joj sirotinje
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BegovicRamiz
- Kontakt:
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Igrao si 343 uglavnom, gdje su se Guliashvili i Kupreška kao krila uvlačila u sredinu i otvarala prostor za wing bekove Mujkića i Kyeremeh.adoado je napisao/la: ↑02 nov 2025, 22:33Nije mi jasno šta smo danas igrali 4-4-2?NisamInSajder je napisao/la: ↑02 nov 2025, 21:42Prebacis formaciju na ono što najviše odgovara 80% ekipe, i napokon to izgleda normalno na terenu, fluidna, nema nekih greški kao ranije. Samo Turdu umjesto Bralića na centralnog stopera, Mujkića na lijevog i Kuprešaka na lijevog wing beka.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ne bih ja dirao Maroodzu iz prvih 11.
21 godina, ne zna jezik, prva tekma i opet solidan
Strasne atribute ima.
Brz skocan miran zna dodat između linija naravno da zbog neuigranosti je danas bilo klimavo ali ima ovdje igraca itekako.
Strasne atribute ima.
Brz skocan miran zna dodat između linija naravno da zbog neuigranosti je danas bilo klimavo ali ima ovdje igraca itekako.
To je bio drugi žuti karton za Savića?
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Zato sto ne prate fudbal vec samo gledaju neku statistiku. Butic je imao pehova sa povredama i sa nekonstantnim partijama i zato je izgledalo da je nemocan. Prva njegova utakmica na Grbavici je bila odlicna, odmah pokazao koliko zna. Niko ne vidi koliko lopti spusti i za koliko lopti se izbori, koliko duela dobije itd. Protiv Zrinjskog sam sebi namjestio dvije-tri sanse.
Odlican napadac i najbitnije, profil napadaca za nasu igru. Za nasu igru nije bio Turkes jer njemu sve moras servirati. Za nas stil je upravo ovo sto igra Karlo.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
Poslije sljedećeg kola aBd na poziciji br 4. A do kraja drugog kruga nadam se i stabilnom trećem mjestu, koje nam uprkos stalnim turbulencijama i pripada.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
jurisicduska je napisao/la: ↑02 nov 2025, 23:30Ne bih ja dirao Maroodzu iz prvih 11.
Strasne atribute ima.
Slijedecu tekmu garant ce biti najgori...
-
jurisicduska
- Kontakt:
HahahaVanja8 je napisao/la: ↑02 nov 2025, 23:45jurisicduska je napisao/la: ↑02 nov 2025, 23:30Ne bih ja dirao Maroodzu iz prvih 11.
Strasne atribute ima.
Brz skocan miran zna dodat između linija naravno da zbog neuigranosti je danas bilo klimavo ali ima ovdje igraca itekako.![]()
![]()
Salu na stranu samo onako fudbalski ima smisla on bas. Vise ima smisla od svih drugih u odbrani izuzev Mujkica. 21 godina a ne znam par puta možda si primijetio kako riješi presing , vidis odmah da tu ima igrača. Plus prijem kojim gura sebi loptu u prostor isto. I plus anticipacija i markiranje. Vidjet ćete da će nam to bit najbolji stoper.
Ispratit borca sa 3 komada kuci i eto nas u vrhu opet. Stabilizacija gotova, sad se ide u napad
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Rijesi zato sto razmislja i sto je prosao omladinske skole u Engleskoj...jurisicduska je napisao/la: ↑02 nov 2025, 23:49HahahaVanja8 je napisao/la: ↑02 nov 2025, 23:45jurisicduska je napisao/la: ↑02 nov 2025, 23:30Ne bih ja dirao Maroodzu iz prvih 11.
Strasne atribute ima.
Brz skocan miran zna dodat između linija naravno da zbog neuigranosti je danas bilo klimavo ali ima ovdje igraca itekako.![]()
![]()
Salu na stranu samo onako fudbalski ima smisla on bas. Vise ima smisla od svih drugih u odbrani izuzev Mujkica. 21 godina a ne znam par puta možda si primijetio kako riješi presing , vidis odmah da tu ima igrača. Plus prijem kojim gura sebi loptu u prostor isto. I plus anticipacija i markiranje. Vidjet ćete da će nam to bit najbolji stoper.
Kod nas svi stoperi u presingu kontaju na isti nacin, lopta nazad ka centralnom stoperu koga odmah pritiskaju suparnicki napadaci...
On se okrene prema njemu i kad se ovi zalete prema Bralicu on jednostavno zaobidje njega i izmedju linija poprecnim pasom posalje loptu Ristovskom ili napravi polukruzno i uposli Mujkica ili Gulia...
Sve je to ok, ali jedno me brine...
Ne valja nikad kad ti pocnes nekog hvaliti...
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Babic je jako dobar igrac.
Odlicna kontrola lopte,pasovi,motorika..
Bas je zapazeno odigrao veceras.
Danas Gulli uzasan,Francis prelos,Mlinaric kao da nije igrao,inace je nesto ko slina.
Ne mislim ni da bi bio puno bolji da igra svoju poziciju,igrao je neke tekme pa opet je bio tanak.
Kako kod nas neki igraci potonu ili proigraju kad odu,to nikad necu razumijeti.
Odlicna kontrola lopte,pasovi,motorika..
Bas je zapazeno odigrao veceras.
Danas Gulli uzasan,Francis prelos,Mlinaric kao da nije igrao,inace je nesto ko slina.
Ne mislim ni da bi bio puno bolji da igra svoju poziciju,igrao je neke tekme pa opet je bio tanak.
Kako kod nas neki igraci potonu ili proigraju kad odu,to nikad necu razumijeti.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Cuj Velez velik klub, u 50 godina jedan trofej i to kupPendulum je napisao/la: ↑02 nov 2025, 22:36Naime, dva velika kluba iz naše zemlje, Sarajevo i Velež, pokazali su da vjeruju u svoje mlade snage, te su im dali šansu na terenu, a oni su im to na najbolji mogući način vratili.
U istom kolu, samo u različitim terminima, oba tima istrčala su na teren sa po četiri igrača koja su bila zaštićeno godište u startnoj postavi. Oba su na kraju upisala pobjede.![]()
FK SARAJEVO je jedini VELIKI KLUB BREND U BIVSOJ DRZAVI A IBU OVOJ SAD ovo ostalo je ciganluk i smjesno
zeljko je bio vecinski drugoligas u doba josipa i jovanke
Penal 100% crveni karton li la,
Gledaj kako hnk posudje vrsi pritisak a prosle godine 2 penala na kosevu i penal u posusju. Protiv zapadnog mostara svake godine budu 10x vise zakinuti i nist..
Autonomas valjda bio u polici ustase ga htjele da prebiju, sto autonomasa ne prebise majkumu **** abdic fikret
Gledaj kako hnk posudje vrsi pritisak a prosle godine 2 penala na kosevu i penal u posusju. Protiv zapadnog mostara svake godine budu 10x vise zakinuti i nist..
Autonomas valjda bio u polici ustase ga htjele da prebiju, sto autonomasa ne prebise majkumu **** abdic fikret
Samo da kažem na ovo što se iz Posušja žale, koliko se sjećam nama protiv njih prošle sezone nisu svirana četiri penala, a posebno pamtimo onaj u Posušju nad Gulijem kada se lomilo sve oko titule. Nek se žale tom što im je sređivao suđenje u tim utakmicama.
Na klubu je da već od danas krene sa marketingom za utakmicu protiv Borca.
-
stokastoka23
- Kontakt:
Iako sam jučer u toku utakmice mislio da je prestrog crveni karton, tek sada na ponovljenom snimku vidim da je bilo povlačenje za dres, a poslije i udarac u nogu - u prevodu prekršaj nad igračem a da nije pokušao da igra sa loptom.

U ovom momentu mogu reći da nam je najveće pojačanje povratak Mujkića. Sa tri nazad izgledamo mnogo sigurnije. Možda bi samo bilo bolje staviti lijevo Kuprešaka i Mujkića. Kyeremeh pod hitno na hlađenje.
Ovako nešto protiv borca
Mušija
Ristovski Bralić Mujakić
Beganović Mamas _______ Kurpešak
Mlinarić / Ljajić
Butić Guly
Obzirom da imamo veliki problem sa povredama ne znam ko bi nam mogao iznijet vezni red. Koji je stepen povrede kod Elezia, kad se očekuje povratak Cimirota, imamo li psihologa za Đorđevića ?

U ovom momentu mogu reći da nam je najveće pojačanje povratak Mujkića. Sa tri nazad izgledamo mnogo sigurnije. Možda bi samo bilo bolje staviti lijevo Kuprešaka i Mujkića. Kyeremeh pod hitno na hlađenje.
Ovako nešto protiv borca
Mušija
Ristovski Bralić Mujakić
Beganović Mamas _______ Kurpešak
Mlinarić / Ljajić
Butić Guly
Obzirom da imamo veliki problem sa povredama ne znam ko bi nam mogao iznijet vezni red. Koji je stepen povrede kod Elezia, kad se očekuje povratak Cimirota, imamo li psihologa za Đorđevića ?
Rile Maroodza Mujkic
Beganovic Cimirot Elezi Kupresak
Ljajic
Mlinaric Guli
Beganovic Cimirot Elezi Kupresak
Ljajic
Mlinaric Guli
- OzmoodPinglewood
- Kontakt:
Rijetko glupa pjesma, stihovi u kojima se, standardno navijači predstavljaju kao najniži sloj društva, gdje se sve svodi na to kako je ovo sve glupost zbog koje se gube glave, a za to su naravno uvijek odgovorni navijači. Gotivim i ZP i Sulu, al ovo je odron.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
kogmagie46
- Kontakt:
Zna li iko hoće li se nas kapitencic uozbiljiti, klupirati, prodati?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.