH: Ivica Osim će razgovarati sa Miloradom Dodikom u kafani!

http://banjalukain.com/sport/ivica-osim ... m-u-kafani

Nije Svabo naivan, zna on kod koga treba da ide....zalosno.

Delegati iz tzv sumske repubLjik bi se i govana najeli da im to vozd naredi jeb* im on mater.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 apr 2011, 16:10

Sta hoces.ba ? je napisao/la:USVAJANJE STATUTA NSBIH: Ivica Osim će razgovarati sa Miloradom Dodikom u kafani!

Delegati iz tzv sumske repubLjik bi se i govana najeli da im to vozd naredi jeb* im on mater.
Ako je ovo jedini spas, onda nek nam je bog na pomoći, šta ćemo, druge nema. Ali je žalosno što moramo moliti dodika da se nešto pokrene. Ma ovo bi zbunilo ajnštajna, galilea, teslu i druge velike naučnike, a kamoli nas, sitnu buraniju...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 apr 2011, 16:42

Baković unio zabunu

Od članova Komiteta za normalizaciju saznajemo kako je Eldin Baković, generalni sekretar Federalnog Nogomentog saveza, nekim svojim nepromišljenim izjavama bespotrebno unio zabunu, što bi moglo izazvati reakcije Eve Paskie i Marcela Benca.

- Niko od članova Komiteta niti na jednom sastanku nije tražio niti će ubuduće tražiti da UEFA i FIFA koriguju svoje stavove. To nam ne pada na pamet, mi smo tražili najbolje rješenje unutar našeg saveza. U Beču nam je jasno i glasno poručeno šta je naša zadaća i šta nas čeka ukoliko ne usvojimo Statut. Eldin Baković se svjesno ili ne zaletio - kazao nam je jedan član Komiteta za normalizaciju.

Njemci nude pomoć Švabi

Saznajemo kako je Njemački fudbalski savez (DFB), nakon suspenzije NSBiH, te čuvši da je Ivica Osim na čelu Komiteta za normalizaciju, ponudio finansijsku i stručnu pomoć, a sve u cilju prevazilaženja sadašnje teške situacije odnosno kako bi NSBiH pod Osimovim vodstvom što prije stao na noge.
Kakvu zabunu?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2011, 17:03

Mozda sto je reko da ce dodat neke amandmane.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sta hoces.ba ?
Kontakt:

Post Postao/la Sta hoces.ba ? » 25 apr 2011, 18:43

AlemC85 je napisao/la:
Sta hoces.ba ? je napisao/la:USVAJANJE STATUTA NSBIH: Ivica Osim će razgovarati sa Miloradom Dodikom u kafani!

Ako je ovo jedini spas, onda nek nam je bog na pomoći, šta ćemo, druge nema. Ali je žalosno što moramo moliti dodika da se nešto pokrene. Ma ovo bi zbunilo ajnštajna, galilea, teslu i druge velike naučnike, a kamoli nas, sitnu buraniju...
Dodik ce odluciti da li ce BiH imati repku ili ne.
Fudbal je konacno postao talac sirovine iz laktasa, i to uz aminovanje FIFE i UEFE...
Nabijem ja njih i njihov FAIR PLAY na qrac kad jedan choban moze da unesreci na stotine hiljada navijaca BiH repke i klubova .
Al ima jos nesto zalosnije od svega toga, a to su ove nase glupe "bosnje".
Svi su psovali Colakovica i krivili ga zbog neusvajanja statuta, a srbi glasali protiv jer im je gican tako naredio.
Mogu mislit kako onaj ****, dodikov guzni haver, rajko vasic svrsava pri pomisli da ce Dzeko ostati bez reprezentacije.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 apr 2011, 19:10

Izvalio je traktorista milionce za dugove Borca.Tako da nakon titule bi bas bio ko' krme u Teheranu.Sto se tice njegovog boravka u Banjaluci.
Ali posto pola u IO-u iz FSRS obradjuje zemlju he (kako to dvolicno zvuci 8-) nemaju vremena da im onaj odozgo javi da ne seru odozdo.Jer odozgo ne ebe ni dva posto a odozdo razmisljaju o vrstama kukuruza i svinjokolju.
Od balona nemaju bas koristi.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 25 apr 2011, 19:39

Dodik je kriv i za rat u Libiji,Dodik je kriv i za zemljotrese i cunamije u Japanu,Dodik je kriv za poskupljenje nafte,Dodik je kriv za sve...

Stvarno ste postali paranoicni...Ako nista,Vlada RS je ulozila milione u Gradski stadion,i u sam Borac,najbolje da zele suspenziju,gdje su onda te pare uzalud bacene. :roll:

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 25 apr 2011, 19:44

jubitubi je napisao/la:Dodik je kriv i za rat u Libiji,Dodik je kriv i za zemljotrese i cunamije u Japanu,Dodik je kriv za poskupljenje nafte,Dodik je kriv za sve...

Stvarno ste postali paranoicni...Ako nista,Vlada RS je ulozila milione u Gradski stadion,i u sam Borac,najbolje da zele suspenziju,gdje su onda te pare uzalud bacene. :roll:
Ma ne zele oni suspenziju oni su jedini glasali za statut al ovi bosnjaci...ni da cuju za statut.
RIP SALE VILENJAK

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 25 apr 2011, 19:48

Vidim da si ironican,sarkastican,i tako to...Ne kazem ja u vezi toga,vec pricam da nije krmak Dodik bog i otac,sta je vama,njega pola,ma sta pola,vecina BL ne moze smisliti ocima...Ukljucujuci mene.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 25 apr 2011, 20:18

jubitubi je napisao/la:Vidim da si ironican,sarkastican,i tako to...Ne kazem ja u vezi toga,vec pricam da nije krmak Dodik bog i otac,sta je vama,njega pola,ma sta pola,vecina BL ne moze smisliti ocima...Ukljucujuci mene.

Je al on ima vlast on ima kes,pokrao je....fiiijjuuuuu kao i svaki politicar i svi zive kao lordovi i bosnjacki i hrvatski i srpski politicari a narod pusiona,samo sto je narod ovca pa na njihovo ukinut cemo,odcjepicemo,napravicemo entitet...poleti i eto njima opet vlasti i kesa a kad imas kes imas imas sve jer sve mozes kupiti pogotovu u BiH a ono sto nemozes kupiti mozes zaprijetiti unistenjem ;)
RIP SALE VILENJAK

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 25 apr 2011, 20:38

jubitubi je napisao/la:Vidim da si ironican,sarkastican,i tako to...Ne kazem ja u vezi toga,vec pricam da nije krmak Dodik bog i otac,sta je vama,njega pola,ma sta pola,vecina BL ne moze smisliti ocima...Ukljucujuci mene.
Mozes ti njega mrziti i pola Banjaluke ,normala da ga mrzis kad pokra' lik Boga oca,i nije to upitno mrzis li ga ili ne,ja mrzim sve glavonje i za mene nema mog i tvog ,ali cinjenica da jedan uhljup poput njega "kontrolise" ovaj j.ebeni fudbal kod nas je ziva istina,pa cuj njemu ce ici BOG ,IKONA,RELIGIJA fudbala na ovim prostorima da ga moli da kaze onim svojim dupeliscima " aj svega vam dignite ruku nek igraju zeleni malo ionako nece proci" pa j.ebo taj fudbal ne moramo nikad nigdje otici evo ja cu prvi potpisati da se ne igra vise fudbal u ovoj zemlji.Zivio
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aezakmi i 38 gostiju.