FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- dubioza144
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pa smijemo i mi mozda fulat sa nekim igracem, mozda je bolje da smo doveli Cimirota Ljajica Ristovskog milion km za godinu niceg
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Dobro je to sve bratsondubioza144 je napisao/la: ↑01 nov 2025, 13:35Pa smijemo i mi mozda fulat sa nekim igracem, mozda je bolje da smo doveli Cimirota Ljajica Ristovskog milion km za godinu niceg
Da hoce sutra uci malo N’Hand da ga vidimo
Sutra ima da grmi, vjerujem da smo bolji i da mozemo ih pobjediti jedno 2:0
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ma ti si lud, onaj nije znao hodati padao na guzicu.zeljovolimte je napisao/la: ↑01 nov 2025, 12:51Konings i Trupe su nivo Roka ElzneraRedfire16 je napisao/la: ↑01 nov 2025, 12:19Konings ima jedan problem a to je da nema s kim igrat. Nesto slicno ima i Milosevic. Jednostavno oni su iz drugog fudbalskog svijeta, kod njih to sve brze ide. Konings trazi loptu u prostor, nas vezni je vrati beku. On krene iza stopera na drugu, nasi vracaju golmanu. Generalno klubovi u nasoj ligi da dovedu Dembelea i Mbappea oni bi se uklopili u ovo nase mrtvilo od igre i mi bi ih nazivali flopovima.
Elsner je najveci panj koji je ikad igrao kod nas.
Troupe je Kafu za njega.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- dubioza144
- Kontakt:
Adzemu se haman svidjela ova Lanica svake sedmice gostuje kod nje
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Prije mjesec dana poslije derbija priče kako su se Nizozemci dobro navikli na klub, atmosferu i navijače, kako ginu itd, a gledaj sad priče 
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Joj šta čeka Vehabovića, mislim da takav doček još nikome nije priređen..
Samo da ne pretjeramo i počnemo bacati upaljače po terenu.
Pamet u glavu.
Samo da ne pretjeramo i počnemo bacati upaljače po terenu.
Pamet u glavu.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Ma bolji smo sigurno, samo da ne udjemo opet u utakmicu ko tetke
Boljevic mora sutra svoje odraditi
-
Strumfinho
- Kontakt:
Oni ce tražiti svaku priliku da se valjaju,svaki kontakt,pravit će pritisak da izjednače prošlu situaciji i ovu sutrašnju. Sad se vratio i najveći smrad na klupu,dokazano koliko nikad nije poštovao ni naš klub,ni naš stadion ni navijače.
Smireno velikog srca...a ako Bog da kod 2:0 i 87min...Sve što ima da se kaže,pokaże,biće prilike.
Volim te Željezničare!
Smireno velikog srca...a ako Bog da kod 2:0 i 87min...Sve što ima da se kaže,pokaże,biće prilike.
Volim te Željezničare!
- dubioza144
- Kontakt:
Sutra ga treba zabit u prvih 15 min i iskoristit atmosferu koja ce tad vladat, ne vjerujem da ce ovima bit svejedno kad istrce zbog svih desavanja tamo pogotovo Vehabovic, tkd nadam se nekim intezivnim napadima prvih 20tak minuta i malo viktorije oko gola im pa nek sijeva kod gola a nek grmi sa tribina
Odradi on svaki put aplauz kad ne moze stici loptu.Hrammm1921 je napisao/la: ↑01 nov 2025, 15:34Ma bolji smo sigurno, samo da ne udjemo opet u utakmicu ko tetke
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
bhsport je napisao/la: ↑01 nov 2025, 17:34Odradi on svaki put aplauz kad ne moze stici loptu.Hrammm1921 je napisao/la: ↑01 nov 2025, 15:34Ma bolji smo sigurno, samo da ne udjemo opet u utakmicu ko tetke
Boljevic mora sutra svoje odraditi![]()
Siroki totalno zaboravljen iz drugog plana, izjednaci se s nama ako ovako ostane. Nikad izjednacenija liga…
Srijedom navece
- Lokomotifa
- Kontakt:
Moj životni princip je da ako na papanluk odgovaraš papanlukom, da se spuštaš na taj nivo, a to je upravo ono što papci žele.
Dešavanja sa zadnje utakmice u Mostaru su meni lično bila šokantna. Simpatizirao sam Velež kao klub velike tradicije i klub koji je svašta pretrpio u ratu i poslije rata. Ali poslije zadnje utakmice u Vrapčićima uopšte ih više ne respektujem. To nije samo slučaj "Edo Vehabović", to je i ponašanje njihovih navijača i oni uzvici koji su nešto najprimitivnije što sam čuo u zadnje vrijeme, to je i loša organizacija utakmice gdje smo jedva živu glavu izvukli i što je najgore od svega, uprava Veleža umjesto da sankcioniše njihovog kondicionog trenera koji udara našeg Karamarka, oni mu sutradan čestitaju rođendan. To znači da uprava Veleža stoji iza svega što se dešavalo, tako da nije to bio samo Edo Vehabović, to je puno šira slika. Oni kao klub izgleda imaju ozbiljan problem sa papanlukom, i u upravi, i na terenu, i u stručnom štabu i na tribinama. Poslije zadnje utakmice sam očekivao da će bar saopštenje neko napisati i bar pokušati bar malo spasiti stvar, ali jok, oni ono sve i podržavaju.
Ali sve ovo sam napisao da zamolim našu armiju navijača da ne budemo isti kao oni, mi smo klub gospodin, imamo najbolje navijače u državi. Nemojte da danas bacamo predmete u teren, bez obzira ko igrao za njih, nemojte da mi njima govorimo "ustaše" kao što su oni nama, nemojte da nasjedamo na njihove provokacije, ni na terenu, ni na tribinama, ni u tunelu. Ako mi budemo uzvratili istom mjerom kao oni, onda nemamo moralno pravo da kažemo da su papci, kao što jesu. Hajmo se izdignuti iznad svega i pokazati zašto smo najbolji klub u državi, VTŽ!
Dešavanja sa zadnje utakmice u Mostaru su meni lično bila šokantna. Simpatizirao sam Velež kao klub velike tradicije i klub koji je svašta pretrpio u ratu i poslije rata. Ali poslije zadnje utakmice u Vrapčićima uopšte ih više ne respektujem. To nije samo slučaj "Edo Vehabović", to je i ponašanje njihovih navijača i oni uzvici koji su nešto najprimitivnije što sam čuo u zadnje vrijeme, to je i loša organizacija utakmice gdje smo jedva živu glavu izvukli i što je najgore od svega, uprava Veleža umjesto da sankcioniše njihovog kondicionog trenera koji udara našeg Karamarka, oni mu sutradan čestitaju rođendan. To znači da uprava Veleža stoji iza svega što se dešavalo, tako da nije to bio samo Edo Vehabović, to je puno šira slika. Oni kao klub izgleda imaju ozbiljan problem sa papanlukom, i u upravi, i na terenu, i u stručnom štabu i na tribinama. Poslije zadnje utakmice sam očekivao da će bar saopštenje neko napisati i bar pokušati bar malo spasiti stvar, ali jok, oni ono sve i podržavaju.
Ali sve ovo sam napisao da zamolim našu armiju navijača da ne budemo isti kao oni, mi smo klub gospodin, imamo najbolje navijače u državi. Nemojte da danas bacamo predmete u teren, bez obzira ko igrao za njih, nemojte da mi njima govorimo "ustaše" kao što su oni nama, nemojte da nasjedamo na njihove provokacije, ni na terenu, ni na tribinama, ni u tunelu. Ako mi budemo uzvratili istom mjerom kao oni, onda nemamo moralno pravo da kažemo da su papci, kao što jesu. Hajmo se izdignuti iznad svega i pokazati zašto smo najbolji klub u državi, VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- NerminFatic
- Kontakt:
Malo me hastra ove utakmice danas. Ovi se nabrijali na nas po obicaju i da udje neka frljoka na pocetku eto ti belaja. Valjda Adzem spremi momke da tri boda ostanu u Dolini cupova.
Pravo da ti kazem i meni neka suha za današnju tekmu.Previse emocija i napetosti.Lagumdziji ce svirat svaki dodir faul ko u Prijedoru.Frajer nesmije pric igraču.Ima još kod njih osim Vehabije prgavih igraca tj bivsih pitara.Dakle Ado smiri Inace će bit belaja.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Iskoristiti dešavanja od prethodne utakmice i napraviti veliki pritisak na njihove igrače, kao što napravimo Borcu, pa se oni sa sve sudijama pogube. Ako bude tako naostrena atmosfera, ne sumnjam u pobjedu.
Samo danas da pametni budemo da nam nema ubacivanja u teren nicega, da nas ne uvedu u nervozu i da ne daj Boze ne bude kazni velikih.
A teren - Adzeme pripremi taktiku. Skontaj je li napadamo ili iz kontri igramo, trener si, daj da odradimo ovo kako treba. Kako god, njima je teze i tako se treba postaviti.
A teren - Adzeme pripremi taktiku. Skontaj je li napadamo ili iz kontri igramo, trener si, daj da odradimo ovo kako treba. Kako god, njima je teze i tako se treba postaviti.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Ima li istine u ovim pricama da su odredjeni ljudi sa juga ukljuceni u ove placenike?
Ovo je bas jadno nadam se da ce se jug otrgnuti iz ovih prica i da ce kao i uvijek dosad izabrati pravu stranu.
Ovo je bas jadno nadam se da ce se jug otrgnuti iz ovih prica i da ce kao i uvijek dosad izabrati pravu stranu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 58 gostiju.

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)