Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

torbica
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la torbica » 31 okt 2025, 18:58

Edincapitano je napisao/la:
31 okt 2025, 18:56
jasmin10 je napisao/la:
31 okt 2025, 16:26
Šteta samo sto nikad nije imao Jusufova muda pa da krene u borbu protiv saveza.
On nema dovolnja muda da ide protiv sta Amra kaze a kamal protiv saveza :rol:

Fenomenalan fudbaler i pravi ambasador ove drzave gdje god da je igrao po evropi ali to sto nije stavio vise pritiska kad je bio na vrhu karijere je cudno.

Mozes misliti ako bi jedan Dzeko u svom primeu se oprostio od repke dok ne dodju normalni ljudi (koliko toliko) u savez? Brzo bi se to rijesilo, ali eto nije htjeo. Vise se nadao da igra na velikim prevenstvima pa ovo ostalo ko ih sisa, al eto osim Brazila nije ni to dobio.
Makar nije po sudu visio ko kapetan susjeda

Ustat pa spomenut Edin Džeko

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 31 okt 2025, 19:15

torbica je napisao/la:
31 okt 2025, 18:58
jasmin10 je napisao/la:
31 okt 2025, 16:26
Šteta samo sto nikad nije imao Jusufova muda pa da krene u borbu protiv saveza.

Fenomenalan fudbaler i pravi ambasador ove drzave gdje god da je igrao po evropi ali to sto nije stavio vise pritiska kad je bio na vrhu karijere je cudno.

Mozes misliti ako bi jedan Dzeko u svom primeu se oprostio od repke dok ne dodju normalni ljudi (koliko toliko) u savez? Brzo bi se to rijesilo, ali eto nije htjeo. Vise se nadao da igra na velikim prevenstvima pa ovo ostalo ko ih sisa, al eto osim Brazila nije ni to dobio.

Ma yebes Modrica.

Dzeko je instutucija, ali jel nisam upravu? Mogao je puno vise uraditi za buducnost BH fudbala, ali nije htjeo/smijo, niko nezna, ali dobro. Iskreno nije bas njegovo da se bori protiv saveza nego da igra na terenu, ali s tim statusom sigurno je mogao dosta zakuhati kod lopova :bih:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 okt 2025, 19:42

Koliko god mi zelili da on bude neki revolucionar, baraba, sam protiv svih, to jednostavno nije on. Profesionalac je od glave do pete, igra za svoju drzavu i odazivao se svakom selektoru sa svakakvom igracima i u svim uslovima. Radi svoj posao, ne petlja se u politiku, nikome se ne zamjeri, niko mu nista ne moze spocitavati, svakom igraci je "idol", kao mladji bio spreman se tuci sa protovnicima i svadjati (narocito dok nije preuzeo kapitensku traku) pa je vremenom i u tom segmentu sazrio i pametnije se ponasao na terenu. Mozda nekad i mlako za nas ukus i temperament, ali ama bas nista ruzno mu se ne moze reci i zamjeriti.

Jedan i jedini Edin Dzeko
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 okt 2025, 19:53

Ma niko ne spori njegovu veličinu na terenu i van terena. Humanitarne akcije i slično.
Samo sam spomenuo da nije ustao kao Jusuf protiv kriminala u savezu.
Ali dobro, kao sto kolega reče, barem nije kao top 3 veznjaka svijeta i kapetan susjeda, visio po sudovima.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 31 okt 2025, 20:11

jasmin10 je napisao/la:
31 okt 2025, 19:53
Ma niko ne spori njegovu veličinu na terenu i van terena. Humanitarne akcije i slično.
Samo sam spomenuo da nije ustao kao Jusuf protiv kriminala u savezu.
Ali dobro, kao sto kolega reče, barem nije kao top 3 veznjaka svijeta i kapetan susjeda, visio po sudovima.
I dalje te jede sto sam te pregazio na drugoj temi :rol: :rol: :rol:

Jbg, tako je kad neznas nista o fudbalu a krenes se praviti pametan pricati o klubovima gdje pogledas 5 utakmica godisnje kad igraju :plac:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 okt 2025, 23:02

Beduin je napisao/la:
31 okt 2025, 19:42
Koliko god mi zelili da on bude neki revolucionar, baraba, sam protiv svih, to jednostavno nije on. Profesionalac je od glave do pete, igra za svoju drzavu i odazivao se svakom selektoru sa svakakvom igracima i u svim uslovima. Radi svoj posao, ne petlja se u politiku, nikome se ne zamjeri, niko mu nista ne moze spocitavati, svakom igraci je "idol", kao mladji bio spreman se tuci sa protovnicima i svadjati (narocito dok nije preuzeo kapitensku traku) pa je vremenom i u tom segmentu sazrio i pametnije se ponasao na terenu. Mozda nekad i mlako za nas ukus i temperament, ali ama bas nista ruzno mu se ne moze reci i zamjeriti.

Jedan i jedini Edin Dzeko
:salut:

Bice to tuzan dan kad se babuka oprosti :plac:
naprijed rejal

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 31 okt 2025, 23:41

Ja se sjecam samo jedne mrlje, ili mozda "mrlje" ono poslije, ako se ne varam, Portugala, kada je napao neko dijete na izlazu s Bilinog polja, iako su ga bolji poznavaoci branili tada. Mislim da je tom djecaku pomagao nesto a ovaj mu psovao, pa Dzeko prisao i izgalamio se na njega, tako nesto.
Ostalo, stvarno ne znam da je imao ijedan incident u klubu, reprezentaciji, privatnom zivotu. Zaista respekt za svaku sekundu i privatnog i profesionalnog zivota. Nevjerovatan lik.
Kad se sjetim samo dana kada je debitovao, jaran i ja bili s Misketom i Bajićem na kafi u Radon Plazi, Miske nam sredio karte jer je bio jaran jos iz Njemacke s tim mojim jaranom. Pili kafu s njima dvojicom, slikali s s njima, s Muslimovicem, a Dzeko 10 metara od nas sjedio sam, mi se ne slikamo s njim! 🙈

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 01 nov 2025, 00:49

31 okt 2025, 19:15
torbica je napisao/la:

Ma yebes Modrica.

Dzeko je instutucija, ali jel nisam upravu? Mogao je puno vise uraditi za buducnost BH fudbala, ali nije htjeo/smijo, niko nezna, ali dobro. Iskreno nije bas njegovo da se bori protiv saveza nego da igra na terenu, ali s tim statusom sigurno je mogao dosta zakuhati kod lopova :bih:
Yebes modrica kazem i ja. Sa kriminalcima ne bih prljao temu.
Edin je najbolji strijelac i igrac sa najvise utakmica u historiji reprezentacije, najbolji igrac u historiji drzave, idol 90% djece koja sutaju loptu sirom bosne a i dijaspore a Boga mi i 80% trenutne ekipe, ucestvovao u plasmanu na sp, zabio i tamo i ti kazes trebo je vise uraditi. A i beduin je to fino nacrto za tebe i slicne tebi.

Dan zalosti kad se oprosti :bih:

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 01 nov 2025, 11:44

torbica je napisao/la:
01 nov 2025, 00:49
31 okt 2025, 19:15
torbica je napisao/la:

Ma yebes Modrica.

Yebes modrica kazem i ja. Sa kriminalcima ne bih prljao temu.
Edin je najbolji strijelac i igrac sa najvise utakmica u historiji reprezentacije, najbolji igrac u historiji drzave, idol 90% djece koja sutaju loptu sirom bosne a i dijaspore a Boga mi i 80% trenutne ekipe, ucestvovao u plasmanu na sp, zabio i tamo i ti kazes trebo je vise uraditi. A i beduin je to fino nacrto za tebe i slicne tebi.

Dan zalosti kad se oprosti :bih:
Sve to stoji, daleko najveci u svakom segmentu iz nase drzave, ali diskusija je oko toga sta je mogao napraviti u savezu ali nije htjeo/smijo? Bio je on svjetska klasa puno puno godina a nista nismo culi dok se kralo u savezu.

Ali dobro, nemoj me pogresno shvatiti, ne govorim nista ni u njegovim uspijehu u fudbalu i sve sto je uradio za ovu drzavu nego bukvalno imam osjecaj da je mogao i mozda cak morao vise protiv saveza za bolju buducnosti BH fudbala.

Svaka njemu cast kako god za sve ostalo :bih:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 nov 2025, 11:57

smijo
BOSNAAAMOJAAA je napisao/la:
07 avg 2025, 19:39
Niti sam hrvat niti imam doticaj sa tom zemljom, ali kažem ti pišeš gluposti a nisam smijo ranije da ti kažem.
Karloboss je napisao/la:
02 jan 2025, 15:13
Yardimci ide, dodje Orban, normalno ne bi smijo biti prekobrojan.

Kako koji dan, kamenjarski glupan iz Širokog Brijega se sve više i više bruka praveći nove profile.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 01 nov 2025, 12:19

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 nov 2025, 11:57
smijo
Niti sam hrvat niti imam doticaj sa tom zemljom, ali kažem ti pišeš gluposti a nisam smijo ranije da ti kažem.
Karloboss je napisao/la:

Kako koji dan, kamenjarski glupan iz Širokog Brijega se sve više i više bruka praveći nove profile.
Hahaha ušio si Avdu s ovim istraživanjem 😅

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 02 nov 2025, 14:46

Starter.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 02 nov 2025, 15:01

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 nov 2025, 11:57
smijo
Karloboss je napisao/la:

I tebe sam unistio s argumentima, da si imalo pametan a vidi se da nisi skontao bi da nisam iz Brijega cak ne zivim ni u bosni ili na balkanu, vidis po mojoj gramatici da dosta grijesim, ali razumijes ti mene vrlo dobro samo sto se tice fudbalskog znanja nisi meni do koljena, zato si zapeo za stvari koji su ne bitne jer nismo u skoli ili na poslu nego pisemo na forumu o fudbalu ;)

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 02 nov 2025, 15:47

Sta je ovo, gube od leccea na svom terenu???
Edin se nije vidio?

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 02 nov 2025, 16:00

Najgora ekipa lige ! Lecce bolje na njihovom terenu, frajer vodi fiorentinu i ne moze taktiku da im usvojio da kuci dominiraju. Preskacu sredinu terena koja je najbitnija, kakav ocaj. Davno je pioli trebo dobit otkaz, al on je njihov bivsi igrac i bivsi trener tako da ima kredit neki jaranski.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 02 nov 2025, 16:03

bhfanatic14 je napisao/la:
02 nov 2025, 16:00
Najgora ekipa lige ! Lecce bolje na njihovom terenu, frajer vodi fiorentinu i ne moze taktiku da im usvojio da kuci dominiraju. Preskacu sredinu terena koja je najbitnija, kakav ocaj. Davno je pioli trebo dobit otkaz, al on je njihov bivsi igrac i bivsi trener tako da ima kredit neki jaranski.
Nesto mi ova taktika poznata, preskace sredinu terena, duge lopte na Edina?

Malo i lice Pioli i pokeras, da nisu braca poderani gaca mozda? :rol:

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 02 nov 2025, 16:04

Ide Dzejo na klupu

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 02 nov 2025, 16:13

FerdinandF je napisao/la:
02 nov 2025, 16:04
Ide Dzejo na klupu
Ma iskreno i ovaj Kean je K od igraca, neznam sto ga hvale toliko.

Edin se gradi dobro i dalje ali ne moze vise na ovom nivou, koliko god on pazijo o svom tijelu, covjek ima 40 godina. On moze nama i dalje dosta dati ali maksimum 30-45 minuta, nikako ne moze igrati svih 90 minuta. Ali dosta ljudi na ovom forumu i dalje misle da je to onaj Edin iz Intera, nisu ga gledali nikako u turskoj pa ne znaju koliko je pao u kvalitetu zbog toga sto su godine rekle svoje.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 02 nov 2025, 16:25

Izadje 58 minuta, kao leš. Lopta se odbije od njega 3 metra kad je primi to je znak gubitka snage i dekoncentracije. Ukopo nas protov austrije 90min ukopo nas protiv kipra 90 min, nastavi niz... zalosno prezalosno ali istinito da ce obje igrat po 90 minuta rum i aut. A on nema snage za ovaj nivo vise max 30 minuta. Max!!! On je danas protiv leccea mrtvog izdiso u prvom poluvremenu. Hvala za neke stvari ali kad je kraj je kraj.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 02 nov 2025, 16:28

Stvarno ako protiv Rumuna Edin krene to je propast i vznak da Barba nema muda da ga ostavi na klupi. Posebno zbog cinjenice sto je Haris u opasnoj formi. Dzeko na svjezinu moze mozda jos 20ak min i tamam. Ocajno zaista.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, emir79, General505, GG3, hurem, Mocvara1991, zemuntrg i 89 gostiju.