Rodju je napisao/la: ↑28 okt 2025, 13:10
Shategabri je napisao/la: ↑28 okt 2025, 11:27
Pazi ti malog trash talkera, ono je sebi dalo za pravo da serenda prije utakmice, pa poslije uvrijeđena mlada, zahaterio duša što su mu Carvajal i ekipa prigovorili.
Jah, ima 17 godina pa mu je sve oprošteno. Trebalo mu je i loptu dati da ponese kući.
Ono što ti misliš kako on serenda, neko drugi misli, da je rekao čistu istinu. Uostalom, Barcelona je i u nedjelju popodne pokradena.
Yamal ništa nije slagao, ali apsolutno ništa. Upravo ono što je rekao se i dogodilo.
Druga stvar je to što vama koji navijate za molere sve pod kapu stane. To je primjetno već dugi niz godina. Nema situacije za koju
postoje dokazi o sudačkoj pogrešci, namjernoj ili nenamjernoj, a da sam ja pročitao komentar barem jednog navijača tog kluba, koji je rekao
kako se greška zaista dogodila.
Čak što više događalo se i događa se suprotno u nejvjerovatnoj lakoći prihvatanja lopovluka kojim se dolazi do uspjeha. Svejedno je takvim navijačima
na koji način će njihov klub do pobjede. Sredstva nisu bitna. I ti si isti takav.
Ti, ako nađeš barem jedan svoj post, gdje si ustvrdio, da je zaista učinjena materijalna povreda nogometnih pravila u korist molera i sudija nije dobro presudio, ti se citiraj. Za ove druge neću ni govoriti. Eto, demantiraj me. Pričajmo argumentima. Pogledaj samo ova dva kratka klipa, faulovi nad Cubarsijem i Araujom, iz ovog zadnjeg EC, pa reci svoje mišljenje. Činjenica je, da je ovaj sudac sudio i onaj EC u proljeće 2024 i da je i tamo učinio tačno 5 pogrešaka koje su utjecale direktno na rezultat, posljedično i na titulu prvaka LL. Snimci i naknadne analize su to potvrdile. Sve pogreške su bile na Barcelonin račun. Eto, i tu me demantiraj. Samo treba imati strpljenja i pogledati opet snimak meča. Penal za molere, poništen gol Yamala, nesviranje penala nad Ferminom, nedavanje drugog žutog onom što je otišao u Milano i nedavanje direktnog crvenog zadnjem igraču odbrane prilikom faula nad Yamalom. Radi se o veznom igraču, Francuzu sa repom. Provjeri sve na snimku, pa mi reci, da nisam u pravu.
Btw. ništa on nije nikome zahatorio, nego im je odgovorio kako je i trebao.
Nema čiste istine.
Jel sve u Barsi čisto?
Naravno da nije.
Yamal je pokazao nepoštovanje prema protivniku neposredno prije duela. Naravno da će dobiti reakciju na to. Nema šta da se ljuti. Što si posijao to i žanješ.
A sve što je rekao, nek fino dokaze i na arbitražu. Pa ima i sud van Španije, Lozana jel, pa nek fino prijavi.
Greške se događaju. Nećeš vjerovati, ali se događaju i u korist tvog kluba.
A i na štetu Reala. I šta sad? Pa najbolje uvesti da sudi robot, da sve bude neki automatski VAR i onda se niko neće ljutiti.
Vidi, ne da mi se fakat natezati na tu temu, unaprijed se zna priča. Rekao sam već više puta da se greške dešavaju. Evo rekao sam i sad. Razlika je samo u tome što ja ne tvrdim da je to sistemski i u cilju guranja nekog, a ti tvrdiš.
Zadnjih 5 sezona šampioni su bili Atletico, Real, Barselona, Real, Barselona. Objasni mi kako ako se samo Real gura??!
Faulovi nad Cubarsije i Araujom ne postoje. Mislim postoje ako ćemo fudbal pretvoriti u balet. Pogledaj ti još jednom komplet utakmicu, pa pogledaj obrazac padova igrača Barselone u duelima sa igračima Reala. Zabijanje glavom pod pazuh igrača Reala i onda pad ko da ga snajper pogađa.
Ono remplanje Arauja i Carvajala je smiješno i komentarisati u tom smislu.
Uostalom, ima VAR i aktivirao se i u ovim situacijama kao i onim gdje su donesene odluke da se poništi gol zbog mikroskopskog ofsajda od par milimetara (upitno!, mislim kad bi već gledali dlaku u jajetu - po tvom).
Jel bilo kakve naknadne analize? Je li neko potvrdio da je u ovom claasicu bilo nekih značajnih sudijskih greški na bilo čiju stranu?
Kako nije, odmah se otpratio Carvajal sa instagrama. To je ponašanje uvrijeđene mlade. Znači ti možeš brljaviti šta hoćeš, ako ti ja odgovorim, ti se naljutiš? Ma hajde!