Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Meni smeta politiĉka situacija u BiH u kojoj se Bošnjaci isključivo suprotstavljaju Bošnjacima i podmeću jedni drugima, lafo desnica vs ljevica, a na Srbe i Hrvate ne smiju bez obzira na političko opredjeljenje.

Sačekajte da se još jače stegne obruč oko Dodika.

- bavariapivo
- Kontakt:
JohnCleese je napisao/la: ↑30 okt 2025, 08:24Ne, ali sam od par prijatelja/kolega cuo da izgovaraju steta sto nisam Srbin.L-Train je napisao/la: ↑29 okt 2025, 21:55Jesi ti srbinJohnCleese je napisao/la: ↑29 okt 2025, 21:29Ima li vas, koji niste Srbi, da vam je ponekad zao sto niste Srbi?
Jesam, ali ne mogu naci ama bas nikakve poveznice kopajuci po tavanu ili knjigama.xaviesta je napisao/la: ↑29 okt 2025, 22:58Jesil to bio na tavanu?JohnCleese je napisao/la: ↑29 okt 2025, 21:29Ima li vas, koji niste Srbi, da vam je ponekad zao sto niste Srbi?

Pozdrav iz srca Srbije!
- VensanKasel
- Kontakt:
Arvid je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:16Pa ja, vidjela nesto tursko u tebi pa se ponadala da si srbin jbg.Nemanja99 je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:14A ne bih znao.JohnCleese je napisao/la: ↑29 okt 2025, 21:29Ima li vas, koji niste Srbi, da vam je ponekad zao sto niste Srbi?
Samo znam da su dvije djevojke bile poželjele da sam Srbin nakon što su otkrile da sam Hrvat... "A jooj, da si još Srbin"... to je bila rečenica od jedne nakon što mi je komplimentirala crnu gustu kosu, visok stas, muževan glas i obuću.

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
						- JayCatwright
- Kontakt:
jesi to na Kosovubavariapivo je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:24JohnCleese je napisao/la: ↑30 okt 2025, 08:24Ne, ali sam od par prijatelja/kolega cuo da izgovaraju steta sto nisam Srbin.
Jesam, ali ne mogu naci ama bas nikakve poveznice kopajuci po tavanu ili knjigama.
Pozdrav iz srca Srbije!
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma problem je u ljudima , stalno to pišem ovdje .baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 okt 2025, 09:48Nema to veze sa Palestinom. Kada je genocid i etničko čišćenje u pitanju, ništa pogrešno da protestuješ/izađeš u mirnu šetnju kontra toga, nikakvo to nije "Allahanje" ili pretvaranje društva u talibansko društvo.
Jednostavno smo kao narod postali gluhi i slijepi na sav nepotizam i kriminal. Djecu učimo 30 godina da idu na fakultet pa da će mu neko "završiti" mjesto u nekoj državnoj firmi/JP, a onda i sami kukamo na taj isti nepotizam, kriminal i slučajeve sa mitom i korupcijom u našoj politici i našem društvu.
Što prije kao narod shvatimo da u politici, bez obzira na boju stranke, ne postoji normalan insan, pošten instan kojem je u cilju da poboljša svoju općinu, svoj grad, svoj kanton, entitet ili državu već isključivo lično bogaćenje i uhljebljivanje sebe, svoje porodice i svog kruga ljudi, bit će nam lakše.
To je rezultat politike koja se dešava 30 godina a mi ostajemo nijemi na to. Samo nek ne puca i daj ti meni tender ili de zaposli moje dijete/ženu/brata/rođaka, a grad/kanton/entitet/državu ko je.be.
Ministri po Finskoj, Norveškoj i sličnim uređenim zemljama daju ostavke jer izađe fotografija iz njihovog noćnog izlaska u diskoteci ili negdje, dok kod nas kada izađu dokazi o kriminalu koji se mjeri u 10inama miliona u slučaju Fadila ili stranačkog zapošljavanja i kriminala u slučaju Nikšića izađu sa izjavama da nije to ustvari kriminal, već je nezakonito što je to neko objavio a to iz tužilaštva sve. Znači nije problem šta je u Panama papirima već je problem što je neko objavio Panama papire, a narod i stranačke pristalice klimaju glavom i govore jeste tako je.
Guranje koverte gdje god stigneš , zažmirivanje na male lopovluke , policijska inercija , korumpirano sudstvo , mržnja među narodom ( hvala smeću od kliksa ) , neobrazovanost ...
Treba biti realan , ne znam zašto je to teško priznati jednostavno narod je pokvaren , čast izuzecima .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
JayCatwright je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:31jesi to na Kosovubavariapivo je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:24JohnCleese je napisao/la: ↑30 okt 2025, 08:24
Ne, ali sam od par prijatelja/kolega cuo da izgovaraju steta sto nisam Srbin.
Jesam, ali ne mogu naci ama bas nikakve poveznice kopajuci po tavanu ili knjigama.
Pozdrav iz srca Srbije!

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
						I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
- 
				BIHpatriota
- Kontakt:
Kako Turčin može biti visok, kad su prosječno 173, jedna od nižih nacijaArvid je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:16Pa ja, vidjela nesto tursko u tebi pa se ponadala da si srbin jbg.Nemanja99 je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:14A ne bih znao.JohnCleese je napisao/la: ↑29 okt 2025, 21:29Ima li vas, koji niste Srbi, da vam je ponekad zao sto niste Srbi?
Samo znam da su dvije djevojke bile poželjele da sam Srbin nakon što su otkrile da sam Hrvat... "A jooj, da si još Srbin"... to je bila rečenica od jedne nakon što mi je komplimentirala crnu gustu kosu, visok stas, muževan glas i obuću.

Ma crne guste kose su osnova kalupa, za dalje mozemo pricati.

I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
						“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- LavoviGabela
- Kontakt:
Krece opet prica

Jest, evo povampirene ustase uzele automate

Pa bolan svaki kanton/zupanija je za sebe entitet, imaju ovlasti ko drzava.
Ovo je jedna lopovska drzava, gdje vlada politicki klijentelizam mito i korupcija
Tko je ktiv?krivi smo mi ,, narod, svi sto ovo toleriramo i nas podanicki mentaltitet.
Isto je na sve tri strane u pogledu politike
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
Upravo sam cuo ulet do sebe gdje lik curi govori ako moze da joj se upozna sa tatom, da mu da uzorak sperme da izanalizira kakva je genetika u pitanju jer ovozemaljska nije. Ne salim se.

I found freedom. Losing all hope was freedom.
I sta cura?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
						i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Evo i ovaj major OSBiH što je ostao bez pristupa podacima u NATO-u. Jel moguće da frajer ima završenu osnovnu školu i fakultet, a nema srednju školu? Pa ovakve stvari samo kod nas možeš zateći i u Afričkim plemenima.

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Godinama se nadao da će krezubi umrijeti, doći mlađa raja, obrazovana i nezatucana. Da će se polako stvari mijenjati jer pobogu ne mogu vječno glupani, kriminalci i fašisti vladat. Kako na zapadu može kulturna politika, pa mora moći i kod nas. Barem malo bolje. Nismo mi tamo neki afrikanci, sirijci, afganistanci, neplaci isl. Bile te 90., svjedoci, glupani i PTSP-ovci će prirodnim putem nestati, doći će raja koja nije opterećena time nego želi da bolje živi. 
E onda izađe VB iz EU (sad plaču), pa dođe Trump, pa dođe AFD, pa dođe Marine Le Pen, Meloni, Orban, pa evo izgleda i ovaj Wilders, a dolazit će i dalje isti i slični.
Istraživajući prije nekog vremena tu pojavu, koja mi je bila jasna kod nas, ali ne kod "obrazovanog" zapada, naletim na jedan citat koji možda dosta toga i pojašnjava:
„Internet daje prostor hordama idiota da iznesu svoja mišljenja, što su ranije mogli samo u baru, poslije čaše vina, bez posljedica po cijelo društvo. Sada imaju isti prostor kao i Nobelovac. Ovo je invazija idiota. Nekada su svijetom vladali pametni i to je bilo veoma okrutno. Pametni su tjerali glupe da uče. Glupima je bilo teško. Sada svijetom vladaju glupi. Ovo je pravedno, jer glupih je znatno više. Sad glupi primoravaju pametne da govore na način koji glupi mogu razumjeti. Ako glup nešto nije razumio, to je problem pametnog. Nekad su patili glupi. Sada pate pametni. Ali patnja je postala znatno manja jer pametnih je sve manje. Grubo je za nekog reći da je glup i neobrazovan. Nekako je nježnije za reći `neopterećen nepotrebnim znanjem`.“ - Umberto Eco
Zaključak, biće gore.

E onda izađe VB iz EU (sad plaču), pa dođe Trump, pa dođe AFD, pa dođe Marine Le Pen, Meloni, Orban, pa evo izgleda i ovaj Wilders, a dolazit će i dalje isti i slični.
Istraživajući prije nekog vremena tu pojavu, koja mi je bila jasna kod nas, ali ne kod "obrazovanog" zapada, naletim na jedan citat koji možda dosta toga i pojašnjava:
„Internet daje prostor hordama idiota da iznesu svoja mišljenja, što su ranije mogli samo u baru, poslije čaše vina, bez posljedica po cijelo društvo. Sada imaju isti prostor kao i Nobelovac. Ovo je invazija idiota. Nekada su svijetom vladali pametni i to je bilo veoma okrutno. Pametni su tjerali glupe da uče. Glupima je bilo teško. Sada svijetom vladaju glupi. Ovo je pravedno, jer glupih je znatno više. Sad glupi primoravaju pametne da govore na način koji glupi mogu razumjeti. Ako glup nešto nije razumio, to je problem pametnog. Nekad su patili glupi. Sada pate pametni. Ali patnja je postala znatno manja jer pametnih je sve manje. Grubo je za nekog reći da je glup i neobrazovan. Nekako je nježnije za reći `neopterećen nepotrebnim znanjem`.“ - Umberto Eco
Zaključak, biće gore.
- bavariapivo
- Kontakt:
to je vucko davni dana prodao. Kosovo je bubreg srbije... prodan za saku sice....JayCatwright je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:31jesi to na Kosovubavariapivo je napisao/la: ↑30 okt 2025, 11:24JohnCleese je napisao/la: ↑30 okt 2025, 08:24
Ne, ali sam od par prijatelja/kolega cuo da izgovaraju steta sto nisam Srbin.
Pozdrav iz srca Srbije!
Dobar komentar na tviteru oko ovog

Reakcije na ukidanje sankcija otprilike potvrđuju ovo, ali i pokazuju koliko su ti sarajevski politički klanovi mjera jedni drugima. Krajnji doseg im je da se bave jedni drugima, tu je plafon njihove vizije, a ambicije grade na nadi da će uvjeriti ljude da su oni drugi još gori.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Vraćaj smrtnu kaznu za ove bolesnike. Javno vješanje uz TV prenos, majku im bolesnu je.bem."Kopić, Kadrić, Halilović, Modrić i Šehić su osumnjičeni da su periodu od aprila 2024. do kraja jula 2025. godine vrbovali, navodili, prevozili na različite lokacije na području Kalesije, Živinica i Srebrenika, predavali drugim osobama i skrivali dvije petnaestogodišnje djevojčice u svrhu iskorištavanja prostitucijom i drugim oblicima seksualnog iskorištavanja te su i oni koristili njihove seksualne usluge koje su im plaćali. Dio novca od seksualnih usluga, koje su djevojčice bile prisiljene imati sa drugim osobama, je uzimao prvoosumnjičeni Besim Kopić",
Jagodić, Požegić i Avdić su osumnjičeni da su u spomenutom periodu, iako su bili svjesni da se radi o djevojčicama koje su maloljetne i da su žrtve trgovine ljudima, koristili njihove seksualne usluge i plaćali im za to.
"Radi se o dvije djevojčice čiji je razvoj otežan teškim porodičnim prilikama i koje su bile smještene u socijalnim ustanovama na području Tuzle, kao i prihvatilištu Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, odakle su više puta bježale i vraćane su od strane policijskih službenika i centara za socijalni rad. Osumnjičeni su iskorištavali njihov bijeg iz ustanova i njihovo stanje bespomoćnosti kako bi ih vrbovali i navodili na prostituciju i koristili njihove seksualne usluge", dodao je Arnautović.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
**** sve svoje, ko zna koliko ih je jos bili s tim curicama

Od srca se nadam da idu u Zenicu na robiju. Takodjer da budu glavni seksualni objekti tamobaboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 okt 2025, 14:27Vraćaj smrtnu kaznu za ove bolesnike. Javno vješanje uz TV prenos, majku im bolesnu je.bem."Kopić, Kadrić, Halilović, Modrić i Šehić su osumnjičeni da su periodu od aprila 2024. do kraja jula 2025. godine vrbovali, navodili, prevozili na različite lokacije na području Kalesije, Živinica i Srebrenika, predavali drugim osobama i skrivali dvije petnaestogodišnje djevojčice u svrhu iskorištavanja prostitucijom i drugim oblicima seksualnog iskorištavanja te su i oni koristili njihove seksualne usluge koje su im plaćali. Dio novca od seksualnih usluga, koje su djevojčice bile prisiljene imati sa drugim osobama, je uzimao prvoosumnjičeni Besim Kopić",
Jagodić, Požegić i Avdić su osumnjičeni da su u spomenutom periodu, iako su bili svjesni da se radi o djevojčicama koje su maloljetne i da su žrtve trgovine ljudima, koristili njihove seksualne usluge i plaćali im za to.
"Radi se o dvije djevojčice čiji je razvoj otežan teškim porodičnim prilikama i koje su bile smještene u socijalnim ustanovama na području Tuzle, kao i prihvatilištu Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, odakle su više puta bježale i vraćane su od strane policijskih službenika i centara za socijalni rad. Osumnjičeni su iskorištavali njihov bijeg iz ustanova i njihovo stanje bespomoćnosti kako bi ih vrbovali i navodili na prostituciju i koristili njihove seksualne usluge", dodao je Arnautović.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
						G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je