E jesmo pali Hašimu za uši malo je reći.H8Z7 je napisao/la: ↑24 okt 2025, 23:04Mudra stvar. Puste loptu našim igračima, stoperi se dodaju dođe lopta do zadnjeg veznog oni pomjeraju linije i vrše presing, znaju da ne možemo iznijeti loptu tako lahko te da smo skloni greškama u zadnjoj liniji.MaroonBjelave je napisao/la: ↑24 okt 2025, 20:51Posjed lopte 63-37% za nas? A u tih 37% posto ljudi pokazali više od nas.
Ako nam puste loptu znaju da ne možemo ništa napraviti na postavljenu odbranu, 1 na 1 naši igrači cca od 10 pokušaja prođu 2 ili 3, završnica loša tako da se ni tu ne moraju brinuti.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
RaymondRed
- Kontakt:
Plakat cemo za zekicem i bubanjom
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Ne znam za vas ali pored Bubanje i Pavicic mnogo fali
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
-
RaymondRed
- Kontakt:
Bio mi je previse toplo hladno. Kad hoce da igra bude najbolji na terenu, a ako ekipa igra lose on bude najtanjinedimmmm1337 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 01:28Ne znam za vas ali pored Bubanje i Pavicic mnogo fali
Koliko god bila igra za ****, mora se priznat da je posle zrinjskog sloga najozbiljnija ekipa koja je gostovala.
Sreca sto se krdzakic pivrijedi (NADAM SE DA NISTA NIJE OZBILJNO I DA MOMAK VEC SUTRA BUDE SPREMAN ZA TRENING, MUJKIC JE ODRADIO POSO.
Pored Mujkica Banic je donio bodove.
Gulas tanak kera tanak mlinaric tanak butic tanak bralic tanak. Gledao sam zrinjski doduse u doboju nista zrinjski nije bio dominanti odnas.
Gulas je gubio dosta lopti
Brakic je 4-5 lopti bacio
Danas je Djordhevic prvi put od povrede odigrao sa energijom.
Imali smo energiju citavu utakmicu, na visem nivou
Treba uzet u uvidu da smo fulali penal, koji je cist, neznam zasto se iz sloge ljute za sudjenje, penal cist oprosten im cist crveni igrac sloge udara zmujkica bez lopte sledja namjerno.
Minus nemamo igraca koji zna poslat loptu izmedju igraca a ni igraci u napadu neznaju da naprave taj prostor.
Centar sutevi takodje tanki bez obzira sto smo dali go iz nabacaja iz kornera.
Musija danas da je bio na golu izgubili bi jer bi primio onaj go kad je banic odbranio iz 5 min i ona odbrana sto je zavrsila uz odbranu banica naprecki kad je cigan sutiro
Sreca sto se krdzakic pivrijedi (NADAM SE DA NISTA NIJE OZBILJNO I DA MOMAK VEC SUTRA BUDE SPREMAN ZA TRENING, MUJKIC JE ODRADIO POSO.
Gulas tanak kera tanak mlinaric tanak butic tanak bralic tanak. Gledao sam zrinjski doduse u doboju nista zrinjski nije bio dominanti odnas.
Treba uzet u uvidu da smo fulali penal, koji je cist, neznam zasto se iz sloge ljute za sudjenje, penal cist oprosten im cist crveni igrac sloge udara zmujkica bez lopte sledja namjerno.
Minus nemamo igraca koji zna poslat loptu izmedju igraca a ni igraci u napadu neznaju da naprave taj prostor.
Musija danas da je bio na golu izgubili bi jer bi primio onaj go kad je banic odbranio iz 5 min i ona odbrana sto je zavrsila uz odbranu banica naprecki kad je cigan sutiro
"Imali smo energiju citavu utakmicu, na visem nivou" 

jesmo vala, lakse bi koncentraciju drzala azerbejdzanska poezija....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Sansa sloge u 5 minuti; Nekazem da se iz one situacije nemoze zabit go, al ono nije 100% sansa, i smatram za ekipu kao sloga (sredina tabeke) da je igrac sutirao veoma dobro. Banic lagano odbranio.
Sut Tatara sa 25 m direktno iznad naseg golmana, i precka. Dobar sut rijetko kad vidjen od strane tatara, al moramo ovde PODVUC 2 stvari; prvo prije tog suta mi smo imali penal, pod b) Tatar nije bio sam, izborio se za sut a bila su 2 igraca, koja su blokirala ono sto Tatar uobicajno radi a to je ubacaj u srce sesnesterca ili odlaganje lopte u stranu, on se odlucio za sut i dobro je sutirao.
Osim te 2 polusanse SLOGA NIJE IMALA NIJEDNU SANSU. Nisu bili bolji ni ujednom segmentu igre.
Sloga je od 54 minute pocela radit sto je radio radnik iz bjeljine kad ih je zizovic vodio, od 70 minute svaki napad su lezali odugovlacili, igraci sloge su pali kondiciono oko 82 minute, I SUDIJA JA JE PRODUZIO 4 minute.
Sloga je igrala sa autobusom, i sa takvom taktikom nije uspjela imat nijednu kontru polu kontru za 90 minuta, a mi smo konstantno kontrolisali i napadali (jalovo) al smo bili ti koji su nesto pokusavali i koji su izlazili visoko
Gulijashvili po ko zna koju utakmicu gubi 15 tak lopti, fizicki nejak nijedan jedini duel nije dobio ni na 1 na 1 niti je ijednu drugu loptu uzo, u duelu gguranju nijedan duel nije dobio, ako duel (sitan) nisi dobio al nijedan faul, dovoljno govori, keremeh je bar zaniansu fizicki jaci od gulija, MLINARIC ODKAD JE DOSAO U FK SARAJEVO NISTA NIJE POKAZAO niti ima presing ni sut ni pas ma nista
Igraci su mekani sitni nejaki lahko povrjedljivi.
Elezi gulijashvili keremeh djordjevic mlinari jovic su premekani igraci
Bez obzira na sve igraci su u danasnjoj utakmici trcali i borili se maksimalno onoliko koliko mogu u ovom trenutku, u trenutku kad fulas penal i kad protivnicki igraci dobivaju jos veci motiv a nasim igracima sveze jos vise noge..
Takodje smatram da ova ekipa moze jos vise i bice jos bolje kad se vrati Ekezi cimirot Adem, jer i danas se moglo vidjet sta znaci Mujakic banic djordjevic i kvalitetna sirina.
MUSIJA NIKAD NECE BIT NIVO GOLMANA KAKAV JE BANIC, daj boze da budem u krivu.
Adem i djordjevic po 45 minuta
Sut Tatara sa 25 m direktno iznad naseg golmana, i precka. Dobar sut rijetko kad vidjen od strane tatara, al moramo ovde PODVUC 2 stvari; prvo prije tog suta mi smo imali penal, pod b) Tatar nije bio sam, izborio se za sut a bila su 2 igraca, koja su blokirala ono sto Tatar uobicajno radi a to je ubacaj u srce sesnesterca ili odlaganje lopte u stranu, on se odlucio za sut i dobro je sutirao.
Osim te 2 polusanse SLOGA NIJE IMALA NIJEDNU SANSU. Nisu bili bolji ni ujednom segmentu igre.
Sloga je od 54 minute pocela radit sto je radio radnik iz bjeljine kad ih je zizovic vodio, od 70 minute svaki napad su lezali odugovlacili, igraci sloge su pali kondiciono oko 82 minute, I SUDIJA JA JE PRODUZIO 4 minute.
Sloga je igrala sa autobusom, i sa takvom taktikom nije uspjela imat nijednu kontru polu kontru za 90 minuta, a mi smo konstantno kontrolisali i napadali (jalovo) al smo bili ti koji su nesto pokusavali i koji su izlazili visoko
Gulijashvili po ko zna koju utakmicu gubi 15 tak lopti, fizicki nejak nijedan jedini duel nije dobio ni na 1 na 1 niti je ijednu drugu loptu uzo, u duelu gguranju nijedan duel nije dobio, ako duel (sitan) nisi dobio al nijedan faul, dovoljno govori, keremeh je bar zaniansu fizicki jaci od gulija, MLINARIC ODKAD JE DOSAO U FK SARAJEVO NISTA NIJE POKAZAO niti ima presing ni sut ni pas ma nista
Igraci su mekani sitni nejaki lahko povrjedljivi.
Elezi gulijashvili keremeh djordjevic mlinari jovic su premekani igraci
Bez obzira na sve igraci su u danasnjoj utakmici trcali i borili se maksimalno onoliko koliko mogu u ovom trenutku, u trenutku kad fulas penal i kad protivnicki igraci dobivaju jos veci motiv a nasim igracima sveze jos vise noge..
Takodje smatram da ova ekipa moze jos vise i bice jos bolje kad se vrati Ekezi cimirot Adem, jer i danas se moglo vidjet sta znaci Mujakic banic djordjevic i kvalitetna sirina.
MUSIJA NIKAD NECE BIT NIVO GOLMANA KAKAV JE BANIC, daj boze da budem u krivu.
Adem i djordjevic po 45 minuta
Frano opet pokuša da nas sjebe. Ne svirnu čist penal.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ne treba pretjerivati bezveze
Realno sinoc najbolje sudjenje u protekle 2-3 godine.Jedino Gigovic onaj jedan derbi bolje odradio.
Losi smo bili,da je isao na to da nas kasapi ne bi dobili.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- robertkosar
- Kontakt:
Bralic nemoze pogodit svog igraca loptom i ako je od njega 3 metra. Duge lopte salje na istok i na zapad na tribine. Koga dovede qurcom katran mjesaoPitar6785 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 02:24Koliko god bila igra za ****, mora se priznat da je posle zrinjskog sloga najozbiljnija ekipa koja je gostovala.
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Stoperski par Ristovski i Bralic. Vezna trojka Krdzalic, Mamas i Mlinaric. Dobro jutro Leterme i dobro jutro tvojoj desetorici tv skauta. Sve vam jeb.. lopovsko, hostaplersko i taldzijsko.
-
KosevoZove
- Kontakt:
Nama fali gojkovic pravi rio u odbrani , bralica se rijesiti i dovesti stopera ono sinoc je nedopustljivo 6,7x gresaka je kardinalnih napravio, igra se mora puno bolje popraviti jbt doslo vrijeme da jedva pobjedis slogu , koliko samo ekipa nasa vrijedi i gledaj gdje smo, ali je pobjeda bitna za samopouzdanje samih igraca, to se vidjelo u mujkicu dijete sarajeva kad ga je zabio.
Kup abd sada proci, posusje kako znamo i umijemo, i onda borac docekati u paklu !!!
Hell to come Rajvosa!!

Edit: Ne moze ristovski u odbrani biti nikako, ali kazem fali gojkovic imali najave kad bi se mogao vratiti?
Kup abd sada proci, posusje kako znamo i umijemo, i onda borac docekati u paklu !!!
Hell to come Rajvosa!!
Edit: Ne moze ristovski u odbrani biti nikako, ali kazem fali gojkovic imali najave kad bi se mogao vratiti?
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
- egocentrik
- Kontakt:
Koliko nasih igraca zna osvojiti ligu?robertkosar je napisao/la: ↑25 okt 2025, 07:58Bralic nemoze pogodit svog igraca loptom i ako je od njega 3 metra. Duge lopte salje na istok i na zapad na tribine. Koga dovede qurcom katran mjesaoPitar6785 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 02:24Koliko god bila igra za ****, mora se priznat da je posle zrinjskog sloga najozbiljnija ekipa koja je gostovala.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
Slažem se da je Gojković možda i najbolji naš igrač, ali kako trenutno stanje stoji, ne nadajte se previše.
Bit će spreman za drugu polusezonu, ali jedva čeka da ide odavde, tako da vidjet ćemo šta će se desiti.
Bit će spreman za drugu polusezonu, ali jedva čeka da ide odavde, tako da vidjet ćemo šta će se desiti.
- kupus army
- Kontakt:
U nazad 5 godina najbolja energija na sjeveru, navijanje odlično. Svi kojima je Sarajevo u srcu moraju da shvate da je sjever žila kucavica kluba, ne treba mnogo da sjever bude kao nekad, krenulo se u pozitivnom smjeru, zato svi trebaju ostaviti sujete po strani i biti dio jacanja grupe.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Ako išta mislimo uraditi u narednom periodu, Butic vise ne smije ni na klupi biti, a Mlinaric vise nikad ne treba igrati desetku. Zar nije bilo logicnije da Đorđevic tu pocne, kad ga misli razigravati, ako ne protiv ovakvih ekipa.
-
KosevoZove
- Kontakt:
Sve to stoji za butica, mlinarica nemas renana sljedece kolo, koga jos imamo za napad?
Nikoga…..
Nikoga…..
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
- napoleon72
- Kontakt:
Ristovski doveden kao desni stoper za formaciju 352. Bralic klupa. Krdzalic klupa, Mlinaric klupa. Zar se nije pricalo da imamo najjacu ekipu, sa Cimirotom, Ljajicem i ekipom? Na stranu to sto su i Cimirot i Ljajic dosli da opusu Mirvica i bili su totalno nepotrebni, ipak su dovedeni za prve postave i ova trojka nikad ne bi pocela utakmicu da su svi spremni. Kao sto Bralic i Ristovski nikad ne bi bili stoperski par. Kod nas prvo treba provjerit sta taj medicinski tim radi, od dolaska Shreka nama svake sezone barem 5 bitnih igraca povrijedjeno. Od Anicica onda u trecoj minuti pa sve do sad.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
- napoleon72
- Kontakt:
Imas Ristica i onu menadzersku ublehu Chidija. Taj frajer je novi Altiparmakovski/Crnicki.KosevoZove je napisao/la: ↑25 okt 2025, 09:45Sve to stoji za butica, mlinarica nemas renana sljedece kolo, koga jos imamo za napad?
Nikoga…..
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Uvijek bih potpisao 3 boda I igru za k.. nego leprsavu tikataku a tatar ti rintitutaki I bod ili nula.
Juve style titule najsladje al za to treba bolja I stabilnija odbrana sto sa Mujkicem I Gojkovicem mozemo dobiti.
Idemo 3 po 3 boda pa dokle stignemo.
Mujkic se mora podrzat I kad bude grijesio kao I Krdzalic. Musija evidentno nije U21 rjesenje
Juve style titule najsladje al za to treba bolja I stabilnija odbrana sto sa Mujkicem I Gojkovicem mozemo dobiti.
Idemo 3 po 3 boda pa dokle stignemo.
Mujkic se mora podrzat I kad bude grijesio kao I Krdzalic. Musija evidentno nije U21 rjesenje
.. jer Stari je volio Sarajevo...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.