La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

denimen99
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la denimen99 » 27 okt 2025, 20:39

Rajaz je napisao/la:
27 okt 2025, 18:18
denimen99 je napisao/la:
27 okt 2025, 08:54
Ubjedljivo najlošija predstava jedne 10ke u El Clasicu. Kao što sam i ranije pisao, dok je bio mlad mogao se kao guja provlačiti kroz igrače i njegovi driblinzi su imali smisla. Glupani su ga poslali u teretanu, raširili ga u ramenima i on jednostavno nema više to što je imao prije samo godinu dana. Epic Downfall
Nisi ti gledao Ozila kad je primao petarde ili kasnije Modrića kada je isto tako primao petarde i nije uspio dotaknuti loptu po 90 minuta, ali mlad si, pa ti nećemo zamjeriti

Ako ti kažem da je Yamal i ove sezone kao i prošle statistički ubjedljivo najbolji dribler u ligama petice hoćeš li se izvinuti i pokriti ušima :yawn:
Yamal 30 driblinga, 2 gola, "najbolji igrač na svijetu"
Mbappe 28 driblinga, 11 golova, prvi na tabeli (+5), "flop" - po vašoj logici.

Dakle ta tvoja statistika je kao da ja kažem da Real ima 106 pobjeda protiv Barce. A ne kažem da i Barca ima 104. Gluposti valjaš, to mogu da shvatim od ove druge dvojice debila koji me prate u stopu, kao što su rodjak i kabiri, ali ne i od tebe starog lisca.

Ako misliš na Modrića, najboljeg igrača svijeta, jedinog koji je u historiji pokupio sve individualne nagrade za jednu sezonu, i master mozak tripeata, onda da, sjećam se i nekih lošijih izvedbi. To je sport. Yamal je sada na dnu i mi se šprdamo sa njim. Na njemu je da dokaže da zna, ali evo gledao sam ga jučer 90+ minuta i nisam impresioniran.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 okt 2025, 21:16

Rodju je napisao/la:
27 okt 2025, 16:36
Epidaurus je napisao/la:
27 okt 2025, 12:12
Kakva dreka cuvara nasljedja ravnogorskog pokreta i mentalno obogaljenih paramecijuma iako ih je sudac opet ispostovao, a golman spasio potopa. Gotov honeymoon Flicka, stvari se vratile u normalu pa su se resetovali u originalno ravnogorsko mitomanisanje i ugrozenost.
Dosmr, sa tim glupostima se ne šali. Ima onih koji su se 3 i po godine svega nagledali, smrzavali, bili gladni i žedni, krvavih gaća nanosali, te nasakupljali dijelova tijela svojih prijatelja, tako da ne njajke.
Ti me svojom patoloskom mitomanijom neodoljivo podjsecas na Dr. Dabica...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 okt 2025, 21:45

Ovaj zatucani mongoloid poredi Barcelonu sa ravnogorskim pokretom :tokralju:

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 27 okt 2025, 23:06

Kolega Rodju je primjer pravog forumasa. Sve iznosi sa cinjenicama i validnim argumentima. Debilmen i Co se godinama brukaju. Sve i da napišu nesto smisleno niko ih ne smatra ozbiljno. Zato nam i služe za sprdnju. Hvala im sto postoje.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 okt 2025, 23:19

Najbolji veznjak svih vremena u nastajanju. :tokralju:

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 28 okt 2025, 09:52

Možda se oporave u kupu večeras protiv Sociedada. :lol:

slika
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 okt 2025, 11:27

Pazi ti malog trash talkera, ono je sebi dalo za pravo da serenda prije utakmice, pa poslije uvrijeđena mlada, zahaterio duša što su mu Carvajal i ekipa prigovorili.
Jah, ima 17 godina pa mu je sve oprošteno. Trebalo mu je i loptu dati da ponese kući.
Koševo Zapad

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 28 okt 2025, 11:38

Ima 18 godina, informisi se malo

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 okt 2025, 11:39

enobarca je napisao/la:
28 okt 2025, 11:38
Ima 18 godina, informisi se malo
Od svega to ti je najbitnije?
Ima li gdje da nisam stavio tačku?
Upitnik, nešto?
Koševo Zapad

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 28 okt 2025, 12:40

Navijači Reala pričaju o ponašanju Yamala, dok u isto vrijeme svakom prilikom pravdaju ponašanje Viniciusa :crazy:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 okt 2025, 13:10

Shategabri je napisao/la:
28 okt 2025, 11:27
Pazi ti malog trash talkera, ono je sebi dalo za pravo da serenda prije utakmice, pa poslije uvrijeđena mlada, zahaterio duša što su mu Carvajal i ekipa prigovorili.
Jah, ima 17 godina pa mu je sve oprošteno. Trebalo mu je i loptu dati da ponese kući.
Ono što ti misliš kako on serenda, neko drugi misli, da je rekao čistu istinu. Uostalom, Barcelona je i u nedjelju popodne pokradena.
Yamal ništa nije slagao, ali apsolutno ništa. Upravo ono što je rekao se i dogodilo.
Druga stvar je to što vama koji navijate za molere sve pod kapu stane. To je primjetno već dugi niz godina. Nema situacije za koju
postoje dokazi o sudačkoj pogrešci, namjernoj ili nenamjernoj, a da sam ja pročitao komentar barem jednog navijača tog kluba, koji je rekao
kako se greška zaista dogodila.
Čak što više događalo se i događa se suprotno u nejvjerovatnoj lakoći prihvatanja lopovluka kojim se dolazi do uspjeha. Svejedno je takvim navijačima
na koji način će njihov klub do pobjede. Sredstva nisu bitna. I ti si isti takav.
Ti, ako nađeš barem jedan svoj post, gdje si ustvrdio, da je zaista učinjena materijalna povreda nogometnih pravila u korist molera i sudija nije dobro presudio, ti se citiraj. Za ove druge neću ni govoriti. Eto, demantiraj me. Pričajmo argumentima. Pogledaj samo ova dva kratka klipa, faulovi nad Cubarsijem i Araujom, iz ovog zadnjeg EC, pa reci svoje mišljenje. Činjenica je, da je ovaj sudac sudio i onaj EC u proljeće 2024 i da je i tamo učinio tačno 5 pogrešaka koje su utjecale direktno na rezultat, posljedično i na titulu prvaka LL. Snimci i naknadne analize su to potvrdile. Sve pogreške su bile na Barcelonin račun. Eto, i tu me demantiraj. Samo treba imati strpljenja i pogledati opet snimak meča. Penal za molere, poništen gol Yamala, nesviranje penala nad Ferminom, nedavanje drugog žutog onom što je otišao u Milano i nedavanje direktnog crvenog zadnjem igraču odbrane prilikom faula nad Yamalom. Radi se o veznom igraču, Francuzu sa repom. Provjeri sve na snimku, pa mi reci, da nisam u pravu.
Btw. ništa on nije nikome zahatorio, nego im je odgovorio kako je i trebao.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 okt 2025, 13:13

Epidaurus je napisao/la:
27 okt 2025, 21:16
Rodju je napisao/la:
27 okt 2025, 16:36
Epidaurus je napisao/la:
27 okt 2025, 12:12
Kakva dreka cuvara nasljedja ravnogorskog pokreta i mentalno obogaljenih paramecijuma iako ih je sudac opet ispostovao, a golman spasio potopa. Gotov honeymoon Flicka, stvari se vratile u normalu pa su se resetovali u originalno ravnogorsko mitomanisanje i ugrozenost.
Dosmr, sa tim glupostima se ne šali. Ima onih koji su se 3 i po godine svega nagledali, smrzavali, bili gladni i žedni, krvavih gaća nanosali, te nasakupljali dijelova tijela svojih prijatelja, tako da ne njajke.
Ti me svojom patoloskom mitomanijom neodoljivo podjsecas na Dr. Dabica...
Oprosti na ovim mojim riječima, ali ti mene ne podsjećaš na bilo koji ljudski oblik života nego isključivo na crijevni sadržaj.
Ovim završavam komunikaciju sa tobom.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 okt 2025, 13:20

Jagomir nije toliko daleko. Pomoglo bi i tebi i nama. Oni su vec navikli na rad sa pacijentima sa SRNA sindromom mada je od tebe vec metastaziralo i sanse sa izlijecenje su minimalne.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 okt 2025, 13:30

Rodju je napisao/la:
28 okt 2025, 13:10
Shategabri je napisao/la:
28 okt 2025, 11:27
Ono što ti misliš kako on serenda, neko drugi misli, da je rekao čistu istinu. Uostalom, Barcelona je i u nedjelju popodne pokradena.
Yamal ništa nije slagao, ali apsolutno ništa. Upravo ono što je rekao se i dogodilo.
Druga stvar je to što vama koji navijate za molere sve pod kapu stane. To je primjetno već dugi niz godina. Nema situacije za koju
postoje dokazi o sudačkoj pogrešci, namjernoj ili nenamjernoj, a da sam ja pročitao komentar barem jednog navijača tog kluba, koji je rekao
kako se greška zaista dogodila.
Čak što više događalo se i događa se suprotno u nejvjerovatnoj lakoći prihvatanja lopovluka kojim se dolazi do uspjeha. Svejedno je takvim navijačima
na koji način će njihov klub do pobjede. Sredstva nisu bitna. I ti si isti takav.
Ti, ako nađeš barem jedan svoj post, gdje si ustvrdio, da je zaista učinjena materijalna povreda nogometnih pravila u korist molera i sudija nije dobro presudio, ti se citiraj. Za ove druge neću ni govoriti. Eto, demantiraj me. Pričajmo argumentima. Pogledaj samo ova dva kratka klipa, faulovi nad Cubarsijem i Araujom, iz ovog zadnjeg EC, pa reci svoje mišljenje. Činjenica je, da je ovaj sudac sudio i onaj EC u proljeće 2024 i da je i tamo učinio tačno 5 pogrešaka koje su utjecale direktno na rezultat, posljedično i na titulu prvaka LL. Snimci i naknadne analize su to potvrdile. Sve pogreške su bile na Barcelonin račun. Eto, i tu me demantiraj. Samo treba imati strpljenja i pogledati opet snimak meča. Penal za molere, poništen gol Yamala, nesviranje penala nad Ferminom, nedavanje drugog žutog onom što je otišao u Milano i nedavanje direktnog crvenog zadnjem igraču odbrane prilikom faula nad Yamalom. Radi se o veznom igraču, Francuzu sa repom. Provjeri sve na snimku, pa mi reci, da nisam u pravu.
Btw. ništa on nije nikome zahatorio, nego im je odgovorio kako je i trebao.
Nema čiste istine.
Jel sve u Barsi čisto?
Naravno da nije.

Yamal je pokazao nepoštovanje prema protivniku neposredno prije duela. Naravno da će dobiti reakciju na to. Nema šta da se ljuti. Što si posijao to i žanješ.
A sve što je rekao, nek fino dokaze i na arbitražu. Pa ima i sud van Španije, Lozana jel, pa nek fino prijavi.

Greške se događaju. Nećeš vjerovati, ali se događaju i u korist tvog kluba.
A i na štetu Reala. I šta sad? Pa najbolje uvesti da sudi robot, da sve bude neki automatski VAR i onda se niko neće ljutiti.

Vidi, ne da mi se fakat natezati na tu temu, unaprijed se zna priča. Rekao sam već više puta da se greške dešavaju. Evo rekao sam i sad. Razlika je samo u tome što ja ne tvrdim da je to sistemski i u cilju guranja nekog, a ti tvrdiš.
Zadnjih 5 sezona šampioni su bili Atletico, Real, Barselona, Real, Barselona. Objasni mi kako ako se samo Real gura??!

Faulovi nad Cubarsije i Araujom ne postoje. Mislim postoje ako ćemo fudbal pretvoriti u balet. Pogledaj ti još jednom komplet utakmicu, pa pogledaj obrazac padova igrača Barselone u duelima sa igračima Reala. Zabijanje glavom pod pazuh igrača Reala i onda pad ko da ga snajper pogađa.
Ono remplanje Arauja i Carvajala je smiješno i komentarisati u tom smislu.
Uostalom, ima VAR i aktivirao se i u ovim situacijama kao i onim gdje su donesene odluke da se poništi gol zbog mikroskopskog ofsajda od par milimetara (upitno!, mislim kad bi već gledali dlaku u jajetu - po tvom).
Jel bilo kakve naknadne analize? Je li neko potvrdio da je u ovom claasicu bilo nekih značajnih sudijskih greški na bilo čiju stranu?

Kako nije, odmah se otpratio Carvajal sa instagrama. To je ponašanje uvrijeđene mlade. Znači ti možeš brljaviti šta hoćeš, ako ti ja odgovorim, ti se naljutiš? Ma hajde!
Koševo Zapad

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 28 okt 2025, 13:31

Sve neki komentari, a sudija pogrijesio odmah u 2. minuti jer je VAR prikazao ugao iz kojeg je izgledalo kao da je Yamal izbio loptu ispred Viniciusa. A ustvari nije je ni dotakao, ali eto dobro je znati da mozes poturiti nogu izmedju lopte i igraca koji hoce da je sutne, a da pritom nisi bio u posjedu lopte. Neka nova fudbalska pravila.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 okt 2025, 13:34

TonySosa je napisao/la:
28 okt 2025, 13:31
Sve neki komentari, a sudija pogrijesio odmah u 2. minuti jer je VAR prikazao ugao iz kojeg je izgledalo kao da je Yamal izbio loptu ispred Viniciusa. A ustvari nije je ni dotakao, ali eto dobro je znati da mozes poturiti nogu izmedju lopte i igraca koji hoce da je sutne, a da pritom nisi bio u posjedu lopte. Neka nova fudbalska pravila.
Ono je prije VAR-a uvijek bio penal, sad je neka naknadna pamet i izmišljanje pravila.
Naravno da ga je udario Vinicijus kad je podmetnuo nogu između njega i lopte.
Ideš ciljano na to i onda kaže nije penal nego faul u napadu.

Al kakve koristi od pisanja o tome sada?
Stvaranja nekakve teorije zavjere?

Ne kukaj, ne kmeči igraj!
Nekad dobiješ nekad izgubiš.

Dobili su sve prošle sezone, sad jednu izgube i kmeka do Jupitera.
Koševo Zapad

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 28 okt 2025, 13:35

Upravo mi izbaci klip u kojem Vinisijus kao pitbul nalijece na Yamala. Situacija negdje oko sredine terena. Yamalu bježi lopta a ovaj ko kakav kabadahija nalijece na malca i udara loptu od njega iz sve snage. Je li brazilac kartoniran?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 okt 2025, 13:52

FC Barcelona has been formally charged as a legal entity for a continuous crime of business corruption, in the form of fraud, within the controversial Negreira Case. The judicial decision, announced by the judge presiding over Barcelona’s Court of Instruction No. 1, marks a turning point in the investigation examining the payments made by the Catalan club to José María Enríquez Negreira, former vice president of the Technical Referees Committee (CTA). The Blaugrana entity is accused of having paid nearly 7.2 million euros over almost two decades.
Hocel uzet Vasviju Vidovic il Karkina za advokata :eh:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 okt 2025, 13:59

Kad vec mitomanska sekta divlja i bjesni, red je da se mitovi napokon razbiju:

- penal koji je inicijalno sviran n Viniju u 2. minuti ni pod kojim uslovima nije mogao biti ponisten zbog navodnog faula u napadu jer Yamal nije kacio loptu. Ubacio je fakticki nogu izmedju Vinijeve noge i lopte u trenutku kad je ovaj krenuo sutati i to je penal ko suza. Ugao koji je pokazan Soto Gradu od VARa je skandalozan. Ono gdje je vrlo moguce bilo materijala da se taj penal ponisti je offside pozicija cini mi se upravo Vinija u zacetku te akcije al to nisu izgleda uzeli u obzir il su zakljucili da je bilo sve cisto iako licno nisam siguran.

- Offside zbog kog je ponisten prvi Mbappeov gol je poprilicno upitan. Ne zbog toga ko je zapravo uputio loptu jer je u tom slucaju irelevantno obzirom da su i Arda i Fermin dirali loptu, a obzirom da je Fermin nije imao u pod punom kontrolom taj dio je nebitan. Sporan je zbog linije koja je povucena al to je generalno mana VAR-a na koju se nazalost ne moze uticati i faktor ljudske greske ce uvijek postojati kod biranja frameova za poluautomatski offside.

- Faul Huijsena kod drugog gola Reala nije postojao iz prostog razlogasto se Cubarsi fakticki ubacio Deanu kad je ovaj vec bio u skoku. Ja znam da su mitomani navikli dobijati faulove za takve stvari jos iz vakta kad se stakor Alba ubacio Baleu al to je vec njihov problem i sindrom vjecne zrtve kom nazalost nema pomoci. To se u ovom tweetu najbolje vidi. Klasicno ubacivanje igracu koji je vec u skoku ne bi li se prevario sudija:

- Penal sviran zbog igranja rukom Erica je cist kao suza. Pravila jasno govore da je apsolutno irelevantno sto je lopta inicijalno odbijena u ruku Erica kad je on rukom koja mu ne sluzi kao oslonac pri klizecem svjesno igrao na loptu i sprijecio proalzak iste u opasnu situaciju. Nevjerovatno je da postoji osoba sa 3 zdrave mozdane celije kojoj je taj penal sporan.

- Situacija sa Araujom i Carvajalom je irelvantna jer je istoj prethodio offside. Da offsidea nije bilo, moglo bi se pricati o pogresnoj odluci na stetu Barcelone:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 28 okt 2025, 13:59

Ovih dana se opet po medijima provlaci kako imaju pedofila asencia u klubu pa je Perez odmah aktivirao negreiru da prebaci loptu, domisljato nema sta

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.