Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 nov 2025, 21:15

E čuj iz Indije i studira medicinu u Foči
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 nov 2025, 10:48

Radili smo nekoliko mjeseci na ovom slučaju, ne zato što smo htjeli nešto da razvučemo, nego da prikupimo potrebne dokaze. Ovo su teška djela za dokazivati, posebno kada znate da su ih počinili policijski službenici koji su dali zakletvu da će štititi građane. Ovo je nastavak aktivnosti koje policija provodi u borbi protiv kriminala"

Korman je otkrio da istraga nije završena i da sumnja da bi moglo biti privedeno još policijskih službenika.

"Svi policijski službenici koji su upleteni u ovo, nažalost nismo završili istragu i očekujemo da će se pojaviti još određeni broj drugih osoba. Neću da vjerujem ali mislim da bi moglo biti još policijskih službenika. Svi će biti privedeni i procesuirani".
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 nov 2025, 10:51

Koalicija na državnom nivou, prema svemu sudeći, djeluje složno kada su u pitanju odluke koje idu na štetu javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine. Ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto potpisao je odluku kojom se digitalna oblast Majevica, koja obuhvata Tuzlanski i Posavski kanton te Brčko distrikt, stavlja pod tehničku kontrolu Radio-televizije Republike Srpske umjesto BHRT-a iz Sarajeva, objavila je Istraga.ba.

Ovim potezom, suprotnim odluci iz 2015. godine kojom je isključivu nadležnost nad emitiranjem imao Upravni odbor Javnog RTV sistema BiH, Forto je faktički prepustio najnaseljeniji kanton Federacije BiH RTRS-u.
Yebo li ti Niksic porijeklo, a ti njemu. :puke: :puke:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 nov 2025, 15:30

DamirT je napisao/la:
04 nov 2025, 10:51
Koalicija na državnom nivou, prema svemu sudeći, djeluje složno kada su u pitanju odluke koje idu na štetu javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine. Ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto potpisao je odluku kojom se digitalna oblast Majevica, koja obuhvata Tuzlanski i Posavski kanton te Brčko distrikt, stavlja pod tehničku kontrolu Radio-televizije Republike Srpske umjesto BHRT-a iz Sarajeva, objavila je Istraga.ba.

Ovim potezom, suprotnim odluci iz 2015. godine kojom je isključivu nadležnost nad emitiranjem imao Upravni odbor Javnog RTV sistema BiH, Forto je faktički prepustio najnaseljeniji kanton Federacije BiH RTRS-u.
Krepo daBogda na spavanju večeras.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 04 nov 2025, 17:34

baboedindzeko09 je napisao/la:
04 nov 2025, 15:30
DamirT je napisao/la:

Samo treci kanal :urnebes: :urnebes:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 nov 2025, 18:13

Najdeblji dosje ima policijski inspektor iz Kalesije Besim Kopić. Prvooptuženi je u ovom predmetu i u narednom periodu istražni postupak tek treba utvrditi s kim je surađivao, ko su mu bili jataci, ko su bili silovatelji djevojčica.

Međutim, Kopić je, što se ovdje popularno voli reći, odranije poznat istražnim organima. Dvadesetak godina akter je priča iz kriminalnog miljea.

Iz službe je suspendiran dva puta. Jednom zbog krivotvorene diplome auto-saobraćajne škole iz Zemuna. Tada je i smijenjen sa pozicije načelnika Odjela kriminalističke policije PU Kalesija. Osuđen je uvjetno na pet mjeseci.

Drugi put suspendovan je zbog fizičkog obračuna sa kolegom u kancelariji policijske stanice. Ponovo je vraćen u službu, ali kako?

Besima Kopića posljednjih godina viđali su u društvu političara različitih stranaka. U objekat “Febi” u vlasništvu njegove supruge Selme Kopić svraćalil su i lijevi i desni.

Prema našim informacijama, poslovni prostor u centru iza jednog ugostiteljskog objekta Kopić je iznajmljivao političkom subjektu BH Zeleni. Viđan je i u društvu bivšeg načelnika Kalesije. U Kalesiji se govori da je upravo iz tog objekta vođena predizborna kampanju.

– Kopićeve veze bile su jake. On je tako, druženjem s političarima sebi osiguravao status „nedodirljivog“ u policijskoj upravi. U zamjenu za podršku tokom kampanja dobijao je slobodu u službi – navodi jedan sugovornik, pod uvjetom da ostane anoniman.

Istraga u vlastitim redovima
Vijećnik u OV Kalesija Admir Karić je tokom posljednje sjednice kolege podsjetio da su u objektu “Febi” gdje su konobarice bile djevojčice, odlazili vijećnici, načelnici, uposlenici pravosudnih i policijskih institucija. Naglasio je da se taj objekat upravo nalazi preko puta osnovne škole u Kalesiji.

Kopić je godinama bio predmet istražnih radnji. Istrage su vođene zbog otkrivanja i preusmjeravanja informacija iz predmeta na kojima je rađeno u PS Kalesija, ilegalnom preprodajom uvezenih vozila, osiguranjem događaja gdje su često korišteni službenici MUP TK, izdavanjem pansiona u kome su vršene bludnje radnje prema tvrdnjama Tužilaštva TK. Dovođen je u vezu i sa predmetima koji se odnose na teške krađe.

Njegove kolege kažu da se bavio skoro svim oblicima kriminala. Sada najavljuju istragu u svojim redovima i traže odgovornost svih koji su znali, šutjeli ili učestvovali u poslovima koje je organizovao. Pod posebnom pažnjom biće policijska stanica u Kalesiji i njeni službenici, te PS Sapna.
A obični narod ide u zatvor jer ne plati kaznu za parking.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 nov 2025, 18:23

Kritikovao sam ovo na rubu pameti, jbg pretjerao sam, nije loša za ubiti vrijeme. Tender je i dalje dobar samo za moždani udar.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 04 nov 2025, 18:59

baboedindzeko09 je napisao/la:
04 nov 2025, 15:30
DamirT je napisao/la:

:rol:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 nov 2025, 21:59

alemsa je napisao/la:
03 nov 2025, 13:59
VensanKasel je napisao/la:
03 nov 2025, 13:11
Kakvo je čudo bio vokmen :opaopa:

Ali baterije se brzo istrose, jesi'l imao onaj punjac za baterije da ne kupujes nove? :mrgreen:
Ma jok , kupuj baterije :D

A kad je amidža iz Njemačke diskmen donio , e da vidiš te radosti ...

U troli vazda maksimalno pojačano , Metallica ili Sepultura trešti :opaopa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 nov 2025, 22:17

alemsa je napisao/la:
04 nov 2025, 21:08
Jesi slusao ove country ilahije? :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 nov 2025, 22:33

VensanKasel je napisao/la:
04 nov 2025, 21:59

Ma jok , kupuj baterije :D

A kad je amidža iz Njemačke diskmen donio , e da vidiš te radosti ...

U troli vazda maksimalno pojačano , Metallica ili Sepultura trešti :opaopa:
Punio sam ja, i u ruksaku vazda nosio extra baterije :) Eh diskmen je vec bio ozbiljna furka, samo nije dugo trajao ono vec se 2005/6-e preslo na mp3. Koje si ti ono godiste '86 jel?

@19

Nisam, prvi put cujem :mrgreen:

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 04 nov 2025, 22:35

Ima li nesto pozitivno iz Tuzlanskog kantona?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 nov 2025, 22:37

CHR je napisao/la:
04 nov 2025, 22:35
majke mi taman krenuo napisati

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 04 nov 2025, 22:38

Arvid je napisao/la:
04 nov 2025, 22:37
CHR je napisao/la:
majke mi taman krenuo napisati
Strasno.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 nov 2025, 22:45

Najmanje 8 poginulih

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 nov 2025, 22:56

alemsa je napisao/la:
04 nov 2025, 21:08
sljivo je napisao/la:
03 nov 2025, 17:30
https://www.facebook.com/share/v/1Bproi6e8m/

:)
Svi uzimali Brazil , naravno Carlosa u napad i dupli pas :puke:

Ja naravno Argentinu , sjećam se jedan slobodnjak bio sa 39 metara tačno , ma daj da probam i pod prečku ga zabi naravno ko drugi nego Gabriel Omar Batistuta :tokralju:

Imao sam taj gol spašen , najdraži ikad .
Lijevo Claudio Lopez , desno Ariel Ortega nema milosti .

Kasnije se otključali Classici , uzimao Cagliari zbog Rive kakvu je ljevicu imao :opaopa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 04 nov 2025, 22:58

CHR je napisao/la:
kao u zoni sumraka da smo :roll:
it's football day

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 nov 2025, 22:58

pa nije sve tako crno, tek vidim da je dick cheney krepo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 nov 2025, 23:03

Mozda napokon retardi na vlasti odluce da uloze koju marku u tu zgradu. Nazalost nije ni cudo sto se tamo desila tragedija s obzirom u kakvom je stanju zgrada.

Misljenja sam da veci degeni nisu nikad bili na vlasti u kantonu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8 i 42 gosta.