NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

SeadT
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 15:46

Ime isklesano od Zeničkog Čelika, čvrsto kao naša volja. Kroz uspone ponosa i padove tuge, mi smo ostali.Crna je snaga radničkog grada, crvena je boja je žar srca.Čelik je naša prkosna priča, svaka pobjeda odjek borbe, svaki poraz lekcija o vjernosti. Jer mi znamo za Čelik se ne navija, za Čelik se živi.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 15:48

Boli svaki korak u nižoj ligi, boli nepravda i zaborav. Ali u toj borbi, u blatu i znoju, raste nova snaga. Borimo se za grb, za tradiciju, za našu djecu. Svaka utakmica je finale, svaki bod je novi početak. Jer samo onaj ko je pao zna cijeniti snagu ponovnog ustajanja. Zenica to zna, Zenica to može!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 15:56

Možda je lako voljeti prvaka. Ali prava ljubav sija kada je najtamnije. Naša ljubav je vječna. Ona ne poznaje ligu, ne poznaje finansije, ona zna samo za grb. Djeci prenosimo priče o boljim danima i učimo ih da se ne odustaje. Voljeti Čelik znači biti spreman na sve, zauvijek i bezuslovno.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 15:58

Moj djed me vodio na utakmice, moj otac me učio himni, ja ću svog sina. To je tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno, jača od vremena. Nismo mi generacije pobjednika ili poraženih, mi smo generacije Čelika. Urezani u kolektivno sjećanje, čekamo trenutak da se ponovo rodi. I taj trenutak će doći! Hvala onima koji su disali za njega kad su svi digli ruke. Hvala navijačima, ljudima koji su postali uprava, treneri, sponzori – sve. Pokazali ste da klub pripada onima koji ga vole, a ne onima koji ga koriste. Vaša žrtva je dokaz prave ljubavi. Zato će Čelik preživjeti, jer mu srce kuca u hiljadama zeničkih grudi.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:00

Dolazi novi Čelik "Ovo nije kraj, ovo je samo poglavlje. Čelična volja se ne lomi, samo se kali. I znajte, doći će dan kada ćemo, jači nego ikad, izaći na Bilino Polje. Povratak na staze stare slave neće biti lak, ali bit će sladak. A kada se to desi, zeničko nebo će gorjeti u crno-crvenoj boji. Čelik živi vječno!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:02

Za nas, fudbal se ne igra 90 minuta. On traje sedam dana u sedmici, 365 dana u godini. Naša himna je taj neprekinuti šapat nade, taj krik podrške kad je najteže. Zvižduci i aplauzi, radost i bijes – sve se stapa u jedan zvuk: 'Samo Čelik!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:04

Nema tog novca, tog rezultata ili te administracije koja može ugasiti vatru Robijaša. Oni su dokaz da se klub ne voli zbog trofeja, već zbog pripadnosti. Oni su savjest kluba. Oni su štit. Svaki ispisani transparent, svaka baklja, svaki pređeni kilometar – to je zavjet. Vjerni do groba.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:06

Ne stidimo se našeg puta. Kroz niže lige se vraćamo čisti, izgrađeni iznutra, vođeni samo srcem, jer je izvojevana čistom ljubavlju. Ovo je povratak šampiona! Mi nismo prolazna moda, mi smo zavjet. Zavjet dat 1945. godine. Taj zavjet kaže: boriti se časno, nikada se ne predati i uvijek biti odan svom gradu. Dok god ima ijednog zeničkog srca koje kuca za njega, NK Čelik Zenica živi!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:11

Nije sve počelo na Bilinom Polju. Počelo je na Blatuši, terenu gdje su se kalile prve generacije, gdje je ljubav bila sirova i iskrena. Čelik je tu naučio da se bori. Iako nas više nema tamo, duh tog starog igrališta, duh radničke istrajnosti, još živi u svakoj pori kluba.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:13

Zenički sindrom, kažu. Ne! To je zenički prkos. To je sposobnost da nakon najdubljeg pada pronađeš snagu da ustaneš, makar bio posljednji. Naš klub je ogledalo tog prkosa. Nema predaje, nema tišine. Borba do kraja je jedini naš zakon.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:14

Crno-crveni dres nije samo tkanina. To je druga koža. To je odora radosti i tuge. Kada ga nosiš, nosiš težinu cijelog grada, cijele historije. I mi ga nosimo s ponosom, vjernost dresu je vjernost sebi.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:16

Mi smo naučili da pobjeda nije uvijek na semaforu. Pobjeda je kada tribina grmi, a tim se bori.Pobjeda je što i dalje postojimo. Pobjeda je što su Robijaši i dalje tu, najglasniji i najjači. Naša najveća pobjeda je neuništiva zajednica koju Čelik stvara!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:18

Preci su nam ostavili Čelik kao zalog. Mi ga moramo predati potomcima – snažnijeg, ponosnijeg. To je naša sveta obaveza. Svaki zenički roditelj, svaki djed i otac, mora svom djetetu usaditi ljubav prema crno-crvenom dresu. Čelik se nasljeđuje, i on se živi!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:20

Čekamo taj dan. Dan kada će se šampionska pjesma vratiti na Bilino Polje. Znamo da će biti emotivno, da će biti suza radosnica, da će grad stati. Taj povratak neće biti samo sportski trijumf, biće to pobjeda duha nad materijom, ljubavi nad interesom. Taj dan će doći, jer smo ga zaslužili!

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 27 okt 2025, 16:20

Jose nisi sam, libo te taki samo pisi :)

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:22

Zašto baš Čelik? To je pitanje koje se ne može objasniti riječima. To se osjeća u grudima, to je ta strast koja prelazi granice logike. To je iracionalna, ali najčišća ljubav. I zato ćemo biti tu. Danas, sutra i zauvijek. Naprijed Čelik!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:24

Sudbina nas je bacila na koljena, ali nikada nije slomila. Jer naša sudbina je da se borimo.Čelik je naša karta za vječnost, naš putokaz kroz tamu. Mi smo neizbježan povratak! Postoje klubovi koji se kupuju novcem i prolaznim ambicijama. A postoji Čelik, klub koji se kupuje isključivo srcem. Naša bogatstvo nisu bankovni računi, već hiljade vjernih duša koje dolaze u crno-crvenom. Ta ljubav je naš najskuplji ugovor. I ona je trajna, vječna, neupitna.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:27

Čelik nije samo Bilino Polje. Čelik je taj dječak koji u dalekoj ulici šutira loptu i sanja crno-crveni dres. Čelik je onaj radnik koji i u najtežoj smjeni misli na rezultat. Naša ljubav prelazi granice, ona je u svakom kutku svijeta gdje je barem jedan Zeničanin. Gdje god da smo, tu je i Čelik.

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:29

Kada se činilo da je tišina zagospodarila, naš glas je bio najglasniji. Glas Robijaša, glas naroda, glas Zenice! U najtežim trenucima, navijači su bili jedini bedem, jedini motor. Vi ste dokaz da navijači nisu potrošači, već vlasnici duše kluba. Hvala vam za svaku pjesmu koja je odbila da umre!

SeadT
Kontakt:

Post Postao/la SeadT » 27 okt 2025, 16:31

Tri titule u Bosni i Hercegovini. Dva Mitropa kupa. Ne zaboravimo! Naša historija je dokazana, naši trofeji su stvarni. I sve te titule blijede pred jednom: Titulom Vječnog Opstanka! To je naš najvažniji trofej – preživjeti sve padove i ostati svoj.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], SeadT i 9 gostiju.