FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
13
8%
Drugi
9
6%
Treći
41
25%
Četvrti
50
31%
Peti
13
8%
Šesti
13
8%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
6%
Ispadamo iz lige
10
6%

Ukupno glasova: 163

KosevoZove
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la KosevoZove » 26 okt 2025, 18:40

Herson je napisao/la:
26 okt 2025, 18:36
KosevoZove je napisao/la:
26 okt 2025, 18:24
Herson je napisao/la:
26 okt 2025, 18:19

Može li iko ovo prevesti? O čemu se radi ovdje?
Sta ti nije jasno naveo sam primjer susjeda zvezde koliko se ulaze i kako haraju ligom, i pitao sam ako ko prati jeli bolje sudjenje nego kod nas, sta se cudis??

@ fks hahahah sta kaze ubaceni element hahahah :bow:
Ko ulaže? Na koji način? I kada je počeo uspon Zvezde?
Za početak, malo se informiši o stanju u Srbiji, srpskom fudbalu i društvu u cijelini. A, onda ćeš i sam shvatiti kakvu si glupost lupio. Od svih klubova u Evropi, on Zvezdu navodi kao primjer nečega...
Hajde ti navedi onda primjer nekog kluba, pa za nase klubove sve i sam nas klub su Real drug.

Ja sam onako uporedio koga sam trebao kao primjer staviti , mi smo najskuplji i vidi nas gdje smo, a oni prosle sezone se popisali u svojoj ligi,drzavi mozda zvuci komcino, na kraju krajeva **** njih nije to tema uopste, nadajmo se da cemo se mi vratiti na put slave , tituli nazalost necemo nikad osvojiti jer je kiminal zavladao u svemu pa i u fudbalu, zivio.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 26 okt 2025, 19:15

slika

I mi ovako haramo

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 26 okt 2025, 20:55

Raduje me dobra igra i rad u Akademiji, a moze to je bolje i bice, ako Bog da. Dvojac Mehmedovic i Mendy su odigrali odlično, treba se uzeti u obzir da je Mendy, ušao tek u drugom poluvremenu, a pored golova imao je i dvije asistencije. Ima finu visinu, gradju i solidno se kreće. Moze biti od njega nesto. Ako neko zna ko ga je doveo , kada i ima li neki ugovor?
Evo i oni tebe selame!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 26 okt 2025, 21:33

Gledao sam neki dan mladu repku nasu kad je igrala protiv Slovenije.
I od svih igraca nasih zapazim da odskace al bas odskace od svih neki Mesic. Ajd reko mora da igra negdje u inostranstvu kad ja ukucam vidim igra u Velezu.
Sad je dao ovaj gol makazicama. Mali je vrhunski potencijal mislim da igra krilo.
Dovedes njega, imas Mujkica, Musija, Vrban, taj mali Anes Mehmedovic eto ti 5 igraca U21 da ne mislis vise o tome.
I jos sam siguran da ima jos neko talentovano dijete u akademiji juniora

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 26 okt 2025, 22:12

Krdzalic operacija, Bog zna koliko cemo cekat da se on oporavi.. Treba prebacit tekme da se igraju negdje u klinickom centru taman da jedan odjel mali popunimo a mogli bi se naci i neki za psihijatrije

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 26 okt 2025, 22:45

ado-hz je napisao/la:
26 okt 2025, 21:33
I od svih igraca nasih zapazim da odskace al bas odskace od svih neki Mesic. Ajd reko mora da igra negdje u inostranstvu kad ja ukucam vidim igra u Velezu.
Sad je dao ovaj gol makazicama. Mali je vrhunski potencijal mislim da igra krilo.
Dovedes njega, imas Mujkica, Musija, Vrban, taj mali Anes Mehmedovic eto ti 5 igraca U21 da ne mislis vise o tome.
Mešić je naš akademac, Sablić ga je uveo u prvi tim, bio je na klupi par utakmica i bio je plan sa njim dalje, no kasnije je neko odlučio da nema kvalitet.

Što se tiče akademije i b tima, ima potencijala, ali realno, mi ako hoćemo stvoriti igrača, on sa 17-18 mora imati fin broj minuta u našoj ligi. Mušiju moraš istrpiti, solidan golman za PL može biti. Vrban ove godine treba imati neku minutažu, slično Ignatkov. Ne da se pojavljuju na treninzima prve ekipe, već da odigraju nešto konkretno. Ima potencijala i ovoj B ekipi, Jahić, Seng, Gelson...

Džaba sve ovo gore, kad ti šteka prvi tim... Svakih par mjeseci je novo raspoređivanje direktorskih pozicija, smiješno je to.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 okt 2025, 23:50

Oikamid je napisao/la:
26 okt 2025, 19:15
slika

I mi ovako haramo
Ne bi se ja bunio da imamo skor 10-1-0

Imaju bolesnu akademiju gdje za igraca od 17 godina sa par nastupa vec mogu sa svima sjest i traziti 10 miliona.Skauting isto na visokom nivou gdje rijetko fulaju s nekim strancem.
Jbg koliko para toliko muzika,stavljati u istu recenicu sa Borcem nikako.Ovo nigdje na svijetu ne postoji sto u ovoj ligi.

Bas me zanima na sta ce liciti januarski rok.Imam osjecaj da ide ono nase otjeraj 10 dovedi 10 a to nam nikako ne treba kao sto nije trebalo ni zadnji rok ali mi i plan...Odavno se ne biraju igraci po profilu i potrebi da budu pojacanja nego po future transfer probability.Jedina nada mi je Mamic,da su njegove namjere ciste da se napravi uspjeh a ne da se pokupi kesh jer FKS nije masinerija za pare koliko god to pokusali napraviti od nas.

Nadovezao bi se na prethodni post,Mesic je odlican igrac i uvijek imao taj 'smek' da ce biti dobar igrac.Bojim se da ne postane jos jedan kojeg smo se lako odrekli a koji ce nas proganjati godinama.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 26 okt 2025, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 26 okt 2025, 23:52

ado-hz je napisao/la:
Mesicu je ovo cetvrta sezona PLBiH osim nekog perioda u Igmanu nikad nije bio stabilan starter, na kraju sezond ce izaci iz zasticenog godista kao i Mujkic. Prevelika je razlika u kvalitetu izmedju juniora i prve ekipe i mi tu kuburimo jer nemam plana kao razviti igrace jer vucemo glupe poteze i u prodaji samih igraca tipa Buljubasic. Kako je Mirvic stigao bas dosta para smo potrosili na kupovinu u21 igraca i vecina njih je podbacila i to nije neki recept koji je dobar, konkurenti jedni imaju sudjenje drugi dovlace iz Dinama u21 igrace tako da smo i tu u poodredjenom polozaju.

Jedino sta je Borac dobro napravio je dovodjenje Berbica iz Kustosije. Evo klasiran primjer u19 repka svi veci talenti u svojim klubovima su vec na klupi ili su poceli igrati, neki igraju vec zapazenu ulogu u ekipama jedino nasi su dobili neke minimalne minute i to Vrban, Mehmedovic nije minute dobio, nit je bio na klupi.

Ono sto mi trebamo raditi jeste prepoznavati bolje talente i dovesti ih kod nas u EU sa nasim papirima, evo sad imam mali Ibrisimovic u Schalkeu kao i Malik Tubic, mozes ih dovesti za nekih 100k eura max a puno dobijes s njima, imas ih 2-3 sezone a momci su vec pokazali da se mogu nositi pogotovo Ibrisimovic.
Telalovic igra odlicno u Celiku, Din Ramic u Zurichu i sl.

AuroraBorealis
Kontakt:

Post Postao/la AuroraBorealis » 27 okt 2025, 07:36

Sto se niko iz kluba ne oglasava povodom sutrasnje utakmice?

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 27 okt 2025, 09:24

cuj ulazi princ ali zbog akademije. Uce samo da pare poklepaju od transfera a stadion samo sto se srusio nije.

Kakvi uhjupi vode klub

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 27 okt 2025, 09:28

KarloIvandic je napisao/la:
27 okt 2025, 09:24
cuj ulazi princ ali zbog akademije. Uce samo da pare poklepaju od transfera a stadion samo sto se srusio nije.

Kakvi uhjupi vode klub
Tako to i ja vidim. Ovo sve lici na cirkus i lopovluk nego na napredak sportski i infrastrukturno.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 27 okt 2025, 09:37

Evo i princa
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 27 okt 2025, 09:47

Po ovome ulagat ce u akademiju.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 27 okt 2025, 09:49

Evo i visocanstva

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 okt 2025, 09:54

bhfanatic14 je napisao/la:
27 okt 2025, 09:28

Kakvi uhjupi vode klub
Tako to i ja vidim. Ovo sve lici na cirkus i lopovluk nego na napredak sportski i infrastrukturno.
Jest Princ je lopina,kokuz hoce da ukrade pare od transfera hahah sta sve covjek nece procitati dan te hebo.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 27 okt 2025, 09:54

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 okt 2025, 23:50
Oikamid je napisao/la:
slika

I mi ovako haramo
Ne bi se ja bunio da imamo skor 10-1-0

Imaju bolesnu akademiju gdje za igraca od 17 godina sa par nastupa vec mogu sa svima sjest i traziti 10 miliona.Skauting isto na visokom nivou gdje rijetko fulaju s nekim strancem.
Jbg koliko para toliko muzika,stavljati u istu recenicu sa Borcem nikako.Ovo nigdje na svijetu ne postoji sto u ovoj ligi.

Bas me zanima na sta ce liciti januarski rok.Imam osjecaj da ide ono nase otjeraj 10 dovedi 10 a to nam nikako ne treba kao sto nije trebalo ni zadnji rok ali mi i plan...Odavno se ne biraju igraci po profilu i potrebi da budu pojacanja nego po future transfer probability.Jedina nada mi je Mamic,da su njegove namjere ciste da se napravi uspjeh a ne da se pokupi kesh jer FKS nije masinerija za pare koliko god to pokusali napraviti od nas.

Nadovezao bi se na prethodni post,Mesic je odlican igrac i uvijek imao taj 'smek' da ce biti dobar igrac.Bojim se da ne postane jos jedan kojeg smo se lako odrekli a koji ce nas proganjati godinama.
Ne mozes poredit Zvezdu i Sarajevo, kao ni Hajduk Dinamo i slicno sa FKS. Evo kao trenutno najlosiji uzmi Hajduk, zamisli dodje neki investitor inkaze godisnje ulazem 10 miliona eura, svi bi mu se smijali, da hoce da se prodaju mogli bi odmah trazit godisnje onvesticije od sto miliona.
Kod nas je daj sta das i jos da budes sretan i zadovoljan.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 27 okt 2025, 10:02

Kyle88 je napisao/la:
26 okt 2025, 23:52
ado-hz je napisao/la:
Mesicu je ovo cetvrta sezona PLBiH osim nekog perioda u Igmanu nikad nije bio stabilan starter, na kraju sezond ce izaci iz zasticenog godista kao i Mujkic. Prevelika je razlika u kvalitetu izmedju juniora i prve ekipe i mi tu kuburimo jer nemam plana kao razviti igrace jer vucemo glupe poteze i u prodaji samih igraca tipa Buljubasic. Kako je Mirvic stigao bas dosta para smo potrosili na kupovinu u21 igraca i vecina njih je podbacila i to nije neki recept koji je dobar, konkurenti jedni imaju sudjenje drugi dovlace iz Dinama u21 igrace tako da smo i tu u poodredjenom polozaju.

Jedino sta je Borac dobro napravio je dovodjenje Berbica iz Kustosije. Evo klasiran primjer u19 repka svi veci talenti u svojim klubovima su vec na klupi ili su poceli igrati, neki igraju vec zapazenu ulogu u ekipama jedino nasi su dobili neke minimalne minute i to Vrban, Mehmedovic nije minute dobio, nit je bio na klupi.

Ono sto mi trebamo raditi jeste prepoznavati bolje talente i dovesti ih kod nas u EU sa nasim papirima, evo sad imam mali Ibrisimovic u Schalkeu kao i Malik Tubic, mozes ih dovesti za nekih 100k eura max a puno dobijes s njima, imas ih 2-3 sezone a momci su vec pokazali da se mogu nositi pogotovo Ibrisimovic.
Telalovic igra odlicno u Celiku, Din Ramic u Zurichu i sl.
Bez obzira sto Mesic sljedece godine izlazi iz zasticenog godista ja bih ga opet vratio i igrao bi mi krilo prije nego Kyeremeh.
Na Mesicu mozda mozes sutra i zaraditi pare na Kyeremehu vise ne mozes.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 27 okt 2025, 10:02

mosarajvosa83 je napisao/la:
27 okt 2025, 09:54

Kakvi uhjupi vode klub
Jest Princ je lopina,kokuz hoce da ukrade pare od transfera hahah sta sve covjek nece procitati dan te hebo.
Pa eto bujrum vidjet cemo gdje je Infrastruktura ako ce ulagat, bar jedna tribina kosevo i butmir nek srede kako treba za omladinu akademiju. Gledamo vec par godina sve lafo investori a nikad smjesnije nismo izgledali kako na terenu tako i van njega. Niko mi ne moze rec da se ne moze sredit bar istok sve prostorije, beton navuc, zastita, statika, stolice, krov. To nikakva ulaganja nisu, kome je stvarno stalo napravilo bi se.

Ovim jadovima u upravi nije stalo, ja bi se sa svima pobio ako treba dok ne vidim radove na kosevu . Jer zelim napredak klubu navijacima. A ne ovo sta rade ovi neradnici. Prozivo bi svaki dan Mandica i sve dok ne puknu pod pritiskom.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 okt 2025, 10:05

27 okt 2025, 10:02
mosarajvosa83 je napisao/la:
27 okt 2025, 09:54

Pa eto bujrum vidjet cemo gdje je Infrastruktura ako ce ulagat, bar jedna tribina kosevo i butmir nek srede kako treba za omladinu akademiju. Gledamo vec par godina sve lafo investori a nikad smjesnije nismo izgledali kako na terenu tako i van njega. Niko mi ne moze rec da se ne moze sredit bar istok sve prostorije, beton navuc, zastita, statika, stolice, krov. To nikakva ulaganja nisu, kome je stvarno stalo napravilo bi se.

Ovim jadovima u upravi nije stalo, ja bi se sa svima pobio ako treba dok ne vidim radove na kosevu . Jer zelim napredak klubu navijacima. A ne ovo sta rade ovi neradnici. Prozivo bi svaki dan Mandica i sve dok ne puknu pod pritiskom.
Lik ce ukagati u akademiju mada sam se nadao da ce se pitati i za prvi tim al eto. Kosevo da ti rijesim dileme i napisem kao i prije 9 godina, nikad niko nece investirati nista u nesto tudje to siguran budi, Mirvic je napravio svlacionice,Wc i to je to, ako mislite da postoji budala da ce bacit pare za Kosevo grafski stadion onda pocnite vec danas da trazite te Seike kojo ce to uraditi.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 27 okt 2025, 10:07

Oikamid je napisao/la:
slika

I mi ovako haramo
O jbt gdje ces porediti zvijezdu i nas, skroz drugi svijet, mentalitet, prilike/situaciju u zemlji :facepalm:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, MaroonBjelave, misstianopenaldo, napoleon72 i 41 gost.