BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Je li istina da je mogli preselio?
Opet rasprava o trećem golmanu..
Toliko je bitno da komotno moze i NoDi dobit poziv 
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Upravo! Ja bih se smio zaklet da dopusti da forumasi naprave spisak sami bi sebi j…. mater sto je ovaj a ne onaj pozvan.
Ja sam zadovoljan sto vidim Hadžiahmetovića tu... Nadam se da ce igrati..Da ne gledam patnju...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Eto kukali ste mjeseci po forumu sad kad ih je pozvao odmah neke teorije zavjera. Ako su sposobni izborit ce se za svoje mjesto u reprezentaciji. Selektor bira igrace sukladno protivniku kojem ima. Sto se tice Mujakica i Sunjica ne mogu igrati protiv Rumunije ali ce moci igrati protiv Austrije sto je veoma dobro.Ghuraba je napisao/la: ↑27 okt 2025, 14:31I ja sam odmah na to pomislio. Svjestan je da ce mu se prigovarati za sve moguce ako kiksaju ove utakmice, tako da je svjesno ostavio opciju da moze reci: "Pa eto, pozvao sam i njega, i njega i na kraju opet nista." Ovakav spisak je trebao biti za proslo okupljanje, ali nek bude da ni sad nije kasno. Ne znam je li svjestan da tu ima 22 igraca koja moze prijaviti za prvu utakmicu, buduci da Mujakic i Sunjic ne mogu igrati. Odnosno, ostat ce jedno upraznjeno mjesto. Barisic je trebao ostati na spisku jer je relativno standardan u klubu, za razliku od recimo Bazdara (pa i Malica, koji se usput tek i oporavio). Kako misli momku objasniti nepozivanje, ako ima 10x gorih od njega u pogledu minutaze u klubu... Takodjer, Omerovic je trebao biti na glavnom spisku, pogotovo nakon sto je zabio protiv Malte. Ovako mu daje do znanja da mu je to nevazno. Sve u svemu, mozda i najbolji Barbarezov spisak otkako je selektor. U sustini, to je i najbolje sto imamo, ako ne racunamo Anela i Denisa koji se nece ni pozivati dok je on tu, a upitno da li ce i kasnije.
- Maroon1946
- Kontakt:
Apsolutno opravdano par puta protiv Kipra je zaboravio ispratit napadaca, gdje su dolazili 1na1 sa Vasiljem i sva sreca nisu to znali iskoristiti. Reprezentacija nije nicija babovina i ko je u formi on igra, ko nije mora se boriti za mjesto. Potpuno ispravno. Da nam je takav sistem u drzavnim institucijam gdje bi mi ko drzava bili, a ne kad se jednom uhljebe da postanu nezamljenjii bez obzira koliko su losi na poslu.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 okt 2025, 14:41Ovo je i meni odmah upalo u oči. Momak mu je standardan cijele kvalifakacije maltene i sad odjednom ga sklanjaš. Nelogični potezi, Barbarez kao na lutriji da ih bira. Kako selektira igrače, na osnovu čega?
I čuj Rijad Bajić na pretpozivuDošao ih pozdravit u Kipru prošli mjesec pa se sjetio Barba da ga skautira
![]()
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Nigdje ja nisam rekao da je Barišić wc i da je zaslužio svojim partijama poziv, itekako je imao grešaka. Međutim, ti pričaš o formi i borbi za mjesto, ali to u ovom slučaju ne pije vode. Mnogi su se bez forme pozivali jer su eto bili nekom dragi, lijepi ili šta god, a neki drugi ne, jer pazi nisu u formi ili su napravili kikseve. Samo nek nema duplih aršina, nek za sve važi isto, repka će nam cvjetati, pa i država kad se riješimo svih tih koje si i sam spomenuo.Kapetan je napisao/la: ↑27 okt 2025, 16:02Apsolutno opravdano par puta protiv Kipra je zaboravio ispratit napadaca, gdje su dolazili 1na1 sa Vasiljem i sva sreca nisu to znali iskoristiti. Reprezentacija nije nicija babovina i ko je u formi on igra, ko nije mora se boriti za mjesto. Potpuno ispravno. Da nam je takav sistem u drzavnim institucijam gdje bi mi ko drzava bili, a ne kad se jednom uhljebe da postanu nezamljenjii bez obzira koliko su losi na poslu.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 okt 2025, 14:41Ovo je i meni odmah upalo u oči. Momak mu je standardan cijele kvalifakacije maltene i sad odjednom ga sklanjaš. Nelogični potezi, Barbarez kao na lutriji da ih bira. Kako selektira igrače, na osnovu čega?
I čuj Rijad Bajić na pretpozivuDošao ih pozdravit u Kipru prošli mjesec pa se sjetio Barba da ga skautira
![]()
U Kerima ulazi duh Messija u ove dvije utakmice i idemo na Svjetsko prvenstvo.
Šteta što nema tu Ermedina, ali imamo materijal da se pobijemo u ove dvije utakmice. Da li će nam biti to dovoljno, ne znam. Ovo je prilika decenije, nadam se da će nas i sreća malo pogledati. Neka momci daju maksimum, pa šta bude bude.
Šteta što nema tu Ermedina, ali imamo materijal da se pobijemo u ove dvije utakmice. Da li će nam biti to dovoljno, ne znam. Ovo je prilika decenije, nadam se da će nas i sreća malo pogledati. Neka momci daju maksimum, pa šta bude bude.
Mozda na osnovu nekih promjena koje je vidio u njegovoj igri, na treningu itdCoolpanda24 je napisao/la: ↑27 okt 2025, 14:41Ovo je i meni odmah upalo u oči. Momak mu je standardan cijele kvalifakacije maltene i sad odjednom ga sklanjaš. Nelogični potezi, Barbarez kao na lutriji da ih bira. Kako selektira igrače, na osnovu čega?
![]()
naprijed rejal
-
zeljovac21
- Kontakt:
-
zeljovac21
- Kontakt:
Samo da hocemo krenuti sa jednim obicnim cmf a ne dva dmfa, samo to. Godinama unazad tako igramo, a mislim da nam treba jedan box to box veznjak pored dmfa jednog. Gigovic je dobra osmica.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Ma vjerovatno, jer je on bas dobar s Leonom. Realno, moze se reci da je to jedina primjedba za ovaj spiska i za njega je pogotovo bilo mjesta jer ima 22 igraca u rosteru za prvu utakmicu.
Zanimljivo da je Hadziahmetovic nakon toliko vremena nazad u reprezentaciji i dalje igrac koji ima najvise nastupa od svih aktivnih igraca poslije Dzeke i Kolasinca.
Spisak je jedan od boljih u zadnje vrijeme s tim sto se moralo dodati jos jednog napadaca, da ih imamo barem 4 u tako 2 teske utakmice. Bajic je komotno mogao na spisak doci umjesto Mujakica. Cetiri stopera su sasvim dovoljna, a lijevo svakako imas Kolasinca, Karica i Burnica. Ako Kolasinac definitivno ne moze onda udje na spisak umjesto njega i tjt.
Pored toga, mislim da je Barisic trebao imati prednost u odnosu na Hadzikadunica. Ostalo je sve okej.
Spisak je jedan od boljih u zadnje vrijeme s tim sto se moralo dodati jos jednog napadaca, da ih imamo barem 4 u tako 2 teske utakmice. Bajic je komotno mogao na spisak doci umjesto Mujakica. Cetiri stopera su sasvim dovoljna, a lijevo svakako imas Kolasinca, Karica i Burnica. Ako Kolasinac definitivno ne moze onda udje na spisak umjesto njega i tjt.
Pored toga, mislim da je Barisic trebao imati prednost u odnosu na Hadzikadunica. Ostalo je sve okej.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Pa Rijeka Danas igra a ovaj Radeljic povrijedjen ? Hoce li on u opste moci igrat, i definitivno je Barisic trebao biti na spisku
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
izet fazlinovic
- Kontakt:
Iskreno i realno..... nemamo neke velike šanse protiv (za nas) velesila rumunije i austrije
To više nije ta rumunija što smo mi dobili u prvom kolu u Bukureštu. Selektor Lucescu je dosta dobrih promjena napravio u zadnjih par mjeseci, što se pozitivno izrazilo u njihovoj igri. Ne samo zbog pobjede protiv Austrije.
Sad će neko reći, "izgubili su protiv kanade" ili "igrali su i oni sa kiprom neriješeno"
Mogu reći protiv kanade je bila prijateljska u kojoj je on dosta toga isprobavao i kanada nije više (toliko) slaba repka da bih to nazvao blamazom ,izgubiti protiv njih.
Za Austriju netreba trošiti suviše riječi. Oni igraju onaj njemački sistem Fudbala. Ja bih čak rekao trenutno bolje nego sami Njemci (nezaboravimo tekmu prošle godine, kad su zgazili Njemce).
Malo igraju pod grčom u ovim kvalif. To je zbog te činjenice zato što je njima ovo prilika da se prvi put nakon 1998. plasiraju na SP .
Jedino imamo šanse protiv Austrije ako budemo igrali s njima direkt za prvo Mjesto. To bih njima mogao biti pritisak, utakmica za sve ili ništa u Beču, sa stadionom puno naših navijača, koji će nadam se, napraviti atmosferu koja će biti u korist našem timu.
A da bih došli do takve situacije da budemo "bara-bara" sa Austrijom moramo prvo pobjediti Rumuniju, što se najvjerovatnije neće dogoditi. Mi ležimo rumunima.
Iskreno realno je jedan u vrh glave, dva boda iz ove dvije utakmice
To više nije ta rumunija što smo mi dobili u prvom kolu u Bukureštu. Selektor Lucescu je dosta dobrih promjena napravio u zadnjih par mjeseci, što se pozitivno izrazilo u njihovoj igri. Ne samo zbog pobjede protiv Austrije.
Sad će neko reći, "izgubili su protiv kanade" ili "igrali su i oni sa kiprom neriješeno"
Mogu reći protiv kanade je bila prijateljska u kojoj je on dosta toga isprobavao i kanada nije više (toliko) slaba repka da bih to nazvao blamazom ,izgubiti protiv njih.
Za Austriju netreba trošiti suviše riječi. Oni igraju onaj njemački sistem Fudbala. Ja bih čak rekao trenutno bolje nego sami Njemci (nezaboravimo tekmu prošle godine, kad su zgazili Njemce).
Malo igraju pod grčom u ovim kvalif. To je zbog te činjenice zato što je njima ovo prilika da se prvi put nakon 1998. plasiraju na SP .
Jedino imamo šanse protiv Austrije ako budemo igrali s njima direkt za prvo Mjesto. To bih njima mogao biti pritisak, utakmica za sve ili ništa u Beču, sa stadionom puno naših navijača, koji će nadam se, napraviti atmosferu koja će biti u korist našem timu.
A da bih došli do takve situacije da budemo "bara-bara" sa Austrijom moramo prvo pobjediti Rumuniju, što se najvjerovatnije neće dogoditi. Mi ležimo rumunima.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jest vazno ako je Barisic pozvan ili ne..
Kao da je ostavio Gvardiola s strane, bolje da je Denis tu
Kao da je ostavio Gvardiola s strane, bolje da je Denis tu
Ma bijedimo obje iziizet fazlinovic je napisao/la: ↑27 okt 2025, 18:12Iskreno i realno..... nemamo neke velike šanse protiv (za nas) velesila rumunije i austrije
naprijed rejal
Trenutno korisnika/ca: adrenaline323 i 38 gostiju.