Postao/la mamonelafo » 27 okt 2025, 10:31
Preduboko je rasprava o SŠ, specifično Adžemu otišla. Da ne idemo u dobre ili loše strane od početka, jer bile ih je u najmanju ruku 50/50, ako ne i 60/50 u korist pogrešnih. Ja bih samo o zadnjoj tekmi.
Prekjučer je u Prijedoru, na onakov terenu stavio igrače koji su prebrzi (Cveta, kasnije Vini) od kojih u suštini, nema koristi - jer ne mogu gurnuti loptu u for pa da trče na nju (niti im je ko imao ili mogao gurnuti dubinsku loptu pa da "nalete" na nju), jer je kao što je svako od nas vidio, teren je grbav, neravan i ne može kliziti lopta. Cijelu tekmu je držao Dana, koji je u očajnoj formi, a ako pažljivo pogledate tekmu zadnjih 15 minuta je prehodao (postigao je taj go, možda ga on digne). Boljević je u svakom smislu van forme i definitivno mu nedostaje ritma.
Odbrana - manje više okej. Troupee je igrao zato što je bolji defanzivno i što ne trči prema naprijed (ili to uradi vrlo rijetko, gotovo uvijek bezuspješno) jer po onom terenu Odinaka bi previše ispadao a ne bi mogao da gurne loptu prema naprijed - jer je teren takav kakav jeste.
Ono što od početka sezone kuburimo jeste vezna linija, a sa povredom Šošića i Miloševića smo vidjeli koliko nam je tanak izbor igrača koji mog odmah u vatru - ostali su nam mladi i svakako da bih njih trebao koristiti. Na to treba dodati lošu formu Dana (kao što rekoh, bez obzira na pogodak - nadam se da će se podići nakon njega) i malkice lošija utakmica Erika.
Kad pažljivo pratite snimak, naša dva defanzivna vezna nisu nikako bila na pozicijama DMF kada protivnik napada, često su lutali i onda je Rudar dosta puta vraćao loptu na naših 16-20 metara odakle su pokušali da ošutaju ili opet gurnu neku dubinsku loptu po srani ili kroz sredinu, gdje su nam stvorili nekoliko zanimljivh prilika. Prilikom kruženja oko našeg gola, isto se dešavao, lopte prolaze kroz zonu DMF i stvara se pritisak na odbrani koja mora biti kao doksa da bi stizala sve. Dakle, loša postavka igrača.
Pejić ne može igrati desetku (mislim da ne može ništa, ali desetku ponajmanje) i ne znam otkud ideja da se on gura na tu poziciju ili bolje rečeno, ne znam čemu strah da se ne stavi Gojak ili neko drugi, mlađi, pa da se s njim proba nešto ka naprijed.
Sve u svemu - onaj ko je selektovao ekipu, nije to najbolje uradio za veznu liniju, pa onda kada se neko kartonira, povrijedi ili je van forme, imamo strašnu frku.
Ono što je najvažnije jeste da moramo zbiti redove, volili Adžema ili ne, i ganjati da osvojimo što više bodova. Igramo antifudabl, to je jasno, ali mislim da su nam ove sezone preći bodovi koji će nas odvesti u Europu. Nadam se investitoru.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!