Premijer liga BiH - aktuelno

Bejker
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Bejker » 31 okt 2025, 17:54

kolezeljovac je napisao/la:
31 okt 2025, 17:46
Pobjednik kupa ove sezone igra iduće sezone Evropsku ligu :bih:
Najvjerovatnije*

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 31 okt 2025, 17:55

bhsport je napisao/la:
31 okt 2025, 17:22
brig je napisao/la:
31 okt 2025, 15:43
NoDi80 je napisao/la:
31 okt 2025, 15:34

To svakako brate, ali nije ovo tuca nego psihicka igra i treba se drugacije postaviti
Svaku tucu i izgube, zato sad samo laju i igraju se sa naivnim zivcima
Ne treba nasjedati samo ignorisati
Samo pametno i mudro im suknuti
Evo gledam tabelu hnla i nigdje ne vidim zinjski
Vidim samo u drugoj ligi neki klub iz Osijeka
A sto vas toliko dira i boli kad se spomene nesto hrvatsko u BiH? Hrvat? Odmah fašisti, ustaše ovo ono. Nitko se ne pali ko vi na izjave i kojekakve gluposti

Mene recimo ne zanima sta izjavljuje Adzem, sta pjevaju HZ, koje transe kače, koga vrijeđaju, ni da govori derbi ovaj ili onaj. Ko igra u koga!? Baš me briga. Al vi se palite na svaku izjavu koja nije u skladu s vašim nekim razmišljanjima.
Vidi u principu je jednostavno.
Da je vama prvi izbor BiH, da hrvati igraju za BiH u svim sportovima i srbi naravno, pucala bi mi neka stvar.
Ali ovako gdje uzimate pare od državnih institucija,pisate po njima i sve sto valja gurate u hrvatsku i lozite se da ste Hrvati a niste, ovo shvatam kao kompleks, provokacije i nastavak Tudjmanove politike.
Stimac dokazuje da ne postuje zemlju gdje radi, narode u njoj i kao takvom bi mu se sto prije trebala pokazati izlazna vrata.
Prvi sa podrzavao Hrvatsku na Olimpijadi 92, ali kad sam 93,94 vidio gdje ovo vodi, prijetnjama Primorcu da ne smije igrati kontra hrvatske u Njemačkoj tu je sve palo u vodu.
Zrinjski kada igra, igra ispod zastave BiH. Kraj priče.
Aha znaci uzimamo pare od drzavnih institucija? A inače ne uplaćujemo milijune državi? Porezi ovo ono, nista to?

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 31 okt 2025, 17:55

Bejker je napisao/la:
31 okt 2025, 17:54
kolezeljovac je napisao/la:
31 okt 2025, 17:46
Pobjednik kupa ove sezone igra iduće sezone Evropsku ligu :bih:
Najvjerovatnije*
Uslov je da novi prvak Lige Šampiona na kraju sezone završi na mjestima koja vode narednu sezonu u LP ili EL. :mrgreen:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Zaboljesutra
Kontakt:

Post Postao/la Zaboljesutra » 31 okt 2025, 18:06

Pa izjavio je Štimac da je hrvatski derbi Zrinjski -Posušje prije par tjedana pa nitko se nije oglasio na forumu.Malo bolje pratite medije.Ovo je hercegovački derbi gdje jedna strana igra za Vicu (zadnjih 12-13 utakmica Široki poražen od Borca) dok Zrinjski 9 godina nije pobjedio na Pecari i igra za regularnost domaćeg prvenstva.
Vicini pušikurci kroje tablice a vi se bavite populističkim izjavama manekena Štimca.

Prijavite utakmice FK Borac! :bih:
[email protected] utakmice FK Borca.
-datum utakmice
-ime sudije
-video materija
Što više mailova veća mogućnost za Uefa inspekciju!
Za bolje sutra BiH nogometa !!!

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 31 okt 2025, 18:12

rishovski je napisao/la:
31 okt 2025, 17:03
Sve zablude prestaju kad se pređe Sava ili Drina... Forum svašta trpi,raznorazne budalaštine ali kad se izađe iz ove drzave onda vas strpaju u isti koš... Kako god se izjašnjavali i jedni i drugi a vala i treći.. :mrgreen:
Pa zato sto etnicka pripadnost nije nigdje bitna. Problem nase drzave sto smo prihvatili da ovdje zive 3 nacije. Ne zive. Ovdje zive 3 etnije a nacija je jedna. Svi mi sa BiH pasosem kada odemo vani smo jednostavno bosanci,jer osim nas u ovih par drzava niko i ne zna da se dijelimo 🤣🤣🤣

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 31 okt 2025, 18:13

Od Austrije pa na dalje nas gledaju kao zatucane balkance....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 31 okt 2025, 18:30

Srpsko je sve od Soluna do Trsta, a vi se samo igrajte nacija i etnija.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 okt 2025, 18:53

Nabijem i ove sto ne dopustaju gostovanja nego stave dvije letve i kao prave nesto. Opasni su im i navijaci ne smiju dalje sa pecare.
Fk Željezničar.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 31 okt 2025, 18:54

Vorovus je napisao/la:
31 okt 2025, 18:30
Zato Srbi od 2026 plaćaju 90 eura za vizu kad ulaze na Kosovo koje je srce Srbije... :mrgreen:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 31 okt 2025, 18:59

Vorovus je napisao/la:
Pa sve do tokija...

Nemanja99
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja99 » 31 okt 2025, 19:01

itatabisine je napisao/la:
31 okt 2025, 16:09
brig je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
31 okt 2025, 15:34

To svakako brate, ali nije ovo tuca nego psihicka igra i treba se drugacije postaviti
Svaku tucu i izgube, zato sad samo laju i igraju se sa naivnim zivcima
Ne treba nasjedati samo ignorisati
Samo pametno i mudro im suknuti
Evo gledam tabelu hnla i nigdje ne vidim zinjski
Vidim samo u drugoj ligi neki klub iz Osijeka
A sto vas toliko dira i boli kad se spomene nesto hrvatsko u BiH? Hrvat? Odmah fašisti, ustaše ovo ono. Nitko se ne pali ko vi na izjave i kojekakve gluposti

Mene recimo ne zanima sta izjavljuje Adzem, sta pjevaju HZ, koje transe kače, koga vrijeđaju, ni da govori derbi ovaj ili onaj. Ko igra u koga!? Baš me briga. Al vi se palite na svaku izjavu koja nije u skladu s vašim nekim razmišljanjima.
U Bosni i Hercegovini nema hrvata imaju samo Bosanci i Hercegovci katolicke vjeroispovjesti, to sto zelite da ste veci "hrvati" od ljudi iz Splita ili Zagreba je kompleks, ista stvar je i sa pravoslavcima koji zele da su veci Srbi od Srbijanaca.

Uglavnom pokusavate kroz vlast furati narativ na nacionalnoj pripadnosti Bosnjaci, Hrvati, Srbi(jer je takvo bilo izjasnjavanje na popisu 2013) ali uvijek cete biti samo bosanci sa svojom vjerom koja se ovdje postuje i praktikuje vjekovima

Kada predjete granicu dal zapadno ili istocno popricajte malo s ljudima pa da vidite kakva misljenja imaju, za sve njih vi ste i uvijek cete biti BOSANCI.

Ista stvar je i samnom ja sam Bosanac islamske vjeroispovjesti, nikakav musliman, turcin ili saudijac.
Shvaćam da dolazi do zabune zbog specifičnih povijesnih okolnosti, ali prosipati notorne gluposti s tolikom samouvjerenošću jednostavno je nepojmljivo.
To što nešto čuješ u frizeraju, na ulici, u džamiji, na omladinskom skupu SDA ili u kafani, ne znači da je apsolutna istina. Provjeri, jer znanje je danas dostupno svima koji ga žele.

Narod, nacija i vjera nisu isto, koliko god to nekima bilo teško shvatiti.
Hrvati u BiH nisu “Bosanci katoličke vjeroispovijesti”, nego Hrvati. Tako su se zvali i prije Daytona, i prije Jugoslavije, i prije Osmanlija. Hrvatski narod spominje se u povijesnim izvorima u Bosni i Humu još u srednjem vijeku, a ako ne vjeruješ domaćim izvorima, vjerovat ćeš barem turskim putopiscima.
Pisana tradicija, književnost i narodna kultura svjedoče da su se ljudi kroz stoljeća sami nazivali Hrvatima, a ne “Bosancima katoličke vjere”. Katoličanstvo nije nastalo da bi netko bio Hrvat, nego je dio tisućljetne hrvatske tradicije na tom prostoru.

“Bosanac” je geografska oznaka, ne narod. Možeš biti Bosanac Hrvat, Bosanac Srbin, Bosanac Bošnjak ali narod “Bosanci” ne postoji. To je isto kao da tvrdiš da su svi iz Dalmacije “Dalmatinci katoličke vjere”, a ne Hrvati. Besmisleno.
To što netko vani sve iz BiH zove “Bosancima” samo pokazuje koliko malo zna, a ne da si ti u pravu. Bosna i Hercegovina je država triju konstitutivnih naroda Hrvata, Srba i Bošnjaka, i tko to negira, negira samu ustavnu i povijesnu stvarnost.

p.s.
Pošto slijedeće lekcije naplaćujem, okrenimo se športu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 okt 2025, 19:09

Okani se ti politike i historije jer pises retardirane stvari, hvala.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 31 okt 2025, 19:21

Pablo11 je napisao/la:
31 okt 2025, 18:53
Nabijem i ove sto ne dopustaju gostovanja nego stave dvije letve i kao prave nesto. Opasni su im i navijaci ne smiju dalje sa pecare.
Mislim da vi po tom pitanju ne trebate pisati. :salut:

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 31 okt 2025, 19:36

fks74 je napisao/la:
31 okt 2025, 19:21
Pablo11 je napisao/la:
31 okt 2025, 18:53
Mislim da vi po tom pitanju ne trebate pisati. :salut:
Mi nismo zabranili gostovanja. Jedna je stvar sto mup nije dao nikom dosad od ovih ostalih klubova , ali vama je bilo dato isto kao nama na kosevu 5 posto drugo je sto je vas klub odbio.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 okt 2025, 19:41

torbica je napisao/la:
31 okt 2025, 18:59
Vorovus je napisao/la:
Pa sve do tokija...
Izgleda da su ostali bez Tokija
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 31 okt 2025, 19:43

brig je napisao/la:
31 okt 2025, 17:55
bhsport je napisao/la:
brig je napisao/la:

Da je vama prvi izbor BiH, da hrvati igraju za BiH u svim sportovima i srbi naravno, pucala bi mi neka stvar.
Ali ovako gdje uzimate pare od državnih institucija,pisate po njima i sve sto valja gurate u hrvatsku i lozite se da ste Hrvati a niste, ovo shvatam kao kompleks, provokacije i nastavak Tudjmanove politike.
Stimac dokazuje da ne postuje zemlju gdje radi, narode u njoj i kao takvom bi mu se sto prije trebala pokazati izlazna vrata.
Prvi sa podrzavao Hrvatsku na Olimpijadi 92, ali kad sam 93,94 vidio gdje ovo vodi, prijetnjama Primorcu da ne smije igrati kontra hrvatske u Njemačkoj tu je sve palo u vodu.
Aha znaci uzimamo pare od drzavnih institucija? A inače ne uplaćujemo milijune državi? Porezi ovo ono, nista to?
Uplaćujete naravno samo sto se vraca puno više. Helem nejse poenta ti je jasna.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 31 okt 2025, 19:49

brig je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
brig je napisao/la:

Kada budete radili u interesu drzave Bosne i Hercegovine, boli nas qurac koga volite il ne.
Postovati drzavu u kojoj zivis, a to znaci ne psovati istu, ustati na himnu

A i ovako mene licno boli qurac jel volis il ne volis.
Zna se sta u hr govore za vas a i u srbiji za ove iz pc. " Bosanci !"
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 31 okt 2025, 19:52

Bogme Radnik fino skuplja bodove.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 31 okt 2025, 19:53

Hocel se Prijedor sta zaliti, zna li se ?
Povrijeđeni igrač im je dao gol. Da li to moze prema propozicijama? Mozda da bace zalbu ipak pa nek se savez očituje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2025, 19:58

brig je napisao/la:

Ti znaš da sam ja poprilično realan kad su ove teme u pitanju, naravno da svi uplaćuju milione državi, sve tri strane, ali to nije tema. Složićemo se i ti i ja da Hrvati imaju mnogo više nego im po "konstitutivnosti" i Dejtonu pripada. To je valjda jasno kao dan i treba dalje polemisati o tome.

Ja nemam ništa protiv toga, čak me i ne zanima, ali ono što me zanima je politika Hrvata u BiH, koja je veoma podla i perfidna. HDZ koči skoro sve procese na državnom nivou, posebno one koje nas približavaju EU, a puna su im usta "europskih vrijednosti". Sve to pod plaštom neke lažne majorizacije i naravno - Željka Komšića, koji je isto tako nebitan. Ovlasti su mu nešto malo veće od mojih i tvojih.

Čak me ne zanima ni ludovanje, fašizam, nacionalizam, nepoštivanje državnih simbola, zastave, himne... sve je to cijena koju bih rado platio, samo da se politika malo promijeni.

Svi procesi u ovoj državi bi krenuli nenormalnom brzinom samo kad bi se politika Čovića i HDZ-a promijenila za milimetar. To se, vjerujem, rješava u Zagrebu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, inzomni i 32 gosta.