napoleon72 je napisao/la: ↑23 okt 2025, 23:05
Amcho1 je napisao/la: ↑23 okt 2025, 22:12
napoleon72 je napisao/la: ↑23 okt 2025, 17:30
Zeljeznicaru je Grbavica uknjizena 2006. godine. Sta smo mi radili po pitanju stadiona 30 god od kraja rata? Nismo nista. Bilo nam bitno samo to sto je Grbavica u gorem stanju i sto oni dolaze na Kosevo igrat Evropu. Sad kad se obrnulo sve, kad oni grade prelijep stadion a nama tribine zatvaraju radi mogucnosti urusavanja, mi govorimo "pa njima grade, nama nece".
Mi smo kao Husike u seriji Viza za buducnost. Sjetili se rjesavat pitanje stana kad su se Srbi vratili da ih izbace. I mi isto, sta ces ti sad Kosevo ganjat i natkrivat? Prije 10 godina da si zemlju samo nasao da krenes nesta svoje, danas bismo imali svoj teren i barem dvije tribine, natkrivene. Imas svoje i gradis. Kako moze cijela drzava osim Koseva? Radovi na Grbavici, na stadionu Rodjeni, pod Bijelim Brijegom, Gabeli, Posusju, Banjoj Luci, Ilijas napravio natkrivenu tribinu... samo et Kosevo skupo, neizvodivo, ne voli nas vlast. De ba, dosta mi je izigravanja zrtve. DaBogda nam sve tribine zatvorili zbog mogucnosti urusavanja, pa da u Ilijasu ligu igramo i govorimo "yebo majku njima sve napravise a nama nista".
Kada kažeš "MI", na koga konkretno misliš?
FK Sarajevo
Moram ti priznati da me stvarno iznenađuješ, jer pričaš kao da potpuno ignorišeš činjenice.
Koševo nije običan stadion – to je simbol grada, olimpijski kompleks i nacionalni spomenik sporta. FK Sarajevo ga samo koristi, ali on nikada nije bio klupski objekat – to je državni stadion u koji vlasti već 30 godina nisu uložile ni marku.
Sramotno je da država i grad decenijama ne ulažu ni minimalno u objekat koji nosi olimpijsko ime Sarajeva, te je objektivno teško iko mogao to predvidjeti.
I umjesto da se pita zašto institucije nisu održavale svoj stadion, najlakše je optužiti klub koji ga samo koristi.
A to što spominješ Grbavicu, Rođene i ostale – svaka čast tim klubovima, ali to su njihovi stadioni, na njihovom zemljištu, koje mogu uređivati kako žele.
Uz to, većina tih klubova ima i vrlo jaku političku podršku, pa im se kroz “projekte razvoja sporta” lako otvaraju vrata i osiguravaju sredstva.
Dakle, nije to stvar sposobnosti, nego veza i interesa.
Koševo nije u vlasništvu FK Sarajeva, i svaki ozbiljniji korak oko ulaganja mora proći kroz gradsku administraciju i državu – i to se vuče godinama. Klub tu realno ima vezane ruke.
Nije stvar u tome da “vlast ne voli Sarajevo”, nego u tome da je Koševo zapostavljeno od onih koji su ga trebali čuvati.
Ali naravno, lakše je danas kritikovati nego razumjeti kako stvari stvarno stoje – forum sve zna, papir i tastatura sve trpe.

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.