San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 okt 2025, 16:59

E ako veceras izvucemo tekmu i dobijemo, vjerovacu da smo "prava stvar", sto se kaze.

B2b je i nama i njima, s tim da su nasi najbolji igraci sinoc odigrali vise minuta, nego li njihovi.Nema Korneta, nema Foxa i nema Sochana od ovih bitnijih, a dolaze nam ljudi koji su nam pravo zaje.ban match up na krilnim pozicijama.I Barnes i Ingram i Barret ce imati prednost protiv svojih cuvara u snazi, visini i atletici.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 28 okt 2025, 15:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
27 okt 2025, 16:59
E ako veceras izvucemo tekmu i dobijemo, vjerovacu da smo "prava stvar", sto se kaze.

B2b je i nama i njima, s tim da su nasi najbolji igraci sinoc odigrali vise minuta, nego li njihovi.Nema Korneta, nema Foxa i nema Sochana od ovih bitnijih, a dolaze nam ljudi koji su nam pravo zaje.ban match up na krilnim pozicijama.I Barnes i Ingram i Barret ce imati prednost protiv svojih cuvara u snazi, visini i atletici.
Ma lagano.. Toronto je izuzetno los, nas je raspored bas pazio, zato protiv Miamia upisujem vec poraz
Max Allegri

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 28 okt 2025, 21:41

Sad odgledao snimak od sinoc.Vodstvo od prve do zadnje sekunde.Vidi se veliki napredak u odnosu na proslu sezonu pogotovo u odbrani,gdje se dopusta dosta manje ofanzivnih skokova a samim time i protivniku smanjujes sanse za second chance points.Ekipa je siroka i duboka i jedva cekam zapravo vidit kako ce to sve izgledat kad budemo kompletni.
Mislim da bi se Fox trebao vratit protiv PHO,za Sochana i Korneta ne znam,mada bi nam Kornet bio zlata vrijedan protiv MIA.Biyombo ipak ne moze pokriti tu rolu nikako a sinoc je cak Mitch ubacio malog Cartera kao C na par posjeda.Vidi se da je dolazak novog pomocnika iz Dallasa dosta podigao defanzivu i momci doslovno lete u odbrani a i u ove 4 odigrane tekme su 2 najbolja odbrana lige.
Ono sto zabrinjava su ponekad upadi u te crne rupe,konkretan primjer je sinoc prvih 5-6 minuta u 3/4.
U tom periodu mislim da je bilo 6-7 TO ali srecom Raptorsi to nisu znali iskoristiti do kraja,spustili se jesu na -8 ali nisu imali snage za totalni preokret.Slobodna bacanja su sinoc izgledala dosta bolje neko u prve tri tekme.Sljedi MIA a SA nikad nije uspio bolje otvoriti sezonu od 4-0,tako da evo im prilike da obore taj “rekord”,a i Wemby na pressu nije mogao vjerovati da je 4-0 najbolji skor na otvorenju sezonu u povijesti fransize.Uglavnom igra obecava plus kad se vrate jos ova 2-3 prvotimca koja ne dostaju,onda cemo vidjeti zapravo sta se sve moze sa ekipom.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2025, 11:44

E ako izvucemo i ovo vecerass.... :mrgreen: :mrgreen:

Salu na stranu, po igrama u ovoj ranoj sezoni dolazi nam najkvalitetniji protivnik. Mi i dalje u problemu, jer se ni veceras niko ne vraca.Dakle, nema Foxa, Sochana, Korneta, Olynyka i Watersa.

MIA u strasnoj formi, pogotovo njihovi krilni igraci Jaquez, Jovic, Fontecchio, a ne zaostaje mnogo ni Wiggins.Bam je isto podigao nivo igre, a tu je i momak koji u ove 2 sezone igranja protiv nas svaki put izgleda kao mini Wemby- Ware. :roll:

Jasno je da ce Wemby ovdje imati mnogo posla, jer Biyombo nije sposoban pruziti gotovo nista.Prosle sezone je makar skakao i stitio obruc kako-tako, ove godine od njega nema nista.Zbog toga je Mitch protiv TOR u jednom momentu izveo i small ball bez C sa Keldonom na petici, kad je Wemby sjedio.

Ono gdje mozemo i gdje trebamo imati prednost je backcourt, jer njima nema ni Herroa, a izgleda da nece biti ni Powella.Iako MIA ima tu solidne defanzivce u vidu Mitchella i Smitha, ocekujem da Castle i Harper dominiraju i da konacno smanjimo i broj izgubljenih lopti.

MIA nam se prosle sezone izvukao, Bam je u SAu pogodio buzzer beater.Vrijeme je da im uzvratimo to. :opaopa:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 31 okt 2025, 03:58

Wemby bio na 0-3 protiv MIA,ali im je sad vratio sa kamatama vidi se koliko mu znaci ova pobjeda!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 okt 2025, 04:14

Jaka, jaka tekma veceras.Opet smo imali veliki pad u igri i prosuli dvocifreno vodstvo kao i protiv BKNa, ali smo konacno smanjili broj izgubljenih lopti i uspjeli ostati mirni.
17-1 je MIA otvorio 4/4.To se ne smije dogadjati.

Od Biyomba nema nista, Wemby se veceras morao "gaziti" 40min.Sreca nasa pa smo imali 2 dana odmora, a imacemo isti odmor i za naredne 2 tekme.To je super.

Castle je mu.donja!!! :ljepota:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 nov 2025, 02:10

Ne vraca se niko od povrijedjenih ni sutra, pa nam je opet gledati Biyomba. :oops: Sreca u nesreci je da PHX nema C koji sutiraju trojke, pa mozda i nesto uradi ovaj put. :mrgreen:

Kao da nasi cekaju da nas neko dobije, pa da se vrate ovi povrijedjeni igraci. :rol:

Sutra je klasicna "trap" utakmica, a izgleda da im se i Green vraca.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 02 nov 2025, 08:55

02 nov 2025, 02:10
Ne vraca se niko od povrijedjenih ni sutra, pa nam je opet gledati Biyomba. :oops: Sreca u nesreci je da PHX nema C koji sutiraju trojke, pa mozda i nesto uradi ovaj put. :mrgreen:

Kao da nasi cekaju da nas neko dobije, pa da se vrate ovi povrijedjeni igraci. :rol:

Ja koliko sam vidio i Green i Brooks su obojica OUT,mada mislim da ne bi trebalo biti problema,ali kao sto kazes najteze je dobit vec dobivenu tekmu.Mozda protiv Lakersa se netko vrati,Kornet nam je trenutno i najpotrebniji jer nemamo zamjenu za Wembya.
Ali jednom kad budemo full kompletni imat cemo 10 igraca u rotaciji,i onda tek show počinje :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 nov 2025, 11:03

Kugla3 je napisao/la:
02 nov 2025, 08:55
02 nov 2025, 02:10

Ja koliko sam vidio i Green i Brooks su obojica OUT,mada mislim da ne bi trebalo biti problema,ali kao sto kazes najteze je dobit vec dobivenu tekmu.Mozda protiv Lakersa se netko vrati,Kornet nam je trenutno i najpotrebniji jer nemamo zamjenu za Wembya.
Ali jednom kad budemo full kompletni imat cemo 10 igraca u rotaciji,i onda tek show počinje :mrgreen:

Ma Kornet je najvazniji trenutno, kako kazes.Ne moze Wemby igrati ovakve minute.Sreca u svemu su ova po 2 dana pauze izmedju tekmi.

Green je juce trenirao 5 na 5 za PHX i ocekivalo se da igra, ali su ga ipak odlucili da presjedi jos jednu tekmu.Bolje po nas. :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2025, 03:43

Morao se ovaj nedostatak bitnih igraca odraziti kad tad.Nismo mi jos na nivou ds to tek tako premostimo.

Iskljucili su Wembya iz igre, tukli kad treba, ispogadjali sve zivo i to je bilo to.Ovu panjinu Biyomba treba protjerati, ne iz fransize, vec iz lige.Svaki put kad udje zadnje 4 tekme, protivnik nas pregazi.Strasno je kome smo mi dali mjesto u rosteru. :roll:

Sol na ranu je povreda Harpera.Izgleda da je povreda lista u pitanju.To je minimalno 10 dana. :oops:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 03 nov 2025, 08:58

Ma nije problem ni izgubit,ljudi pogodili 9 trojki vise,nego vise boli ova povreda Harpera ali valjda bude sve OK.
Krajnje je vrijeme da se vrate Fox,Sochan i Kornet jer slijedece dvije tekme su pravo zaje.bane!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2025, 11:19

Harper sinoc napustio arenu u "cizmi" i na stakama. Samo da nije Ahilova, a i bez nje je ovo povreda od 2 mjeseca garant.

Evo Sochan fakticki s istom povredom ne igra vec 2 i po mjeseca. :oops:

Uzasna stvar, jer je mali bas povukao i protiv NOPa i protiv BKN i protiv MIA.Bez njega, mi ovo ne bi dobili.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 nov 2025, 00:17

Hvala Bogu dragom, pa nije nista ozbiljnije.Mislim da ce prije biti ovo sto je Shams napisao, nego li nas Tom samo zbog razloga sto su nasi uvijek exra oprezni.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 nov 2025, 13:55

SA raste. :ljepota:

Sinoc su glasaci u Bexar Countyu glasali u korist nove arene sa svim popratnim sadrzajima vrijednosti preko milijardu dolara, a koja ce, za razliku od ove sad, biti u samom centru grada.

Ovo je ogroman korak naprijed uz vec jedan od najmodernijih trening centara na svijetu. :bih: Cini mi se da bi sad, nakon ove odluke, arena trebala biti izgradjena tamo nekad oko 2030. godine.

Sto se tice tekme protiv LAL, nazalost, Foxa nema ni veceras, kao ni Korneta ni Harpera.Bice problema u organizaciji igre sigurno, ali to je tako u NBAu.Dobra vijest je da su Sochan, Olynyk i Waters upitni i njih ocekujem da igraju.Samo da Biyombo nema minute. :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 nov 2025, 07:01

2 dana odmora i odigras tekmu ko mlohava cu.na.Nisi ni zasluzio bolje.

Ne moze se ni igrati bez cistog kreatora u bilo kojem obliku.Castle to nije.On baci 5 lopti protivniku da se zagrije.To je tesko premostiti.

Takodje, moramo nauciti da igramo iz Wembyevih udvajanja.Protivnik se prilagodio.Potez je na Wembyu.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 nov 2025, 07:11

Nije mi jasan nikako lik.. koji klinac crtas za dva poena i da smo pogodili islo bi se u OT gdje opet nisi favorit.. pravo ni od kud si dobio loptu i da utakmicu zatvoris tricom ali ne, on crta akciju bez ikakvog smisla...
Max Allegri

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 06 nov 2025, 12:26

Bez obzira na ova dva poraza,zadovoljan sam pocetkom sezone.Ima tu dosta posla ali napredak je ocigledan.Jednom kada budemo full kompletni tek tada cemo vidjeti gdje je ekipa,jer ovih 7 tekmi plus izostanci je jednostavno malen uzorak za neku detaljnu analizu.Dobar vijest je povratak Sochana koji je sinoc bio dobar,a mislim da se sa Foxom nema sta vise cekati,cak je sam bio izjavio prije pocetka sezone da je spreman i da odmah moze pocet sa igrom.Mislim da je sad idealno vrijeme za povratak jer je sljedeca tekma u kupu.Najbitnije od svega je da Harper nije ozbiljno ozlijedjen a za ostalo cemo lako.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 nov 2025, 23:39

Kugla3 je napisao/la:
06 nov 2025, 12:26
Bez obzira na ova dva poraza,zadovoljan sam pocetkom sezone.Ima tu dosta posla ali napredak je ocigledan.Jednom kada budemo full kompletni tek tada cemo vidjeti gdje je ekipa,jer ovih 7 tekmi plus izostanci je jednostavno malen uzorak za neku detaljnu analizu.Dobar vijest je povratak Sochana koji je sinoc bio dobar,a mislim da se sa Foxom nema sta vise cekati,cak je sam bio izjavio prije pocetka sezone da je spreman i da odmah moze pocet sa igrom.Mislim da je sad idealno vrijeme za povratak jer je sljedeca tekma u kupu.Najbitnije od svega je da Harper nije ozbiljno ozlijedjen a za ostalo cemo lako.
Ma sve ovo ide u super pravcu.Licno bih gledao da Sochan starta prije Barnesa, zbog jos bolje defanzive.Fox nek se vrati kad treba da se vrati.Duga je sezona.

Slijedeci korak je rjesavanje udvajanja Wembya.I on sam je sinoc rekao da ga nikad nisu ovako cuvali.Trebace mu malo vremena da se prilagodi.Kad se to desi.....bice svega. :D

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 07 nov 2025, 18:53

Perverzija :ljepota: :ljepota:

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.