Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
Zato što je Sloboda, u svojoj suštini, priča o prkosu. Ne samo sportskom, već i životnom. Znate, kada je najteže, kada dugovi vise nad glavom, kada su igrači na terenu više motivisani da ne dobiju žuti karton nego da daju gol, e, tada navijači, pjevaju najjače. Oni su ludi, naravno. Ali to je ta njihova, tuzlanska sloboda ludosti.
I tako, sjede na tribinama i nastavljaju da gledaju, da se nerviraju, da proklinju i da slave, uvjereni da će iduće sedmice biti bolje. A ako i ne bude bolje, bar će imati dobru priču i novu dijagnozu za njihovu crveno-crnu dušu.
Često se u transfer politici dešava i fenomen "Poslovni model povratnika". To je kada se igrač, koji je prije pet godina otišao vani da osvoji Evropu, pa se vraća u Tuzlu. Vraća se s malo manje kose, a malo više kilograma i mnogo više priča o tome zašto nije uspio, ali s istom onom željom da ponovo zaigra na Tušnju.
Ako je FK Sloboda dijagnoza, onda je to dijagnoza neizlječivog optimizma. Njena pozitivna priča ne leži u trofejima koji skupljaju prašinu (jer ih, budimo realni, nema mnogo), već u onoj žili kucavici koju je nemoguće prekinuti, a koja povezuje Tušanj i njene Fukare.
Pozitivna priča Slobode je priča o kontinuitetu. 100 godina postojanja u zemlji koja se često mijenja, prevrće i lomi, nije mali podvig. Sloboda stoji kao stijena, nepromijenjena u svojoj boji i imenu, prkoseći ratovima, tranzicijama i finansijskim burama. Ona je sidro identiteta za generacije Tuzlaka.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Admir mi je poslao poruku dobre namjere, da ne ulazim u dijelove foruma koji su od drugih timova.Pa se pitam zbog čega zabrane, diskreditacija, svi ovdje su navijači koji podržavaju jedni druge.To je pogrešan put i loš primjer nama koji smo tek došli ovdje.Pročitao sam ovdje mnogo psovki i vrijeđanja i žao mi je što je tako.Sead će i dalje pisati o svom Čeliku, a maloprije sam vidio da ima i još jedno mjesto gdje se može pisati.Pa ću iskoristiti priliku da i tamo napišem tekstove o mom klubu.Svako Dobro
Sead.T
Sead.T
Ubjedljivo najjaci lik na forumu u prethodnih 10 godina

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Admir je s...k ne slusaj ti njega hahahahahaha
Treba uživati u ovim postovima dok se može.
Uskoro će opet na psihijatriju, pa neće biti postova zadugo.
Uskoro će opet na psihijatriju, pa neće biti postova zadugo.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
Convicts1988
- Kontakt:
Cemu vrijedjanje covjeka defektašu. Ne dira niti vrijedja bilo koga !?
-
Crkvice1988
- Kontakt:
Pa samo to zna radit. A kad mu ja spominjem mrtve i kazem da su srbi bolji ljudi od njeg onda kuka. Srbi si hadzije za ove komunjare vjeruj. To su ti obicni glupani, sad im ni seoska varamica ne valja. A prica se da je iso po cekic i eksere, treba valjda sad na zimskoj pauzi nekakav tabut da zakujeConvicts1988 je napisao/la: ↑28 okt 2025, 15:45Cemu vrijedjanje covjeka defektašu. Ne dira niti vrijedja bilo koga !?

-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
@SeadT , Admin te je vjerovatno samo upozorio i objasnio da ne pises na temama drugih klubova izuzev Celika.SeadT je napisao/la: ↑28 okt 2025, 15:04Admir mi je poslao poruku dobre namjere, da ne ulazim u dijelove foruma koji su od drugih timova.Pa se pitam zbog čega zabrane, diskreditacija, svi ovdje su navijači koji podržavaju jedni druge.To je pogrešan put i loš primjer nama koji smo tek došli ovdje.Pročitao sam ovdje mnogo psovki i vrijeđanja i žao mi je što je tako.Sead će i dalje pisati o svom Čeliku, a maloprije sam vidio da ima i još jedno mjesto gdje se može pisati.Pa ću iskoristiti priliku da i tamo napišem tekstove o mom klubu.Svako Dobro
Sead.T
Ali i Ovdje mozes , jer Celik je kao sto znamo jos uvijek clan 1 L FBiH
Kao sto mozes i o bilo kojem klubu iz Federalne lige.Tvoji postovi nisu Off topic i nisu spam.
Samo bilo bi dobro, da npr 5 svojih upisa sazmes u jedan, pa da uzmes pauzu sahat-dva vremena.
Pa tako do mile volje.
-
antisisoja1919
- Kontakt:
@SeadT mogo si buraz i ti sta napisat. Nemoj sutit, ne stidi se
Volim tebe, više od sebe
Pozdrav antisisoja, mnogo neobičan naziv i pseudonim pod kojim pišeš.Pišem ja ali ne samo ovdje, ima dosta mjesta gdje obitavam i pišem o mnogo čemu.Sky9 nisam bio nikada na psihijatriji, ali po načinu tvog pisanja izgleda da si bliži ti toj ustanovi.Žao mi je što si pun mržnje prema drugima i drugačijima, nemoj dozvoliti da te to zaokupira i izjeda.Convicts hvala na podršci, ali mene to ne dotiče, neka misli ko kako hoće.Opet svima želim sve najbolje da nam klubovi svima ozdrave i stanu na zdrave noge.Bišćani su ljudeskare i prava raja puno ljudi sam upoznao iz tog kraja i svi do jednog samo imam riječi hvale.
Jedinstvo nije samo klub, to je dio Une, dio Bihaća. Svaka travka 'Pod borićima' priča stogodišnju priču o snovima, pobjedama i teškim porazima. To je priča o vjernosti koja traje duže od bilo kojeg rezultata, o ljubavi koja se prenosi s oca na sina, o ponosu što si Bišćanin i što tvoje srce kuca u ritmu crvene i bijele boje. U teškim vremenima, kada se sve čini crno, Jedinstvo je ona tračak svjetlosti i nade, dokaz da se pravi velikani ne predaju, već čekaju svoju renesansu.
Jedinstvo nije samo klub, to je dio Une, dio Bihaća. Svaka travka 'Pod borićima' priča stogodišnju priču o snovima, pobjedama i teškim porazima. To je priča o vjernosti koja traje duže od bilo kojeg rezultata, o ljubavi koja se prenosi s oca na sina, o ponosu što si Bišćanin i što tvoje srce kuca u ritmu crvene i bijele boje. U teškim vremenima, kada se sve čini crno, Jedinstvo je ona tračak svjetlosti i nade, dokaz da se pravi velikani ne predaju, već čekaju svoju renesansu.
Dok hodam tribinama, ne vidim samo beton i stare klupe. Vidim oca kako me prvi put dovodi, vidim znoj naših legendi pod reflektorima i čujem huk hiljada ljudi kad je Jedinstvo rušilo velikane. Ovdje je svaki kamen natopljen sjećanjem. Ovdje smo se radovali prolasku u Evropu, a ovdje smo zajedno jecali kada je stigao pad. I dok god se lopta kotrlja na ovom terenu, dok god se osjeti miris borova i čuje pjesma 'Sile nebeske', znam da naša priča nije završena. To je svetinja! To je Bihać.
Stadionom pjesma se ori, za Jedinstvo srce gori, jedinstvo ime, a Krajina dom, neka se ori, na cijelom svijetu tom, kada bi sve stalo, kada bi svi otišli, naša pjesma bi se i dalje čula. Jer mi smo Sila Nebeska, vjerni čuvari bihaćkog ponosa.Sila Nebeska nije samo publika. Oni su savjest kluba i vječna energija. U svakoj njihovoj pjesmi odzvanja poruka Bihać stoji iza Jedinstva. A tamo gdje je Sila Nebeska, tu je i duša Krajine – tvrdoglava, ponosna i neuništiva. Oni su živi dokaz da se klub ne voli samo kada se pobjeđuje, već i kada se, usprkos svemu, samo opstaje.
Sila Nebeska oni su prava raja, glas savjesti i jedina garancija da Jedinstvo, ma u kojoj ligi igralo, nikada neće biti samo statistički podatak. Oni su, bez sumnje, dvanaesti igrač, ali i čuvari tradicije koji osiguravaju da crveno bijela boja nikada ne izblijedi u srcima Bišćana.
Sejo, ti si propust zdravstvenog sistema onajze-do kantona, Sejooo.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Kada kažete Čelik, ne mislite na nogometni klub. Mislite na Zenicu. Na huk Bilinog polja.Na čelik koji se kali u vatri, baš kao što se i naš klub kalio u raznim krizama. Crna boja je boja uglja, boja radničkog znoja i ponosa. Crvena je vatra, usijano željezo i strast koja ne blijedi. Mi smo djeca industrije, i naučeni smo da se borimo. Trostruki prvaci, osvajači Srednjoevropskog kupa – to nisu samo historijske činjenice. To je naša DNK. A i kada smo pali najniže, kada je klupski račun bio blokiran i kada su svi mislili da je kraj, taj Čelik u nama nije zahrđao. On je dočekao svoj trenutak da ponovo zasja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.